Tid för la siesta

Morgonen har bjudit på läxläsning, bionicle-bygge (han önskat sig precis den där mamma!!) och nintendo. När jag kommer hem får vem som helst utmana mig på något av de spelen - kan nog tituleras som proffs efter några månader här. Starwars är vad som visas oftast på skärmen för tillfället.

Åt tonfisk, pasta och några små gröna saker till lunch och det var supergott. Nu är jag mätt i magen och ska bara ta det lungt ett tag - lite halvjobbigt när Enzo är sjuk, vet aldrig när jag är ledig och hann inte med att träffa tjejerna som det var tänkt. Meen, imorgonkväll så gör vi ett nytt försök!

Nu ska jag plocka bort från bordet.


I could get used to this

Hemma efter en helkväll med Emma, världens godaste glass och en bänk vid havet. Hur skönt som helst ute och den där bägaren hamnar lätt på min topp tio-lista! Idag blev det choklad, cookies och mint - nästa gång ska något annat avnjutas!

Mina fötter luktar inte kardemumma och de är i stort behov av en fotfil! Ni vet hur fötterna ser ut efter en dag i ett par blöta skor? Tänk att mina har vandrat runt i dem i flera dagar, färgen på fossingarna ser inte riktigt hälsosam ut och huden har börjat lossna. Massor av fina sår också.. och ganska oskönt! Morgondagen ser oklar ut, men förhoppningsvis hinner jag med lite shopping och träffa Sandra och Camilla för första gången =)
 



Och Sara, Mellan och Vickan: Ni hade gärna fått hänga med mig idag, hade gjort toppen på knoppen att vara vilse tillsammans med er!

Och favoritfröken: Så himla glad jag blev av din kommentar! Jag ska göra mitt bästa för att suga åt mig allt och än så länge har ingen riktig hemlängtan börjat spöka, men jag är glad att internet finns! =) Sköter sig ungarna i skolan? ;D


Med fötterna bak-och-fram

Det dunkar inte nådigt i mina fötter just nu och det förvånar mig inte eftersom de sannolikt har gått flera mil. Borde investera i ett par nya skor (saknar mina gladiators!!) Ett par händelserika timmar blev det iallafall - tog en halvtimma bara att hitta till bussen, trodde inte att det gick att gå i samma cirkel så många gånger utan att hitta ut!

Väl på Porto Pi (shoppingcentret) var det stort, fint och och många affärer, men det var hyfsat tråkigt att vandra omkring ensam. Ett tag blev jag förföljd och var tvungen att både springa i trappor och tillslut gömma mig i en provhytt för att bli av med honom (inte inbillning!). När jag väl skulle hem lurades busschauffören och jag hamnade flera kvarter fel. Med kartan i högsta hugg blev det en promenad och massor av hackiga spanska samtal för att hitta rätt.

Kan i allafall stoltsera med ett förbättrat lokalsinne här i labyrinterna och jag överlevde hela dagen utan någon större katastrof. En fin tröja och väska fick jag med mig också! Nu ska jag vila och lite senare blir det något påhitt med Emma, en glass skulle sitta bra i magen.


Dags för äventyr

Min lediga dag idag; både jag och mina pyamasbyxor är redo att styra upp dagen. Planen är att hitta en buss som ska gå till ett shoppingcenter och var avgångsplatsen borde jag veta vid det här laget - men icket. Ledtråden är "vid fontänen" (som vi för övrigt åkt förbi 100ggr) så ska hitta dit först. Allt ser likadant ut här.

Nu ska jag göra mig klar!


Pyamasen och jag

Här i huset är det vanligt att man vandrar runt i sin pyamas ett tag på morgonen och eftersom jag i princip bor i mina sovshorts hemma passar detta väldigt bra. Enda problemet har varit att jag har någon pyamas så idag då det varken gick att hitta stövlar eller regnjacka så var det just en sådan som blev inköpt. Och inte vilken som helst, utan en blå och grön sköldpaddemönstrad skapelse. 

Känner mig ungefär som när jag sprang runt i min rosa karamellpyamas som 5 (?) åring i fjällen - rätt snygg med andra ord. Så därför mina vänner - får ni istället för att se en ful blågrön stortå se en fräsch pyamasflicka aka 5 år. Kul va? ;p



Imorgon har jag min lediga dag dessutom. Ska ta min karta under armen och söka mig till ett shoppingcenter för att inhandla lite mer användbara kläder - så nu ska jag sova! 


This is England

Idag bor jag inte på soliga Mallorca längre - Rachel jämför det med England, men när vi åkte till sjukhuset idag hade man lika gärna kunnat stå under ett vattenfall. Och jag har varken stövlar eller regnjacka så jag tänkte trotsa stormen och ge mig ut på jakt så fort siestan är över. Måste ändå lära mig hitta bättre.

Enzo behöver vara hemma resten av veckan, så schemat lär inte bli riktigt som planerat framöver - men snart är min lediga dag och då ska jag shoppaaa!


Ett uppdrag:

Efter lite studier har jag upptäckt att Enzo inte brukar komma och knacka på min dörr förren runt nio såhär då han inte går i skolan (är sjuk) och det är helt galet skönt att ha en stund för sig själv innan. Min morgondusch blev i kallt vatten (!!!) och jag har ingen aning om vad det berodde på - inte så skönt men väldigt uppiggande. Dessutom regnar det ute, så dagen har inte börjat riktigt lika lysande som föregående!

Gissar att ni alla redan hunnit sett bilden här nedanför? Och ja, jag vet att den är jätteäcklig men jag kan inte låta bli att lägga ut den: Min.tånagel.måste.bort.!. Under nagellacket är den grön, tjock och ful, alla knep för att avlägsna den smärtfritt är välkomna.


Uncomplicated

Intresserad av båtar? Eller fina bilar? Då är Palma the place to be. Har aldrig sett så många galet stora och lyxiga båtar på samma ställe någon gång - och de finns överallt. Jag hade tänkt ta kort på dem, men nu när jag råkar hänga med de "riktiga" mallorcanerna kan jag inte springa runt som en galen turist med kameran runt halsen (även om jag råkar ha en ruggigt snygg kamera..!) så när jag börjar hitta lite bättre själv kanske.. ;P

Såå idag.. har jag med andra ord tittat en del på båtar, pratat med hemmet, promenerat med Emma på en fruktlös jakt efter choklad (ja, allt är stängt på söndagarna här också) och sen ätit middag för en liten stund sedan. Nu är det snart sova som gäller!


Mina pluttgull

Har just sett min fina familj i världens sämsta webcam men det kändes bra ändå, kul med lite röster från hemma! Är ledig från min lilla monsterunge i två timmar till, så nu ska jag ut och träffa Emma en snabbis. Tänkte vara lite kameraaktiv idag - och sen ska ni få se min blåtååå ;)


lever fortfarande

Och detta var kvällen då jag fick upptäcka vilket energiknippe (läs galning) Enzo egentligen är. Har varit barnvakt sedan klockan sju och det har inte varit en lugn stund! Brottning, trollerier, magi, skrik, mat, historier, bad och prat för en hel skola på samma gång - fick isäng honom för fyrtio minuter sedan och nu är jag helt slut. Måste försöka hitta på roliga historier (måste ha något med bajs, cement eller rumpor att göra för att duga) så om ni har några tips är alla välkomna!!

Solen är fortfarande lika skön och jag upptäckte just att bikiniränderna kommit tillbaka - kanske hinner bli lite brun innan det är dags att bylsa på sig affärernas myskoftor..! Mitt lokalsinne har förbättrats och ikväll ska jag ta bort allt fult nagellack (och kanske operera bort min blåtånagel) med min nya nagellacksremover.

Morgondagen är oklar eftersom föräldrarna i huset lämnade mig med kommentaren; "Om vi inte är hemma imorgon så sov vi nog över på festen.. men vi sms:ar nog isåfall, ciaaoo." Blir nog en del legobygge och kanske den där fäktningen vi planerade..!¨


=)


Godnattkatt

Med föräldrar på utekväll och barn på kalas blev det en glass och fanta med Emma som gällde. Kul med lite hemmaprat och förhoppningsvis kan jag snart träffa resten av brudarna! =) Har just nattat Enzo och sover troligast som en baby jag med snart. Imorgon väntar en sovmorgon och nya äventyr!

Och mamma, mitt öga kliar heela tiden och dropparna hjälper inte. Nu testar jag tabletter - men om dom inte funkar?
Och Mellan, jag kan snorkla åt dig också nästa gång!
Och Vickan, inte bara msn, du måste skaffa skype! Trivs än så länge och håller tummarna för att du hittar något fint imorgon! :D


En liten del av största grannen Katedralen


och viktigt!

Igår fixade jag skype med lite hjälp från ett visst dataproffs så nu får alla ni också göra det! Tror att mitt användarnamn blev jeboberg eller något liknande. Skaffa och lägg till mig! :)

Idag såå:

... Gissade jag mig upp till nivå 2 på spanskaprovet och gjorde bort mig för receptionisten då jag knappt förstod vad hon sa och hörde fel upprepade gånger. Hon hade nog velat flytta ner mig ett steg.

... Lyckades jag lista ut hur jag skulle använda min spanienmobil och fick träffa Emma en stund. Hon fick agera guide eftersom jag glömt min kartkompis hemma och inte visste vägen tillbaka.

... har vi badat och snorklat i flera timmar. Tittat på sjöborrar (eller vad de heter) och lekt i solen - inte alls fel!

... blev det kyckling till lunch och nu har jag siesta. Hann träffa deras städtant också, en trevlig liten dam och nu vågar jag inte gå på toan eftersom hon kanske behöver städa den. Och jag är jättekissnödig.


.Arlanda. Packning. Underhållning. Mitt rum. Fin teckning.

Dagens middag var smarrig och jag får börja min första kväll som barnvakt - att läsa en engelsk godnattsaga med massor av dinosaurienamn att uttala var spännande och nu ska jag försöka hinna med en dusch. Känner mig inte som den fräschaste bruden i stan precis.

Finast var när jag fick en kiwi till efterrätt och mamman gav mig en gaffel (??) att äta med. Kämpade tappert eftersom jag antog att de isåfall åt dem med gafflar - och efter en stund berättar Rachel (mamman) lite försiktigt att jag ju kan prova med en sked nästa gång, för så brukar de ätas och det blir ju lite lättare. Good to know!

Nu blir det dusch och sova - imorgon spanskaprov och stranden! 





Frammeee

Mallorca, Mallorca, Mallorca. Har fortfarande inte fattat att jag faktiskt har kommit fram och att jag ska bo här. Resan gick bra – även om jag sov som en skit i bussen, höll på att ta fel gate och att jag störde mig på en tjej hela flygresan bara för att hon var så ful. Vem har glasögonen så långt ner på näsan att man knappt kan prata?

Har ätit lunch på samma ställe som kungen (han var inte där nu), tittat på båtar större än hus och gått runt på stan. Termometern visade 28 grader och jag håller inte med en sekund om att det är vinter här, imorgon ska vi nog till stranden. Palmer överallt och hur fint som helst, familjen verkar normalfar och trevlig. Kommer nog att trivas!

Bilderna är fortfarande kvar på kameran, men ska styra det ikväll :D


just nu:

Kanske inte bästa kvallan på min webcam - men min packning är fin... och ofärdig.


Last night

Snacka om fartfylld dag med massa drygt och kul och fint.

Försökte först styra upp min packning, vilket inte gick sådär strålande (och nu sitter jag här med en packning som är allt annat än färdig - stressad) och sen upptäckte jag att kalvskallarna på MediaMarkt klantat sig med min dator igen. De hade glömt installera min webcam? Pappa fick ringa och skälla lite.

Fick skjuts av farmor i finbilen till bussen, hittade Björn som fick vara både chaffis och bra sällskap under massa ärenden på stan (kamera, pengar och present - check!) och sen hälsade vi på Mellis också. Hejdåkramen var fin och vi kom fram till att det jobbigaste kommer komma om några veckor. Jag längtar inte till den stunden!

Träffade la familia vid Max och åt en välbehövlig middag medan de beundrade min fina rosa (hela jag är snart rosa?) kamera och sen vandrade vi vidare till bion. Flickan som lekte med elden får helt klart godkänt och jag fick en klump i magen när jag plötsligt insåg att det här är min sista kväll hemma. Hann möta Sara innan vi åkte hem också och när jag hoppade in i bilen igen ville jag nästan börja grina. Men som sagt, tur att internet finns!

Nu är både jag och min dator hemma. Ska sova snart och sen lär panikstressen komma imorgon med packning och allt. Jag är så sjukt taggad på att åka iväg - men samtidigt skiträdd. Imorgon gäller det.


Såhär kul...

.. hade jag och mitt Juliagull i lördags!





Nu ska jag fortsätta packa och sen hitta en lämplig buss in till staden!

Pretty soon

Min dator är tillbaka och förhoppnigsvis helt back in buisness. Ett tag var jag oroligt att jag skulle få glida iväg utan denna dyrpryl och jag funderade nästan på att köpa en ny.. nu verkar det som att jag slipper! (och det är inte tack vare MediaMarkt - köp ALDRIG något dataliknande där

Har haft en fin sista måndag i Sverige med lite ärenden i Nordis, häng med Vickan, packning och sen finbesök av Maria. Sjukt kul att ta ikapp när det är längesen man träffats! :) Nu ska jag ladda dumburken med mina bilder och sen fixa lite mer packning. Imorgon stan tillsammans med massa godingar!


Känslan

Satt just och skrev ett låångt inlägg om hur allt snurrar i mitt liv just nu - men det som hörs mest i mitt huvud är ljudet av kanske den bästa sången jag hört; "6 dagar kvar". TACK Vickan, Mellan och Sara - ni vet att ni är bäst och jag älskar er hur mycket som helst.

Nu ska jag proppa i mig mera vindruvor.


Idag har sommarvädret försvunnit


Sprutar saker ur öronen

Min nya basföda verkar numera bestå av glass, paj, bullar och AllBran flingor - den smakar utomordentligt men min mage verkar inte tycka att det funkar sådär strålande för kroppen. Försökte styra upp med en god omelett idag och det slutade med två ägg på golvet och bränd röra i stekpannan. Imorgon blir det rester!

Städandet går iallafall framåt även om det inte syns på golvet och mina grejor har börjat byta rum. Tittade även närmare på min kamera idag - och bli inte förvånade nu, men jag är inte riktigt nöjd. Kanske blir ett byte (som vanligt) eftersom menyerna var så sjukt tråkiga.

Nu ska jag fortsätta och ikväll ska Vickan komma på fika!


Dagens skratt

Hur känner din katt egentligen?


Like chocolate

Min nya resväska är väldigt rosa och min nya kamera är väldigt blå. Förhoppningsvis blir de väldigt svåra att förväxla med någon annans - så jag är nog nöjd med mina inköp! Känns skönt att kunna förbereda packningen lite smått!

Invigde även maträtten sushi igår och det finns få personer som jag trivs så bra med som min egen mamma. En hel del skratt först i alla provhytter på stan och sedan när vi skulle dricka "kaffe" efter maten. Ganska snart kom vi fram till att det inte var kaffe och vi skyndade oss därifrån innan någon skulle upptäcka vår smarthet. Det blev kaffe, tv och kaka i mormors lägenhet istället. MYS!

Fredagskvällen fortsatte hemma hos Ann som styrde spa-kväll med tjejorna, tända ljus, gofika och bastu blandat med prat var hur trevligt som helst och bra uppladdning inför dagens match (som slutade 3-3). Nu har jag nyss kommit hem från filmkväll med kladdkaka och glass i Vickans stuga med mina favisar. Och sängen lockar!


Och kan det inte bara fungera?

För ungefär två månader sedan blev jag med dator. Alldeles glad i magen kunde jag för en gång skull sitta med datorn i sängen och på mitt rum - jag kunde fylla den med vad jag ville och den var fin, ny och jag har jobbat ihop vartenda öre till den. Det enda lilla molnet på min himmel är att datorjäveln (ursäkta språket) inte fungerat som den ska på hela tiden. Nu kan jag tillexempel varken höja eller sänka volymen eftersom volymknappen försvunnit och inte går att få tillbaka, jag kan inte spara favoriter och den går långsammare än den slemmigaste snigeln när man för över bilder och liknande. Kul.

Ni undrar ju säkert varför den inte redan åkt tillbaka till affären för att utnyttja garantin? Det undrar jag också. Imorgon smäller det, ni kan ju hålla en tumme för den. Jag är nämligen rädd att jag antingen får åka utan min nya älskling till Spanien, eller med en trasig - och det skulle ju inte funka!


Hänger och dinglar



Kände att det varit lite bildlöst här nu ett tag!

Two weeks to go..

.. och jag längtar!

Idag bär det av till staden för att fixa frillan, sedan är det dags för den sista fotbollsträningen såhär innan den säsongsavslutande matchen på lördag. Mina skor är iallafall glada över uppehållet - det finns snart inte en endaste söm som kan hålla ihop dem.

Jag fick en färgkub (rubikskub?) av Jocke igår och jag håller på bli galen. Finns ju inte en möjlighet i världen att den går att lösa, har försökt hur länge som helst och det lär bli mitt nöje i bussen idag. Kuuuul

Stoppljuset

Har fått världens största finne under ögat av alla ställen. Den är stor, röd och väldigt, väldigt synlig. Hur lyckat? Sen hägrar inte Statoiljobb särskilt mycket idag heller..

Effektiviteten personifierad

Studsade upp ur sängen när alarmet gick klockan 8. Skyndade mig ut på en lång och uppfriskande promenad i morgonluften innan jag gjorde världens godaste (och nyttigaste) frukost som avnjöts framför tidningen. Ringde några viktiga samtal och sedan tog jag tag i städningen av mitt rum. Efter en hel dags slit är allting färdigt och snart kan jag byta rum med lillebror. Har även hunnit hitta en resväska som jag såklart beställt och betalat - den kommer snart hem. Duktig!

Och så KUNDE ju min dag ha sett ut. Men det gjorde den såklart inte.

Jennybo vaknade när pappa kom hem på lunch klockan tolv. Fikade goda marmeladmackor och intalade sig själv att det var idag rummet skulle bli fint på riktigt. Och jag har städat enligt 5-15-2-30-minuters modellen. 5 minuter städning, 15 dator, 2 städning, 30 dator osv osv. Jag är duktig på att ta pauser så att säga. En resväska har jag inte heller bestämt mig för - dock är reservdelarna till min mobil beställda och några bortglömda räkningar betalda.

Men som vi brukar säga: Imorgon blir det andra bullar. Då ska jag jobba dessutom!


time to fly



I precis detta nu sitter Elin på bussen mot Stockholm - mot Valencia. Jag håller alla mina tummar för att hon lyckas byta till rätt flyg, hitta alla bussar och kommer fram hel och fin till språkskolan!

Och jag då? Ska laga tacomiddag tillsammans med resten av ungdomarna i huset, sen bär det troligast av till Umeå för att vara nära matchen imorgon. Sen förlorade vi idag också, känns sådär - men med mat i magen brukar livet bli lättare!

aldrig riktigt slut

Storstädning av Jenny Bobergs rum är det som står på dagens schema. Har ni någon aning om hur det ser ut här inne nu? Det kanske är lika bra. Kan iallafall avslöja att det är en utmaning att bara försöka se golvet, dammet ligger tungt och att en massa bakterier med stor sannolikhet skulle stormtrivas i den där matlådan jag glömt stoppa i diskmaskinen..

Men som sagt; Det ska bli ändring på det idag. Dessutom ska jag och Peter byta rum nu innan jag åker också, skulle vara skönt att få det avklarat!

Och mindre än 3 veckor kvar nu förresten. Sjukt!



September

Och vips var vi inne i månaden då jag är utan jobb, då jag ska fixa allt och då egentligen allting händer. Det känns bra när dagarna svischar förbi och jag ska fylla dem med allt möjligt roligt.

Igår hade jag världens härligaste dag i Umeå med både Vickan, Sara och Mellan. Myste i gräset utanför caféstation, gick i affärer och skrattade. Gjorde ett halvhjärtat försök till att hitta en resväska - och hur kan en hård låda av plast vara så sjukt dyr? Har iallafall bestämt mig för att den ska vara i färg.

Denna onsdagsförmiddag har ägnats åt kort. Jag ska organisera ihop ett album och det var lättare sagt än gjort. Nu överger jag projektet till imorgon eftersom storstaden hägrar igen. Det blir bio, en drink och övernattning tillsammans med Elin och Malin. Jag är taggad :)

RSS 2.0