med bästa på luffen

Två underbart bra dagar med full fart och inte en lugn stund. Fest, bakisshopping, drinkar, dans, förfest, god mat, kul folk, skavsår, dans i flera timmar, spanjorer, skratt, kaffe, övernattning på soffor, caféfrukost och massa massa mer med världens bästa Sara. Nu har vi tagit det lugnt, duschat, packat och myser med var sitt glas vin innan bussen till Stockholm avgår än en gång.
.
.
MAROCKO väntar och vi ses på lördag. (Jag ska njuta av sol, surf och det goda livet åt er alla)

heeeej från världens bästa liv

Vi dricker drinkar, äter mat, har fina vinglas och har världens bästa planer inför de kommande dagarna (och inför en Marockovecka så klart!) Och knappt ett uns skoltänk på över en vecka. Ingen press. Jag är nästan hög på livet just nu.

precis som tusen gånger förr

IDAG. Håll en tumme de kommande fem timmarna, efter det kommer allt vara fint i alla fall.

imorgonimorgonimorgon

Ska traggla och nöta modeller resten av kvällen och i morgon kommer hela mitt liv se ljust ut - oavsett resultat på tentan. Kvällen har varit fin med en världsgod kladdkaka och mys med massa fina hemma hos Edin. Fick dessutom en försenad födelsedagspresent, så himla bra. Tack tack tack!

MAMI


för på golvet är det så kallt

Idag känner jag mig som en riktig sunkråtta. Ligger fortfarande parkerad i sängen och tuggar hårdbröd med ost i morgonrocken. Och ja, jag pluggar faktiskt och har gjort detta sedan halv nio i morse, men ändå. Borde duscha..  Nu är i alla fall kaffet klart och min tid i tvättstugan börjar om sju minuter.
.
Vet ni vad som händer i morgon? Det är TENTA, jag får tillbaka LIVET och SARA kommer hit. Kan ju inte bli bättre.

natti världen

Det blinkar "information overload" framför mina ögon och det känns i princip omöjligt att överleva ännu en pluggdag i morgon. Kropp, humör och huvud protesterar och det känns galet skönt att återfå livet på onsdag - jag börjar känna mig sjuk.
.
Ska krypa ner i min mysigaste säng och försöka somna i relativt bra tid för en gångs skull. De här 4-timmars nätterna är inte hållbart.

update

.. jag är sådär lagom omotiverad men har i alla fall upptäckt att kaffe tillsammans med lakrits är en underbar kombination. Turkisk peppar-godisar rekommenderas! Nu ska jag försöka hitta tillbaka till fokus. (Tur att det vankas kladdkaka senare, för den som väntar på något gott...)

Idag är ingen vanlig dag...

.
.
.
..för idag är världens bästa mormors födelsedag!!!
.
.
.
.



PALMA

Har haft en supersuperkväll i Stockholm med härligaste människorna. Vinglaset satt precis där det skulle, stämningen var fin och det är så sjukt att man kan klicka med människor från andra sidan jorden sådär. I morgon är det plugg big time som gäller och nu ska det ses på Solsidan innan det är sovdags!

märker du hur fort det går?

Härligt ljust i lägenheten och det känns rätt fint att det är söndag. Har upptäckt att min internetsladd räcker alldeles utmärkt om man vill ha datorn i sängen, ni kan ju gissa var jag kommer ligga och nörda från och med nu..! Känns lyx.
.
Funderar som mest på om jag ska koka kaffe på en gång eller mysa framför söndagsrepriserna på tv först. Efter kaffet måste man som starta dagen, vet inte om jag är redo för plugg riktigt än..
.

Just dancin' a little


GLADGLADGLAD

HUR härligt är det inte med vårväder? Överallt har det vandrat det runt solglasögon, öppna jackor och fina färgglada kläder. Sen är alla på topphumör också, tentor till trots. Underbart.
.
Har nyss kommit hem från kollektiv handling på ICA och det här är en riktigt bra helg. Livet i Norrtälje har sina goda sidor också och här finns världens finaste människor. puss

wakeupcall

Vaknade i natt av den sjukaste smärtan i magen som jag varit med om. Ville ringa både mamma, Karin och ambulans, men efter en timmes total förlamning och ett antal vändor på toaletten för att spy minskade det till något som gick att överleva. Misstänker matförgiftning från gårdagens supergoda hummersoppa eller en ren protestreaktion från min mage angående senaste veckans kosthållning...
.
Hur som, förutom lite darriga ben är jag nu pigg och kry och ska snart pallra mig iväg till skolan (för ovanlighetens skull). Idag är det Varuförsörjning som gäller, innan onsdag ska vi vara proffs!

du och jag kråkan

Puh, det känns lite som om all luft åkt ut genom fötterna på mig. Tentan har vi alla redan glömt och jag har spenderat eftermiddagen/kvällen på språng i Stockholm. Intervjuer i ett flygande fläng och sen sjukt efterlängtad mat på gott café. Eller mat, vi hann med både mat, prat, godis, mackor och te. Mums.
.
Nu ska jag sova. Efter några timmars "vanligt" liv är det dags att ladda upp inför nästa tentaetapp. På onsdag gäller det (och på onsdagkväll smäller det!)

nattens drömmar stannar kvar

Jag vet att jag tjatar mycket om väder, men snacka om att våren verkar kommit för att stanna. Det finns inget bättre än att vakna av att hela lägenheten sakta fylls med ljus och solsken.
.
Här nedan ser ni en taggad vårtjej i sköna skor från igår, idag ser jag nog dock inte lika pigg ut. Det hjälper inte riktigt att sova längre för ögonen är trötta ändå. På onsdag får vi livet tillbaka - och dessutom får jag en Sara på besök.
.

sanningen om allt

"Inte nog att man måste lära sig en massa, man blir blek, fet, och trött av att plugga också..."
.
Man kan börja ana charmiga påsar under ögonen på alla tappra tentapluggare i skolan. Vi är bleka, glömmer att äta mat och snart är vi väl oduschade också.. Eller näe, så illa är det faktiskt inte. Här myser alla med kaffe, te, choklad och feta böcker och anteckningar. Hur mycket man lär sig är en annan femma.. hoho

En micropaus från micro

Hemma på en snabb lunch. En kulinarisk upplevelse av tonfisk, tomat, ost- och skinkmacka och kaffe i en salig blandning. Ibland måste man satsa på lättlagat!
.
Hela kroppen är helt pirrig av fina vädret, skinnjackan och lysande sol. Lite deppigt är det att behöva sitta framför en hög böcker och inse att man (som vanligt) borde ha börjat hårdplugga för länge sedan.. Dagens bästa är i alla fall att det är på pricken en vecka kvar tills SARA kommer hit. Kommer bli grymt och jag längtar till tusen!

två

.
ÅH. Jag har så sjukt många härliga bilder nu att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv. Hur mycket kan fastna på en kamera liksom? Här ser ni vår fina prommis från i lördags i alla fall och nu måste jag agera lite - suttit på rumpan alldeles för länge.

in the flow

Har precis hittat den där känslan då allt bara faller på plats och man kan sitta och förstå allting man läser. Synd att dygnet alltid blir så kort just när det gärna fått vara någon timme eller två kvar till absolut-senaste-sovtid. Hur som, förhoppningsvis går det att finna flytet även i morgon.. Pluggugg..

svar på tal:

Till "Hon som brukade sitta bredvid och som nu misstänker att fotot inte stämmer överens med verkligheten"
.
JA, jag pluggade. Ett tag. En stund. Nästan jätteeffektivt (i alla fall när min dator dog). Saknar dock den andra halvan som brukar sitta och fnissa i det andra hörnet.. fast jag läser liiiiite mer utan dig. hihih
.
Jag saknar dig Emmsan!

puss

Har varit hemma på middag- och kaffepaus och är nu åter igen parkerad i soffan. Har hunnit med att hämta min bortglömda cykel nere vid busshållsplatsen också, passade på att göra vinterns första snygga vurpa när jag ändå var igång. (känns extra bra nu när vintern är slut...)
.
Mitt huvud vill inte riktigt vara med längre, men kaffet som mamma köpte i helgen gör suuuusen och vi håller tummarna för underverk!
.


.
(i morgon kommer riktiga bilder, har en massa som bara väntar på att laddas in)

utomhus är det fint i alla fall

Livet har inte riktigt varit på min sida idag, men jag kan ändå inte klaga. Vårvädret gör hela kroppen alldeles hoppig fastän det känns som om jag drunknar i plugg inför tentan. Att min hjärna kommer vara överhettad på fredag är bara förnamnet. Har i alla fall lyckats paxa soffan i kopiatorrummet, här lyser solen in och det är mjuka kuddar..

troubled mind

.
Okej, jag kanske inte vann några vuxenpoäng när jag sprang runt som en annan glad sjuårig flicka inne på världens mysigaste affär... och ja, jag köpte en kanin. Men, HUR SÖT ÄR INTE DENNA? Mycket sötare än min microeconomics-bok i alla fall och jag blev kär. (mamma och pappa med!)

you and I

Det här har varit en sådan här helg där jag skulle kunna säga att allt har varit så bra som det möjligtvis kunnat vara, men det räcker faktiskt inte.
.
Vissa gånger kan man inte sätta fingret på exakt vad man vill säga och så är det nu. Dock vet jag ju vilka som varit med och skapat den där härliga känslan jag har i magen och hela kroppen just nu; Mamma och pappa är de största upphovsmakarna - men alla ni andra som är runtom spelar så sjukt mycket in också. Ni fattar inte hur bra ni är och det gör nog inte jag heller.
.
Jag ska berätta mer om vår underbart fina helg lite senare, nu ska jag bara sitta och må bra ett tag först.

DRY MARTINI och massa mer

Jag älskar födelsedagar.
.
Gårdagen var superlyckad och jag är så glad att jag har världens bästa människor i mitt liv. Tack tack tack för alla grattis-sms, samtal, presenter, brev och en dag med absolut toppbetyg. Natten var även den galet rolig! Haha, jag laddar upp bilder sen!

tjugoettårgammal

NU. Min födelsedag är här och jag fick vakna till skönsång och paket på sängen. Underbart! Presenterna var hur bra som helst; Nu kommer jag både lukta gott, kunna baka massor av tårta och ta med mig pastasallad i världens finaste matlåda hela sommaren osv osv.
.
Här nedan ser ni bilder från förra årets födelsedag. Ett år yngre och ett år dummare! ;) I alla fall, då var det först hamburgare och världens största födelsedagsglass på Hard Rock Café innan vi firade vidare med massor av sköna människor på en rökig pub. Spanjorer, svenskar och tyskar i en härlig blandning!
.
I år? Med mina bästa, med god middag och slutligen med en Schlagerkväll tillsammans med en hög sköningar från skolan! Låter väl inte så tokigt? =)
.
.
.
.
.
.

det bästa talet är två

Nu har de anlänt. Mina två bästa ligger nu och sussar sött på sin stora uppblåsbara madrass och jag har just gjort klart det sista innan sovdags. De två döda julstjärnorna i mitt fönster har bytts ut mot fina gröna (odödliga!) blommor i fönstret och vi har myst med vin, kex och ost. Kunde inte varit en bättre torsdagskväll! Min lägenhet ser lite ut som en camping - men, hjärterum och stjärterum stämmer ju så braa!

ska vi stanna bandet nu?

Idag känns det som om jag flugit ett antal varv runt jordklotet - och för en gångs skull känns det som om jag kan bocka av en och annan grej på min lilla (långa) lista. Väldans skönt! Ska plocka undan lite här, försöka få i mig en alldeles för sen middag och sen bara sitta en stund innan mitt finaste besök anländer. Sen ska vin, ost och en stor choklad avnjutas med mina bästa innan sängdags. Jag har en känsla av att denna helgen kommer bli väldans bra.

FINBESÖK

Nu är det bara timmar kvar till mina underbara päron kommer entra min lägenhet. Snacka om bra dag och jag är helt peppad på hela den här helgen!
.
Snart vankas buss till Stockholm, intervju med handlare, buss tillbaka, föreläsning, grupparbete, annat grupparbete och micropluggg - SEN vila. Ska skynda mig nu så att en sväng förbi ICA hinns med innan bussen, min frukost är slut!

Eftermiddag

Ge.mig.frisk.luft.

Morgonstund och solen är så fin

Har flyttat mitt morgonkaffe till skolans grupprum och njuter samtidigt av en bit Marabou som någon så snällt lämnat kvar för allmänheten att förtära. Veronica Maggio spelas i bakgrunden och när solen lyser med värsta fjällenkänslan utomhus känns det inte alls så tokigt att redan vara igång.
.
Livet är som en berg och dal bana just nu, men just den här onsdagsmorgonen är sjukt bra och i morgon kommer mina bästa, bästa.

Fortune cookie of today

"Din förmåga att jonglera många uppgifter kommer att ta dig långt"
.
Har nyss fått en liten del av framtiden spådd för mig på facebook. Och nu håller vi alla tummarna för att den stämmer, för jag har typ tusen bollar att kasta runt just nu..!

Med känslorna utanpå

Är ni medvetna om att mina favoriter kommer hit om bara TVÅ dagar?! (och jag måste börja städa..) Galet nära är det och jag längtar hur mycket som helst. Kommer att bli världens mysigaste födelsedagshelg och äntligen har jag i alla fall en anledning som räknas för att ge mig själv lite ledigt. MMMMM :D
.
Sen kommer Sara om inte alls så länge och dessutom hinner Palmamänniskor hit innan det är Marocko som gäller. Puh! Dagen har varit toppen, det känns som om jag är överkörd av en traktor och jag har dagens semla innestående till i morgon.. Nuuu är det plugg!

"Du ser mig äta en bajsmacka och säger ingenting..?!"

Har läst alkohollagen, ätit alldeles för många apelsiner och sen suttit och skrattat högt för mig själv åt Solsidan. Sjukt klockrent program, nu ska jag sova!

vi ljuger så bra.

Huvudet är helt mörbultat och mina tomatröda "stresskinder" (Edins diagnos) har börjat träda fram sådär lagom charmigt. Känns lite som om jag sakta grävs över med saker att göra - om ni av någon anledning är ute efter en ledig lucka i mitt schema kan vi höras i april eller maj..!
.
Hur som, även om det snöade i morse (?!) så våren är fortfarande på ingång och det ger en liten del av den extra energi som behövs. Typ energin som går åt till att orka med alla roliga saker också :)

MÅNDAG

Började morgonen med att försova mig (sjukt skönt med många timmars sömn i alla fall) och var sedan nästan rekordsnabb med dusch, frukost och smink innan det blev en rusning till skolan. Inga föreläsningar i dag, men vi ska sitta parkerade i vårt grupprum tills vårt inlämningsarbete är färdigt att lämnas in! KULJUL

För du var solskenet

Jag försöker intala mig själv att något fortfarande går att åstadkomma på vårt grupparbete, men erkänner härmed att mitt huvud faktiskt inte fungerar. Har pratat med massor av roligt folk i kväll. Nu vill jag att Sara ska komma, att min födelsedag anländer tillsammans med mina päron och sen vill jag träffa både utbytesmänniskor från Alcala och alla härliga Palma-människor.
.
Dessutom vankas ett paket i min brevlåda snart, det är visst inte bara au-pairen som kommer ihåg lillkillens födelsedag - de kommer ihåg min också! =)

I can do this on my own.

Tittar bara in en snabbis för att berätta att jag överlevt helgen med fötterna upp och huvudet ner. Har spenderat pengar som jag inte äger, köpt nya skor, druckit massa kaffe, dansat, jobbar osv osv osv. Har också kommit på att jag ska sluta plåga mig själv med dator och skolböcker i väskan bara för att "det ju finns pluggtid på bussen" - det enda som tränas är mina stackars armar som får kånka runt med extra kilon..!
.
NU är det i alla fall uppsats som gäller!

Did I hear anyone say birthday?

Har inte alls varit lika effektiv som jag kanske borde - men hur mycket kan man begära av en 20-årig tjej som för en gångs skull är schemafri liksom?
.
Kom i alla fall på att det också råkar vara på pricken en vecka kvar till min födelsedag idag och att paketet till min lillkille måste skickas iväg fort som attan. Har varit världens bästa före detta aupair och trollat in de mycket fantasirika presenterna i ett fint (halvt hemmagjort) brev:
.
.
Nu ska jag tillbaka till skolan - upptäckte att det blev jobbigt att åstadkomma något vettigt där när jag glömt alla mina saker kvar hemma...

GODMORGON

Jag har sovit som en sten, men nu börjar huvudet vakna. Hej fredag!
.
.
stugan

If I had a boat

Dagens bästa ögonblick går till killen som blev totalt nerduschad av en lastbil när jag gick ner till stan. Den körde rakt genom världens största, smutsiga vattenpöl. Om det var komiskt att se (och förstå vad som skulle hända) när den stora, bruna vågen växte och närmade sig killen medan han pratade bekymmerslöst i telefonen - så var det ännu svårare att hålla sig för skratt när han dyblöt och chockad förstod vad som hänt någon sekund senare..!
.
Spatserade i alla fall runt i de fåtal affärer som Norrtälje centrum erbjuder, fyndade en klänning på 70 %, en födelsedagspresent till min bästa spanska lillkille och spanade på en jeansjacka som var mycket snyggare än den jag hittade förra helgen (ja, jag ska byta). Lite mat fick hänga med hem och sen firades helgen in med en liten powernap. Nu? Te, plugg och sen sömn!

NU

JAG HAR HELG. Har mumsat i mig lite mellanmål och ska studsa ner till stan i solen bara för att. Möjligtvis tar jag fram en läxbok lite senare, meen... vi kan säga att jag tänker ha fredag tills på måndag kväll!

och ibland har vi inget annat val än att bara följa med.

Morgonpromenad i ett  väder som bara bet sådär lagom i kinderna. Nyduschad med nymålade rosa naglar har jag en hel timme på mig att mysa med kaffe och bra musik innan skolan börjar. Bara två föreläsningar och sen är det helg ända tills på måndag (med eget ansvar så klart, hä häää). Älskar förresten att allt ser så mycket ljusare ut när solen skiner ute, när himlen är blå och när stjärnorna lyser helt klart på natten.
.

.. typ min favoritbild i hela världen.

Innan sovdags: Grönans gladaste barn


shape

Har ägnat senaste timmen åt att rensa huvudet med hjälp av träning och tjejsnack. Musiken på gymmet var i full partystämning och frågan är om mina ben kommer att fungera i morgon. Kvällsfika väntar och sedan tänker jag sova som en bebis, mina kvällsrutiner börjar bli uppstyrda och torsdag kommer bli en bra dag!

AIR

...gissa vad jag nyss gjort?
.
.
... sen har jag gjort bort provet, pratat med Sara och ätit lunch också. Nu? Grupparbete.

BLUE

Jag är inte alls särskilt redo - men en sammanfattning är skriven och alla övningsuppgifter är räknade, så något borde ju i alla fall sitta? Solen lyser sjukt mycket utomhus och målet med dagen är att ge mig själv tid att få minst 40 minuters frisk luft. Tveksamt om det lyckas, men ett försök är det värt!
.
Håll en tumme för mig de kommande två timmarna tack..

for once I'm going to try

Egentligen har jag mest lust att hoppa ner i sängen, dra täcket över huvudet och inte krypa fram igen förrän provet i morgon är passerat. DOCK så fungerar det ju tyvärr inte så och jag ska pigga till huvudet lite och traska tillbaka till skolan om en liten stund. Förhoppningsvis stannar det jag lär mig nu kvar i minnet tills den riktiga tentan om några veckor. Hur som helst, dagen har varit (och är fortfarande) rätt så fin! =)

Nedräkning

.
Att vi äntligen har entrat Mars känns riktigt, riktigt bra och jag har en känsla av att detta är en supermånad där veckorna kommer svischa förbi. Om 10 dagar kommer mamma och pappa, om 11 är min födelsedag, om 23 kommer favvisSara för att göra Stockholm osäkert och den 26:e åker ett gäng glada studenter till Marocko för en veckas surf. Där emellan ska det även rymmas jobb, fest och tentor.. Sååå.. vi ses i april? =)
.
Sen måste det  förresten ritas minst tre kors i taket idag; Jag vaknade inte bara innan väckarklockan - jag vaknade innan klockan sex OCH var pigg.

RSS 2.0