mittenpåveckan

Försöker, i linje med mitt nya liv som superkvinna, plugga undan de timmar jag missar på eftermiddagen (och som jag missade igår..) nu på morgonen. Kaffe och sammanfattningar i högsta hugg - en mycket angenäm blandning som bäddar inför en trevlig kväll.
.
Har placerat mig själv med datorn mitt framför köksbordet och har en fin utsikt över en ganska så tråkig parkering. Meningen var ju att jag inte skulle ha internet här borta (3 meter från sladden) men tydligen har datorn lyckats snappa upp en avlägsen wifi-signal ändå.. Hur som, med disneymusik i lurarna är det nu en timmes non-stop som gäller innan det vankas paus med Emma.

run, forrest

Överlevde. På cirka trettio minuter prick tog jag mig runt en sträcka på femtusen meter, i en skock av motionssugna brudar. En mycket intressant och spännande upplevlse att prova på sin sick-sack teknik också, snacka om konst att röra fötterna på en väldigt liten yta utan att kliva eller knuffa på någon.
.
Vi firade så klart med god picknick i den svala kvällsluften. SUPERMYSIGT och en ganska så klockren tisdag - nu är jag taggad för tjejmilen också...
.
Ja, vi var peppade (och livrädda) ;)

RUSA I VÅREN

Barabampambaaa! Impulsivitet när den är som bäst: Jenny ska springa Vårruset i Stockholm ikväll. Fem hela kilometrar alldeles för otränad. Laddar nu upp med massor av vatten och proteiner medan jag försöker avgöra strategin för loppet. Springa på vilja eller glida igenom i luuugnt tempo och bara njuta av det härliga vädret? Tävlingsskalle eller kondition?

the.

Har nästan nyss kommit hem från en lång runda runt staden i ett försök att rensa hjärnan och springa bort lite huvudvärk. Fungerade inte riktigt, men sprang vilse och fick lära mig lite nya vägar på köpet. Passade även på att ta ett tjuvvarv runt friidrottsbanan, hade dock varit trevligare med lite lampor.. (någon som vet hur långt ett varv är?)
.
Huden har i alla fall återhämtat sig så pass att jag kan röra mig utan att det stramar, sista projektarbetet för årskurs två är inlämnat och efter en efterlängtad dusch är det marsch pannkaka i säng som gäller. I morgon? Morgonprommis, projektredovisning, fixa verksamhetsplan och PLUGGA. Hoppas lite på mulet väder också, så slipper jag deppa i skuggan.. :)

redskin

Har otroligt ont i mina brända delar idag. Framförallt i mina väldigt röda bakben (baksida lår/vad) där huden är alleles öm och stram. Håll tummarna för att min hawaiintropic-aftersun hjälper nu. Mirakelmedel, ja tack!

00.00

Godnattsång.
.
.
Både mamma och farmor har ju fått varsinn present och massa önskningar. Åt mormor har jag skickat en puss till himlen, tänt ett ljus och tänkt lite extra. Kan ju inte skicka något kort till ingenstans men denna tycker jag är värd att publicera en gång till:
.
Fina lilla du.
mer än ett helt år nu

Del 3: En mammas ord på 2 minuter och 23 sekunder

Bara för att vi barn ju gillar er mammor ändå. :)
.

att somna på en sommardag

.
Behöver jag säga att "tjejen som aaaalltid smörjer in sig" har fått promenera till ICA för att köpa en riktigt bra after-sun idag? Använd för guds skulle solskyddsfaktor - det gör ont att sitta utan

DU&JAG


mammas dag.

Eftersom jag inte själv kan vara hemma och pussa på mamma under dagen tänkte jag kör en liten följetång i mamma-tema under dagen (du är ju ändå min mest trogna läsare mamma). Här kommer första:
.
.

dobedidoo

Tänkte dela med mig av bästa detaljen med mitt nya extrajobb. BARA (nästan) kunder av det manliga könet. Med andra ord: helt plötsligt finns det ju så mycket mer att spana på när timmarna känns långa. Bra gick det också, bra sidosyssla!
.
Nu? Det är FREDAG (och jag har missat världens underbaraste väder) och pappa är på besök i Norrtan. Middag står på schemat så fort min buss anländer - ska bara lista ut var det finns tillräckligt god föda i solnedgången.. :)

kind of good.

Barabambampampaa! Projektredovsining för massa Åhléns-människor avklarad och rumpan var nådigt öm efter att mer eller mindre ha suttit konstant mellan klockan 09-16. Underbart skönt dock - och det bjöds ju på pauser med både lunchsallad på en mur, gott kaffe och doftande kanelbullar.
.
Avslutade i alla fall denna mastodonttorsdag med att dricka en kall cider i en stekande eftermiddagssol. Halva klassen närvarande och en minst sagt skön stämning. Måste upprepa att sommarlovet är nära nu.
.

(Ja, jag skrattar tydligen med sjukt öppen mun... (och hade ju två galet roliga brudar mittemot))

efter ett litet önskemål: En jenny-vardag

Jag har just insett att jag faktiskt fått fnatt på att göra listor. Skulle kunna säga att det är ett försök mot att med små steg närma mig ett något mer strukturerat liv. Vet inte riktigt om det funkar, men det är ett utmärkt verktyg för att inse hur mycket man faktiskt har att göra.

.

Delar med mig av min den lista jag försöker beta av för tillfället. När den är slut är det sommarlov. Hur skönt??

.

ATT GÖRA:

.

- Kolla upp ftg från föreläsn.

- Ringa vårdcentralen

- Gör klart SOM-sammanfattning kap. 9

- Lämna kontonummer till C från kåren. Funkar det med mail?

- Räkna på nästa lön så att missade OB:t finns med. Samt kontrollräkna nya.

- bestäm tider för BV. Maila och boka.

- sammanfatta färdigt artiklarna till In-store Marketing

- Skriv klart sammanfattning till in-store Marketing, kap 9.

- Samla enkäter (2x20st) på Åhlens

- För in data i SPSS, analysera

- Göra klart Åhlens-projektet. Skicka in. Fixa ppt. Redovisa.

- Färdigställ SOM-projekt. Fixa ppt. Redovisa.

- Projektmöte

- Säg upp lägenheten!

- VATTNA BLOMMORNA

- Boka biljett till Biarritz

- Skriv klart artiklarna till tidningen skicka dessa till M

- Sammanställ lönediagram till skoltidning

- Sammanställ intervjuer företagsrepresentanter

- Möte designbyrå f. tidn.

- Tvätta

- Rensa garderoben

- Tentaplugga

- Skura golvet….

- Maila E

- packa grejorna som pappa kan ta med hem

- Hitta kamerasladden??

- Städa ur lägenhet

- Skicka tider som jag kan jobba till skäris

- Styr upp lista på lediga dagar till T. T.om. fredag!

- Skicka bevis på mecenatkort till SL. à Makulera j*vla bötern

- Bestäm date med Ax

- Bestäm date med Nat

- Skriv klart verksamhetsplan + närvarolistor till r-klubb. Skicka in.

- Ordna avslutning till retailklubb

- Skicka sammanfattningar till D

- Samla in anmälningar till middag på Gubbhyllan

- Fixa present till Gubbhyllan?

- Se till att enkäten utformas till projekt, maila denna

- Kolla/Ordna samarbete m. ryssland

- kicka ut mail ang. ansökningar till nya KAM-posterna

- Vad betyder brevet från Skatteverket??


en lite brunare yta

Hur härligt när det ligger studenter åt höger och vänster, utspridda i gräset för att njuta av världens skönaste sol? De senaste tre timmarna har spenderats på en filt med goa tjejer, hur skönt som helst och äntligen lite hopp om sommarlov. Prat, värme och gräs som luktar gott känns ju lite som meningen med livet efter en alldeles för lång och mörk vinter.
.
Började krypa lite i kroppen dock - nu är det kaffe, mellis och lite effektivitet som gäller!

hållplatsen.

Sista punkten på arbetet är förhoppningsvis satt och i morse saltade jag gröten alldeles för mycket. Ska dricka kaffe och sedan slänga på shortsen - idag är första dagen det finns tid att njuta av det här underbara sommarvädret (ignorerar att himlen faktiskt är rätt molnig idag). Kanske, kanske lite brunare ikväll.

när det känns som om du faller

Hittade denna på facebook idag. Ganska mycket sanning, visst?
.

pust.

Det är ett under att alla medlemmar i min projektgrupp har håret kvar efter dagens analysering. Maktlöshet, uppgivenhet och en stor portion ilska är några av de ingredienser som kryddat arbetet - men man lär så länge man lever och vi har lärt oss vilka vi inte tänker arbeta tillsammans med nästa gång. Som tur är har vi i alla fall resonerat/funderat/analyserat fram ett resultat som faktiskt är ganska intressant, något som vi kan presentera med sjyssta argument i ryggen. Känns skönt, vi har ju gjort rätt många high-five också.. :)
.
NU är det en springtur i det gröna som gäller för att rensa hjärnan lite innan nästa pass. En middag ska jag också försöka få i mig.

summerrrr

Sitter som mest och peppar inför det som ska bli sommar 2012. Att fantisera ger ju rätt bra med extraenergi när den tryter i skolan - och de lediga veckorna under året ser ut att kunna bli riktigt, riktigt bra med en väldans bra mix av aktiviteter.
.
Preliminär plan:
1-12 juni: Tentaplugg. Jobb.
12-15 juni: Utflytt ur lägenheten (och så håller ni alla tummarna för att någon slipper bo på gatan i höst)
16-30 juni: Hemma i sköönaste Norrland. Absolut fri från allt arbete och tillgänglig för alla som vill chilla på stranden, hänga i stugan, åka på cykelutflygt eller bara dricka vin på altanen... alla idéer är bra!
1-17 juli: Jobb, jobb, jobb i butik på Drottninggatan. Räknar även med diverse after work och sköna stunder med fina stockholmare.
18 juli-?: BIARRITZ och andra spännande resmål på obestämd tid. Mest troligt sommarens höjdpunkt. Rebecca och jag på äventyr vid kusten, i solen, tills vi tröttnar (eller tills pengarna tar slut..)
25 augusti: Småttingvecka - skolstart - back to reality.
.
Godkänt yes or yes?

retail is detail.

Just hemkommen från världens trevligaste middag med skolans skönaste retailklubb. Rundvisning på Swedish Match skötebarn "Gubbhyllan" på Skansen och sedan så god mat att byxorna nästan ville spricka. Massa skratt och en tobaksplanta som fick hänga med hem. TACK TACK TACK. Ibland är det helt ok att vara student.

danceit

Smått sliten efter en natt med knappt två och en halv sovtimmar. Jobb, vinkväll och slutligen Berns levererade till topp och idag vill jag inte alls gå många mil med mina stackar fötter. Den dag jag blir rik står ett par sköna klackar vara det första jag investerar i. Bland annat.
.

doing my best.

Fick lite av ett il efter att dagens grupparbeten avslutats: Matlagning och städning klarades av i ett kick - nu rensar jag lådor för fulla muggar. Hur är det ens möjligt att samla på sig så mycket grejor? Papper, tidningar, böcker, pennor, krimskrams, plastflaskor, reseförpackningar, halsdukar - för att inte tala om det ton kläder som i princip aldrig får chansen att titta ut ur garderoben. Det är lite skamligt att jag som tycker för tillfället känner mig helt pank ändå äger mycket mer i jämförelse med resterande av jorden befolkning.
.
Fredagen ska i alla fall få fortsätta löpa i samma anda. En runda i skogen väntar och sedan ska jag i alla fall unna mig lite fredagsfrukt (det ekande kontot till trots). Hoppas er dag är lika fin.

som du bäddar...

Okej. Att leva som fattig student är ju inte riktigt en dans på rosor - speciellt inte om man som jag bestämt sig för att spendera sommaren på ett sätt som till större del varken är billigt eller inkomstbringande. Har spenderat några ångestladdade minutrar framför mitt bankkonto och undrar nu om någon av er läsare möjligen kan trolla? ...nej, tänkte väl det: Gröt, pasta och ägg (omelett) fram till juli!

you.

Har haft två helt fantastiskt bra dagar. Onsdagen bjussade på ett otroligt roligt möte med retailklubben, ett spex där vänner visade oanade talanger och en vinkväll hos finaste Karin. Som toppen på moset spenderades gårdagens eftermiddag med bästaste Jocke. I solen på en terass och på en soffa i skuggan på Debaser, massa bra prat och god öl att dricka. Jag glömmer hur mycket jag egentligen saknar vissa där hemma ibland.

Tillsammans.

Ber om ursäkt för kryptiska och aningen oregelbundna inlägg - jag försöker anamma mitt nya liv som superkvinna och får återkomma när framtiden visat om det fungerade. Det är framförallt de kommande två veckorna som är aningens hektiska, men som vi alla vet; Du kan aldrig lita på en till synes "tom" almanacka. Just nu ligger koncentrationen på att minska listorna.
.
Anledningen till att jag inte kommenterat helgen särskilt är för att det på något sätt saknas ord. Ord för att beskriva känslorna när du ställs inför ett faktum. Vill inte riktigt acceptera att tiden faktiskt tickar vare sig vi vill det eller inte, att livet egentligen bara går mot ett håll och att vi måste lära oss att ta vara på de stunder vi faktiskt får. Från helgen tar jag med mig två fina dagar där en verklighet som egentligen inte alls var glamourös blev ganska fin ändå. I en önskevärld hade jag tryckt på stopp och rewind - men i verklighten är jag bara väldigt glad över hur helgen spenderats.


fina du.

himlen.

Från att ha varit superirriterad, gråtfärdig och med ett humör nere på botten (bland annat på grund av att jag än en gång blev offer för ett försenat plan) blir man genast lite gladare av att spendera lite kvalitetstid uppe bland de riktiga molnen. Här uppe lyser solen, ingen pratar och det visas en surffilm på tv-skärmarna. Väl nere på jorden ska jag ta tag i livet igen.

just sayin

just i det här ögonblicket känns precis allt bara jätte drygt.

Colourme

Sitter än en gång med ipaden, placerad i soffan och med nymålade, färgglada naglar. Tittar på en fin film med mamma och njuter mest av en (hur konstigt det än må låta) lugn och stilla fredagskväll. Med hälsofil istället för fredagssnacks - hade inte världens skönaste uppvaknande denna morgon.
.
Imorgon väntar morfar och en myspyshelg.

Its on.

Känner mig lite extra high-tech när jag numera läser sammanfattningar på en iPad istället för på dator eller papper. Mycket bekvämt faktiskt och risken finns ju att det blir jobbigt att skiljas från min nya vän när det är dags att återvända till Stockholm...
.
Hemma är det i allla fall lika skönt som alltid. Har mest ägnat dagen åt plugg, men det har även bjussats på frisk luft i naturen (och en fin sten i skogen) samt god mat och fint sällskap. Längtar en massa till helgens planer också, det är ju något särskilt att åka till landet i ingenstans och den där lagården är så mysig.

livelaugh

Såhär bra känns det hemma.
.
.
NU: Kokar ägg, dricker kaffe och stuuuuuderar. Näst på tur står visit hos farmor och häng med lillebror.

klick

På bussen, mot flyget och sen i bilen HEM. Superskönt, underbart, helt fantastiskt och precis vad jag behöver just nu. Har haft en kickstart på dagen och nästa vecka väntar ett möte som kan göra hösten hur spännande som helst. Känns så bra när något man jobbar mot verkar gå i lås. (Heja mig och Micke!) Har förövrigt världens tyngsta väskor, längtar efter både mamma och en bil.. :)

Låt mig vara.

Morgonpasset i P3 fungerar utmärkt som frukostsällskap och jag har bland annat lärt mig att det är Fothälsodagen idag. Så se till att skrubba fötterna!
.
Annars är kaffet kokat, halva lägenheten städad och mitt Visakort återfunnet. Världens skönaste väder gör att jag har lite ångest över hemfärden i morgon - håller alla tummarna för att även Norrland bjussar på lika härlig vårsol.

Tigerräckor fulla magen

Välbehövlig kväll och en paus från det kaos som just nu pågår i mitt huvud. Inser ibland hur lätt det är att skärma av sig själv från andra när kalendern är för full för att gå ihop. Glömmer bort att njuta av stunden, ta en sekund att svara på ett sms eller ringa det där samtalet som hade gjort att allt kännts så mycket bättre. Men som vi också kom fram till under dagen: Tycker man att allting är kul så får man leva med ett sekund-späckat schema. För det är ju mest roligt... ändå.

.trackings.

Magen börjar kurra rätt högt just nu, men energin håller sig (som tur är) på en relativt bra nivå trots ett antal aktiva timmar. Huvudet kan fortfarande producera något och fingrarna orkar knappra lite till på tangenterna. Förhoppningsvis kan några sidor betas av på vägen hem också...
.
Det är en rolig måndag i alla fall: Förmiddagen ägnades åt grupparbete, en produktiv bussresa och en inspektion av McDonalds serviceleverans.  Sedan några timmar tillbaka sitter vi nu, hela redaktionen samlad, och lägger bit efter bit till pusslet som förhoppningsvis snart blir en skoltidning. Artiklar, layout, namnförslag - en salig blandning och jag misstänker att luften här inne snart tar slut. Tur att workshopen avslutas med god middag på restaurang.Thai-mat it is!

let's pimp it up.

.
0,5 dl havregryn / En liten banan /1 dl vatten / Linfrön /Blåbär / Kanel / Mjölk
.
Lätt som en plätt och godare än vanlig gröt: Släng ned havregryn, halva skivade bananen, blåbär, linfrö och vatten. Krydda (salt & massor av kanel). Koka. Toppa med banan och mjölk. Avnjut.

just.

Att vakna för att solen skiner in genom fönstret är en helt okej start på dagen.

.konsten att inte gå sönder.

Jobb, kaffe, huvudvärkstabletter och kul sällskap har kantat dagen. Hamnade tydligen fyra i en säljtävling på jobbet, har spanat in Dogges fint nymålade lägenhet och ätit en middagsomelett som blev världsgod med mammas svampsås på toppen. Tänker nu ramla ned i sängen för ny energi, söndag är icke en vilodag i detta samhälle.
.
Och Annika, jag hade gärna hjälpt dig med dina läxor - men just nu är jag mest rädd att jag snart drunknar i mina egna om jag inte arbetar bort berget snart... :)

högt över molnen

Blev under gårdagen totalt klubbad av förkylningssymtom och det slutade med att halva dagen fick spenderas i sängen trots ett flertal föreläsningar i skolan. Slutade upp hos jourläkaren (där det för övrigt fanns andra patienter som var sjukt trevliga med fint fredagshumör) och fick med mig lungmedicin som felaktigt råkade skrivas ut på min journal. Husapoteket uppdaterat. Brikanylen (som ju var ägnad åt mig) har i alla fall gett andningsförmågan tillbaka och efter tvätt och annat pyssel under morgonen vankas jobb.
.
Och biljetten hem är bokad också! Arrival wednesday 16.50. Helt OK.

känslan.

Detta är tredje dagen på raken som jag avundsjukt stått vid sidan av fotbollsplanen och spanat på de som fått springa runt på gräset. Så orättvist, lukten, värmen, solen, bollen mot fötterna... jag vill också. Tyvärr verkar mitt nästa skoköp luta mot ett par som passar vardagen bättre (ett under att Conversen fortfarande sitter ihop), meeen ett par fotbollsdojor skulle utan tvekan göra vardagen så mycket bättre. En önske-ande kanske?

muskelvärk

Sitter på Sveavägen och knaprar "Läkerol Extreme" för fulla muggar. Börjar som smått misstänka att kroppen försöker jävlas med mig - så fort ett unns träningsmotivation infinner sig blir jag sjuk och plötsligt är den enda möjliga aktiviteten sängliggande. Har liksom inte tid för det och det är ganska otänkbart att redan ge upp springningen.
.
Dagens möte med delar av redaktionen är i alla fall avklarat och förhoppningsvis har tidningen åtminstone ett namn snart. Och en layout. Och sedan ett innehåll. Har på tal om innehåll två artiklar att färdigställa. På återseende!

a big cup of coffee

Försöker som mest styra upp flygbiljetter för hemfärd nästa vecka, men det är halvsvårtt med alla dessa mystiska avgångar och ett egentligen proppat schema. Dessutom hittar jag inte Visa-kortet, det gör det inte lättare. God morgon!

Onsdag.

Vet att alla förmodligen är rätt trötta på att höra vädersnack hit och dit, men jag känner ändå att jag måste kommentera: VÄLKOMMEN SOL. Även om det gör att man helst inte vill sitta inne på föreläsningar (eller plugga alls) och att jag höll på att torka ut när jag släpade mig runt fem kilometer i skogen. Snälla stanna kvar värme.

och en saaak till!

JORDENS STÖRSTA GRATTIS TILL BÄSTASTE BÄSTA SARA.
.



Kvalborg - Valborg - 1 maj

Valborg får godkänt tusen gånger om. Ett fantastiskt rolig hög med människor på en väldans liten yta gjorde att båda dagarna fylldes med massor av skratt och roliga påhitt. Hela Uppsala var överbefolkat, vädret var helt galet bra (vilket resulterade i ett antal röda pannor) och alkoholhaltiga drycker flödade. Så klart tog jag inte ens upp kameran ur väskan - men det finns en del mobilbilder jag kan dela med mig av sedan.
.
Bjussar på en ouppstyrd vimmelbild också. Jag kallar den "hår".
.

RSS 2.0