EROS 433

Lyckan var inte riktigt med mig och Mellan idag, men en snabb och mysig middag hanns i alla fall med innan hon fick styra kosan tillbaka mot Umeå. Måste definitivt äta hummer- och räksoppa lite oftare. Trots timmar i bussen har dagen varit riktigt fin. Förstår egentligen inte varför alla har så mycket emot måndagar - det är ju då du egentligen har mest energi? Och även om väderprat är tråkigt: SJUKT vacker himmel idag när solen gick ned, visste ni att man kan titta på en asteroid som passerar jorden inatt? Lite nedanför stjärntecknet lejonet, men det krävdes en kikare och gärna en detaljerad stjärnkarta för att se - kört för mig med andra ord.
.
Nu ska jag dyka ned med näsan i en bok innan sovdags. Dagens tentaresultat ger lite extra motivation.

Those simple things

Under eftermiddagen spenderade jag timmar i ett "hemligt" arkiv av bilder från förr. Skrattade så att jag fick ont i magen av vissa kort, så himla många galna minnen det finns om man bara anstränger sig lite för att minnas. Fina, roliga och talande bilder i massor - kanske dyker det upp en och annan här lite senare. Känns nästan lite som en skyldighet att påminna lite om hur kul gymnasieåren faktiskt var. Småbarnen.
.
Har just kommit hem från mysprat med Linnea. Som sagt: 2012. Allas ååår.

Hemligheten är att spendera alla pengar - så att de nya får plats på kontot sedan

Idag kommer världens bästa Linnea tillbaka till Norrtälje och det är världens härligaste väder utomhus.

must put it down to my soft more-season.

Lyssnar på musik och försöker skapa ordning. Ordning bland papper, i lådor och i huvudet. Ibland är det så mycket på samma gång - ingenting negativt egentligen, bara mycket. Som att bygga det där livspusslet alla pratar om, kommer det någonsin att finnas alla bitar?
.
Har kryssat en hel del saker från min lilla lördagslista idag. Måste ligga lite steget före just nu- vill ha lite tid över i veckan då Stockholm får extra fint besök på måndag.

städar bort alla synliga spår och hittar ny inspiration.

.känslan.

Unique

Är tömd på energi men ändå fylld av någon form av ny inspiration. Måste klura på vad den där känslan i magen egentligen indikerar. Lyckades hitta den perfekta julklappsväskan på vägen hem (tack mamma och pappa!) och nu ska jag fixa disken, tända ljus och mysa ner mig med min nya tidning. Trots att det är fredag känns inte drinkar och dansgolv alls så lockande just ikväll.

Sum2012

Känner hur en förkylning med både snor, slem och ont i halsen sakta närmar sig utbrytning. Vill ju inte alls vara sjuk i helgen - speciellt inte när jag har testvecka på Norrtäljes dyraste gym. Snart dags att vara redo för allt som har med hav, sommar och stränder att göra..!
.
Well, idag löses problemet med kaffe och världens godaste matyogurt med urkärnat granatäpple. Vitamines, vitamines!

thursday live

Har införskaffat ett par nya skor (jag är värd dem...), färdigställt skolarbete, haft myslunch med Nathalie, dansat loss på gymmet (och provat en maskin som nog tränade skrattmusklerna mer än benen) och nu slängt i mig en alldeles för sen middag. Massor att stå i imorgon, men fredagar är svårt att misslyckas med!

Version 2012.0

Ni vet det där lilla extra? Utomordentligt bra.

white

Jag har träffat en ny väldigt god vän idag: Klorin på sprayflaska. Tack mamma för det tipset, vi kommer med stor sannolikhet att umgås en hel del under mitt liv. Hela mitt hem luktar nu badhus och den lilla lila superhjälten har fått flytta in i städskåpet. Framsteg i renlighet sker på Kaserngatan 6. Visst ger det minst en vuxenpoäng?

GO

Jag har möblerat om en aning i min lägenhet och idag är det storstädning som gäller. Första kursen känns toppen, mitt kylskåp är fullt och lunchen bestod av världens största portion med blodpudding. Mums!

Jag gillar allt som är nytt

Du vet när man har en sådan där bra känsla i magen redan samma stund du vaknar? Typ så känns min mage idag. Hela kvällen igår spenderades med bästaste Karin (min tröja luktar fortfarande brandrök efter att micropopcorna blev liiiite för varma) och idag börjar nya kurserna. Nystart är bra.

Racer

Sista dagen innan nästa kursperiod kickar igång. En springtur väntar och idag finns planer för både pengaspendering, jobb och kulturell utbildning med bästaste Karin.. Woho! Lägenhetsförvirringen är också för tillfället lugnad. Alla dessa besluuut!

21 januari.

Trots virrvarret i huvudet har dagen fått en relativt bra over-all-poäng. Tre timmars jobb visade sig vara alldeles lagom anpassat för min nuvarande energinivå, span på nya träningskläder (ni vet den där extra peppen man behöver ibland..) höjde humöret och kaffe + flera timmars häng med Dogge var lite som grädden på moset. Nu är det sovdags. Har jag sagt att jag försöker vända på dygnet? Every little change...

ahdlahlfhasflhalfhalsjf

those decisions.

letting go

Den senaste veckan har rullat i ett tempo som huvudet inte riktigt orkat hänga med i. Tentor, skola, möten, kompisar, lägenhetsfunderingar, fördelar/nackdelar, framtid, läkare, fest och jobb. (Ber om ursäkt till alla jag inte hört av mig till/ringt upp, jag jobbar på detta)
.
Lyckades i alla fall sova 13 (!!) timmar i natt, så är förhoppningsvis snart back on track. Lördag? Jooobbbb

mid-day

Magen börjar skrika efter lunch och huvudet efter luft. Slår två flugor i en smäll och springer till ICA för inköp: I tentaperioder är det tillåtet att slösa lite, resten av månaden ska jag leva på frysen med kaffe och mjölk som enda inköp. Och frukt..
.
Imorgon, om 23 timmar och 41 minuter kommer jag ha ett liv igen. Känns rätt bra.

surf

Det finns ju bevisligen andra fördelar än vatten med fina vågor när det gäller surfing.
.
.

end of week

"There comes a time in life when you walk away from all the pointless drama and people who create it,
and surround yourself with people who make you laugh so hard that you forget the bad and focus on the good.
Life is too short to be anything but happy."

En av 5...

.. och den är inte ens färdig.

you don't know

Firar söndagen med smoothie till frukost. Hemskt att det tagit mig över tre år att använda min mixer som jag fick av mormor i julklapp. Kanske världens bästa maskin? Och inte alls så otymplig som jag tänkt. Energin har återvänt efter att jag däckade med både kläder och smink i sängen runt tolvslaget igår. Nu: Kaffe och pluggugugugugug.

Lördag

Bara hänger sådär spontant på skolan i ett grupprum hela kvällen. Underbart trevligt. Speciellt artiklarna på flera 100 sidor som aldrig tar slut. Tuggar apelsiner för att få vitaminer, har knäppa samtal i pauserna, skivar citron för att göra vattnet lite godare och mumsar på nötter för att starta hjärnan.
.
UTBILDNING ÄR SMART. UTBILDNING ÄR SMART. UTBILDNING ÄR SMART. UTBILDNING ÄR SMART.
.
(fast egentligen är konsumentbeteende rätt intressant)

AW

En svit på Plaza, sushi, fjorton Vila-brudar, vin, prat, snacks och slutligen drinkar, ögongodis och dans i baren: Idag måste jag vara dubbelt så koncentrerad.
.
bild

Fredag den 13:onde.

Till och med i drömmen var jag så trött att jag föll ihop innanför dörren i trapphuset efter att ha handlat och det var helt omöjligt att kliva upp för gå de sista metrarna till min lägenhet. Ni vet när benen är som spagetti och resten av kroppen helt lealös? Sjukt verkligt - och underbart skönt att känna hur energin faktiskt återvänt lite när man till slut vaknar. (Unnade mig en sovmorgon)
.
Försöker göra något vettigt tillsammans med min kaffekopp och mitt anteckningsblock. Det är tur att det handlar rätt mycket om psykologi (jag tycker om psykologi) men jag misstänker att hjärnan snart behöver luft. Och sen? Fredagsmingel!
.

OCH! En av mina favoriter flyttar till Stockholm idag. Hurra!

Live Tomorrow

Okej. Det som känns lite positivt i mitt liv just nu är: Jobbmingel på Plaza imorgon, bortgjord tenta på tisdag och sist; El gran final på onsdag: halvtidssittning (fattar ni att jag gått halva utbildngen eller?!?!) där festen ska avslutas på Whiteroom. Wohouu glamoouur. Har även fått äran att tillsammans med Helene och Mick leka runt som toastmaster - vi ser hur det går (kan bara gå bra).
.
Hjärnan känns annars som en smet. Kvällen ska avslutas med nyinköpt ansiktsmask och de gamla sommarminnena som jag och min lögdeåtjej nyss haft nostalgiprat om. Femton år gamla med moped och massa lediga veckor, hur bra?

minimum break

Puh. Pust. Andas. Första tentan gjord.
.
Utgången är oviss, men förhoppningsvis var varken jag eller någon annan i klassen alltför vilsen bland lagbokens alla paragrafer. Mest irriterad var jag för att det enda som jag verkligen suttit och rå-pluggat inför (skatterätt) inte togs upp på en enda fråga. Livets hårda skola, men de timmarna hade ju kunnat användas till något annat bra.
.
MEN har inte riktigt förtjänat fritid ännu. Lunch, kaffe, powernap och sedan väntar konsumentbeteende. Bok, sammanfattning, anteckninar och powerpoint ska sammanfogas till något vettigt och användbart. LET'S GO.

fin.bra.bäst.i himlen.


ibland funkar koncentrationen inte riktigt som man vill

Det spelar som ingen roll hur mycket jag försöker koncentrera mig på uppgifterna, på anteckningarna eller på den alldeles för tunga lagboken - huvudet vill liksom inte alls just nu. Kaffet serveras här hos mig till alla som är vakna efter klockan 00.00 i natt, all-nighter med mobilen avstängd är vad som gäller. OOOCH tentan imorgon!

Who will love you, and who will fight?

Hyfsat bra så här en onsdagmorgon.
.
.

studietoppen

Okej. Jag brukar ju inte lägga upp egobilder, men upptäckte just att jag ju faktiskt ser precis så sorglig ut som jag känner mig just nu (brist på speglar i skolan). Ni vet; Blek, tendenser till påsar under ögonen, ofixat hår, ögon som tåras och så en hjärna som snart inte fungerar.
.
Well. Bara lite mera skatterätt.
.

Tisdagssanning

typ världens bästa föräldrar ja.

glitter

Under landningen igår kom jag på mig själv sittandes med näsan tryckt mot fönsterrutan. Hur fint är det inte med alla ljus, små hus och vägar som rör sig likt labyrinter över hela marken? Pendeltågen svishade som lysande maskar på konstiga ställen och uppifrån ser världens så fin och oskyldig ut. Lite som något du bara hittar i fantasin, där inga problem riktigt tycks vara närvarande.
.
.. och tentaperioder eller lägenhetstjafs finns definitivt inte i dessa fantasivärldar.

NI är BRA!

Insåg just att det finns internet på bussen från Arlanda (tekniken går bevisligen framåt) och jag tänkte passa på att berätta att resan gick fint. Snart hemma på mina 28 kvadrat - dock i en del av landet som inte alls blivit välsignat med fin vit snö. Så typiskt. Eftersom jag har en ny och fin dunjacka att strutta runt i hoppas jag dock att det åtminstone finns lite kyla i morgon.
.
Blir åksjuk av att skriva, så, innan jag stänger datorn, tänkte jag tacka alla inblandade för världens finaste lov. Så lyxigt att vara hemma så länge (även om tiden som vanligt inte riktigt räcker till) och mamma och pappa har varit sjukt bra på att skämma bort sin (egentligen lite för gamla) dotter. TACK. Och alla som gjort uppesittarkvällen, julafton, juldagen, filmkvällar, middagar, nyår, nyårsdagen, O´learys, farmorkaffe, promenader etc  etc så bra. Lång lista. Puss till er.

12

Att leva livet hemma betyder att det lätt blir tystnad på bloggen. Jag har fullt upp med att umgås med familj, släkt och vänner, att spana på mellandagsrean och med att plugga. Sen går det ju en hel massa bra filmer på kvällarna okså.. och mamma lagar fantastiskt god mat.. och Simba är hur mysig som helst - måste ju ta vara på jullovet helt enkelt.
.
Hur som helst. Hur underbart det än är med hemmaliv i Rundvik så har verkligheten börjat knacka på dörren. På söndag klockan 18.55 lyfter flyget till Stockholm. Ses där?

RSS 2.0