dime hola

Solen skiner, vågorna är fina och det är varmt i vattnet: Idag är en surfdag. Om någon timme studsar vi förhoppningsvis ned bland vågorna och testar paddlingsmuskler och pop-ups. KULKULKUL. Och vi har redan avverkat handling, plugg och promenad i solen.
.
För övrigt är exakt hela min familj ute och reser just nu, i tre olika länder. Filippinerna, Turkiet och Spanien - inte så illa pinkat va? Och på tal om resa så var det bara ogjort att jag och Helene blev utan biljetter hem.
.
...det hade ju i och för sig inte varit jättehemskt att bli fast i ett surf-paradis, men nu får vi flyga en omväg förbi Barcelona i stället. (inte heller så fel..)

Espana

Ber om ursäkt för en något inaktiv blogg. Passar på att direkt varna om att de närmaste veckorna troligen endast kommer bestå i rätt sporadiska uppdateringar eftersom jag befinner mig utanför Sveriges gränser.
.
Ni hittar mig i en lägenhet bredvid havet i San Sebastian och förhoppningsvis plaskar jag runt på surfbrädan lite då och då (när vågorna blir snällare). Sjukt fint läge och staden är ungefär hur mysig som helst. Det skönaste är nog att slippa stress och vardag hemma, disransplugg är det som gäller och vi stannar här i tre veckor eller såååå :)

vilodagen

Eftersom mina egna päron befinner sig på obekvämt långt avstånd har jag ikväll hyrt in mig hos en annan familj för god söndagsmiddag och tv-mys. Väldans trevligt och jag är sådär härligt varm inombords och rätt nöjd med tillvaron - även om resan till Spanien är aningens för ouppstyrd med tanke på att vi åker på torsdag. Men: Det löööser sig.
.
I morgon kommer världens bästaste Malink på besök. Känns galet kul och vi har inte setts på över ett år. Dock har jag ännu inte riktigt nått den där skinande nivån på lägenhet som jag pratade om förut. Kanske hinner jag om jag vaknar tidigt!

i staden växer inga blommor

Efter en natt med fjorton timmars sömn börjar jag för första gången på snart två veckor känna mig helt okej levande. Jag hade nästan glömt hur känslan "pigg" faktiskt känns i kroppen och kan nu konstatera att det är underbart skönt. Dock medför denna energi att jag inte längre har någon anledning att inte städa. Ingen tentaperiod och inte trött = inte stökigt. Ska slänga fram dammtrasan, skurhinken, dammsugaren, strykbrädan och hela artelleriet - här ska glänsa innan jag är färdig. (jag vet, kul lördagsgöra)

Living the dream

Helt plötsligt sitter jag här med hur mycket tid som helst. Timmar i överflöd som jag kan bestämma över helt själv. Så klart är jag medveten om att de kommer att flyga förbi allihopa - men det är känslan just nu som är ruggigt skön. Har hunnit tvätta, fika, cykla, gå på stan, handla, laga mat, sova OCH titta på tv sedan tentan lämnades in. Nu är det mini-spa och strykning som gäller innan jag ska krypa ned i mina rena lakan.
.
I morgon? Vårdcentral, lunchdate, fönstershopping, naprapat och fredagsmys!

snabbare än vad vi tror.

Om 13,5 timmar har min tenta precis tagit slut. Förhoppningvis lite snabbare. Startskott klockan 09.00 och jag handlade min standardmatsäck för några timmar sedan: Två stycken Kit-Kat. Sitter fortfarande i skolan med ögon som snart tittar i kors och formler som står ut genom öronen. Hög på socker är jag också - allt för att hålla hjärnan igång bara ett litet tag till. Håller ni tummarna imorgon? Förhoppningsvis ramlar en finansiell uppenbarelse rakt ned i min hjärna. (med lite hjälp på traven av redbull och kaffe..)
.

.min oas.

en annan punkt.

Jag ändrar på designen lite också. Tänker att det är dags. Förändring ligger i tiden liksom :)

EVERYTHING I DO, I DO IT FOR YOU

I överlag känns det som om livet är rätt mycket emot mig just nu. Ungefär som om hela världen bara består av motvind. Har inte den blekaste hur jag ska klara tentan på torsdag, min mage slutar inte göra ont, jag äter tabletter som en knarkare och om jag inte kan äta normalt snart kommer jag förvandlas till en blåbärssoppa. Så. Nu vet ni. (Men på torsdag e.m. kommer jag å andra sidan vara världens lyckligaste tjej)
.

.
Och en höstbild bjussar jag på också. Mest för din skull mamma :)

short.

Askblont, axelkort och rakt. Trots en vild gissning gällande salong kunde jag nog inte klippt det bättre själv! Dagen har bestått av ett 14 timmars långt maraton på skolan och mina ögon blöder av trötthet. Sex timmars sömn ska jag unna mig själv - fredag är alltid längsta dagarna.

ONSDAG

För att fira att jag gjort bort första tentan (som förövrigt gav mig nackspärr..?) tänkte jag fira med att visa världen att mitt hår faktiskt kan vara fint. Med andra ord så är det  FRISÖREN som gäller idag och om några timmar är en horribel utväxt, nötta toppar och en förfärlig frisyr ett minne blott. Hur skönt som helst. Och sen ska jag börja plugga igen..

VI KÖR

Den här dagen är sådär löjligt underbart bra. Spanien är bokat och den 27 oktober lyfter planet mot tre veckors surfande. Frihet, spanska, nya människor och så lite plugg så klart - kan det bli så mycket bättre? Njaaaaa

världens mest talande låt

Den här låten lyckas peta på exakt alla mina nervtrådar. Fortfarande. Så himla sann.
.

keep it real

"jenny boberg!
din röda lampa ger mig ljus i tentapluggångesten!
blänger ut genom fönstret och känner nästan lite mänsklig kontakt!!!!"
.
.
Fick just en liten fin text skickad till mig på facebook. Nästan så att plugget blev lite mysigt. Jag har ju trots allt både tända ljus, kaffe, choklad och lite vitamindryck här vid min röda lampa och tråkiga bok (som egentligen, faktiskt, är rätt intressant). Fick just en vinkning från fönstret mitt emot också. Snart tisdag!

learning how to teach

Önskar som vanligt i tentaperioder att det fanns ett usb-uttag i huvudet där man bara kunnat mata in all information. Det hade ju varit så otroligt mycket mer effektivt. Har suttit med näsan över böckerna, haft mysiga matpauser med bästa tjejerna, druckit ett ton av kaffe och läst ännu mera exakt hela helgen.
.
Jag har även sovit med huvudet på böckerna två nätter i rad och börjat glömma betydelsen av "dusch", "rent hår", "bra mat" och "träning". Tentaperiod as it should be.

nu

om två minuter är det fredag. På fredag ska jag vara effektiv.

ska vi leka?

Mitt blåmärke i armväcket är precis lika stort (om inte större), avlångt och obehagligt som föregående dagar och nu får jag dessutom veta att jag måste ta nya prov. Lyckat. Det finns faktiskt ingenting att sticka i för tillfället. MEN detta blir en bra dag ändå. Jag åker till Spanien om tre veckor - i tre veckor. Ungefär hur bra?

s

Just hemkommen från Young Professionals-event med inspirationsdebatt, drink, goodiebag och goda snittar. Har ätit lite av allt från mitt kylskåp som improviserad middag - nu: Plugg, serie, sova.

dreamsearcher

Tisdagkväll blev pannkakskväll med alla möjliga tillbehör. Mosade bananer, chokladsås, glass, sylt, grädde, jordnötssmör och you name it. Har dessutom hunnit med att slänga in det mesta av tvätten i maskinen och i morgon väntar en mördardag. En rätt rolig sådan dock!

Så rätt. Allt. Bra.

Ungefär så här fin har min helg varit. Bra känslor i magen. Det blir veckans batteri.
.

The Aurora from TSO Photography on Vimeo.


RSS 2.0