10000 km/h

OOOKEJ. Den här dagen har inte haft en enda sekund över och för tillfället har jag mjölksyra i alla kroppens muskler, hjärnan inkluderad. Sedan nio i morse har det varit full rulle: Vi lunchade medan Byggmax VD hade föreläsning, deltog tre långa föreläsningar/seminarier, städade ur ett rum som med bara lukten av all gammal öl nästan gjorde mig yr (tänk er hur det såg ut) och efter en ytterst snabb middag släpade jag och Karin varandra till en timmes spinning.
.
- Visst är jag förtjänt av en lång natts sömn?

30 november

Tiden går så fort här borta. Oftast känns det som om det var igår vi slängde upp halva mitt liv på en släpvagn och körde hela packet hit ner till landet i ingenstans. Ingenstans en timme från Stockholm. Livet kan vara en hyfsad mix ibland och snart sätter allt i gång att snurra i ännu snabbare fart; Sista ruschen innan jul är på g med både fester, tentor och eventuella besök. Jag längtar mest efter julafton!
.
Har fyra minuter på mig innan det är dags att ta väldigt snabba steg mot skolan. Dagen börjar med morgonmöte, fortsätter med föreläsning, lunchmöte, seminarie och till sist städning av PU:s snuskrum. (fråga inte vad det är!) Sen ville jag hinna med träning, plugg och pepparkaksmys också. Skicka hit några minuter om ni har över! =)

Mooonday

Kaffet och jag börjar bli ganska bra vänner såhär på morgonkvisten och det finns en risk att Emmas perkulator aldrig får flytta hem igen. Fast en egen perkulator (i mindre format) står ju å andra sidan högst upp på min önskelista i år, så om tomten är snäll kanske... =)
.
Utanför fönstret ser det i alla fall sådär härligt kallt och fint ut med snö och frost som täcker träden. Var lite sugen på en promenad innan skolan, bara så lång att man precis hinner få röda och lite stickande kinder - meen det får vänta till senare.

1:a Advent

Tro det eller ej - men jag har firat denna söndag utan att varken tända ljus, dricka glögg eller äta lussebullar. Skandal kan man tycka, men jag ska ta igen i morgon. Dubbelt upp.
.
Helgen har i alla fall varit toppen. Fredagskvällen var precis lika röjig och galen som förutspått med hundratals handelsstudenter dansandes på golvet iklädda diverse skidkläder. Vem som helst hade kunnat tro att vi redan befann oss i fjällen och inte i Stockholms centrum. Kvällen slutade hemma hos Cajsa med massa prat och gott fika.
.
Hela lördag och söndag flöt förbi ganska lugnt med stros på stan, mys med mandariner och film, träning, nagellack och plugg. I morgon tar en ruggigt svettig vecka sin början, sjukt fullt upp! =)

WINTER

Fredagens lektioner är avklarade och jag glider iväg för en GALEN kväll med after-ski tema där hela Handels ska tagga inför vårens resa till Val Thorens. (Och ja, jag valde Marocko men tänkte fira med dem ändå!) HELG!

Don't fool around

Snön ligger tjock och vit över hela Norrtälje och jag börjar misstänka att vi för tillfället ligger i ledning när det gäller vinter om man jämför med hemma. Har inte satt en fot utanför dörren ännu, men även om det fortfarande verkar snorkallt så har i alla fall stormen lagt sig.
.
Dagens seminarium börjar inte förrän klockan ett och jag har roat mig med kaffedrickande, plugg och en hel del tvätt. Förstår inte hur exakt ALLT kan bli smutsigt så fort? Tänker nu inte heller bara på kläder; golv, disk, damm, toalett osv osv osv behöver alltid rengöras. Ansträngande att vara vuxen!

Fortfarande vitt

Det är något fint med torsdagar, det är slutet på veckan men inte en sekund av helgen har hunnit försvinna. Nu luktar det färdigt kaffe och hit kommer snart morgonbesök!

surprise

Jag är i chocktillstånd och vet inte riktigt hur jag ska tolka kvällens vändning.. även om det nog mest är positivt. Fortsättning följer och jag ska sova nu. Försöka i alla fall.

Bästa vän med mig själv och hela världen

Sitter här med en påse nypoppade popcorn och känner mig för stunden sådär härligt glad och nöjd med hela livet. Har trots snöstorm och blöta, kalla fötter haft en superdag med både företagsbesök, shopping och värmande kaffe på café. Här hemma luktar det choklad (av det nya kaffet!), ljus är tända och julmusik spelar i bakgrunden - dessutom är resan hem till mitt efterlängtade jullov bokad och betald.
.
Ett endaste moln finns det på min himmel och det är att golvet i källaren är nymålat. När ska jag tvätta mina kläder? Vad ska jag ha på mig i morgon? Nu ska jag studeraa!
.

Anropar utomlandsvärme

Jag varken ljuger eller överdriver när jag påstår att det nästan är en riktig snöstorm utanför mitt fönster. Det är vitt överallt, både på marken och i luften. Visst känns det toppen att vi är en grupp tappra som snart ska ge oss ut och pulsa hela vägen ner till bussen? Tur att min fina jacka har både hög krage och mysig luva!

när svek alla muskler?

Spinning. Är. Jobbigt. Svettig, andfådd och helt skakig i benen staplade vi ut ur ett galet varmt rum efter 50 minuters intensivt cyklande i både uppförsbackar, nedförsbackar och raksträckor. Förhoppningsvis visas resultatet i annat än träningsvärk inom en inte alltför avlägsen framtid!
.
Har just haft godnattsamtal med mina bästa päron där hemma och nu ska hemresor undersökas innan läggdags, längtar nästan löjligt mycket efter att få fira julafton på rätt ställe och rätt personer i år - med riktig julmat!

det blåser spikar utomhus

Det är på tiden att lära sig välja rätt jacka innan jag går ut. SJUKT kallt i luften och tur var det att inte halsduken lämnats hemma den med. Varmt och skönt med tända ljus inne på cafét i alla fall, nu ska jag handla och sen har boxning bytts ut mot spinning!

Sourrounded by good people

Mysiga timmar i storstaden med bästaste Cajsa. Både fika, prat och bio hanns med; Harry Potter levererade som vanligt - men lite besviken är jag över att halva filmen fortfarande inte är färdig? Inte jättekul att vänta tills juli, vem vet var alla håller hus då? Lyckades åka vilse på vägen hem också, fast gissar att ingen är väldigt förvånad då det är mitt lokalsinne vi pratar om. Hem kom jag ju =)
.
Så. Tisdag i morgon och vi fortsätter på samma strategi: Plugg med guldkant. Ingen fler sovmorgon blir det, men sällskap på café och keybox står uppskrivet i kalendern!

Back to monday

Denna vecka är helgen extra lång och måndagen ska fyllas med icke-måndagsgöra. Plugg (så klart) står först på listan, men sen ska jag hoppa i kläderna och springa till bussen. Stockholmsdag med café, kanske lite shopping och bio är det som gäller!
.

bland alla fina gravar med ljus

På golvet, vid bordet, i sängen och på skrivbordet - allt fungerar som studieplats. Har avslutat dagen med en promenad som kunde ha kostat mig rumpan, så sjukt kallt men så härligt med frisk luft! Sen hur jag hamnade på kyrkogården är en annan femma, antar att hela Norrtälje måste utforskas när man ändå är på plats. Nu väntar en varm dusch och min renbäddade säng :)

JA

Livet blir så mycket roligare när det finns en plan!

sunshine

Sovmorgon med kaffe och kall pizzabit framför favoritserien är inte alls en så tokig början på en söndag. Som alla andra skolfria dagar innefattar även denna läsning i alla fina böckerna, men idag ska jag i alla fall pallra mig ut på lite andra ärenden också. Sen är det fotboll som gäller i kväll, vi kan ju hoppas att min sjuka träningsvärk sen i torsdags har gett med sig lite innan dess..

Lördag

För första gången på kanske hundra år lyckades jag både ta på mig löpkläderna OCH ta en springtur. Tänker varken påstå att det var långt eller effektivt, men det blev i alla fall lite nödvändig mathandling på hemvägen och jag tänker slänga ihop världens nyttigaste pizza nu innan sovdags. Ska bara lista ut hur man gör en god deg först...

Lämna mig nu

Förvånande nog känns allting himla bra idag. Det är inte ens jobbigt att sitta i (nästan) smutsiga mjukiskläder med näsan nere i marknadsföringsboken i flera timmar. Kanske beror det på mina goda micropopcorn - eller kaffet som smakar konstigt från Emmas perkulator (som är min de kommande fyra dagarna).. Men mest är det nog för att livet på något sätt äntligen verkar snurra runt en aning, röra sig mot något som känns vettigt och det är så skönt trots att det bosatt sig ett hjärnspöke i mitt huvud.
.
Funderar på att unna mig själv lite frisk luft om ett tag, kan inte vara hälsosamt att inte lämna lägenheten på en hel dag. En dusch skulle också sitta ganska bra!

Ibland får jag ett sånt där hål i magen

Jag har två glada nyheter att kläcka för alla intresserade läsare:
.
1. Det blir en resa till Marocko på surfcamp vecka 13. Plötsligt kändes beslutet ganska enkelt, saknar ju sol, bad och roliga vågor.
.
2. Jag har fått jobb!!
.
Annars? Det är lång helg, jag har fyndat billiga underkläder och stämt träff med mina böcker exakt all kommande ledig tid (nästan). Det är dags att styra upp detta eftersom det ändå inte går att ändra på något just nu - dag för dag och vecka för vecka. Har dessutom införskaffat mig fler vuxenpoäng: Här hemma är det nu ytterligare lite julstämning med röda julstjärnor i fönstret, med glittriga krukor.
.

Vita vinterland

För en gångs skull är jag vaken i tid, hinner äta frukost, hitta kläder och filosofera utan att stressa. Extra fint känns det när det snöat i natt, snön ligger ute och träden har en vit hinna över sig. I huvudet snurrar världsliga problem, som att bestämma vilken resa som ska väljas med skolan; Surfresa till Marocko eller skidåkning och afterski i franska alperna, Val Thorens?

Tisdag

Idag har jag inhandlat min första jultomte, på bordet står dessutom tända ljus och en skål med nötter. Stämning!

making up the plan

Prat, prat, prat och två koppar gott te. Gillar sena kvällar och ogillar tidiga morgnar. Har slängt ut soporna som luktat illa i min lägenhet hela dagen och packat undan min supergoda laxmiddag. Nu ska jag sova och i morgon är det julhandel som gäller - i år ska jag njuta av julen dubbelt upp.
.
Just waiting for it.

thinking

Har överlevt världens mest regniga måndag med både städning, gym och plugg inräknat. Nu är det testund hos Emma som gäller innan jag ska sitta liiite till med marknadsrätten. Måste passa på när motivationen för en gångs skull dyker upp. Bjussar på en lagbild (av många) från helgen:
.

.

Dagens viktigaste punkt

Ingen har väl glömt att det är farsdag idag? Grattis igen finaste pappsen (och hoppas att ditt paket återfinns i någon av alla gömmor i huset ;) aha)

Alltid Palma

Skrev just ett långt inlägg med massor av babbel, men insåg att helgen inte kan göras rättvisa i ord. Därför;
.
Mamma, pappa, Emma, Nathalie, Rebecca, Camilla, Axel, Janina, Jocke och Malin - tack för en GRYM helg!

Snölandskap

Hela världen här utanför är vit och igår var även solen framme. Kylan gör att huden blir helt torr och stickig, idag vankas två föreläsningar, plugg och träning. Hörde även rykten om bio.. vi får se vars vi hamnar. Nu måste jag hälla i mig mitt sista te och sen rusa till skolan.

smartsmartsmart

Min powernap efter skolan blev inte riktigt en nap utan sträckte sig över flera timmar. Vaken och pigg inhandlades sedan mat till mitt ruggigt tomma kylskåp (köttfärsen kommer räcka hur länge som helst) och sen struntade vi i planen om plugg på skolan och myspratade med varsin kopp te istället. Alldeles för pigg för att somna om, men ett försök ska i alla fall göras!

Quickdate

Jag är tillbaka i Norrtälje sedan några timmar och borde egentligen vara i full galopp mot skolan just nu. Hade en mycket fin tisdag i alla fall, en heldag med mamma (min kreativa sida fick utlopp!), favoritmat till middag och sen en rejäl matsäck tillsammans med en dator full med filmer på bussen. Lyckades inte sova så mycket som önskat, ögonen var hyfsat tunga under föreläsningen och jag funderar på att packa ner min Redbull i väskan...
.
Sen ska jag ringa om jobb också, håll tummarna!

hey u

Vaken alldeles för länge och jag fick just en godnattsång från en ö långt härifrån.
We don't sleep when the sun goes down
We don't waste no precious time
All my friends in the loop
Makin' up for teenage crime

Don't go away
Nuuu sovdags!




ingen rubrik

Ska bädda ner i mig i sängen där lakanen luktar precis som de ska, för att ladda upp inför sista dagen hemma. Ska frivilligt tillbringa en hel dag i skolan - men då det är min egen mamma som är lärare känns det ganska lugnt. Sen känns ju lågstadiet lite lindrigare än högskolan.. Vi ska pyssla!
.
Börjar bäva lite inför min bussresa också, rumpan har inte riktigt återhämtat sig från hitresan ännu och även om jag längtar efter lite gossip i Norrtälje hade jag kunnat stanna liiiite till här i kylan bland mys, kramar och god mat.

Lite som ny

Vet ni att det det finns några av världens bästa människor här borta i min lilla håla i Norrland? Har njutit av farmors hemlagade rotmos till lunch, prövat på vårt första tåg in till stan, pluggat lite och sen tillbringat resten av kvällen med finaste brudarna på mysigt café. Känner mig glad från öronen och ner till tårna, synd att tiden alltid går för snabbt. =)

happy moments

Uppe med tuppen och startade dagen tillsammans med en mamma, pappa och gott kaffe. Mums. Dock är det dags att dra sig tillbaka till verkligheten för en stund, och innan det är lunch hemma hos farmor ska jag dyka ner i mina fina böcker ett par timmar. Nästa stopp är Umeå för caféfika och tjejhäng.

Radioskugga

Orsaken till den totala tystnaden här beror på min härligt fantastiska och bästaste impuls på länge: Jag bokade en resa hem och har fem dagars rehab hemma i mitt bästa hus, med min bästa familj och med mina bästa vänner.
U N D E R B A R T.
.
Jag älskar maten i kylskåpet, kramar, badkaret, mys, prat, kaffepauser, lite shopping, skratt, varmkorv på stan, fyllekompis på golvet, dråplig utgång (hihi), tjejsnack, minusgrader, skräckfilm, gym, dunjacka, bus, farmor och jag kan göra listan hur lång som helst. Och vet ni förresten att det måste vara få ställen där stjärnhimlen lyser så klart som här?
.
I morgon är det en stadstur som gäller, planen är att plugga men jag misstänker att tiden inte riktigt kommer att räcka till. En lunch här, kaffe där och så en date till. Så många jag vill hinna träffa att jag kommer vara helt stressad, dock på ett bra sätt. Känner mig lite som en ny människa och på tisdag ska mammas jobb besökas. Love it.

all day, all night

Eftersom jag med stora ansträngningar släpat hem Emmas dammsugare till mitt lilla (otroligt stökiga) rum tänkte jag att det är lika bra att städa på en gång. Har flyttat tillbaka min testmöblering för eventuell soffa, plockat undan (nästan) alla småsaker och nu ska snart skräpet från golvet bort. Samtidigt tvättas alla kläder för fulla muggar och jag försöker styra upp denna helgen. Att det ska vara så svårt? Just nu vet jag bara säkert att vi har seminarie om tre timmar. Kuuul!

YES

Första tentan är GODKÄND och jag är numera innehavare av 7.5 högskolepoäng. Känns bra i magen och det ska firas med några extra sidor att läsa i kväll. (plus träning och skräckis!)

I would stay up with u all night

Efter en alldeles utmattande (men intressant) dag har jag både svikit mitt träningslöfte och den enda skräckfilmen under hela veckan som jag faktiskt inte sett. Typsikt, men ibland orkar varken kroppen eller huvudet med. Är i alla fall produktiv nu tillsammans med mina böcker och skriver sammanfattning samtidigt (!) som jag läser. Någon kommer hänga med i morgon. Kanske drar mig ut på en kvällsprommis också, min hjärna är snart överfull.

Morgonsuddare

Har fått offra (minst) två sovtimmar och släpa mig upp extra tidigt på grund av tre saker i dag:
.
- Jag gick och lade mig alldeles för sent.
- Min lärare vill prata psykologi i 45 extra minuter utöver lektionstid.
- Det är byggare i mitt hus som kan komma in när som helst efter klockan åtta för att byta fönsterlås.
.
Erkänner att det var motsträvigt att krypa fram från mitt varma hål under täcket - men nu har vi det rätt så mysigt, min kaffe och jag.

and when there's no answers to get

Även om detta egentligen kan klassas som världens mest lugna måndag hanns det med rätt mycket i slutändan. Årsmöte med kåren, val av styrelse och sedan flera timmars plugg (och prat) med fika på nytt favoritcafé. Alla som har vett att servera en kaffe latte i en stor mugg får pluspoäng, sen att det var både mysigt,, trevligt lugnt och gott spelar också in. Vi gör återbesök!
.
Blir ingen träning idag men skräckfilmsveckan tar däremot sin början i skolans egen biosalong. Kan ju inte missas.

.

När vet man att man vet?

RSS 2.0