MTV morning

Frukost och gott kaffe - idag är vi fria från föreläsningar och ska sysselsätta oss med grupparbete och annat roligt. Solen skiner, himlen är blå och hoppas att ni får en fin måndag!

MySunday

Avslutade min arbetsdag med att sätta mig rakt på en stor fläck med utspillt kaffe på vägen hem på tunnelbanan. Toppen på moset var det ljusgrå linnet som jag har på mig - hur fin tror ni fläcken på hela min rumpa var? Såg till att vicka lite extra när jag gick mellan perrongerna senare..!
.
Dagen har annars varit toppen. Inhandlade en bok om konst (!!) på bokrean, tänkte försöka bli lite kulturell. Har just fått i mig middag och nu stirrar mina kursböcker sådär anklagande på mig. .Måste.läsa.flera.kapitel.

waterworld

Har just avgjort att Disneydags nästan är exakt lika bra nu som för flera år sedan. Lilla sjöjungfrun började precis när när min omelettfrukost var färdig och idag fick man lära sig att "en tjuv simmar med tjuvar" (men att man så klart alltid kan bli god igen). Mycket fint. Ska dricka upp sista koppen kaffe nu innan det är dags att ge sig ut i kylan.

just as quickly

Kan inte göra annat än att trivas fruktansvärt bra med livet just nu och jag älskar att alla är så jäkla bra. Att hamna på högskola i Norrtälje var ett ganska bra drag ändå och jag hade en underbar fredagkväll och en underbar lördag.
.
Vin, ost, prat och skratt.
Drinkar, dans och massor av människor.
Missad buss, fyllemat och dimmigt huvud.
Tunnelbana, efterfest och somna i soffan.
Sovmorgon, brunch och härligaste förmiddagen.
Rea, stan och sovstund på bussen.
Middag, tvättning och lång, varm dusch.
.
Har bakat mina specialmackor som jag knaprat på under kvällen, sängen med rena lakan börjar locka och i morgon ska jag jobba. Och tack för fin hälsning Familjen P! =)

HAPPY FRIDAY

När morgonen började med att jag tappade ett rått ägg över hela golvet kändes de kommande timmarna något tveksamma. Har dock haft en riktigt, riktigt bra fredag än så länge - och den fortsätter i samma spår!
.
Jag och Edin har efter en sjukt kall promenad shoppat loss på Intersport med fina rabatter. Försöker intala mig att min galet dyra (och galet snygga!!) springtröja var ett nödvändigt köp.. kommer ju använda den nu när mitt nya liv är back on track?
.
I alla fall, nu är det piffande och puffande som gäller innan vi springer ner till bussen. Vinkväll med ostar tar sin början hemma hos Cajsa och sen glider vi vidare i Stockholms nattliv!

Mc creamy

Gymmet fick stå oanvänt igår - men på skolans boxning anlände mjölksyran som ett expresståg och oj vilken fin träningsvärk vi har att se fram emot i helgen. Har sovit en massa timmar, försöker vakna med hjälp av kaffe och snaaart ska vi räkna matte hela dagen. Fin fredag!

DEN SJUGOSJUNDE

Av någon konstig anledning har kroppen varit oförklarligt trött hela dagen och nu när vi slutade blev det en timmes vila (okej, två timmar). Tänkte slänga ihop en liten soppa till middag på torsk och tomat - men mina proportioner verkar inte vara på topp och det kommer finnas soppa i flera dagar. Håll en tumme så att den blir god!

Ett stycke kök

I brist på annat visar jag en del av mitt lilla hem såhär en torsdag morgon. Tursamt nog ser man inte hur sjukt stökigt det är här inne, tillexempel har inte berget av disk hunnit växa över kanten.. Är dock I TID för en gångs skull, så en snabb runda här inne hinns med!
.

Breakfast

Idag dricker jag kaffe med råa ägg och smält smör i till frukost - det är inte mitt eget påhitt och jag är mätt som en pannkaka efter bara en halv mugg. Hur pappa kunde dricka endast råa ägg som ung är en gåta - men kanske leder det till fina muskler även om jag fuskar med smaksättning?
.
Hur som helst, älskar att sitta under morgonen och göra ingenting. Morgonrock är det skönaste plagget som finns, farmors tjocksockar är bäst och musiken på MTV håller bra sällskap.

bildlös

Innan jag dyker ner i sängen (som för ovanlighetens skull luktar matos, IGEN) tänkte jag bara påpeka att: JA, jag är medveten om att denna blogg sedan länge har varit väldans dålig på bilder. Och ja, detta ska styras upp så fort min sladd är återfunnen - för på kameran finns massor av ännu osedda godbitar!
.
Sen två andra fina nyheter såhär innan läggdags: Jag klarade min senaste tenta (!!) och har numera två fasta helger varje månad på jobbet. Wonderful - även om min almanacka plötsligt har en väldans massa färre lediga dagar.

Dagar med stort D

De gånger man får känna sig på G hela dagen, lära sig massor av nytt, hänga med härliga människor och sedan komma hem med en helt glad känsla i magen - de är de bästa! WOW vad allting startar igång nu, det är så mycket nytt och roligt att jag blir helt peppad.
.
Egentligen är mitt huvud helt slutt, men några sidor ska läsas inför introduktionen i morgon. Microeconomics är det som gäller!

Pretty lies

Som sagt, en väckarklocka.
.
Dagen kör igång klockan halv ett, då det vankas lunchmöte med PU angående Norrtäljes största sittning. Senare fortsätter kalaset på Culinar med stor Kick Off i gruppdynamik. Är lite nervös över att vara coach, men sex timmar borde jag väl överleva? De träffar som ska hållas senare under halvåret får jag ta tag i senare..!

du

Olalalaaaa vilken beach-body som kommer skådas på stranden i sommar! Tur att jag har en fin kamrat som övertalar min lathet och släpar mig till gymmet när all energi och motivation sjunkit till noll. Det känns ju faktiskt alltid bra både under och efter besöket! (även om våra försök till vissa övningar med stor sannolikhet ser rätt roliga ut..!)
.
Sprang förbi Flygis på vägen hem också och sitter nu här och smuttar på mitt nya gröna te - gjort med min nya fina hjärtesil!

Hundred of miles

Det är tveksamt om en bättre väckarklocka skulle hjälpa - men jag funderar starkt på att forsla hit min gamla goding hemifrån. Ni vet den där (fina) vovven med en bomb under armen? Den som för övrigt väckte alla i huset utom mig, men det är väl värt ett försök?
.
Hur som helst, det jag vill säga är att jag så klart inte alls gick upp lika tidigt som planerat - men min morgon har varit fin med det hembakade brödet och kaffe till frukost. Mums. Det är ljust ute men utan sol och om två timmar är det skola som gäller. Nu börjar allt förhoppningsvis starta på riktigt. No more "no-days".

HELL YEAH

Jag har världens bästa och finaste familj.
.
I kväll är det bakning som gäller och jag utforskar hur man gör bröd utan de vanliga brödingredienserna. Väldigt intressant och faktiskt mycket godare än vad man kan tro! Dock börjar min arm vara rätt slapp i musklerna, börjar förstå fördelen med elvisp...
.
Några timmar på Café har också hunnits med under dagen och vi både pluggade, pratade och drack kaffe. Sprang dessutom på två fina skålar på 75 % rea, 50 kronor senare var de nerpackade i en fin påse på väg hem till mig. En fin tesil i hjärteform råkade även den ramla ner i påsen. Att fynda är kul och livet är rätt så bra ändå!

En måndag, en dag

Vet ni? Jag känner mig skrivinspirerad. Dock har inte inspirationen tagit sig ut från huvudet till fingrarna ännu, så ni får vänta lite. Nu är jag i alla fall påklädd och ska pallra mig iväg till Uffe för att betala ännu en (bortkastad) hundralapp för min nya nyckel. Så typiskt, jag som tänkt unna mig något roligare.
.
Kan ju erkänna att mina shoppingfingrar kliar också.. får se hur det går nere på stan. En kaffe har jag råd med - den tjänar ju ett gott syfte då vi faktiskt ska PLUGGA på cafét. Man måste hitta de där små "giltiga" genvägarna.

Out locked

Underbart hur härligt det är när solen tittar fram. Andra dagen på raken då blå luckor syns över hela himlen och solen är ju nästan värmande. Önskar bara att det varit april och inte januari - det är lite svårt att känna riktiga vårkänslor när snön troligen ligger på vakt alldeles runt hörnet.
.
Hur som helst. Jenny Boberg lyckades för sjätte gången låsa sig själv ute ur sin lägenhet igår kväll och har campat på Karins soffa i natt. Kvällen blev i alla fall fin ändå med två pojkar på golvet, två stora godispåsar och mythbusters. Tidig morgon idag också, träningen är bortgjord och nu myser jag framför tv'n med nykokat kaffe!

Effective

Jogging, städning, promenad, handling och nu steks här köttfärsbiffar för fulla muggar. Dagen har varit mycket mer effektiv och fartfylld än igår och känslan av att producera något är alltid lika fin. Även om det är sjukt skönt att ibland bara kasta bort tiden så är det roligare att fylla den med vettiga saker. I kväll är det solsidan och annat mysigt som står på schemat. Ska bara vädra ut all stekos härifrån först..!

..

Det är söndag, jag har hoppat i mina joggingkläder och snaaart befinner sig tjejen utan kondition ute i spåret. Gymmet får vänta på sämre väder.

Merry

.
Jag börjar misstänka att min kamerasladd har blivit kvarglömd hemma i mitt Norrland (ni kan väl kolla mamma och pappa, vit och ihopsnörd är den) och det var ju som fasen nu när jag skulle ladda över alla foton som är tagna de senaste veckorna.
.
Dagen har fortsatt i samma anda som den började: Hastighet noll. Har ätit alldeles för mycket och tänkte snart hoppa tillbaka ner i sängen. I morgon blir det andra bullar!

So, this IS it

Alla planer för dagen har reviderats och jag ligger fortfarande i princip placerad i sängen. Min motion har sträckt sig fram till kylskåpet och tillbaka, energin börjar återvända och om någon tupplur till kanske jag är levande igen. Först ska jag försöka bota min huvudvärk med mumsig kaffedrink: Kaffe, mjölk och grädde med massa kanel som topping. En kaloribomb kan tyckas, men peeerfekt för min mage.

KOMPIS

Gott te, choklad och bästa sällskapet var precis vad jag behövde efter en lång (men bra!) dag. Det finns ingenting som ger mig så fin känsla i kroppen och livet ser alltid plötsligt så bra ut! TACK.
.
I morgon ska jag sova, sova och sova. Sen, om hela Norrtälje inte blir helt igensnöat, så är en tur till gymmet högt upp på min prioriteringslista. Städa är också rätt så behövligt.

Need to move

Efter en mindre depressionsliknande kamp med mig själv i sängen under morgonen tog jag mig upp och släpade mig hela vägen ner till ICA. Nu är mitt kylskåp inte tomt längre och det finns färdiglagad (hemmagjort så klart!) broccoligratäng i ugnen. Duktig.
.
Trots total brist på energi ska jag snart springa ner till bussen. Sex timmars säljande av barnkläder väntar, det är tur att de glada mammornas humör brukar smitta av sig =) Men kaffe först!

Hur man pratar med ögonen

Vill ge en eloge till alla extrajobbare som finns ute i världen, så sjuuuukt långa dagar att man blir helt snurrig i huvudet. I dagens butik är det en stor del av kunderna som inte kan svenska eller engelska, och då jag tyvärr inte pratar franska och liknande blir vissa möten mycket spännande! Har varit igång sedan klockan sju i morse och det är samma race som gäller i morgon - sovdags nu!

För dig mamma

Är som vanligt sen, men eftersom mamma var lite besviken på bloggens stillastående under gårdagen tänkte jag i alla fall titta in och säga HEJ. Stressig dag med föreläsning och jobbbb. Ska vara i en ny butik idag, blir spännande och chefen verkar kung!

pust

Edin har tröstat mig med att jag kommer bli en rich bitch (skönt, då kan jag betala mina räkningar) men just nu har all min energi runnit ut genom tårna. All mat i mitt kylskåp är slut, disken stirrar på mig här bakom och i morgon följs den nya kursstarten med ännu mer jobb. Fast egentligen är ett hektiskt liv ingenting att klaga på - stillasittande i Norrtälje får vi nog av ändå.

Myday

Har spenderat en mysig kväll och morgon hos bästa Cajsa. Massor av gott att äta, film och skvaller. Idag är det jobb som gäller och i väntan på att börja har jag parkerat mig själv på ett café med en bok. Dessutom har solen äntligen bestämt sig för att bjussa på lite ljus, man kan låtsas att det är vår och denna onsdag kunde ju inte ha fått en så mycket bättre start? :)

Träningsvärk everywhere

Började dagen med ett uppfriskande träningspass (som nästan fick mig att spy) på gymmet och fick en riktigt fin start! Har nyss ätit mat och duschat bort allt fett ur mitt hår - nu är det utbildning i gruppdynamik som gäller för eftermiddagen.
.
Och jobb på fredag!! Tack gud, jag behöver pengar.

Fattig men rik ändå

Lyssnar på Ted Gärdestad, får kroppen full av sommar och blir helt glad i magen. Jag tycker om sommaren.

Vi lär oss och går vidare

Första terminen på Handelshögskolan i Stockholm är härmed slutförd. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta - tiden går så fort och det är galet att det ska behöva gå sex månader för att något riktigt ska kunna landa i skallen. Eller inte landa.
.
Vi överlevde i alla fall vår redovisning utan att bli totalt sönderhackade och halshuggna, även om jag tappade bort ungefär hälften av det som skulle sägas så är det galet skönt att ha det bortgjort. Vi faller, borstar bort dammet och ställer oss igen. I morgon är det utbildning i gruppdynamik som står på schemat och SEN taggar vi inför två nya kurser.
.
I kväll vankas i alla fall en sjuuukt lugn kväll och jag hörde rykten om kladdkaka i hus 4:a!

black nails and a colorful heart

Dagens bästa får bli att det trots träningsvärk och allmän lathet blev ett besök på gymmet. Sakta men säkert tar vi oss framåt mot Beach 2011. Var den beachen sedan kommer vara belägen är en annan fråga, kämpar dock med att försöka lista ut ett svar.
.
Har just smaskat i mig en välbehövlig middag, mamma och pappa, ni måste testa mitt broccoli- och blomkålsmos.

Coffeecream

Så söndag. Tempot är på noll, vi har haft sovmorgon, fikat frukost och jag dricker gott gräddkaffe.

Allt skapar sin historia

... och varje utgång skiljer sig från övriga. Även denna fick sig ett oväntat slut, men den här gången var det i alla fall inte jag som stod för katastrofen. Som i och för sig inte var någon riktig katastrof - hur som helst, kul förfest!

3x14

Jag tycker om lördagar. Har hunnit skypea med de två bästa i världen, slappat framför tv'n, fått en två-dagars-sambo, tröttat ut varenda muskel i mina ben och nu vankas middag innan det blir en natt ute bland alla Norrtäljes (enda) klubbar. Kan bli spännande, men som "inhemsk" måste man ju någon gång utforska utbudet på hemmaplan ;)

optimal morning


OH AH

Största delen av dagen har tillbringats på skolan tillsammans med Emma och vår fina powerpoint. Hur vi ska lyckas förklara och presentera vår idé på ett sätt som alla fattar är fortfarande något av ett mysterium - men jag antar att det är sådant man får ta när man upptäckt arbetets "luddighet" en timme innan deadline. Vi har ju fantasi i alla fall, och det får man ha i marknadsföring. . En extra fin lunch hann vi med också. Kanske inte det finaste haket i stan, men både min och Emmas mat (kött/pizza) fick godkänt och två timmar svischade iväg där inne på den något kyliga pizzerian. Här hemma ska nu städas lite, i morgon får jag en inneboende för två dagar framåt.

Blue

Det finns ingenting bättre än ett nyklippt hår - helt mjukt och med total avsaknad av slitna toppar. Vaknade före väckarklockan trots en alldeles för sen (men BRA) kväll igår. Varm, skön dusch, fika och nu presentationsfix. Om man lyckats lämna in ett dåligt arbete kan man ju i alla fall göra en snygg powerpoint..! . Sen är det ju fredag, vi satsar nog på extra god lunch idag!

150 minuter för mig

Några hårstrån fattigare, liten uppdatering av hårfärgen och utväxten är eliminerad. Underbart skönt. Spatserade runt och tittade på kläder också, ibland hade det varit rätt bra att vara RIK.

Smoked

Min tänkta tidiga kväll framför tv'n byttes ut mot en rökig lägenhet, två vattenpipor, vin och en hög lyckliga studenter. Istället för att somna runt tolvtiden hoppade jag in här runt halv fyra, upptäckte att jag luktade som.. ngt rökigt och var tvungen att duscha innan det gick att krypa ner mellan den nybäddade lakanen.. Sjukt trevlig kväll/natt och det gör ingenting att jag misshandlat mina lungor och vaknade med en galen huvudvärk. ;) . Idag är det FRISÖREN som gäller och det är så galet efterlängtat.

A fight to loose

Minsta lilla försök till matlagning här hemma gör att det luktar värre än ett helt restaurangkök. Det enda ofarliga är att koka vatten till en kopp te och möjligen ägg eller makaroner. Inte ens kaffe kan man smita undan med utan att behöva vädra.
.
Jag har ju dock insett att det man inte kan leva på kall mat (fil och musli) och nu har en kompromiss mellan mig och min fläkt kommit till skott. Jag lagar all mat för en vecka på en dag. Och ja. Det tar tid. Det luktar. Det är jobbigt. Det blir kallt när man vädrar i minusgrader. Men tusan vilka rätter det blir! Världens godaste broccoli- /blomkålsmos och en stooor kycklinggrstäng har det lagats de senaste timmarna och dessutom är mina kläder snart rena. Försöker tvätta bort all tentaångest som på något mystiskt sätt tycks sitta i tyget.. ;)
.
Börjar dock känna hur energin börjar sina och det där vinglaset jag var så himla sugen på förut är inte lika lockande längre. Önskar mig en film, en filt och en skön, ren säng att somna i - utan en tanke på plugg i huvudet.

Ö V E R

och GUUUUUUUD så skönt att denna kursen är över. Och vet ni vad? Det känns rätt bra i maggropen ändå. Tänker inte säga att jag med säkerhet klarat den, men vi kan ju säga att frågorna i alla fall var ganska rätt.. =) Nu vankas lunch, tv och kanske en tupplur!

the day

Och så var domedagen här. Dagen då Jenny antingen kan ha sjukt tur och få alla rätt frågor på tentan - eller dagen då läraren valt allt som inte fastnat i mitt huvud. Framtiden får utvisa. Igår fick jag en rolig tidning i brevlådan också, nu måste det bara väljas (och ännu en översikt över min inte alls så stabila ekonomi kan också vara smart).
.
Nu måste jag vässa pennorna!

nej nej nej

.Detta.är.inte.bra.!.

Jag tar tillbaka allt jag tidigare sagt om ljuset i tunneln osv för just nu känns det som om någon stoppat ner både mig och Emma i ett fett djupt hål och grävt över med blöt jord. Kanske var vår marknadsplan inte riktigt så dålig, och kanske kan vi i alla fall lite grann inför tentan - men just nu känns ingenting särskilt bra. Att det är tenta imorgon känns lite mer som en fyra timmars tortyr än som fyra timmars skrivkramp med lite godis att knapra på.
.
Men, vi har ju lärt oss att inte deppa och som man bäddar får man ligga. Nu ska jag trycka in ännu några formler från styrningen, kanske kan jag spika i alla fall en fråga..
.
.
OCH bara för att poängtera dagens motgångar lite extra: Gissa om det står ett helt fat med bullar på bordet mitt framför mig? Bullar som jag inte får äta nu när magen ska räddas. Krämbullar.. mums.

Från 34 000 till 28 679 tecken

Snart kommer min hjärna endast och absolut endast bestå av meningsuppbyggnader och olika knep för att trolla bort ord. Tänker inte påstå att det är jättekul när man upptäcker att marknadsplanen (som man arbetat med dygnet runt alldeles för länge och som nu börjar bli färdig) är på tok för lång innan all text är på plats. Ni kan nog själva räkna ut vad vi pysslat med sedan tidigt i morse. MEN, vi är snart klara nu.
.
Solen lyser för övrigt idag också och det känns riktigt bra i magen. Ska unna mig en promenad ända ner till ICA idag för att fylla på förrådet av extra energi som ska med på tentan i morgon. Längtar lite efter mitt naturgodis..!

No need to say goodbuy

Sitter numera ensam i bokrummet och plitar på olika övningar, filar på och försöker förstå uträkningar osv. Inte alls särskilt spännande för en måndagkväll men jag tror att vi alla har börjat ana ljuset i tunneln. Bara två dagar kvar tills vi kan återgå till normal andning och här utanför är det stjärnklart för första gången på länge. Just nu gör det ingenting att jag är fattigare än en kyrkråtta.

Hur man maximerar frisk luft och motion

Promenaden fick begränsas till en runda runt campus, men genom extra djupa andetag och ansiktet riktat mot solen lyckades vi nog få samma effekt som om vi vandrat i 10 minuter istället för 5..! En snabb, hemmagjord gourmetlunch är intagen och nu ska hjärnan koncentrera sig på kalkyler och annat spännande. Marknadsplanen får pausas så länge.

Cause we're still fighting

Himlen är blå och även om det känns rätt så hopplöst inför tenta och marknadsföringsprojekt är humöret inte särskilt långt från toppen. Vi har hittat ett nytt grupprum med bokhyllor, det luktar gott av papper och utsikten är mycket mer inspirerande än föregående. En dag innan inlämning och två dagar innan prov - here we go.
.
Sa jag förresten att jag fått en julklapp från Spanien? Så himla fint.

En liten parentes bara

Jag vet att bloggen borde vara en förbjuden och blockerad hemsida när man pluggar MEN jag måste bara berätta vad som just hände: Solen visade sig ett fåtal minuter för första gången sedan jag kom hit. Kanske inte världens grej, men mitt liv behöver solsken.
.
Dessutom har jag bokat klipp och slingtid på torsdag. HALLELUJA.

söndag är ingen vilodag

Helgen börjar lida mot sitt slut och det man märker att livet sakta har återgått till det "normala" när vi tillbringat nästan varje vaken stund i skolan. Tentamensplugg for the win. Dock känns hela livet lite ljusare idag än igår. Av någon anledning var hela livet emot mig - och Emma förtjänar lite extra credd då hennes projektkompis hade ungefär samma svängande humör som en huggorm i klimakteriet.
.
Jag misstänker dock att denna nattens extra sömn har gjort sitt och vi har befunnit oss framför vårt arbete sedan klockan åtta i morse. Snaaaaart lunch och sen ekonomisk styrning.

Cirka 20 % av Sveriges män har ingen vän

Det är galet vilken information man kan hitta bara genom att titta på alla hundratals olika statistiska undersökningar det finns på internet. Vår marknadsplan får i alla fall mer och mer stöd av olika siffror och jag börjar längta lite smått efter lunchpaus.

Veckans sjätte dag

Mystiskt nog har jag inte alls någon koll på dagarna här ute, och det var inte förren på kvällen igår som jag insåg att det faktiskt redan var fredag. Kanske för att det under tentaveckor inte riktigt finns något som heter "helg", är alla dagar desamma och vi är på skolan hur som helst.
.

00.19

Emma har varit på besök nästan hela kvällen och som vanlig har vi hunnit utvärdera nästan varje millimeter av livet (även om vi oftast halkar tillbaka till samma sak). Mysigt hur som helst och nu ska jag njuta en liten stund av min sjuuuukt rena lägenhet med ett golv som både blivit dammsugat och skurat. I morgon kör vi hårt från klockan nio. Punkt.

Poesi från mitt kylskåp

Allt är så förvirrande just nu - jag så taggad och otaggad på en och samma gång. Allt känns kul och jag har hur mycket energi som helst, ändå startar huvudet så fort tempot lugnar ner sig och ingenting känns längre så himla självklart. Tankarna snurrar och hjärtat slår en aning mer oregelbundet vid sovdags bara för att det är den enda stunden som kroppen har tid att reflektera. Livet.
.


Going strong

Idag är mitt läshuvud på G och efter en aning sen lunchpaus är det snart skolan som gäller igen. Har hittat mitt nya favoritrum med en alldeles egen soffa - grå, stor och mjuk.

Can't sleep while I'm thinking

Jag har fått överge tanken på att vakna upp till blå himmel och solsken - ute är himlen precis lika vit som marken och om inte plogbilen lärt sig hur man plogar snart kommer snart alla bilar bytas ut mot skotrar. Vilket i och för sig inte varit mig emot. Hemma stod vår skoter som ett berg i garaget, nu hålls tummarna till påsken i stället.
.
MTV har annars helt okej morgonmusik och jag ska snart pallra mig iväg till skolan för att plugga (läs socialisera) lite!

Housewife

Här luktar ungefär som om man skulle bo inuti en köttgryta - men jag har lyckats åstadkomma en supersmarrig soppa som kommer att räcka i minst en vecka (ja, halva receptet hade räckt mamma) och en plåt med tio stycken frukostmuffins. Inte alls så illa pinkat skulle jag vilja påstå och hade det inte varit för att jag bor i min ensamhet alldeles för långt söderut hade jag stått för morgondagens middag där hemma.
.
Försöker vädra så gott det går med fläkten på helfart och nu väntar min favorit(?)bok om ekonomisk styrning. Ni förstår nog inte hur skönt det kommer vara när tentan är gjord på onsdag.
.

It's in your head

Det är halvsvårt att peppa sig själv med "Beach 2011" när man på sjukt skakiga ben försöker halta sig från gymmet och hem. Att dessutom inte äta middag innan rekommenderas inte heller. Nu är jag i alla fall hemma, har just ätit en större portion köttfärssås än vad både pappa och Peter någonsin skulle få i sig (ha!!) och nu är det läsning som gäller innan matlådor ska ordnas. Ganska okej torsdag faktiskt!

Del av julen


Goodmorning sunshine

Planen om en tidig morgon fungerade inte riktigt, jag sitter fortfarande i morgonrock och tjocksockar tillsammans med en kopp kaffe. Har lagat världens mest bakvända frukost - men god var den och jag är mätt som en pannkaka! Snart börjar livet på allvar igen och den förvirrade magkänslan som jag trodde var borta har kommit tillbaka. Tiden får utvisa.

Linjär optimering osv osv osv osv

Medan alla andra styr upp impulsutgångar och annat roligt såhär under trettondagsledigheten har vi varit två starka typer ensamma här på skolan med våra böcker. Kanske inte har gjort alltför mycket, men lite bättre koll har jag i alla fall. Dessutom är böckerna beställda till de två kommande kurserna - den här gången ska jag vara i tid!=)


Coffee

Den tragiska synen som tidigare mötte ögonen i mitt kylskåp är numera ett minne blott. Jag tänker inte påstå att det ser sådär fantastiskt välfyllt ut som det gör där hemma - men det är i alla fall inte tomt. Om man vill kan man ju sedan diskutera innehållet; Grädde, creme fraich, 3 % mjölk och fil, keso osv osv. Nu när det är nytt år och allt tänkte jag försöka rädda min mage en gång för alla. Vi får se om det funkar.
.
Ska snart pallra mig iväg till skolan för lite serious studies, men först måste mitt premiärkaffe i nya kaffekokaren bli färdigt!

Norrtälje calling

Resan igår gick alldeles utmärkt. Allt flöt på helt utan förseningar och det var inte ens jobbigt att släpa resväskorna i uppförsbacken till campus. Nu har jag gjort mig hemmastadd igen, sakerna är nästan uppackade och jag ska snart rusa ner till Flygis för att fylla på kylskåpet en aning. Det enda som finns där just nu är ett väldans gammalt ägg. Aj aj.

Från en skog till en annan

Plötsligt har sista dagen i mitt bästa Norrland anlänt och jag har precis lyckats få ner allting i väskan. Det är med något blandade känslor jag styr kosan mot Norrtälje om några timmar, men på ett sätt ska det bli skönt att komma "hem". Speciellt med några av de fina saker tomten dök upp med under julafton - min kaffekokare ska gå varm och alla är välkomna att smaka! =)
.
Veckorna hemma då? Hur härliga som helst och jag har hunnit träffa (nästan) alla bästa (även om det inte blev lika mycket som jag hoppats!) Ni är så BRA. Orken har kommit tillbaka och jag törs till och med säga att studiemotivationen fått sig en lite boost den också. Fint!
.
Nu ska jag och mamma på matshopping!

"Vad är ditt nyårslöfte?"

Pratade med en kompis för en stund sedan och efter en stund kom frågan som alltid kommer varje nytt år: Vad har du lovat? Vad ska du förbättra de kommande tolv månaderna?
.
Jag har har faktiskt funderat på det där hela december och planen var så klart att komma på det där optimala löftet - något man för en gångs skull kan hålla. Då jag sedan inte kunde hitta något som kändes helt rätt bestämde jag mig för att strunta i alltihop. Det enda jag planerat inför 2011 är att jag ska leva. Ta vara på varenda sekund och hinna med 365 dagar som jag aldrig förut varit med om. Och det måste ju bli ganska spännande?
.

Hej 2011

Sådär ja. Nytt år och omstart - visst är det ungefär så man säger varje år?
.
Min nyår blev fantastiskt rolig och med tillbringades med en hel hög härliga människor. God mat, goda drinkar, dans och mycket skratt. Kanske saknades det lite raketer där på tolvslaget, men vi kompenserade med god champagne och extra många kling i glasen.
.
Den första dagen på året spenderades till största delen med Sara i soffan framför bra filmer, hos mormor på fika och avslutades hemma hos Mellan. Inte alls så himla tokigt!

RSS 2.0