Gästbloggare: Axel - Dagens Tema: Kärlek

Jag träffar min framtida flickvän i parti och minut. Hon kan stå före mig i kön i mataffären, gå förbi mig när jag strosar nere vid hamnen, eller sitta brevid mig på något café då jag sitter med min Chai latte. Ibland kan jag också se henne sent en lördagkväll då jag är påväg hemåt efter en utekväll, då hon går hand i hand med någon muskulös spanjor med en lite för åtsittande skjorta på sig. Han heter med största sannolikhet Sandros eller något liknande. Men att hon går hem med honom, det är helt lugnt. Bara för att vi en dag ska bli tillsammans, skaffa villa, hund och gifta oss för att sedan leva lyckliga i alla våra dagar, betyder inte det att hon inte nu får gå hem med någon klubbis.
När man ser henne där i matkön, på cafét eller påväg hem, så får man ibland den där blicken. Den blicken som säger en allt man behöver veta innan man efter en sista skymt, ser henne försvinna, för att aldrig mer se henne igen. Men det roliga med henne är, att en dag kommer hon när du minst av allt anar det, plötsligt tillbaka. Då ser du henne där igen. I matkön, på cafét, eller nere vid hamnen. Och genast går du återigen igenom i huvudet allt om giftemålet, villan och hunden som ni en dag ska skaffa. Hon är rolig hon, min framtida flickvän.

så glider vi in i sista veckan

Jag och Axel tar vara på sista timmarna som roomiesar (fastän jag egentligen redan flyttat), hela familjen är avlämnad på flygplatsen (och mamma var lätt snyggast av alla med mina prickiga gummistövlar och vindbyxor), mina grejor är på hostelet som visat sig vara ett riktigt fynd och har för mig att termometern håller sig runt 30 grader.

Sjukt intensiva (och toppenbra) dagar har det varit iallafall och så kommer det fortsätta ända tills på fredag. Kuljul!

här var det också en glad midsommar

Att resa en midsommarstång på en strand medan Mallorcas sol sakta sänkte sig ned över horisonten kanske inte är riktigt svenskt - men oj vilken kväll vi fick! Massor av mys med trevligt folk, blommor, filtar och picknick med massor av typisk, svensk, supergod midsommarmat. Att dansa runt stången och sjunga sånger på riktigt har jag inte heller gjort på flera år och att hela högar med turister stannade upp för att fota " den mystiska sekten" gjorde det hela ännu roligare. Inte alla dagar man är en turistattraktion!

Kvällen bjöd också på några timmars dansande längs efter paseon och idag är mina fötter alldeles fulla med jobbiga blåsor. Sista kvällen för både min älsklingsfamilj och bästaste roomie är kommen och sakta med säkert töms Mallorca på de bästa. Dock ska vi ha världens bästa dag idag och en stoooor middag är planerad.  

Tror att Axel ska få gästblogga lite ikväll och nu försöker jag styra upp min packning. Imorgon går flyttlasset till mitt sista Mallorcahem - knappt 500 meter från stranden!

alla glada på semestern

Varför vägrar mobiler att fungera när man behöver dem?


Gästbloggare: Axel - Dagens Tema: Existensiella frågor.

När sommarsolen skänker dig sin värme, när vattnets vilda vågor slår in mot stranden i en jämn fyrtakt, när Sangrian i glaset precis har tagit slut, och när vindens brusande ljud långsamt övergår i måsarnas hesa skri i solnedgångensljuset - Då, just då så far tankarna ofta iväg mot livets något djupare frågor. Varför vi finns här, och var universum har sitt icke existerande slut någonstans. De existensiella frågorna som berör mitt sinne just idag är bland andra dessa:

Varför ägnar tjejer 3 timmar åt att sminka sig när vi killar inte märker någon skillnad från en 10 minuters sådan?
Varför är förpackningar med texten "enkel att öppna" inte alls särskillt enkla att öppna?
Varför säger "Hästen" reklamen att det tar 10 dagar att vänja sig vid deras nya säng, då vem som helst vet att det tar 10 dagar att vänja sig vid vilket stengolv som helst?
Varför tror Spanjorer att en utlänning som inte pratar den minsta spanska förstår mer, bara denna pratar långsammare?
Varför sitter lampknappen, förekommande ofta Utanför badrummet istället för inuti?
Varför betyder orden "Men vi hörs nån gång framåt!", sagt efter en dejt, att man inte alls vill höras någon gång framåt?
Eller samma sak på krogen, varför betyder klockan 3 på natten orden "Vi kan väll gå hem och dricka te" inte alls att man vill gå hem och dricka te.
Varför går det inte att tillaga en kaka som ska vara lång tid i ugnen på svag värme, istället kort tid i ugnen på hög värme?
Varför sparkar män alltid på däcken när det ska kolla in en bil?
Varför stämmer tidningen Cosmopolitan's artiklar om hur vi män egentligen tänker, inte alls överens med hur vi män tänker?

Det kan ni tänka på ni.


På återseende,
Gästbloggare, Axel

LEVER

Tänkte bara upplysa allmänheten om att jag lever, livet leker och nästa vecka ska jag spendera massor av meter under vattnet när jag tar dykarcert! Och tills dess? Utflykter med la familia, sangria på Axels balkong i solen (roomates nu, funkar peeerfekt) och massa annat kuligt. Woowowo

Hejdå san jaume 14

Det är tomt, städat och helt opersonligt. Mina saker ligger nerpackade i väskor och påsar - jag tar tillbaka det jag sa innan om att kilona inte skulle vara något problem, inte en chans att jag lyckas få med mig allt hem till Sverige.
Jag trodde på allvar inte att det skulle vara såhär svårt, att det skulle finnas så många olika känslor inblandade. Å ena sida är det en stor lättnad; jag kommer äntligen kunna bestämma exakt allting jag ska göra helt själv. När jag börjar jobba igen om två veckor är det efter ett schema och jag kommer inte bo på mitt jobb. Å andra sidan har jag nog fortfarande inte insett att jag inte kommer träffa min lilla fining varje dag som förut, jag vet att jag kommer sakna honom sjukt mycket och det gör så ont att se honom ledsen nu.

Vad djupt det här blev nu helt plötsligt, jag hade bara tänkt förbereda er på ännu mer stillastående här nu eftersom jag blir utan internet. Och vi ses hemma om två veckor. På pricken, nästan på klockslaget.

åh

Just nu känns det inte bra alls och alla mina saker är snart nerpackade i väskorna. Vad gör jag?

De ögon som lyser upp hela världen

Har haft världens bästa eftermiddag och kväll tillsammans med min lilla kille och underbara familj. Först krabbjakt, snorkling, bus, skratt och lek på stranden i över två timmar, sedan en sjukt rolig biltur till ett Ocimax där vi slog till på både bowling och McDonaldsmiddag.

Det visade sig också att teorin jag skapat under de senaste månaderna stämde alldeles utmärkt; Peter och lillkillen är gjorda av samma skrot och korn. (okej, Peter har mognat lite mera) Fina små bröder har jag iallafall.

Här inne börjar det också likna något. Har inte ens rört dammtrasan än, men jag har börjat inse att jag kanske inte har så mycket grejor ändå. Det kommer gå bra.


i pausen

Förlåt för en (för tillfället) ruggigt stillastående blogg. Detta beror på att jag flyttar ut härifrån om två dagar, att jag har tuuusen saker att ordna (presenter, städning, fotoalbum), att min finaste familj är här samtidigt och att jag måste göra de här sista dagarna så bra och roliga som möjligt för lillkillen.

Med andra ord, mitt huvud är så fullt av saker att jag som vanligt inte har någon aning om var jag ska börja. Och om en timme måste jag åka iväg; Strand, bowling och middag står på schemat. Puh.


Hey hamburger

Vädergudarna är inte helt på familjen Bobergs sida och solen svek oss lagom till kaffepausen. Regnet öste ner, paraplyn inhandlades och sightseeingen ändrades till slappardag. Lika bra att vila upp sig innan jag blir helt ledig, för då ska vi fasen flyga runt ön i vår lilla hyrda, vita racerbil.

Det är bara fyra dagar kvar tills jag flyttar härifrån nu och idag pysslade jag och lillkillen ihop "Jenny och Enzos superplan", ett schema med vad vi ska hinna med varenda dag fram tills jag åker. Min lilla gubbe vad jag kommer sakna honom..

Morgondagen bjuder iallafall på familjehäng, lillkillehäng och kommer avslutas med movienight. Mitt rum måste ordnas också, kaos, kaos, kaos. Men jag är som glad i magen ändå :)


Mättare än en pannkaka

Strand, lägenhetschill med godis, prat, skratt, felkörningar och så en middag som får 10 klockrena poäng av 10 möjliga. Förrätt, varmrätt och efterrätt satt alla precis där de skulle och sånt här skulle jag absolut kunna vänja mig vid.

Nu är dock dags att sova och imorgon väntas både jobb och stadssightseeing. =)

Middagsdags nu


Toodirooo

Nu ska vi åka iväg till en av alla godbitsstränder här borta. Heeeleee dagen ska mina familjemedlemmar steka sig.. jag funderar på skugga och min nya, svenska bok. Mm!


DOM ÄR HÄR

Allt är så fullt upp just nu att jag inte vet vars jag ska ta vägen. Något säger mig också att de kommande tre veckorna kommer att rusa förbi i 100 km/h - ska göra mitt bästa för att hinna med!

Hela förmiddagen tillbringades på en liten mysig strand tillsammans med min lillkille. Lek bland stenar, snorkling och solning bjöds det på innan det var dags för lunch och siesta hemma. När det började bli dags att dra sig mot flygplatsen springer jag till duschen och kommer precis ut när mobilen ringer. Gissa om jag tagit en hel timme fel på tiden och hela familjen stod väntande på flygplatsen? Braa Jenny.

Hoppade iallafall på närmaste buss och himlarns vad skönt det var att få kramas lite. Det är så konstigt att de är här, men ändå så naturligt att man inte riktigt förstår det än. Tycker om det iallafall =) Mysig middag på Hard Rock Café blev det iallafall och imorgon är det stranden planerad!

OCH gissa om jag körde mot rött ljus igen? Samma som förra gången dessutom. BRA.

You will never walk alone

I detta hus bor världens härligaste unge - hur TUSAN ska jag kunna lämna honom om en vecka? Idag hade vi mysig middag för två, filmkväll med popcorn och jag har nyss bäddat ner honom under mysfilten medan han babblade på om allt vi borde hitta på imorgon. Sju dagar kvar och jag måste se till att de blir toppen.


Och ja, jag hittade männsikor på Corner. En hel hög också och det var supertrevligt. Bra dag.


Mum, we're going shopping

Igår när jag gick hem (i skor så trasiga att bara Jenny Boberg skulle komma på idén att ta på sig dem) insåg jag att det finns en del nödvändiga inköp att ta tag i. Sulorna under båda mina favvosandaler har lossnat och det floppar fint för varje steg jag går. 

Eftersom utgången igår var hyfsat spontan krävdes en lösning och det slutade med att jag knöt (hehe) fast sulan med ett litet snöre innan jag gick ut. Om det funkade? Jag fick gå barfota hem och det hela slutade med en glasbit i hälen. Jätteskönt.

MEN vad jag och mamma ska shoppa. Har nästan ett helt år att ta igen.

3 veckor

SÅ galet att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Ungefär den här tiden om tre veckor är jag hemma igen efter 9,5 månader, wooh! Och ännu mer galet är det att min finaste familj kommer imorgon. Förstår det inteeee

Sen igår var det som vanligt en toppennatt ute. Vars kommer alla härliga människor ifrån? Tråkigt bara att det var Lalenias sista utekväll innan det är dags för hemfärd, men vi utnyttjade såklart varje sekund och det är ingen överdrift att vi nog båda är ganska sega idag.. Huur som helst, jag ska springa iväg på Cornerbar och titta på fotbollsvm. Förhoppningsvis hittar jag någon trevlig själ att socialisera med.

pysselmajan

Idag ägnar jag massor av timmar åt att klippa och klistra. Världens bästaste album ska det här bli.


och så är solljuset borta

.. nu kryper jag under täcket och ska försöka sova bort alla olustkänslor. Alla känslor som på något konstigt sätt har delat upp min hjärna i två olika läger. Det goda och det onda. Rätt och fel. Bra och dåligt. Dessutom skulle det visst regna imorgon.

Dagens positiva är iallafall att mamma har jobbet i sin ficka. Så himla skönt, härligt och VÄLFÖRTJÄNT. Finns ingen som kommer vara en bättre lärare nästa läsår. Grattis!

OCH SEN: Ett minst lika stort grattis till alla godingar som tagit studenten idag. Ni hade fått ett sms om inte min svenska mobil var trasig, men jag är säker på att ni har en lika bra dag ändå =)

Vill inte

Idag pratade jag och lillkillen för första gången "på riktigt" om att jag måste åka snart. Ville nästan börja gråta när jag såg ansiktsuttrycket då han insåg att jag inte stannar över sommaren, att det egentligen bara är några dagar kvar. Nästa helg blir inte rolig. Dessutom fick jag den första godnattpussen sedan jag kom. Och det finns ju ingen utväg ur det här.

Jag åker hem

Nu är det definitivt. Jag har en biljett som är betald och bekräftelsen lär dyka upp när som helst på mailen. Den 3 juli är det som gäller och jag vet inte om jag borde skratta eller gråta. Så underbart att se alla hemma igen, fast just nu vill jag inte lämna en kotte här borta. Men fattar ni att det är nio månader sedan jag såg någon av er hemifrån?

Jag har redan en lista om vad som ska finnas i kylskåpet när jag kommer hem =)



Maaagaaluuuf


Junionsdag

Idag skippas stranden och byts ut mot picknick i skuggan under träden. En mysig morgonkaffe ska det ockå bli. Och lite städning. (jag tror att jag brände mig igår)
.

sprilletsprallet

Om jag kunde pausa känslan i min mage just nu och hålla kvar den för alltid skulle jag göra det. Hela livet är så jäkla härligt och hur mycket bättre kan det egentligen vara än att se finaste lilla killen ha skolavslutning, hänga med supermänniskor på en strand hela dagen, simma till en ö i fina färger och sen avsluta allt med sangria på en terass över havet? Blir fasen svårt.

Min lediga dag har med andra ord varit toppen och jag har bestämt mitt hemdatum (dock fungerar det inte att boka?). Snart, snart anländer jag till mitt favoritskogsställe! =)



Och Elin min älsklingsflicka, vet du vad? När jag kommer hem kan vi livskrisa lite tillsammans - men sen ska vi göra sommaren 2010 till världens bästa.

Dagens uppdrag:

Att köpa en väckarklocka. Har försovit mig för ett år framåt nu, funkar ju inte. Och vars hittar man blutsaft i Spanien? Först ska jag iväg med inlinesen iallafall.

Världens goaste unge bor i samma hus som mig

Idag gjorde jag läxa med E och han har fått i uppdrag att skriva två meningar på datorn varje dag för att träna stavning. Här är dagens resultat:

"One day Jenny farted so much that the house got green. It smelled horrible."

Man kan ju inte annat än tycka om ungen? Nu ska jag sova.


Med fotsulor fulla av blåsor

Trots att jag redan varit tvungen att ta från mina energireserver hela veckan fortsätter livet i samma snabba, roliga och underbara tempo.

Gårdagen spenderades på stranden där vi hittade klipporna som ska hoppas från snarast, simmade i vattnet som var minst 23 grader varmt och slappade i solen som var helt galet varm. På kvällen drog vi ett stort gäng med bussen till Magaluf, stämningen var på topp och väl där värmdes det upp med god pizza och spännande drinkar. Och festlivet där bland alla neonskyltar, foampartyn, fulla turister och alkohol överallt kan beskrivas med ett ord: Kaos. Vi hade roligt till klockan 5, åkte hem och dansade två timmar till längs efter Paseon. 1,5 timmes sömn har jag lyckats skrapa ihop.

Idag har jag gjort tre saker; Strykt kläder. Sovit lite på stranden. Bränt mig till världens snyggaste kant på rumpan, typiskt när man byter bikini.

Nu ska jag koka kaffe och sen kommer nog la familia hem.


!!!

Spontanledig ända tills imorgon eftermiddag, humöret är så bra att hela magen känns glad och nu springer jag iväg på bikinijakt innan det är stranden och hopp från klippor som gäller. Ni kan ju hålla en tumme så att vi inte träffar av en sten eller så, för ikväll är det Magaluf som gäller!

:D :D :D

Palmalife

Barnvakt och däckad framför tv'n i minst 45 minuter till. Sen förflyttar jag mig antingen ner till min egen säng, till picknickgänget hemma hos August eeller träffar engelskmän på paseon. Sova låter bra.

Mamma och pappa jag vill prata med er!


and everything is bright, light and sunny

Jag vet inte riktigt vad det är, men allt här är så bra och på samma gång känner jag mig helt i uppror. Kompisar börjar åka hem, nedräkningar pågår och det känns så tråkigt samtidigt som hela livet är underbart. Jag har ångest för att lämna Palma men börjar längta efter en svensk sommar. Är trött på aupairjobb men vill inte lämna han som just nu utan tvekan är världens underbaraste unge. Ska ta vara på tiden bara och bästa är att Elinpelin kommer hem också =) =) weei




SNYGG SNYGG SNYGG och vi ska styra världens bästa sommar


Hittar inte riktigt orden

Men SÅ TAGGAD på allt. Nu är det bara boendet och dykarcert som ska ordnas och ikväll hinns det förhoppningsvis med en sista Lena-drink innan hon åker hem. Enda minuset just nuuu

Vi vet redan att det är galet är.

Så sjukt vad jag tycker om livet just nu. Exakt allt känns precis sådär bra som det borde vara och det är så bakvänt att snart åka hem när man känner sig som mest hemma. Imorgon måste jag boka flygbiljetten och det är så många känslor.

Dags att sova!


Another sunny day

Gissa om jag somnade med skorna på inatt? Så lat. (men det får man vara efter jätteroliga nätter i sommarvärmen)

Iallafall, huvudet och kroppen har börjat vakna till liv, hjärnan skriker efter kaffe och jag har packat mina strandgrejor. Funderar på att investera i nya solglasögon idag. See u later alligators


It's just like it should be, man

Ursäktar för en superinaktiv dag, men jag har haft fullt upp och kom just hem efter en typisk kväll á la Jenny y Lena. Alltid så kul och alltid helt utan planer. "BARA ett glas vin" förvandlades till tre - plus på tok för många tequlias. Väldans roligt iallafall och om bara några timmar har vi visst lovat att hänga med på roadtrip. Ska hålla er uppdaterade om fortsättningen, men först måste jag sova lite.


RSS 2.0