Sign

Ja, jag lever. Mitt bland anteckningar, seminarieuppgifter, miniräknare och böcker. På onsdag har vi minitenta och som vanligt börjar vi plugga alldeles för sent. Tur att ICA finns med ett stort lager av nötter, frukt och gott te! Känner dock att jag förtjänar att vara en pluggis ett tag - shoppar man upp en STOR del av sin budget på bara en timme (på en söndag dessutom) så ska man få jobba för det också... ;)

sekunden

En snabb update innan jag måste jogga iväg för att hinna med bussen (har nog fortfarande inte riktigt vaknat..). Hade i alla fall en lördag i toppklass igår med både fika, plugg (ja, LITE), jobb och sen hittade vi en ny favoritfilm på bio. Dessutom syns asfalten ute och det är plusgrader. Hur bra?!?!

PAINT SOME COLOUR

Hoppar snart ner i skorna för att börja springa ner mot bussen. Mysig pluggfrukost på Café med cool_tjej väntar i Stockholm och jag kommer vara sjukt hungrig innan jag kommer fram. Lösa planer för en middag i sann afterwork-anda senare i kväll finns också, lördagar är fina!

För det finns så många val och jag fattar ingenting

Idag har jag levt på kaffe, nötter, äpplen och rabarberpaj. Jag har jobbat istället för att vara i skolan och jag har läst tidningar istället för läroböcker. Sen har jag pratat med massor av fina människor istället för att lyssna på lärare och gått vilse på jobbet istället för att promenera mellan lägenhet och skola. Varför? Det är helg!
.
Ses i morgon!

Crossroads

Vaknade tidigt i morse med en galen huvudvärk och fick ställa in vår morgonträning. Nu; två timmar, en alvedon, lite sömn och en dusch senare känner jag mig lite mer levande. Misstänker att en stor kaffe är den sista saknade ingrediensen för en fin dag. Det vankas plugg och senare jobb i Sickla!

världens bästa granne bor i mitt hus

Mina böcker fick ligga kvar instängda i väskan och plugg byttes mot gott kaffe, choklad och mysigt tjejsnack! Nu lyxas här med ansiktsmask och youtube - i morgon är vi lediga!

"..och så håller vi ihop gruppen!"

Idag har vi sprungit runt på ICA:s centrallager i Västerås i princip hela dagen. Ett antal timmar i bussen fick vi offra, men det var det nästan värt med tanke på fika, kaffe, föreläsningar, världens godaste lunch, rundtur på ett gigantiskt lager och sedan varsin godispåse vid avfärd. Ibland är inte skola så himla dumt!
.
Efter ett snabbt möte på skolan och lite koll i inkorgen har snabb middag (broccoli med sås) avnjutits och plugg väntar resten av kvällen. Kan dock inte påstå att jag är jättebra kompis med mina böcker just nu, uträkningarna blir alltid fel av någon anledning?

STUDYING

En hälsning från ett kvavt grupprum i Norrtälje.
(och ja, jakten på min kamerasladd fortsätter. Snart nya, roliga bilder!)
.

LUNCH

Innan jul hade ICA extrapris på inlagd sill. Tre burkar för 10 kronor" var det som gällde och när det dessutom var "nya" smaker tyckte jag att erbjudandet var för bra för att motstå -  även om jag inte är en särskilt stor sillfantast. Dessutom skulle de hålla länge och jag hade ett snabbt alternativ om matinspirationen skulle sina.
.
Sedan dess har burkarna stått så fint i kylskåpet och utgångsdatumet har kommit närmare med stormsteg. Gissa vad jag är mer eller mindre tvingad att äta de kommande måltiderna? Sill och ägg, det börjar redan bli enformigt.

Before I go

På riktigt, idag slår nog kylan alla rekord. När vi för två timmar sedan spatserade ner till gymmet var luften så frusen att den knappt gick att andas - inte ens avgaserna från bilarna lyckades lyfta och det resulterade i en härlig (?) tjock dimma över gatan. Funderar allvarligt på att laga mat nu och ta med mig bara för att slippa gå hem på lunchen..
.
Hur som helst, en som vanligt fullplanerad dag väntar och jag ska ha på mig en sjukt varm tröja. Massor av planer smeds förresten igår också - ser fram emot finbesök och andra äventyr!

No break

Kom hem från spinningen alldeles röd i ansiktet och sjukt hungrig. Magen är påfylld och nu är det dusch, plugg och sova som gäller. Flyttade över massor av gamla bilder från hårddisken till min dator tidigare också - så sjukt mycket roligt som finns sparat genom kameran.

22:a februari

Första tvätten är snart färdig, här luktar kaffe och jag drömmer om vädret här nedan. Där ser man förresten ett av husen som campus består av, mitt finns lite till vänster.
.

Do not

Har just fått erfara att en powernap på fyra timmar inte är det optimala om man vill sova tidigt på kvällen. Sitter med mitt goda chaite och läser microekonomi - kul måndagkväll och i morgon börjar vi inte förrän klockan ett!

Måndag

Det är så kallt ute att det inte spelar någon roll hur mycket kläder man lyckas klämma in under jackan - man fryser i alla fall. Positivt är i alla fall att lyser solen ute,  att vi är sjukt effektiva med vårt grupparbete och att min kaffenivå ligger på en alldeles lagom nivå. Snart ska jag sno Harrys bil för att makulera min SL-böter från i lördags, tipsar er alla om att inte glömma csn-kortet när ni åker tunnelbana - det kostar 1200 kronor..!

SHUU

Jag kommer med stor sannolikhet ha sån där fin träningsvärk i mina ben i morgon - både jättejobbigt och jätteskönt på samma gång. Frukosthandling och snabb dusch är fixat, nu är det högsta växeln innan en dag med grupparbete!

home

Gokart, tapas, film och godis. Frukost, tv, cafémys och söndagsshopping. Buss, sommardrömmar och fin kompis. Snacka fint slut på helgen - att vi dessutom är fria från föreläsningar i morgon gör inte något sämre. Nu ska jag mysa ner mig i sängen med min nya tidning!

Det oplanerade blir bäst

När vi igår kom in i lokalen där vår fest skulle hållas tror jag alla för en kort stund tappade andan. Över 60 planerade gäster och det vi mötte var i princip en skitig byggarbetsplats. Efter ett hårt och dammigt städande/omöblerande lyckades vi ändå improvisera fram en helt okej feststämning och efter ytterligare lite panikproblem med musiken kunde vi i PU värma upp med beställd pizza och varsin öl.
.
Sedan varvades drinkblandande, tomflaskplockning, inträde och dans i en fin blandning hela kvällen. Stämningen på topp och musiken på högsta volym - att vi var utan kyl och fick servera både öl och cider från baljor med snö skapade fin afterski-känsla (även om temat var yuppie i kostym). SJUKT bra kväll!
.
Har haft mysig lördagsbrunch med Karin och nu vankas en dag/natt i Stockholm. Gokart, middag och utgång med massor av tjejor står på schemat!

END OF THE WEEK

Veckorna går så snabbt att man knappt hänger med. Det var just onsdag (förra veckan) och nu är det plötsligt fredag med allt vad det innebär. Helgen är fullproppad av roliga saker; Idag inleder vi med Retaildagen på skolan där massa företag kommer för att hälsa på oss studenter. Det blir en fin blandning av föreläsning, mingel, kaffe och gott snacks. Vi avslutar sedan med middag och en FET fest på Offenciven - temat och profildrinken för kvällen är redan bestämda och om några timmar ska vi shoppa!
.
Sitter nyduschad med min kaffe just nu, två lyxiga, lugna timmar till att förvandla mig från soffpotatis till presentabel handelsstudent..!

hejhoopp

Puh. Jag har lika fullt upp som en tupp (I know, bäst på att rimma) och ska hoppa in i jackan igen för att klistra upp reklam om morgondagens fest i på alla hyreshus dörrar. Har hunnit med att träna för en stund sedan - testade yantra innan löpbandet och så himla skönt det var! Funderar på att investera i en egen spikmatta... eller göra torsdag klockan 19 till en fast besökstid på F&S:s yantra-halvtimme. Kanske mer ekonomiskt?

Honey

Trots att min mänskliga väckarklocka (mamma) nästan glömde bort mig sitter jag här och är ute alldeles i lagom tid. Kaffet blev just klart och jag hinner läsa igenom papperna både en och två gånger till innan det är dags att försöka hitta stället där provet ska skrivas. Förhoppningsvis är det inte alltför många minusgrader ute - men jag drar på mig dubbla byxor för säkerhets skull.. och stoppar busskortet i fickan!

Hungerns magi

När man inte hunnit äta någon riktig lunch blir till och med omelett en gourmet-middag (även om den stod på menyn för tredje dagen på raken..) Helst skulle jag bara vilja sitta här och känna mig hjärndöd en stund, men det finns det inte tid till.

Allt var svävande men nu så ser jag klart.

Låter Veronica Maggio gå på högsta volym och njuter av att min favoritmascara äntligen hittat sin väg hem igen (tillsammans med allt annat i min sminkväska). Kylskåpet är uppfyllt och jag tog tag i mig själv och investerade i toalettpapper, allt blir så mycket jobbigare när man vet att det håller på att ta slut..!
.
Lektioner till klockan 17 väntar och jag ska slänga i mig frukost. Och hoppa i kläderna!

När luften glittrar

Att matteduggan är avklarad känns bra och att vi hann med spinning känns ännu bättre. Hur är det förresten ens möjligt att man kan svettas så mycket? Om svettet från alla spinnande människor samlats upp skulle man kunna vattna en hel massa av olika växter. En "saltpotatis" till middag skulle till exempel få en helt ny innebörd..!
.
Har i alla fall myst en stund framför Gossip Girl och filurar nu på lite allt möjligt. Hur mycket alkohol vi måste köpa in till fredagens fest. Hur man lär sig allt om alkohollagen på snabbast möjliga sätt. Och HUR jag ska hinna läsa ett helt kapitel i Microekonomin tills i morgon.? Hur som helst, nu är det sovdags och i morgon ska vi morgonträna!

Morning sunshine

Repeterar ett gammalt matteprov med frukosten på sidan om, 4 timmar är det kvar och jag har fortfarande några formler som måste fastna på hjärnbalken. Har sovit som en kratta i natt med massor av konstiga drömmar, är därför inte alls utvilad men räknar med att solen där ute ger den energi som behövs. Kanske hinner ner till ICA för att köpa en chokladkaka också..!
.
Pratade massa med bästa mamma igår också. Så bra du är.

HJÄRTA

Tänkte också, eftersom det är Alla Hjärtans Dag och allt, att vi kan passa på att fylla den annars så bildlösa bloggen med en bild på mina bästa. Skickar några geléhjärtan till er i tanken!
.

YES. JA. SI. TACK!

Om man är med i PU-utskottet på skolan får man vara med och styra upp alla festligheter för eleverna. För att styra upp festligheter behöver man för det mesta alkohol (i alla fall så länge festligheten är FEST) och för att sälja alkohol behöver man ett alkoholtillstånd. Och vad behöver man göra för att få ett alkoholtillstånd? Jo, man måste klara ett prov - ett prov som jag fått äran att göra på torsdag, en dag innan vi ska ha fest.
.
Ni kanske misstänker att jag varit aningens nervös inför detta, kändes sådär att hela festens försäljningschanser hängde på mig (utan drinkar blir inte mycket sålt). Dessutom berättade pappa att det varit debatter angående just detta prov - för att ingen lyckats klara det på första försöket..
.
MEN det är inte samma prov! Och hela livet går inte under även om jag skulle kugga. Tack gud (eller Sofia som jag fick prata med i telefonen). Livet känns bättre och nu ska jag springa tillbaka till min mattebok!

Minusgrad

Igår (när mina lungor nästan frös till is inifrån under min friska-luften-promenad) trodde jag att Norrtälje nått sin köldgräns. Så fel. På väg till gymmet tidigt i morse gav vi snabbt upp hoppet om att kunna andas normalt, snoret i näsan stelnade och det gjorde nästan ont i ansiktet. Hur kallt vi har? Ingen aning, men egentligen är det rätt så mysigt med "riktig" vinter: Känns nästan som hemma, solen skiner och det som fattas är en SKOTER.
.
Nu är det frukostdags och sen skola!

upphöjd i två

Haha, vilket tråkigt långt inlägg det förra var. Idag nöjer vi oss med att säga att denna söndag ska vara produktiv! A lot to do.

Future me

Jenny Boberg: Tänkare, Entreprenör, konstnär och ordningsam. Ska man tro det här testet är det tydligen de orden som beskriver mig bäst (sen hur bra de stämmer kan ju diskuteras) och man fick massor av fina förslag på passande jobb. Verkar ändå som om jag är på en ganska bra utbildning i så fall, några av alternativen blir nog min slutposition efter de här tre åren!

.

Tänkaren

Du är en person som gillar att gräva ner dig och fundera över saker och ting. Du uppskattar metodiska tillvägagångssätt, även om det gäller en enkel sak som att diska. En självständig tänkare och nyfiken person som ständigt vill hitta lösningar på problem, stora som små. Ju abstraktare desto bättre.

.

Yrken:

• Forskare • Utredare • Läkare • Optiker • Arkitekt • Tandläkare • Gymnasielärare Matte/NO • Arkeolog • Nätverkstekniker • Advokat • Jurist • Civilingenjör • Apotekare • Farmaceut • Statistiker • Matematiker • Psykiatriker • Agronom • Psykolog • Utredare

.

Entreprenören

Du är för det mesta en glad och pratsam typ. En tävlingsinriktad person som sällan ligger och funderar över livets mening. Du kan övertala nästan vem som helst, och ibland uppfattas du som alltför självsäker. Å andra sidan har du aldrig svårt för att leda en grupp, och fatta snabba beslut. Även om det inte alltid blir perfekt.

.

Yrken:

• Säljare • Chef • Telefonförsäljare • Egenföretagare • Personalchef • Yrkesofficer • Taxichaufför • Servitör • Marknadsförare • Advokat • Fastighetsmäklare • Idrottstränare • Sjökapten • Arbetsledare • Projektledare • Informatör • Fotograf • Bartender • Polis • Rektor • Bilförsäljare • Journalist

.

Konstnären

Du är en kreativ person som alltid använder din fantasi, även om du bara ska borsta tänderna. För att du ska trivas på jobbet är det oerhört viktigt att du får jobba efter dina premisser. Du skulle aldrig trivas på ett jobb med rutiner. Du vill jobba när du känner inspiration, även om det råkar vara klockan två på natten.

.

Yrken:

• Journalist • Copywriter • Skådespelare • Författare • Tolk • Musiklärare • Florist • Dansare • Konstnär • Make up artist • Dekoratör • Designer • Copywriter • Fotograf • Bildlärare • Webbdesigner • Frisör • Kantor • Dramapedagog • Arkitekt • Museitjänsteman

.

Organisatören:

Ordning och reda. Du har koll på varenda pryl som du har i ditt hem. Det finns inte ett gem som inte har sin bestämda plats. Med noggranna och väl beprövade metoder håller du ordning och reda på tillvaron. Att förändra för förändrandets skull har aldrig varit din melodi. Varför finns det inte checklistor för allt?

.

Yrken:

• Administratör • Ekonom • Revisor • Tolk • Civilekonom • Bibliotekarie • Parkeringsvakt • Banktjänsteman • Kontorist • Sekreterare • Brevbärare • Spärrvakt • Dataregistrerare • Programmerare • Flygplatskontrollant • Försäkringstjänsteman • IT-administratör • Skattehandläggare • Utredare • Skadereglerare • Kassörska • Bilbesiktningsman • Bostadsförmedlare • Kanslist • Väktare • Tulltjänsteman • Receptarie • Innesäljare • Översättare • Databasspecialist


Lördag

Galet fint väder utanför och en gräddkaffe kickar igång livet. Matteboken tycks blinka för att påminna om sida efter sida av tal att räkna - men jag ska ut i solen och andas lite först. Långhelger är så fina!

GOOD

Det är HELT SJUKT hur mycket snö det har kommit här och ibland undrar jag vilken värld Stockholm har bott i fram tills nu - hur kan inte bussarna ha vinterdäck? Trots att jag varit strandsatt och på vift sedan igår natt har så har helgen fått en världsbra start. Förfesten med klassen var klockren och puben på handels likaså.
.
Idag startades dagen med världens godaste frukost för att sedan fortsätta på Handelsdagarna, på mysigt café och sedan på stan där jag tillslut slog slag i saken och började dissa alla svarta plagg. Min garderob ska bli färgglad igen och jag tänker ha vårkänslor även om världen för tillfället är vit. Klockan 20 började äntligen bussarna gå hem igen och det var sjukt skönt att kunna hoppa ur gårdagens festblåsa.. (A) Nu ska jag sova, fastän det är fredag.

The classroom

Vissa dagar behöver man tydligen sova lite mer än andra - istället för att kliva upp klockan sju i morse för en tidig springtur vaknade jag halv elva. Väckarklockan har inte sagt ett knyst (eller så hade jag gömt huvudet under kudden) men faktum är att det var sjukt skönt. Nu finns energi som räcker till i morgon - och den kommer behövas!
.
Idag börjar handelsdagarna på Sveavägen, två dagar då maaaaassor av företag ställer ut sina montrar, elever och företag möts, det är föreläsningar och senare så klart en efterfest. Vi ska styra upp lite mys med klassen senare i kväll och nu ska jag plugga!

GO

Det är storstädning som gäller på kaserngatan 6, musiken är på högsta volymen och jag har gjort världens godaste chaite med mjölk. Himlen är blå, vi har helg och i morgon blandar vi handelsdagarna med klassfest. Inga klagomål denna onsdag!

februarionsdag

Under morgonens två timmar på gymmet diskuterades vilken tyngd och hur många repetitioner man bör hålla sig till om man inte vill bli en bodybuilder-tjej. Frågan är fortfarande obesvarad, men vi kämpade på med våra övningar och jag tror att vi träffade av några muskler i alla fall! Det bästa med morgonträning är att man blir så oförskämt pigg efteråt. (och hungrig!)
.
Skummar igenom artiklar inför dagens föreläsning nu och funderar samtidigt på hur jag ska trolla bort lukten av blomkål i lägenheten? Inte alls någon trevlig "hemmalukt".

Overload

När min energi tar slut får jag väldans charmiga (?) röda kinder och fina röda streck längs näsans sidor. Gissa hur jag ser ut nu efter 7 timmars non-stop matte? Söt som få skulle jag vilja påstå.
.
Har i alla fall fått i mig middag och tagit en kort tupplur, funderar på hur jobbigt det skulle vara med lite frisk luft innan fortsatt pluggande. Ner till ICA och tillbaka är ju inte så jätte långt och vi har ju redan ställt in gymmet...

Kanelkaffe

.
Vet inte om jag borde skratta eller gråta över det faktum att det snöat så mycket i natt att plogbilen (!!) huserat här utanför hela morgonen. Visst är det rätt osannolikt att våren dyker upp redan i februari, men ändå..
.
I dag är det räknestuga som gäller exakt hela dagen och hur min hjärnverksamhet ska orka med ända till klockan 17 kan bara framtiden utvisa. Och mamma, du vill ha mitt recept på "hårdbröd". Skickar till dig sen ;)

we're talking THE beach

Har räknat mig alldeles snurrig på matte idag, sida efter sida har avverkats i boken och jag tror att det kanske har börjat fastna nu. Snacka om att den matten som lästes på gymnasiet har pyst ut genom öronen de senaste månaderna.
.
Har i alla fall hunnit med ett pass på gymmet, handling och sen lite lagomt med matlagning såhär på kvällen. Matosen ligger tung över hela rummet - men nu har jag både kyckling, blomkålsris och egna sesammackor att leva på resten av veckan. Inte fy skam!

så fort något blir verkligt så försvinner det igen

Om ni inte smakat fil med keso och linfrön till frukost förut är det något som rekommenderas starkt! Jag sov egentligen alldeles för länge idag, men det får man göra ibland..!

Already taken

Så himla bra söndag. Fint nytt jobb (i en supergalleria!) och sen en fin middag med fin vän! Är fortfarande helt mätt i magen efter goda fyra-små-rätter och gott vin. Nu hopp i säng, hjärnan måste vara på topp inför micro-matte imorgon (kommer inte hända..). Gnatt!

I'll fix you

Det börjar bli en vana att jobba på söndagar och idag inviger jag köpcentret där det ska jobbas två helger i månaden från och med nu. It better be good! Någon flyger också till Thailand senare idag och eftersom de lär ha tre grymma, soliga och varma veckor så erkänner jag att jag är lite avundsjuk.. =)

Mycket bus med lite snus

Pizza, alkohol och en hel hög med sköna människor - inte så konstigt att det blev en superfredag?

Ett ord:

.
.
.
F R E D A G !
.
.
.

Vanilla fudge

Istället för att ta på mig stövlarna och traska iväg för att att fylla på kylskåpet så har jag styrt upp ett mini-spa här hemma. Sitter nu med ansiktsmask som luktar likadant som min favoritgodis och ska snart måla naglarna - tänkte räkna matte också, men vet inte riktigt om det passar ihop med kvällens tema..!
.
Hur som helst; har hunnit mysfika på kafé, besök på systemet, lite shopping och sen samtal med både Mellan och Mamsen. Och i morgon? Världens mest hektiska dag, men HELG!

quickfix

Avverkade både gym och springtur under gårdagen och vi har hunnit med förberedelserna inför morgondagens pizzakväll. Kommer bli grymt. Har även hunnit städa här hemma, kan inte påstå att det är fläckfritt - men det är rätt intressant när man inser hur bra man egentligen mår när man faktiskt kan se golvet! Lektionerna flyter på hyfsat smärtfritt och visst är ni medvetna om att helgen är supernära?

Surprise

Gissa om morgonen fick en fin start då jag upptäckte att jag vunnit ett litet kit med hudvårdsprodukter i en tävling! Roligt att något annat än räkningar och reklam kommer att trilla ner i postlådan för en gångs skull :))
.
Solen skiner från klarblå himmel och vi har ett galet härligt vårväder idag. Försöker förtränga de envisa ryktena om snö nästa vecka, men är glad så länge asfalten är framme! Har i alla fall mumsat i mig mina goda biffar med gräddstekt vitkål till lunch, nu en snabb kaffe innan nästa föreläsning startar.

too short to waste

Ville bara hoppa in och säga hej innan jag glider ner i sängen. Har på känn att den här veckan (för att inte tala om hela den här våren?!) kommer att flyga förbi. Dagarna är fulla och jag kom hem för första gången sedan i morse för bara några minuter sedan.
.
Min tisdag har i alla fall varit toppenfin. Planering inför mysig sammanhållning, fester, pizzakvällar med öl, föreläsningar etc - och så avslutades det hela med bio, vin och pizza tillsammans med Nathalie. Hur bra som helst!

FörstaFebruari

Smygpremiären av The Kings Speach tillsammans med Nathalie i kväll är denna dags bästa och det blir march pannkaka till Stockholm direkt efter skolan. SÅ mycket roligare än att räkna matte! Hade behövt ta mig en springtur ner till gymmet också - men efter mitt och Edins spinningpass igår är en vilodag väl förtjänt!

Prinsessa med långt fint hår

Ja. Jag erkänner härmed det som redan sedan tidigare är halvt bekräftat: Jag är och kommer förbli en Disneynörd. (blandat med en skräckis då och då..) Har just sett världens finaste må-bra-film och tänker nu somna alldeles glad i magen. Ska drömma om prinsar, häxor, prinsessor med glödande hår, kameleonter, världens coolaste häst och annat mysigt.
.
Det blev en bra avslutning på en dag som för övrigt hade kunnat sluta bättre. Kanske kan studsa lite till skolan i morgon ändå!

RSS 2.0