Do u hear me?

Nu är det konstaterat: Jag är bäst på att blåsa såpbubblor, steka pannkakor och styra movienight. Fråga sjuåringen i mitt hus så intygar han att det är sant. Sen kom föräldrarna hem tidigt också och det betyder att jag kan sova i min egen säng, styra egen filmkväll och slappa några timmar. Skoent. Imorgon vankas strand om regnet som är förutspått ställer in sig självt.

Sen är jag lite avundsjuk på Elin som har bokat hemresa och på alla som kan fira Valborg hemma. Hoppas ni har en toppenkväll!


Dessa fredagar

Jag hade egentligen nästan glömt hur "shit nu är det äntligen fredag"-känslan kändes, men de senaste fyra veckorna har den sakta kommit tillbaka och galet vilka härliga dagar det har varit. Den här helgen blir dock inte likadan då det ser ut som om en viss JennyBoberg kommer att få jobba 24/7 ända tills på tisdagmorgon. Jättekul men jag får skylla mig lite själv som kom på superidén om att ta hem en kompis.. SMART. Hursomhelst får det göras till en bra helg ändå. 

Skolan var fin och delprovet vi hade gick jättedåligt, så mera plugg ska styras på allvar nu. Ikväll vill jag prata med min mami på skype. Viktigt viktigt! 

(p.s. Fortfarande superhärligt vädeeer!! hääh)

 

sådärja

Ikväll är det barnvakt och total datatystnad som gäller. Ska spendera kvällen tillsammans med spanskan och min andra braiga bok. See u tomorrow!

50 kronor klarar jag mig utan

Har fått mina lediga timmar och nu tänkte jag pallra mig upp till lägenheten lagom till siesta och movietime. Har gått runt i en egen bubbla med ont i huvudet och godissug hela dagen, ganska skönt att hänga för sig själv ibland. En dubbel kaffe satt också bra och sen inköptes ett armband från Unicef, jag har tröttnat lite på uteluncher så det kändes bättre att göra någon annan mätt i magen.

Och mera idag? Ska försöka styra upp vulkanbygge och bio. Febersjuka barn måste underhållas! =)


Förra veckan åt vii...

SUSHI. Det var buffé, maten var supergod, det fanns ALLT och jag tror varenda person i den restaurangen rullade ut efteråt för de ynka 10 eurosarna man behövde betala. Prisvärt!

Och ja, den grillade biten i mitten är precis vad det ser ut som. Grodlår. Det var alldeles ätbart och smakade som kyckling! Nu ska jag iväg och på kaffejakt!




Ingen övertidslön här inte

Lillkillen är sjuk, dagen har bjudit på 8 timmars jobb och jag har en känsla av att det kommer bli ett ännu längre pass imorgon. Ibland är det så sjukt att detta faktiskt är ett jobb i princip utan regler. Inte bra. Fick hur som helst prata med mina favvopersoner där hemma (aka mamma och pappa) på mobilen en snabbis och det fick huvudvärken att släppa lite. Fina ni!

Nu ska jag göra rekordtidig kväll och försöka ta mig upp i hyfsad tid imorgon. Några timmars ledigt ska jag iallafall ha =)

Ni vet väl att min mamma är bäst i världen?

Och idag är det inget mindre än hennes födelsedag! Världens största grattis till den finaste, snällaste, goaste och bästaste mamman du kan hitta. Min plan var såklart att det skulle dimpa ner ett paket i postlådan där hemma under dagen, MEN problemet är att presenten skickas bäst i en resväska. Sååå jag ska fundera på hur saken kan lösas - för den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :)



Och vet du vad mamma? Om en månad och 16 dagar ska du få världens största, längsta kram. Jag älskar dig och saknar dig så mycket, mycket.

Men haru sett hur fjärilen kommer då?

Nu kan man snart inte längre jämföra värmen här med svensk sommar, ville bara smälta bort när vi var på stranden och sedan höll jag mig inne i flera timmar. Misstänkte solsting ett tag, men efter ett antal stora glas med vatten kändes huvudet bättre och när vi dessutom upptäckte att jag är brunast i familjen (hähää) kändes det braaa i magen. Ni kommer ha svårt att tävla med mig i sommar ;)

Jag och Rebecca slog till på stort i kväll och såg på Alice i Underlandet, 3D. Första gången för oss båda med de där supersnygga glajjorna och himlarns vad häftigt det var. Frågan är varför det tagit så långt tid att komma på!

Imorgon kommer jag vara tröttare än tröttast, jag har åkt på dunderförkylning som knappast kommer vara bättre, min tå är totalinflammerad och läxorna är inte gjorda. Men jag gillar livet ändå!


Varför når inte solen ner till mig?

Tur att vi har en stor terass jag kan smita upp och titta på himlen ifrån. Blått är det med enstaka moln, jag har sovit som en kratta hela natten så jag tänker rösta på väldigt lugnt strandhäng hela dagen. Dessutom har jag fått infektion i ett skavsår mitt på stortån och det gör helt sjukt ont. Tveksam om jag får ner fötterna i inlinesen..


Medan ni åker skidor..

Ursäktar mig än en gång för dålig aktivitet på bloggen, ibland finns bara inte motivationen (eller orken) att uppdatera. MEN nu styr vi upp iallafall eftersom dagarna här bara blir härligare och härligare. Ibland känns det nästan för bra, men innan nästa uppförsbacke kommer tänker jag njuta av varenda sekund ;) Här kommer utlovad bildbom, vi börjar med en skön dagen-efter-dag på Illetesstranden.





 . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . .


Finfinfint! Nu är det sovdags för imorgon vankas sol igen och inlinesutflykt till grannstadens strand. Frågan är när det är okej att åka inlines i bara bikini och shorts?

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig..

.. men kvällen var ju toppenbra ända tills det sket sig. Och så kul att dansa! Trots aningens snurr i huvudet och alldeles för lite sömt tänker jag pallra mig till stranden nu, den bästa i Palma blir det! Och oj vad jag ska lägga in bilder här senare! =)

Oj oj..

... För vilken fredag det blev! En 3D-film visade sig vara svår att hitta, men förfest på en bio hade vi iallafall. Framför "From Paris with love" drinkade vi små drinkar och fnittrade när vi insåg att vi faktiskt inte riiiktigt hängt med i spanskan. Efteråt blev det botellonande med massor av trevligt folk och sen blev det VIP inne på superclub resten av kvällen. Måste säga att även om det var trevligt så föredrar jag nog ändå de vanliga dansgolven - och människorna som fortfarande befinner sig lite på jorden. Meeeen gratis är gott som man brukar säga.

Nu tänker jag höra vilka som är redo för stranden! Och frukost vill jag ha!


HELG HELG HELG

Och så börjar de (enligt yr.no) soligaste och varmaste dagarna på länge. Har hunnit med både skola, studiebesök, bikinisolande i parken, skoshopping, eftermiddagskaffe på café och nu är det dags för nya äventyr tillsammans med vilka som nu är lediga. August och jag har iallafall bestämt oss för förfest på 3D-bio, kan ju inte bli annat än riktigt bra (och en aning snurrigt?) så vi håller tummarna att Alice i Underlandet visas ikväll.

Ska stressa mig genom en dusch och lite fixning innan vi ger oss av. Precis ALLT pekar på att den här helgen kommer bli toppenbra. Tycker så mycket om Mallorca sådana här gånger.


hey hun

Snacka om plaskdåligt väder hela dagen och jag har nu genom erfarenhet kommit fram till att det kan vara värdefullt att investera i ett paraply. Inte kul att se ut som en dränkt katt på pizzalunch. Huur som helst fick jag flera timmars extra ledighet, tog vara på tiden genom att sova, se på tv och packa lillkillens weekendbag.

Har barnvaktat ikväll och nu är det läxa innan läggdags som gäller!


Where´s your head at?



Mitt är både här, där, hemma, borta, igår och om tio år. Ibland önskar jag att någon bara kunde komma fram, skaka om mig i axlarna och berätta hur jag borde göra för att allt ska kännas hundra procent bra. Samtidigt vet jag ju att det inte kommer att hända, att det egentligen inte finns något rätt eller fel. Igår skickade jag iallafall iväg ett mindre trevligt (men väldigt nödvändigt) mail och väntar nu nervöst på svaret. Så fort allt blir bestämt och löst känns det troligtvis bättre.

Hur som helst. Idag har solen gömt sig bakom feta regnmoln, snart bär det av till Porto Pi med Emma, kaffesuget börjar ge sig till känna och senare idag har jag en lunchdate. Och har ni hört att jag har ännu en fri helg på ingång? Underbart.

jobbigt läge på Mallis

Jag måste städa, jag är trött och min mage bråkar. Meen annars rullar bilen på bra!

wonderful

Så galet varmt och härligt idag att jag var tvungen att köpa en glass på vägen hem från stranden för att inte smälta bort. God lunch! Nu ska jag rusa vidare, hämta lillkille, åka på simning och sen äta spagetti med köttfärssås till middag. Älskar detta väder och tiden går så snabbt.

Like music in my head

Under 2,5 timme hann vi med tre olika Caféer och det blev både oliver, nötter, kaffe och kall öl. Inte alls helt fel på en tisdageftermiddag i solskenet. Toklugn kväll med lillkillen över hos grannarna, jag styrde köttfärssås till middag och den smakade precis som svensk köttfärssås ska. Supergod med andra ord och imorgonen ska vi äta den till pasta istället för ris. Mumma!

Har försökt slå en pling till mina päron men eftersom de verkar glömt ljudet (som alltid) tänker jag glida ut på kvällsprommis. Mjukisbyxor, ipodmusiken i öronen, strandpromenaden och jag.


Söndageftermiddag på en bänk



Lägg till en smarrig glass på det här fotot och ni har det perfekta hänget på en aningens sliten söndag. Idag är det dock tisdag, mina behövda sovtimmar har tagits igen nu på förmiddagen och snart är det dags för en lunch i solen med Els. Stranden lockade också, men den får vänta =)

Sol, film och så en kaffe som avslut

Borde som vanligt ha somnat för länge sen så det blir en snabbis här nu bara. Dagens två höjdpunkter blev häng med tjejerna (plus nya Magnum Gold) och sen kaffehäng på Bar Bosh med August som slut på dagen. Nu är det sova som gäller och imorgon hålls tummarna för stranden!

We make it fun


Inatt vaknade jag klockan 4 och var helt övertygad om att jag missat hela morgonen och sovit bort exakt hela dagen. Den största frågan som snurrade i huvudet medan jag sprang runt som en yr höna och försökte göra mig färdig var hur jag skulle hinna hämta lillen på skolan - som slutar klockan fyra. Erkänner att det var rätt skönt att inse att det fortfarande var mitt i natten...

Igår pratade jag massa med en av finaste tjejerna i stan. Även om jag har världens bästa människor här också så saknar jag mina favoriter där hemma så himla mycket ibland.


Hejhoo

(mamma jag skickar både viktigt mail och sms till dig nu. Lääs!)

Upptäckte igår att vinprovning på morgonen ger en väldans jobbig huvudvärk och jag fick lida av lördagsäventyret i princip hela dagen. Dock var det ju värt det. Annars spenderades någon timme på kajen i solen, på McDonalds och sen jobbande här hemma.

Idag är det skola och jag är fortfarande trött.

vi blev alla sushis

Efter mer eller mindre två timmars sittande bredvid ett rullband av sushi och annan spännande japansk mat (vi smakade grodlår!!!) är det nog ingen som ens vill tänka på den sortens mat inom den närmsta tiden igen. Vi rullade ut från restaurangen och usch vad gott det var!

Festen tog som planerat sin början hemma hos Axel med ett helt bord av drinkar, roligt kortspel och mycket skratt. Pubrundan började klockan två och bjöd på både dans och spännande människor. Jag och Rebecca bestämde oss för att vara ute liiiite längre än alla andra och när kom vi hem? Halv nio tror jag den var, jag har nyss vaknat och är fortfarande trött. Men det är väl sådana kvällar vi tycker om, eller hur? Oväntade, roliga, trevliga.

Har hört rykten om glass nu. Skulle sitta bra i min tomma mage!

(och jag ska lägga in lite sushibilder sen, den nya favoritrestaurangen och min finaste familj kommer få göra ett besök där for sure!)


Lördagmorgon

Sovmorgon, yoghurtfrukost med banan och nu iväg på en shoppingrunda som jag inte alls har pengar för egentligen. Blir fönstershopping bara. Ikväll är det sushibuffé som gäller till middag, kortspelsförfest hos Axel och sen ska vi ut och dansa hela natten. Bra plan!


02.56

Finfin dag med kaffe, fika i solen, shopping (fastän jag inte skulle) och så på kvällstimmarna hamnade vi hemma hos Axel tillsammans med två kortlekar, lite vin och en chokladkaka. Väldans bra betyg får dagen och imorgon håller jag tummarna för att vi får sol. Dock regnar det för tillfället..

Sen lärde vi oss att man inte får lämna cyklarna utanför mitt hus en fredagkväll. Det visades tydligt när August föll i backen av att hjulet på cykeln var avskruvat.. typical!

Nu sova och imorgon ska ni få bilder =)


Tröttnar aldrig på denna sol

Precis när jag marscherade ut genom dörren mot skolan kände jag att det inte var en skoldag idag. En timmes extra sömn på min obäddade säng blev det och sen har jag pluggat själv i TRE timmar. Mycket mer effektivt och nu har jag skrivkramp överallt.

Solen skiner hur mycket som helst ute och Rebecca var sugen på en glass. Sånt tackar man inte nej till, men jag ska ta en kaffe istället.


A neverending story

Hastigheten har legat på 110 ända sedan väckarklockan ringde och även om jag verkligen haft toppfart hann jag inte duscha. Ska försöka fixa håret med hårspray, det luktar iallafall gott. Skolan börjar om 10 minuter och jag måste ha en kaffe innan för att inte hoppa upp i taket när det börjar krypa i benen..

Dagens usch: Till alla (flickor OCH pojkar) som inte förstår att det är jobbigt för bilarna bakom när de kör 30 km/h UNDER hastighetsgränsen. Fy.

Dagens puss: Jag är ledig från och med NU tills på måndag klockan tre. Känns bra!

Dags att rusa och ikväll är jag peppad på sushi. Att universitetsvalen är gjorda borde firas, eller hur?


Inte kompis med universiteten idag

Ursäktar för total bloggtorka under dagen, men när det inte var jobb satt jag klistrad framför dumburken och läste mig snurrig på olika utbildningar. Enda pausen var lunchen - där vi bearbetade lite av ångesten genom att beklaga oss för varandra och jämföra för och nackdelar.

Men så tillslut - med 3 minuters marginal skickade jag in min numera ändrade anmälan. Kvar är allt efterarbete, nämligen att lista ut vilka program jag egentligen sökte. Det hanns inte riktigt med i slutet och jag erkänner att några valdes på måfå efter sisådär några sekunders tänkande. Skönt att ha det gjort iallafall, klockan är tolv och det är ändå för sent att ändra sig. Så, universitet eller inte - jag kan om jag vill iallafall!

Ska vila min överhettade hjärna nu med några timmars sömn. Sen vankas en ledig helg. MM!


(och Sara, jag tänkte likadant ;D haha)

Havregrynsgröt till frukost ska jag äta

Idag har hjärnverksamheten lugnat ner sig lite och jag släpade mig upp från sängen en halvtimma tidigare bara för att städa toan. I ärlighetens namn så var den inte dåligt nersmutsad, men nu skiner den och nu är det endast mitt eget rum som är kvar att dammtorka.

Sen är det dagen D för min springning. Jag ska ut och svettas, yes or yes.


Vars befinner du dig om 3 år?

Hjärnan har slagit knut på sig flera varv, jag har klickat bort min vallista på studera.nu otaliga gånger och jag har plågat fina människor med drygt velande i flera timmar. Men NU är anmälningen gjord och på något sätt kan man säga att framtiden iallafall är lite uppstyrd. Lite.

Hemma, Stockholm eller till och med Lund? Jag vet att jag egentligen har en favorit, men frågan är hur länge det håller i sig. Nu borde jag städa, eller sova. Imorgon har vi lunchdate med tema "Universitet" och igår gick jag runt i affärerna i med en stor prislapp fastklistrad i håret. Livet är allt bra fint.



Let's make a list

Jag måste erkänna, att hur mycket jag än tyckte om att ha älsklingslillebror här på Mallis så var det underbart skönt att ha hela täcket för mig själv inatt. Att slippa frysa om tårna för att ett täcke på sneddan inte är tillräckligt långt. Men sen hade jag ingen som sa åt mig att göra lite armhävningar ändå, som påpekade att det var dags att sova eller som kunde småprata innan vi somnade.. lite tomt faktiskt.

Man vänjer sig så snabbt att bo helt ensam att man ibland glömmer hur skönt det är att vara två.



Hörru Mami,

HUR orkar du stryka kläder till hela familjen? Kommer ju inte att hända i mitt framtida vuxenliv..

ingen rubrik här

Ikväll har jag stört mig på äldre damer som fått för sig att köpa en ny garderob på C&A exakt samtidigt som jag behövde ett par tights - kön var så lång att det blev olidligt och bara rulltrappan tog för lång tid. Supergod hemmagjord hamburgare höjde humöret och nu borde jag plugga, men en Kalle Ankas pocket ligger och lockar på byrån.....

It's time

Lillebror sitter på flygplatsen och planet lyfter om 25 minuter. Jag har ätit en apelsin som var jättegod med mammas hjortronsylt (som såklart var godare) till efterrätt. Försöker samla energi för en springtur men hela kroppen känns alldeles för seg, tror det blir fysträning på golvet istället och så får livet styras upp på riktigt (igen) med start imorgon. För det är dags att börja springa mig själv tillbaka i mina gamla jeans nu. Basta.

Time's running out

Caféfrukost, sväng på stan och nu är väskorna klara. En stor lunch skall intas någonstans utomhus och klockan 4 bär det av till flygplatsen. Snacka om snabb vecka!


Allt går så fort när man har roligt

Hux flux och Peters sista kväll på Mallorca (för den här gången) börjar lida mot sitt slut. Dagen har dock rymt hyfsat mycket och vi har hunnit med lite strand, chill, jobb för mig, träff med familj med massor av tv-spelande och så tapasmiddag tillsammans med Emma och August. Inte alls helt fel!

Nu ska packning förberedas så att vi kan känna lugnet imorgon. Det viskas om regn och isåfall blir det en tur till shoppingcentrumet en bit härifrån där man hittar allt man vill. Nu styr vi film och sen sovdags!



Vi myste med inlines och fika en kväll


hej hopp

Time for school, men jag är för cool och ingen läxa är gjord. Duktig på rimma är jag och lite avundsjuk på Peter som fortfarande ligger i sängen.. ska dock springa iväg och köpa en kaffe för att få igång hjärnan innan lektionen. Det är strandväder idag fastän det skulle regna - gillas!


Varför är allt stängt på söndagar?

Ikväll skulle jag slå på stort och bjuda Petrus på tapasmiddag. Allt var väldans uppstyrt tills vi insåg att jag glömt en liten och rätt så viktig detalj - här tar man verkligen ordet "vilodag" på allvar och mitt favoritställe var såklart stängt. Vi hamnade på McDonalds istället där vi satt och tog världens snyggaste (?) bilder, mycket skratt och mätta i magarna.

Tapas får vänta tills imorgon!


Min lillebror är en kräfta nuu

Fina vädret är tillbaka på allvar och vi har haft ännu en dag utan ett moln i sikte. Halv tolv låg vi redan halvsovande i sanden och några timmar senare fick vi inse att Peters hud nog skulle må bäst av lite vila tillsammans med aftersun. Tur att han för det mesta blir brun ändå ;)

Lunch i solen satt bra i magen och nu chillar vi lite tills pappan och lillkillen i familjen kommer hem från sin resa. Jag ska styra middag och Peter får socialisera lite, imorgon börjar vardagen på riktigt - men med min äkta lillebror iallafall för två dagar till.
.

 


Hörrni, ses imorgon istället?

Peter ligger redan och snarkar, vi har haft en superdag på stranden och sen en riktigt lyckad kväll ute. Det står härmed klart att jag och Peter med säkerhet kommer från samma släkte, vet dock inte riktigt vilka hjärnceller som har en förmåga att försvinna - någon annan? 
 
Jag ska springa upp och fixa lite på övervånigen medan det fortfarande finns ett uns överskottsenergi kvar. Snabbt måste det gå, för om en halvtimma vill jag sova och imorgon är det jobb som gäller..!

För vi hamnade i sanden tillslut

Har haft riktigt, riktigt bra väder idag ändå och trots alla dåliga väderprognoser kunde några timmar spenderas på stranden. Peter ligger kvar fortfarande medan jag sprang iväg tidigare för att duscha osv (vissa behöver ju inte stressa med att bli brun, hähä) innan middagen ikväll. Kycklingfajitas ska vi göra och gott kommer det bli!


Frukost från en kylbag

Lillebror ligger fortfarande sussande i sängen och jag har just fått i mig frukosten. Tänkte springa upp till övervåningen en snabbis och sen överraska Petrus med rostad skinkmacka (av brödbiten jag fixade sådär fint från Ikea igår..) eftersom yoghurt inte riktigt brukar vara hans grej.

Solen syns fortfarande inte, men eftersom hoppet är det sista som överger människan tänker vi ändå förbereda för stranden. Sen finns ändå massor av reservplaner för dagen; Palmas billigaste (+ godaste!) glass, båtspan, shoppingcenter, inlines, bio - det finns massor att göra!

Ikväll är det iallafall supermiddag och barhäng som gäller =)


Hittade nytt pizzaställe första kvällen..!


Myspys med inlines, choklad och filtar

Solen var inte helt på vår sida idag så dagen har spenderats bland alla affärerna på gamla stan. En del shoppingkassar följde med när vi kom tillbaka in genom dörrarna klockan åtta. Snabb vila och sen iväg på inlinesen i mörkret. Superföre, skönt väder och så fika med massa prat på fint café.

Sjukt med motion har vi fått de senaste dagarna och ikväll värker fötterna ännu mera. Håll alla tummarna för strandväder imorgon!


Gårdagen i liite bilder






Aj aj

Vi har träningsvärk i hela kroppen och under morgonen har musiken varit klagosång. Fötterna är fortfarande svullna och varenda muskel är spänd, men nu ska vi kravla oss ut och göra något vettigt. Tror att vädret är hyfsat ute, skiner solen är det stranden som gäller och om inte ska vi shoppaaaa!


".. hehe, ni har väl tagit med er mycket mat?...."

Ont varje benmuskel, rumpmuskel och fotmuskel. Tårna värker, blåsor har växt fram, skavsår på hälsenorna och nu luktar dessutom hela mitt rum av alldeles för varma vandringsskor. Behöver jag säga att om vi vetat om innan att vi hade SJU timmars vandring framför oss hade vi aldrig gett oss in på äventyret?

Hur som helst, halv elva i morse hoppade vi glatt iväg på tåget mot Alaró för att bergsvandra upp till en kyrka uppe på någon topp. Vi förstod snabbt när vi hoppat av tåget att vi kanske hamnat lite fel men vi var vid gått mod ändå och frågade en gubbe om hjälp. Vi gick, gick, och gick. Bilar passerade, folk skrattade, vi hittade spännande genvägar, klättrade uppför, hoppade nerför och när mjölksyran sprutade ut genom öronen var vi äntligen uppe på toppen -. uttorkade och skithungriga upptäckte vi dessutom en bar. Bästa stunden på hela dagen.

Efter ett mål mat på en restaurang som vi gick ner till senare fick vi energi så att vi med nöd och näppe tog oss hem igen och nu sitter vi här helt tömda på energi. Film väntar och sen en lång natts sömn. Imorgon hålls alla tummar för bättre väder, för då är det stranden som gäller!

(och bilder kommer här senareee!)


Långprommis och ostpizza

Snopet upptäckte vi att Atlantico med våra pizzor på halva priset var stängt och vi fick ta en ännu längre promenad. När Peters mage nästan var vänd ut och in av hunger och klockan var halv elva hittade vi dock en restaurang som dög. Pizzan fick bra poäng och nu blir det film innan sängdags!


Finaste finbesöket

Nu är lillebror hämtad från flygplatsen, rundturen i huset är avklarad och nu ska vi iväg för en av Palmas godaste pizzor! =)


Det är tisdag idag

.. och jag sitter hemma hos Emma och väntar på att tjejerna ska bli klara. Caféfrukost ute ska vi lyxa med och sen tror jag det är båten som gäller. Himlen är vit och molnig - så kommer inte solen fram ska vi shoppa istället för att lata på stranden. Och halv sju ska jag vara på flygplatsen!!

En Y-buss med min lillebror ombord

Avslutade timmarna på stranden med ett dopp i det blå och helt galet att vattnet redan är lika varmt som i slutet av juni där hemma. Vi vandrade vidare och åt supergoda, stora baguetter till sen lunch innan vi gick alla hundra mil tillbaka hem i kall bblåst. Prat på Emmas trapp, hem för dusch och sen tillbaka till tjejerna för en riktigt svensk laxmiddag (sjukt vad jag saknar den fisken!). Fick sällskap av två trevliga pojkar och sen somnade vi nästan framför Lejonkungen 3. Fin söndagsmåndag!

Imorgon är en stor dag, men det finns en del att hinna med innan jag ska hämta bästaste Peter på flygplatsen; Morgonfika på café, finbsök på racingbåt och sen förhoppningsvis en sväng på stranden. Tur att han kommer på eftermiddagen :)


Will you remember me when I'm gone?

Kvällen igår avslutades med två timmars gråtande framför världens bästa film. Alldeles röd i ögonen var jag och den var exakt lika bra som förra gången. Har ni av någon anledning inte sett "A walk to remember" så vet ni vilken som är er nästa film.

Ska just rusa iväg till stranden (lite senare än tänkt) och där tänker jag ligga parkerad hela dagen.


Fredagskul

Såhär fina var vi på inlines och cykel påväg till Arenal på fredagseftermiddagen. (August fick påskens finaste ägg och är nu ett troget fan av Hello Kitty). Godaste mackorna, strand och godis!





              

those sundays

Effektiv och ruggigt lat på samma gång, men jag har njutit av att ha ett helt hus för mig själv. Tvätt, strykning, blåbärspannkaka, film, solning på terassen (den vann över regnet) och nu väljer jag bilder som ska framkallas. Tror att jag ska parkera mig framför tv'n ikväll, för resten av veckan blir ingen vila :)


Och vips var påsken nästan slut

När det första som hördes under morgonen var regnet som smattrade utanför vände jag mig bara om och tog en riktig lång sovmorgon. Söndag är alltid söndag och ska passa på att ta tag i sådana där lite mindre underhållande saker så fort jag fått i mig frukost. Tvättning, strykning och storstädning.

Har också kommit på att jag kanske borde skrivit GLAD PÅSK till alla och sen dra en liten historia om påsken här på Mallis, för den firas en hel del. För det första är det mer eller mindre tävling mellan bagerierna om vem som har finaste och påskigaste skyltfönstret med ibland helt galna chokladfigurer. Himla fint och roligt att titta på.




Det andra är att de har sjukt många parader. Det är långa led från olika kyrkor med människor i dräkter, hattar och masker med hål för ögonen. Ni kanske kan gissa vilken klan de ofta påminner om? De spelar musik och de kan vandra runt i flera timmar.
































(Inte bästa paradbilderna, men tagna från mitt fönster där jag satte mig helt nyvaken i pyamas och tittade när de marscherade förbi halv tolv på natten)

 


Hey honey honey

Efter ett antal timmars dansande börjar min tå vakna och jag måste säga att den avdomnade versionen var att föredra..! Att stoppa ner foten i skon var enklare än förväntat men såhär i slutet kan man inte påstå att gångstilen var den mest charmerande - blir vila imorgon!

Hur som helst. Tredje kvällen på raken som (efter några svängar) blev riktigt, riktigt rolig. Drinkarna fick utebli, men med bra musik är det omöjligt att stå stilla och sista timmen var klockren. Nu är jag tröttare än tröttast och tänkte äntligen få en natt med mer än fyra timmars sömn! =)

Dagens kluring:

Hur allvarligt är det om jag inte kan känna min tå?

Även om jag gått runt haltande och med ett stort vitt paket på foten var lyckades vi ta oss till en strand för en låång siesta trots en gömd sol. Luften börjar bli varmare och det är hur skönt som helst. Vi missade tre bussar, smet in på hotelltoalett och lyckades köpa gammal toblerone på ett supermarket som inte alls var så super.

Nu funderar jag som mest på hur min tå inte ska förstöra kvällen. Känns lite halvsvårt att gå ut på barerna utan skor, och flip-flops kommer ju inte fungera...


Hur ska jag röra mig nu?

En hundrapoängare hade gårdagens natt fått om inte min tå blivit överkörd av en dörr just när allt stängde. Blod överallt, en taxichaufför som absolut skulle skjutsa till akuten, en första hjälpen låda ensam i ett mörkt kök och sen världens mest bultande klump på foten när jag skulle sova. Inte roligt alls och idag blir det nog varken mycket rörelse eller bad i havet.

Meeen i övrigt; Människor, dans, skratt, musik och massa kul! Nu ska jag halta iväg till affären innan det är stranden som gäller. 


and once again

Egentligen finns inte energi nog för ännu en utekväll efter en hel dag på inlinesen - men vad gör man inte? Emma är på ingång med klackarna i högsta hugg för att tagga igång mig med lite vin och det brukar ju fungera. Några australienska båtgrabbar mf. är sällskapet för kvällen och jag gissar att det blir fint!

Och imorgon? Fortfarande lite suddiga planer, men med stor sannolikhet byts sovmorgonen ut mot en låång siesta på stranden. Både vila och bränna på samma gång!


Alla är beroende av någonting..

.. och August är beroende av nässpray. Hur vi ska avvänja honom är fortfarande ett mysterium som tål att tänkas på!

Även om halva dagen tillbringades sovandes i sängen lyckades vi vara aktiva. Inlinesen åkte på och innan vi visste ordet av hade vi hamnat i grannstaden (eller byn?) Arenal. En bra bit att åka och det var superhärligt i solen! Ciabattamackor avnjöts på en terass, godis smaskades på i sanden och sen vilade vi på en filt i gräset när vi var tillbaka i Palma. Gillas, gillas!

Nu är det en stunds vila som, gäller innan nya upptåg ska uppfinnas och jag måste hämta tvätten!


vad menar du med sova? Nu? Sju?

Världens trevligaste utekväll blev det igår med massor av roligt folk, olika pubar och super musik. När en club stängde vandrade vi vidare till nästa där vi träffade ännu mer människor. Det var varken brist på drinkar, prat, skratt eller snuskiga gubbar och klockan slog precis halv sju när jag kom innanför dörren. Tyckte att det var världens bästa idé att äta frukost på en gång så att det skulle gå att sova längre - det funkade inte riktigt och nu behöver jag föda!

Idag är det städning, strand och sen utgång igen på schemat. Jag älskar semester!


Tillåtet att luras idag,

.. men att jag är på världens bästa humör är ingen lögn. Ett antal superhärliga timmar i solen, först i parken och sedan på stranden. Brännan tar sig sakta men säkert och nu ska jag hitta något ätbart. Såg en avocado i kylen - blir nog en sallad med den och så får spenaten vänta!


Guess what

Joggingrunda avklarad, tvätten är i maskinen och världens dunderfrukost finns i magen - nu packar jag handduken, vattenflaskan och en tidning i väskan för att promenera ner till stranden i värmen.



Får vara uppe men ska sova ändå

Jag lärde mig snabbt här att det är väldigt enkelt att slarva bort sin lediga dag utan att göra någonting - och hur tråkigt det är när man upptäcker hur timmarna plötsligt försvunnit. Den här semestern ska inte få försvinna och det bästa kommer att göras för att utnyttja allt av dagarna. Sååå, jag tänker inte sitta här och uggla något mer, kvällen har varit iallafall lite produktiv och så fort jag vaknar imorgon blir det en joggingrunda. Innan frukosten, som förövrigt blir havregrynsgröt.

Seeen ska jag:

- Tvätta vintergrejor
- Köpa tråkigt nödvändiga saker
- Laga något av spenaten i kylen
- Njuta av solen med en tidning i knät
- Hänga med Emma och alla andra som vill
- Göra paseon osäker med resten av flickorna

Inte så tokig första torsdag!


RSS 2.0