inteeee...

.. jag är på dåligt humör och har ont i magen. Inte alls bra!

Drar ihop sig

Nyårsafton nu, visst känns det konstigt?

Den här dagen har varit fullspäckad iallafall, vi lämnade huset halv tolv och var inte hemma förren halv nio. Vi började med trecking i världens finaste by, små bäckar överallt, superhärlig utsikt och lätt över 20 grader varmt. Stämningen var på topp och vi vandrade på med glatt humör trots att vi varken hade vatten eller matsäck under 3,5 timmar.

På vägen hem tyckte vi att bio lät frestande och lunchen byttes ut mot en popcornskål, fanta och Avatar - som förövrigt är väldigt, väldigt sevärd. Ska inte påstå att jag förstod allt som sas, jag kände mig som en femåring som nyss lärt sig engelska men förstod det mesta iallafall! Till middag blev det en sallad på ett fullproppat McDonalds.

Nu sitter jag och planerar nyår tillsammans med Camilla - det ser ut att bli fint! Ska försöka figura ut något nyårslöfte också, återkommer med det imorgon :)

När någon knackar på

.. sa jag förresten att det låg ett grönt, tjockt kuvert nedanför min dörr i morse? En försenad julklapp och ett kort till världens goaste treåring. Tack! =)


00.24

Min lunch varade längre än vad jag trodde och 5 timmar senare kom jag hem. Massa att prata om hade vi och det hanns med både en promenad och shopping. Roligast var när jag kom hem, tittade på facebook och insåg att hon inte alls hette det jag trodde.. kanske ligger någon av mina otaliga öroninflammationer bakom?

Har varit barnvakt ikväll (fastän det är min lediga dag!) och min superidé med hemmabio och popcorn slutade med att jag fick bära min lilla sovande sexåring till sängen och sedan titta på tecknade Tarzan ensam.. hä hä =)

Here I am

VI HAR INTERNET!

... och nu måste jag springa ner på stan, lunch på Bar Bosh i den 18-gradiga solen. MYS!

På andra våningen i röda fåtöljen till höger

Börjar bli stammis här i mitt lilla hörn med en kaffekopp på bordet. Hade trivts alldeles utmärkt om det inte vore för att internet försvinner hela tiden..! Har iallafall världens bästa nyhet att dela med mig av; Internet anländer till huset imorgon och med det kommer min datorabstinens stillas. Skönt!

Vädret har varit super idag och det har varit klättring i Mallorcas största träd, godisätande, lekpark, cykeltävling och legobygge. Pratade just med mina favvopäron och nu ska jag springa iväg till Cortan för att fylla på mitt godisförråd en snabbis!

Ikväll ska jag sova tidigt och sen ta en lååång sovmorgon (om inga mekaniker eller flyttgubbar kommer och stör..) för imorgon är jag ledig! =)

Och Mamma, jag hälsar tillbaka till hela Häggströms och Nelly! =)


En snabbis

Jennybo gästar Cappuccino igen och ni ska få en snabb sammanfattning:

Julafton:
Efter  mitt cafébesök var det middag hos morföräldrarna. Hur trevligt som helst, spanska hela kvällen och jättegod mat. Fick ett superfint halsband med en pärla som man fick "fiska" fram ur en stängd mussla. Efter middagen blev det utgång, hamnade på en pub med massa spanjorer - inte mest lyckat men det var fint ändå. Somnade klockan 6.

Juldagen
Fick sova 4 timmar innan det var dags för paketöppning och i mitt paket fanns en tröja från familjen. Vi styrde kosan mot farföräldrarna för jullunch ute på deras farm. 19 grader varmt, strålande sol och några timmar ägnades åt mandarinplockning från träden innan det var lunch och sen julklappsöppning (igen!). En parfym och lite rikare blev jag! =)

Lördag
Packade in oss i bilen och åkte först till en kyrka (eller något med munkar?) som hade världens utsikt! Havet var hur fint som helst och atmosfären jättehärlig! Andra stoppet var byn Valldemossa och där blev det PanBoli-lunch och varm choklad till efterrätt. En promenad på små, snea gator i regn var mysigt och sen åkte vi hem.

OOOCH idag sitter jag här, ska snart tillbaka för att vara lekledare och sen ikväll blir det nog träff med några tjejer från skolan!

(Mellan och Vickan, jag vill ha den där sammanfattningen ni lovade, skriv ett lååångt mail! :D)


till alla er;

TACK för alla fina sms och kommentarer jag fått. God Jul till er också!

(och Mellan, om du vill prova ringa igen, ring på mitt spanska nummer.
Skulle vara hur kul som helst att prata en snabbis! :D )

Annorlunda jul

Känner mig alldels uppfylld av att kunna använda internet, ibland blir man nästan lite rädd för hur beroende man är..! Typiskt bara att jag inte lyckades pallra mig hit under en annan tidpunkt, med tanke på att det inte bara är julafton utan även Kalle på tv just nu.

Iallfall, vi har flyttat in i det nya huset med allt vad det innebär. Det är stort, sprillans nytt och med massa dyra saker innuti. Sängen jag sover i vill man aldrig stiga upp ur och soffan i allrummet är inte helt fel den heller! Dessutom fungerar värmen nu, de två första nätterna sov vi alla med minst 3 täcken på oss..!

Seen, julafton idag och jag befinner mig egentligen i helt fel land, med helt fel familj. Det blir en middag med mammans familj på kvällen och sen är det julfest längs efter någon strand. Är lite osäker dock, känns som att jag blivit medlurad på en dubbeldate eller liknande.. Jag längtar tills Camilla kommer tillbaka!

Nu är min chailatte uppdrucken och jag håller på att kissa på mig, här är lite halvdåliga webcambilder (som inte gör rummen riktigt rättvisa) på huset:




Halva mitt rum


Halva allrummet


Terass


Kök!


NU FLYTTAR VI

Och jag blir utan internet i upp till 20 dagar. Känns inte sådär superbra inne i magen och har inte riktigt klurat ut hur jag ska klara mig utan. Jag kommer med säkerhet vara flitig gäst på caféerna som har gratis internet, så en och annan uppdatering tänker jag bjuda på! Och så länge jag inte äger en kamera blir det en rundtur med webcameran i huset så att ni får se!

Och tack för kommentarerna, jag blir så glad! En stor julkram till dig också, fröken :)

(hade tänkt ladda upp massa bilder här nu, men flyttkillarna kommer snart och jag måste fixa klart rummet..)

Our last night togheter

Allt är nerpackat nu och det enda jag kunde hitta när jag kom hem för att äta middag var ett paket müsli och några hårdmackor. Tur att jag slagit rekord i kaffedrickande idag - magen var inte sådär jättesugen på mat. Mysigt var det iallfall där ute framför kaminen med varsinn kopp i handen! Sen spanade vi in all härlig julbelysning på torget... bättre än stjärnhimlen nästan!

Nu väntar en varm dusch på mig i detta iskalla hus..!


För livet är rätt så fint ändå

Världens mest hjälpsamma har jag nyss varit och strykigt hela familjens kläder. Vågar inte påstå att jag och skjortor är bästa vänner - men de blev ju slätare än innan iallafall.. Snart blir det en sista runda till huset med en bil packad av leksaker. Efteråt blir det fikadate med finaste Camilla och en kille från Nya Zeeland. Cappuccino är det som gäller ikväll!

Och favorit Lena P; Kul att höra! Hoppas ni får världens bästa jul och njut av ledigheten! Har ni fått mitt julkort? :)  



Tusen trappsteg

Börjar nästan redan ana träningsvärken i kroppen, efter alla vändor med STORA väskor och påsar i trapporna lär det kännas imorgon. Hårt jobb i fyra timmar och det börjar verkligen synas att vi flyttar nu, rummen här är tomma och det nya huset börjar se smått bebott ut. Och det är så sjukt fint!

Måste köpa en kamera igen..!


Karaktären

Ännu en gång är Jennybo ute på äventyr - det som skulle bli en snabb kaffe blev en helkväll på det egentligen inställda Hogans.. skyller det hela på August och Camilla, men får ändå tacka för en sjuukt trevlig kväll! Sprang dessutom hem på 10 minuter (rekord!) och imorgon har jag en hel dag av flyttstäd framför mig, den börjar klockan åtta och jag känner mig sådär halvtaggad.. blir att pimpla kaffe en hel dag till =)

Godkväller

Världens lugnaste dag blev det och jag har haft en superlördag. Massor av flyttpackning har det blivit och sen mysig julklappsshopping som avslutades med gott kaffe under en värmelampa!

Har ätit middag, slängt i lite mer kläder i väskorna och nu ska jag rusa iväg för att möta Camilla och August. Utekvällen blev inställd eftersom det är massor av göra redan runt 8 imorgon, men något mysigt café ska vi nog kunna hitta! =)


Bor i en igloo

I lägenheten är det kallare än utomhus, föräldrarna går runt med ytterkläder, man lindar in sig i filtar framför tv'n och jag skulle inte bli förvånad om det börjar komma rök ur munnen när vi andas. Farmors tjocksockar är det bästa plagget jag har!


Saturday

Vandrar runt lite som en levande död, är helt tömd på energi men på gott humör! Klockan 8 knackade det på min dörr och efter att vi öppnat julkalendern var det full rulle. Har iallafall nyss hunnit duscha och sminka bort lite påsar under ögonen, ska koka kaffe och sen parkera mig framför tv'n. Det regnar ute och jag hör Scoobido från vardagsrummet! =)


Sanning;

Jag luktar som en askkopp, är blötare än en dränkt katt och måste upp om ca 4 timmar. Vi ses imorgon?


Look where we are now

Den här bra magkänslan har funnits i mig hela dagen och till och med skolan var rolig. Kollade på ett museum och för (nästan) första gången i mitt liv tyckte jag att det var intressant och roligt. Där fanns ett helt Betlehem med små, sjukt verkliga människor överallt, superhäftiga takmålningar, modern konst, gamla kartor på djurskinn och så fina tavlor. Huvudkonstnären var Salvador Balí.

Sen hittade jag och Camilla vår nya favoritaffär; Puzzles. Alla olika knep&knåp saker ni kan tänka er, galet kul! Nu ska jag börja packa ihop mitt rum snart!!!


Saknar röda, kalla kinder

Vi har räknat ut att bästa sättet att inte få för mycket hemlängtan är att låtsas som om allt där hemma är alldeles som vanligt; ingen julstämning, glögg, lussebullar, julgran, snö, minusgrader, jullov etc etc. Kan inte påstå att det fungerar sådär jättebra. Jag saknar att gå runt ute i iskylan tills det gör ont i hela ansiktet (och allt snor i näsan har frusit) och sen komma in i värmen alldeles röd och fin. Och sen allt annat med vintern..min favoritårstid så länge det är vitt!

(och Maja, det glittriga var jättegott och smakade jordgubbar ;D)


Hejdå Janina

Jag överlevde shiatsun och även om det inte var ett halleluja-moment så tror jag att det hjälpte. Sjukt ont gjorde det iallafall, bland annat tryckte hon på ömma punkter inne (!) i munnen (!!!) och när hon dessutom slet i skinnet på ryggen ville jag börja gråta. Och nu kanske det lät lite mer brutalt än vad det var, ska hursomhelst känna mig som ny inom en snar framtid!

Har också bakat massor av superlyckade chokladbollar som hela engelska skolan ska få beundra imorgon och nu kom jag nyss hem från hejdå;andet av Janina. Hennes sista kväll här nu! Kul hade vi iallafall =)


Samma sak vars man än befinner sig

Polisen här är inte bäst på att ge information som stämmer - och inte taxichaufförerna heller för den delen. Emma och jag har slösat timmar på promenad, taxi och lååång tid i världens mest sega kö innan det äntligen var en dam som förklarade att det i princip inte spelade någon roll vad vi gjorde, ett tillfälligt körkortsbevis kommer Emma inte få iallafall.

Ska snart iväg på Shiatsu (vad nu det är för något) och jag känner mig aningens nervös inför min timmeslånga behandling. Ryggen gör dock så ont att jag helst skulle vilja hugga av, vika ihop och gömma undan den i resväskan tills det har gått över. Det kan ju knappast bli värre iallafall!

9.04

Pyamas, hörnsjötröjan, tjocksockar, datorn i knät och så en bra serie på det - bra sätt att ladda upp inför dagen!

VI FLYTTAR

Nu är det till 99,999 procent spikat. På söndag packar vi och måndag eller tisdag tar flyttbilen alla kartonger några kvarter bort och till det nya huset. Jag flyttar in i gästdelen i ungefär en månad, sen får jag min egna lägenhet och det känns superbra i magen!

Eftermiddagen har varit fin med massor av lekar. Knåpade ihop en fallskärm till lillkillens superhjältar och sen stod vi hela familjen och kastade den nedför balkongen ner på gatan. Har en känsla av att alla förbipasserande hade lika roligt som oss - speciellt när den fastnade på grannens balkong nedanför..!

Imorgon ska jag göra massa nytta, har dock inte bestämt vad än.


p.s 20 minuter senare

Nu kom just pappan in i mitt rum och berättade att även om inspektionen var avklarad trodde han inte alls att vi skulle hinna flytta förren efter nyår.. Jag blir less och nu måste alla hålla tummarna för att mamman lyckas övertala honom. Att vi saknar kök går ju att lösa med hämtmat!

Fortsättning följer och nu ska jag styrka kläder!

Och så upp igen

.. nu är hela familjen på bättre humör - det hela har tydligen löst sig, huset klarade kontrollen och förhoppningsvis kan vi börja packa in grejorna i flyttbilen vilken dag som helst. Har hört rykten om fredag eller söndag, så det här känns bra!

Annars? Tror att jag fortfarande är lite mätt efter lussebullarna igår, tryckte i mig 4 stycken (stora!) och idag avnjöt jag ännu en efter skolan. Så sjukt gott! Sen försökte vi hitta skor också, men varken jag eller Emma kände inspirationen.. blir ett nytt och mer effektivt försök imorgon!



Jamen det är ju strålande!

Tycket att dagen började så himla bra, men allt har plötsligt tagit en annan riktning. De flesta vet troligen att anledningen till att jag stannar i Spanien över jul är för att familjen skulle flytta och de behövde någon som kunde ta hand om lillkillen. Och vad får vi veta idag? Det blir ingen flytt i jul. Vad gör jag här? Sen hoppar jag in i duschen och varmvattnet tar slut - fick en kalldusch på riktigt.

Min nya tröja är iallafall skön!


Cause we're from sweden

För det första: Inte nog med att mina vykort är gjorda med en massa kärlek - de kostade mig skjortan också! När jag bor hemma sen blir det bara elektroniska kort.. =)

Och för det andra: GALET vilket lyckat lussebullebak det lyckades med ikväll! En hel massa, goda, gula bullar trollades fram ur ugnen och trots en del utbytta/ändrade ingredienser har dom vunnit över alla lussekatterna vi hittills smakat. Sen räckte det inte med storbak, vi slog på stort med glögg och klassisk julfilm; Love actually. (ny julfilm för mig, hur har jag missat?!)

Visst är det mystiskt hur väldigt svensk man blir när man är utomlands såhär? Varenda tradition känns så extra viktig, jag kommer leva på de här bullarna länge - även om jag för tillfället har dem ända upp i hjärnan..!


Dagens sanning

Den som inte blir glad för mitt julkort får spö. Jag har jobbat hårt och i flera timmar!



Nu ska jag springa iväg och hoppas att posten är öppen. Sen ska vi försöka hitta ingredienser till lussebak!


Fin tisdag

Det är en sån här dag då allt känns bra i magen, kommer bli fint. Ända molnet på min himmel är att jag än en gång är utan kamera, att det nog blir omöjligt att få ut något på försäkringen - att tappa 3 kameror i samma land är inte sådär jättesmart, speciellt inte när två av dem är under en tvåmånadersperiod.. hehe!

Har fortsatt mitt vykortsskrivande och det är sjukt vilken tid det tar, fast kul är det iallafall! Nu ska jag vara sällskap till Emma när hon handlar mat och försöka hitta alla ingredienser till lussebullar, misstänker att saffran kommer ta ett tag att hitta!


"Tror inte utomlands e för dig Jenny!"

.. nej, man kan nästan börja tro att det är något som tycker att jag borde packa väskan och åka hem härifrån. Däremot tycker jag att detta "något" hade kunnat hitta på något bättre än att sno ännu en av mina nya kameror - rakt ur väskan inne på en fin affär och jag märkte inte ett dugg. Det lär märkas i min plånbok inom några dagar dock, två i princip sprillans kameror på mindre än tre månader. Både jag och Emma ska iväg på jakt någon dag nu eftersom hela hennes väska (kamera, plånbok, visa, körkort, mobil) försvann förra veckan. Kan inte påstå att vi har turen på vår sida...

Annars har jag skrivit vykort tills jag fick skrivkramp, sökt kameran, tröstätit en hel påse nötter (och tappade hälften på trottoaren), ätit god middag, bäddat rent i sängen och de senaste timmarna tillbringades på Bar España med ett glas rött. Sen ösregnar det också!

Imorgon är jag leeeeedig!


Enzo & Jenny




Sunshine song

Varje gång jag vaknat i natt har det droppat utanför fönstret - och det regnar fortfarande. Frukosten bestod av världens godaste, nybakta bröd med russin i (fast mamma, vårat favis är godare) och nu är frågan om jag hinner duscha eller inte innan det är dags för Dunken. Pappan verkar ha flyttat in på toan..

Vi har pratat om flytten idag och imorgon kommer domen. Förhoppningsvis flyttar vi på fredag eller söndag och lägenheten jag ska bo i tills mitt rum är klart har tydligen ett hotellbadrum. Lät ju inte alls så  tokigt! Och den kommande lägenheten/rummet är visst 40 meter långt, kan inte bli dåligt. =)


En onsdagkväll...

.. i december så bestämde vi oss för att besöka puben. Musiken var fin och stämningen bra - klockan tre vandrade vi hem under den släckta julbelysningen, pratade strunt, skrattade och pallade mandariner från träden.




Har iallafall nyss gjort massa läxa och ögonen vill somna. Ska orka med morgonmöte på Dunken runt niotiden!

Kylan anländer med raketfart

Eftersom denna och de två kommande dagarna tydligen ska vara ruggigt kalla här på Mallis (0-gradigt om vi har tur!) så kom det inte på fråga att ta sig utanför huset under dagen. Detta innebar att tv'n använts friskt och en hel del lekar har vi klarat av.

Trots den totala rädslan för kylan (enligt pappan blir man sjuk bara att gå utanför dörren) fick jag med mig mor och son på Luciafirandet klockan 8. Kan inte säga att det levde upp till förväntningarna - vi var alla inpackade i en provisorisk lokal där knappt någon rymdes eftersom det spöregnade ute. Allt utom själva tåget var inställt och det enda positiva var att jag fick användning av mina svindyra, prickiga gummistövlar..!

Har nyss kommit hem från en kaffe på Dunken och nu är det läxa som gäller.


13 December

Klockan är tio och jag sitter här i sängen med en liten burk solrosfrön. För en gångs vaknade inte lillen förren nio och snart ska det ordnas lite frukost. Vad dagen bjuder på är fortfarande ett mysterium, lite läxa nu på morgonen iallafall och sen hoppas jag att det stora luciafirandet av svenska skolan också hinns med. De ska hålla till alldeles bredvid huset.

Sen skulle jag vilja att alla, alla håller tummarna för att familjen tar bestlutet att flytta i veckan. Fortfarande saknas ett kök i det nya huset, men det skulle vara så skönt att få lite "plats" att jag nog inte skulle hinna störa mig så mycket. Jag skulle bara njuta.

Och visst gjorde vi fina pepparkakor?


Julkänslan smyger sig på ändå

Även om jag inget heller vill än att stänga ute alla tecken på julafton ibland är det ganska svårt när man hamnar mitt i ett ljus av världens mysigaste julpynt.

.


Let´s twist it

Fick kravla mig upp från botten snabbt som tusan när det visade sig att jag blev ledig sisådär klockan halv tolv på kvällen. Justering av lite halvt förstört smink och så hann det med några timmar på Hoogans med goda drinkar, mycket folk och så lite spanskaträning! Nu blir det sömn tills lekledar-jenny ska vakna pigg och glad runt halv nio - nio imorgon. Tror att julkort står på schemat!


Oskyldig

Först har tydligen jag och pappan glömt en av medicinsprutorna i bilen igår. Och sen undrar hon om jag städade rummet med sprayen som alla andra torsdagar? Och nej jag gjorde ingenting av dem - för det var min lediga dag. Ändå gick jag och handlade en massa. Jag är less.

Men fastän jag varken vet ut eller in har dagen varit fin. Knappt några problem att hänga med på lektionen, en glass efter skolan och så en handlingstur innan lunchen var färdigserverad här hemma. Nu ska jag smaska lite på mina cashewnötter och fylla datorn med nya bilder!

Men när man inte vet då?

Just när väckarklockan ringde hade jag fullt upp med att ringa och berätta för alla att jag kommit hem igen. Drömde att jag satt med mobilen i handen och känslan i magen var så himla bra. Rummet, huset, Simpen och hela situationen.

Jag vet att jag inte vill "hem" än, men även om jag trivs super här så är det något som saknas. Mest är det nog friheten att kunna göra vad jag vill som jag saknar, att ha ett schema med fasta arbetstider och en fritid som ingen annan kan bestämma över. Att ha en arbetsplats och inte bo där man jobbar. Sen alla ni där hemma såklart.

Sen känns det skit att missa julafton också.


BraoBrao

Full fart hela dagen och nu väntar jag nästan bara på att hjärnan ska kollapsa. Polisstationen med Emma först, hem, handla, hem, läsa, sova, handla mera, iväg titta på lägenhet (den blir super mamma och pappa!), hamnade på erotisk vernissage (!), kul middag med mystisk spenatmat och sen ett snabbt möte med massa folk. Känns bra!

Imorgon ska jag på spanska och jag ligger nog hundra år efter meeen... no pasa nada!

Efter sängdags

Jätte jättedags att sova, men det är efter sånna här dagar och kvällar som jag önskar att alla kunde bo i Palma - så himla kul. Och Hoogans har den absolut bästa musiken! Imorgon ska jag upp klockan nio på för att hänga med till polisen, tanken på lussebullarna jag ska få av Emma kommer göra det lättare att vakna.. (A)

Sen är det någon som spelar fläjt utanför fönstret, fint!


Har ni hälsat på våra soptunnor?

När man bor på ett ställe som besöks av så galet många turister varje dag är det rätt intressant att se vilka saker de tittar och tar mest kort på. Katedralen och alla gamla hus, kyrkor och muséer är såklart hett eftertraktade, men vad som får alla att stanna upp för att ta sig en funderare är soptunnorna. 

Jag tyckte också att de såg allt annat än praktiska ut och dessutom alldeles för småa för att rymma sopor från flera hus och lägenheter samtidigt. Men, spanjorerna är inte så dumma ändå och när man trycker in sin soppåse genom luckan och drar i spaken så skjutsas alla soporna genom tunnlar under marken och direkt ner till en sopstation där de sorteras. En sån skulle jag vilja ha hemma också.


Pencillin äter energin

Det blev ingen skola idag. Av någon anledning är kroppen helt galet trött och det finns ingen ork att hämta någonstans. I morse flyttade vi in ett extra element i mitt rum och jag kröp under täcket igen för att sova lite till - vaknade klockan tolv och då var iallafall huvudvärken borta.

Pallrade mig ut på en promenad i "vintervädret" som betyder strålande sol, blå himmel och en vinterjacka som var alldeles för varm. Strosande i affärer tills benen ganska snabbt sa ifrån och jag traskade hem igen till en god lunch med trevligt sällskap. Planer finns för att bygga en tidsmaskin till lillkillen när vi flyttar till det nya huset, massor av roliga idéer kom vi på och det känns som att det kan bli ett spännande projekt!

Nu ska jag snart packa ner kameran i väskan, hoppa in i bilen, hämta E på skolan och sen ska vi till en stooor leksaksaffär och välja de leksaker som ska skrivas på önskelistan. Kanske blir en liten fika också.. =)

Doktorns lista

Pencillin 6 dagar
Mucosan (för snor/slem?) 3ggr/dag i 10 dagar
Nässkölj (eller vad det kallas) 5ggr/dag i 8 dagar
3 liter vatten /dag
Nässpray 3 ggr/dag
Ibuprofen vid feber

Sååå, då vill säkert alla veta min sjukdom: Förkylning. Känns inte riktigt som att läkarna här tänker lika som hemma - fast frisk lär jag bli iallafall! Och så är vi hemma från sommarhuset, behöver jag säga att jag tillbringade största delen inomhus trots massa sol och värme? =)

Nu ska jag ladda energi till imorgon!

See you later

Rätt otaggad känner jag mig och nu är det packning för fullt som gäller. Vi kommer tillbaka på tisdag och tills dess finns inget internet och knappt någon täckning till mobilen - det är jag, två barn och mina tidningar. Sen föräldrarna såklart.

Men.. om fyra dagar!

Lovade tidigare..

..att visa bilderna från Cala D´or. Så här kommer ett litet kollage innan jag somnar :)




Halvt missnöjd.. fast allt är bra ändå

Min helg lär inte bli toppen på knoppen precis, trots att det är 4 dagar av ledighet för hela familjen. Det hade kännts helt okej att vara lite isolerad i sommarstugan eftersom där är hur härligt som helst - men när de idag kom på den strålande idén att ta med ännu en pojke, bästa kompisen, så sjönk motivationen en aning. Ett barn är inget problem, jag och Enzo är nästan bästisar och han tycker att jag är bäst i världen (hehe) men dom smågalningarna tillsammans.. nja, inte lika kul. Vi ser väl vilka som kommer vara mest utvilad efter den här resan ;)

Iallafall har min älsklingsfamily snart bokat resan hit och även om det är en massa månader kvar så längtar jag redan :)

Långhelg på ingång

Anledningen till uteblivande inlägg igårkväll var att vi plötsligt befann oss på Hoogans, världens mysigaste irländska pub med bra musik. Latheten slog till på vägen dit och i taxin satt en svensktalande chaufför - det är galet vad litet Palma egentligen är! När vi skulle hem några timmar senare pallade vi sura mandariner från träden och tog en promenad istället.

Efter idag väntar 4 dagars helg och jag har fortfarande ingen aning om det blir en weekend i sommarhuset eller om vi stannar här hemma. Det lär visa sig, men någon extra ledig dag blir det nog inte för mig ;)


Tatataaa

Ännu en dag som börjat hur bra som helst. Sjukaste sovmorgonen till att börja med - efter att lillkillen åkt till skolan och sen en löptur ner till Plaza Reina för att hänga med brudarna till Ikea. Mysig prommis mellan alla möbler, flytta hemifrån drömmar och sen den allra bästa stunden framför hyllorna med julgodis. Skumtomtar och julmust fick följa med i min påse, men funderar på att bjussa till familjen senare ikväll..!

Avslutade det hela med kaffe och kanelbulle i caféterian innan vi hoppade i bilen hem. God, spansk lunch väntade här hemma, ska städa barnrummet innan jag åker till skolan och sen funderar jag på att bjussa på svensk middag ikväll; Potatis, köttbullar, brunsås och lingonsylt med skumtomtar och julmust till efterrätt. Måste ju bli lyckat?

 


Godnatt katt

Bästa vapnet mot sjukdom sägs vara vila - så tidig kväll nu! Imorgon ska jag styra upp lite bilder osv, nu ska jag sova =)

Miercoles

Jag har en bra dag idag! (hittills iallfall)

Kalles Kaviar sviker aldrig

Sov nästan lika bra som en sten ända tills väckarklockan ringde, hade gärna sussat någon timme till dock. Morgonen var mysig med kalenderöppnande (jag har fått en egen med choklad!) och bus - nu vankas en dusch innan jag ska snora i klassrummet några timmar.


Och min tå.. fortfarande ful.


Bild uteblir ikväll

Tog tag i mig själv klockan 5 i eftermiddags och efter en häxdryck från Rachel gav jag mig ut i friska luften. Trots stunder av yrsel, illamående och lite värmechocker piggnade jag till efter en stund. Skickade iväg ett litet paket till la familia (håll koll på fredag!), shoppade alldeles för dyra gummistövlar och sen såg jag 2012 på bio med Janina. Helt ok film! En snabb cheeseburgare innan bussen hem, nu dunkar huvudet och jag behöver sömn! Ses imorgon!

Hemma. Sängen. Datorn. Medecin.

Hela kroppen behövde sovmorgonen men jag känner mig fortfarande helt slut. Bestämde mig för att inviga saltgurkan nu till frukost och jag hoppas att det är smaksinnet som luras - för det smakade skit. Honungsvattnet smakade iallafall bättre.

Tänkte ligga här hemma nu medans huset är tomt och sen ska jag använda de få krafter jag har till att ta mig ut och leta gummistövlar och annat nödvändigt.


RSS 2.0