Godmorgon världen

En grej som verkligen ändrats sedan jag kom hit är min dygnsrytm. Skulle det vara en chans att jag vaknade av mig själv innan halv tio hemma behövdes minst 2 alarm på mobilen - här slås ögonen upp klockan 8, senast.

Frukost, kläder och läxor är avklarade och snart ska vi rita spöken och fladdermöss. När föräldrarna vaknar bär det av till Cala D´or där vi stannar tills imorgon. Det är med blandade känslor jag tar mig igenom allt just nu - för tillfället känns allt bra runtomkring, men det är insidan som tvivlar. Sen kommer de där små pikarna med jämna mellanrum, som för att påminna hela tiden.

Meeeen iallafall; Solen lyser in genom fönstret och jag har bestämt mig för att dagen ska bli bra. Först ute bland alla djuren på farföräldrarnas farm och sedan i sommarhuset. Och har jag sagt att jag börjar bli brun?


Liten bildbomb från fin kväll på hjul










Det är sådana här kvällar som gör att Mallorca är så himla bra ibland och utan dem hade jag nog legat på botten och kravlat för länge sen.

Den här lördagen har varit fin iallafall, har nyss pratat en snabbis med bästaste mamma och nu är det sovdags.

Someone else's life

När man pratar med andra aupairer här är det som att någon läser högt ut ur din egen hjärna. Alla upplever samma saker och det är många som lyckats träffa av den perfekta familjen utan att riktigt vara nöjda. Någonstans når man en gräns där förnuftet säger ifrån och man inser att man nästan lite för ofta sätter sig själv i andra eller tredje hand, det går inte att säga ifrån.

Vi alla vet ändå att det här är en enormt stor erfarenhet. Man upptäcker sidor hos sig själv som tidigare varit gömda, anpassar sig efter en helt ny familj, bor i ett nytt land och lär sig ett annat språk. Det är ingen tvekan om att det finns massor av positiva sidor - men allt eftersom tiden går dyker det upp sak på sak och med jämna mellanrum undrar man hur tusan idén om att sätta sig själv i den här sitsen dök upp?

Jag vet att det gått att välja annorlunda och det är osäkert hur det blir sen eftersom mina känslor här går snabbare upp och ner än vad FrittFall gör. Men jag vet också att jag inte kommer ångra månaderna här sen när jag tittar tillbaka.


Förresten..

.. har jag sagt att det är svensk försommar här nu? Jätteskönt iallafall! =)

Det går alltid att hitta stunder

Igår kände jag mig helt blank på känslor och det kändes som om jag gick runt helt känslolös hela dagen. Att komma till den punkten där man får för sig att man inte bryr sig om någonting är ganska läskig.

Men så umgås jag några timmar med min lilla unge när han kommer hem från skolan, går på marknad, pratar, ser film, läser saga, undersöker nintendo och så upptäcker jag hur mycket jag tycker om honom. Den lilla skitungen som kan vara drygast i världen är värlens goaste också och det gör att allt får så himla dubbla sidor.

Nu har vi iallafall gjort läxorna och ska ut på äventyr. Spanade in massa goda muffins igår som vi vill smaka.. =)


Solen lyser upp det mesta

Kan med korta ordalag säga att dagen igår var nere på botten. Det är svårt att förklara, men när det plötsligt står klart att du jobbar för något som tydligen ingen lägger märke till är det lätt att bli negativ. Sen blir det verkligen inte lättare av att båda sidor båda sidor söker efter fel.

Just nu känns det som om all vilja om att fortsätta kämpa har runnit ur kroppen och jag skulle ge mycket för att ha ett "vanligt" jobb med vanliga tider, vanlig lön och ett mer självständigt liv. Ibland är det som att jag satt mig i en sits som inte riktigt går att ändra på och då känns allt så mycket värre. Iallafall, den här veckan ska vara bra, jag ska fundera, känna efter och sen får beslutet tas.

Och idag ska jag njuta av solen igen.


Hjälp

Vad gör man om alla känslor tycks ha försvunnit? Just nu är jag totalt likgiltig inför allting - och otroligt störd på att jag inte kunde ta chansen när den kom i morse och berättat hur jag kände. Hatar att alla ord tycks försvinna och sen sitter jag bara där och tar emot iallafall. Hopplöst.


Bara så ni vet

.. jag behöver prata med er, mamma och pappa.

Äntligen

En dag som varit bra nästan helt igenom. Har dock ett moln på himlen; Min dusch fungerar inte och jag är äckligast i världen. Kommer hoppa upp när klockan ringer imorgon och springa in i duschen - sen håller ni tummarna för fortsatt fint väder va?

Bit i det sura äpplet bara

Ännu en dag med strålande sol och värme. 1-euros sallad avnjöts som lunch i solen, snabb shopping, chill mot en vägg och sen lite plugg. Börjar jobba om exakt 3 minuter och sen hördes rykten om semmel- och chokladbollsbak ikväll. Mums!

Sen köpte jag en en två tröjor igår och en epilator idag. Lena ben kommer det bli!


A bit of yesterday



Visst är det lite ironiskt att det alltid måste hända något när det äntligen börjar kännas bättre igen? Jag har en känsla av att en diskussion kan dyka upp senare idag, men den här gången ska jag försöka att inte vara den som bara tar emot. Räcker det inte med att jag gör mitt bästa här så är det upp till dem att välja.


5 månader

Idag är det exakt 5 månader sedan jag kom hit till Mallorca. Fem månader sedan jag hängde med mina finaste, kramade alla i familjen, vaknade i min säng, gosade med Simpen, åt en riktig svensk frukost, jobbade på Statoil, hade skräckfilmskvällar, åt en grov macka, fikade hos farmor, fick pussar av mormor ... listan kan göras lång och det känns så orimligt att det gått så lång tid så snabbt.

Men jag tror att de kommande månaderna kommer gå ännu snabbare och jag älskar er.


Lediga dagar är bra för själen

Kom just hem från en fotbollskväll där Zlatan såklart stod för ett av målen. Stämningen var fin även om vi nog var de enda under 30 och sen avslutades kvällen på en annan bar. Såhär i efterhand kan man tycka att det inte är jättesmart att dricka kaffe halv tolv på natten, koffeinet har precis nått toppen.

Tänkte iallafall visa bilden på dagens gladaste inlinesåkare. Vi lyste upp hela strandpromenaden och börjar bli proffs på att ta kort i farten..! Och nu ska jag sova!


underbart underbart underbart

Jag fick sol till min lediga dag och ni kan nog inte riktigt fatta hur skönt det är just nu! Dagen började med 3 timmars inlinestur med fika i fint sällskap, fortsatte till ett utefik för en glass och nu ska jag vara duktig och plugga lite - på ett annat café. Som sagt - fullt upp och livet känns bra idag!

Finns det en vädergud...

.. så skulle jag vilja beställa fint väder till imorgon eftersom det kommer dröja en vecka sen innan jag får en heldag fri igen. Det finns massor av möjliga planer att fylla dagstimmarna med så det blir troligen fullt upp - precis som jag vill ha det (även om jag fortfarande skulle behöva sitta hemma med spanskaböckerna).

Jag arbetar för fullt med att få fram helgens bilder här på bloggen, men eftersom Axel har en superdator går såklart inte bilderna att öppna på min B-modell. Typiskt.

Måndagshumöret

Önskar att det suttit en Se-bara-det-positiva knapp bakom mitt öra så att humöret kunde stiga några grader. Det märks tydligt att mamman söker alla fel och jag vet att jag gör samma sak - men det är så lätt att haka upp sig och sen är det så mycket enklare att göra misstag.

Min helg får iallafall toppenbetyg, för även om det inte alltid blev helt lyckat var stämningen för det mesta på topp iallfall. Inlines- och cykelturen längs efter stranden tar förstaplatsen, men den totala slappardagen i mjukisbyxor, stor frukost, film och mys igår var inte heller helt fel!

Nu ska jag aktivera mig lite, sen är det några timmars jobb som gäller. Sen ska jag prata med mina päron ikväll!


Alltid ett kaos

Det går fortfarande inte riktigt att sätta ord på hur taggad jag är på livet som fri oh ledig - men gårdagen blev såklart inte riktigt som planerat. Plötsligt hade jag ingen mobil att ringa på, alla hade dragit vidare och Jennybo fick gå hem ensam alldeles för tidigt för att sova.

Meeeen jag är lika glad ändå och nu ska jag hem till Axel för att äta. Jag har lovat att laga stor frukost till alla och scrambled eggs står på min lista!


Att njuta av stunderna

Att livet kan ha så olika sidor är svårt att förstå och det är som natt och dag när man jämför livet som ledig och livet som arbetande under helgerna. Mitt humör är i toppen och bara möjligheten att kunna bestämma över lördagens timmar själv gör mig helt pirrig i magen.

Timmarna med Axel och August var hur kul som helst, mina inlinestalanger har satts på prov, kaffe i solen och massor av roliga kort in action. Hemma en snabbis nu för dusch och fräscning, sen middag och utgång. Killarna har påpekat ett antal gånger att det inte är såå svårt att göra en ändring för att alltid ha möjligheten att bestämma själv - jag är frestad men klarar inte att göra det just nu. Men jag önskar att mitt liv alltid kunde vara såhär.



(och alla bilder hamnade på Axels kamera, men dom dyker upp här sen!)


nu åker sandalerna på

Igår försökte jag förklara för pappa hur det egentligen kändes att vara en aupair. Det är svårt att sätta ord på de känslor och tankar man får - men helt sant är det iallafall att man utsätter sig för saker som man aldrig skulle göra annars. Man står ut med mer, tar mer skit och det är mycket som egentligen inte är bra. 

Men så finns det alla fina sidor också; När barnen är hur góa som helst, när man kan köra bmw med högsta volym och nervevade rutor, äta ute på restaurang, träffa nya människor, när solen lyser som den bara kan göra här och när det plötsligt är lika varmt som en svensk sommar.

Idag känns livet så himla enkelt och jag ska snart möta Axel och August för en utflykt i solen. Inlines och cyklar är det som gäller - sen hörde jag rykten om att ett sexpack skulle handlas in... Kvällen har redan börjat och kameran ska ner i väskan!


Två ängelpojkar

Skulle jag berätta för föräldrarna att jag och dessa små skitungar är som bästa kompisar när de inte är hemma finns det knappt en möjlighet att de skulle tro mig. Igår åkte de iväg själva till sommarhuset och jag har har haft huset för mig själv tillsammans med pojkarna. Tunnpannkakor med maassor av chokladsås till middag, lekar till sent på kvällen och de lyssnade på allt som sas. Nu sitter de här i rummet, färdigklädda och hårt arbetande med läxorna - och jag är världens bästa aupair.

Meeen planer smids för sommaren och ingen vet vars detta slutar.


Om ni är skalet så är jag nöten

När väckarklockan ringde kunde jag på allvar inte tro att det redan är morgon - varför ringer den alltid när man precis somnat? Som tur är har jag av någpn anledning alltid reserver att hitta lite här och där i kroppen, så troligen kommer dagen flyta på rätt snabbt. Gissar att det är barnvaktande som gäller ikväll också, och det känns faktiskt skönt. Då hinner jag vila inför helgen. Min lediga helg.



Nu börjar jag om fyra minuter och .måste.hitta.kläder.
Vi ses sen!

(och nej mamma vi är nog på samma nivå snart, du och jag!)


Energigivare och tjuv på samma gång

Klockan är alldeles, alldeles för mycket - men även om energin med säkerhet kommer tryta imorgon så vet jag att det är just sådana här kvällar som gör att jag inte packat min väska och åkt hem redan. Hur trevlig kväll som helst med tyskar, holländare, spanjorer, sydamerikaner osv osv och spanskan har fått övas på lite igen. Kan behövas inför imorgon med tanke på att det inte funnits någon tid alls över till läxor. En stooor kaffe på Dunkens blir det innan iallafall, allt koffein som går ska jag dricka.


Ni ger mig en bra känsla i magen

Tack för era fina kommentarer, även om jag inte skriver här för att få medlidande är det nästan pinsamt skönt att höra att ni bryr er =) Det är skönt att få ur sig allt bara. Har nyss sprungit ut en massa energi också och mina ben känns som mjuk spagetti. När jag nästan inte kunde andas mera dök orden "jag är inte alls lat" upp i huvudet och jag orkade lite till.


Man måste le mot solen

Det som är bra när man  redan förväntar sig det värsta av dagen är att det för det mesta blir mycket bättre än vad man trodde. Även om jag fortfarande stör mig ruggigt mycket på gårdagens samtal är det svårt att vara sur på den här ön när vädret är såhär underbart. Blå himmel, strålande sol och riktig sommarvärme.

Fyra timmar har tillbringats på en bänk i en lekparken och som avslutning åt vi lunch på McDonalds. Lediga timmarna förbättras lite idag och jag är fri fram till halv sju. Står i valet och kvalet mellan en springtur längs strandpromenaden eller en tur till gymmet... Men först 20 minuters siesta!

Torsdagmorgon

Stålmasken är på och jag ska börja dagen med att springa upp för en kopp kaffe. Har jag tur vaknar inte barnen förren halv nio. Här lär vi inte höras på hela dagen eftersom det tydligen är okej att jag jobbar exakt hela dagen.


4 positiva saker

Tänkte att man ju aldrig ska avsluta dagen med negativa tankar, så jag har ansträngt mig för att hitta fyra bra saker att plocka ut ur min skitdag:

- Satt på stenarna framför havet och njöt av supervarm sol medan barnen lekte pirater.
- Tittade på söta lamm, klappade hästföl och jagade kycklingar.
- Åt två (!!) humörshöjande glassar tillsammans med August och tack vare honom är inte ögonen lika rödgråtna längre. Så himla bra att ha vänner ibland.
- Funderade ut massa roliga saker att hitta på i sommar. (när vi är fria igen) Det kändes bra i magen.

Nu ska jag sova.


Man får gråta

Ni vet hur det känns på skolan ibland; Då läxorna hopar sig, proven kommer närmare och att hela ditt liv bara kretsar kring en sak utan att du kan göra något åt det? Eller på jobbet då allt bara går fel och du aldrig är ledig?

Ungefär så känns det just nu, fast så himla mycket värre. Här är snart som om jag inte gör något för min egen skull längre utan bara ger tid och energi till en familj jag egentligen inte känner. Fyller diskmaskinen, kastar sopor, tvättar, stryker, städar, leker, skojar, bra humör, läser läxor, handlar mat, sitter barnvakt, jobbar hela helgerna, mm mm - och så visar det sig att det är något de inte ens lägger märke till. ("Det här är inget hotell, Jenny")

Tidigare räknade vi ut att det som en aupair tjänar under en vecka här ligger på samma nivå som en kvälls barnvaktande hemma. En kväll - och här jobbar jag 6 dagar i veckan med ca 7kr/timmen. Hur normalt? Just nu känns allt så lönlöst, det är som om tiden går åt till ingenting och jag har ingen aning om hur det ska ändras på.


Här känner jag för att vara just nu


orkar inte. funkar inte. går inte.

..  nu är jag så otaggad på allt att jag inte ens vet vad jag ska skriva.

De tänker på sig själva, det borde du också göra.

Hjärnan är redan alldelels snurrig efter läxläsning i över en timme. Ska det vara så svårt att räkna med pengar? Att bli lärare är nog inte något för mig, idag saknades tålamodet big time.

Alla grejor ligger nerslängda i väskan och snart bär det iväg. Solen trängs tillsammans med stora svarta moln på himlen och regnet skulle faktiskt passa bra till min sinnestämning - hur deprimerande det nu kan låta. Men vi ser allt från den ljusa sidan, eller hur?

Ses om någon dag eller två!

Viva african

Efter en lång promenad mellan stora vattenpölar hittade vi tillslut en restaurang med afrikansk mat. På menyn hamnade bland annat mangosallad (kokos, banan, apelsin mm), honungsvin (rekommenderar inte), mystisk annan dryck, friterad ost, kyckling med afrikanska kryddor, någon sorts mald majs och annat spännande. Kanske inte den billigaste middagen sedan jag kom hit - men hittills är den en vinnare på ovanliga smakupplevelser!

Idag åker vi iväg till Cala d´or igen och jag har inte riktig koll på när vi kommer hem. Det kan troligen bli allt mellan imorgon och fredag. Nu vankas en stor kaffekopp - koffein behövs efter 4 timmars sömn.


Gymkväll och middag

Tveksamt om det blir någon träningsvärk imorgon - men ett riktigt träningsprogram från en kilopraktiker är på G iallafall. Nu ska här förebyggas alla ryggbesvär och så formar vi kroppen lite för stranden på samma gång. Praktiskt! 

Snart kommer Camilla för att leta reda på ett middagställe. Har hört rykte om något svenskt som ska göra grymma hamburgare (svenskt recept såklart!) och det skulle sitta rätt bra i min mage idag. Frågan är bara vägen dit!

Iallafall, imorgon vankas sommarhuset igen till onsdag/torsdag och mina springgrejor ska ner i väskan. Nu måste jag lägga på ett kol, försöker arbeta bort min "alltid sen"-talang.

Är en ledig dag ledig? Tyvärr inte

Lektionen var fin och halva tiden gick åt till mina och Lenas fantasier om hur sommaren SKULLE kunna tillbringas här om vi inte skulle jobba. Ibland känner jag att det varit lättare om jag inte hamnat hos en sådan superfamilj - jag tycker ju om dem så mycket, men det är jobbet som inte ritktigt passar. Och hur säger man det utan att känns sig dum? Utan att såra?

Dessutom vill jag inte åka hem än för det finns så mycket här kvar att göra, frågan är bara hur och med vilka jag vill göra dem med. Fast här i huset stannar jag definitivt några månader till och sedan får tiden bestämma resten - jag försöker intala mig att det här bara är en fas, men samtidigt finns alltid känslan av att jag känner mig instängd någonstans i bakhuvudet.
.


En McFlurry och några timmars sömn senare

.. bara att upptäcka hur snabbt och bekvämt det var att bo nära Mc Donalds igår kändes som en liten lättnad när jag travade iväg för att stilla mitt sockerbehov. En glass med toblerone och massor av chokladsås (de måste ha sett mitt dåliga humör, jag fick dubbelt upp) gjorde att livet kändes lite, lite bättre.

Läxorna skippades och jag sova lite längre istället, så nu ska här skrivas 1,5 brev. Och nej, jag tänker inte påstå att allt känns bra i magen nu - men lite bättre än igår iallafall.

Alla hjärtans dag utan geléhjärtan

Just nu känner jag mig som den perfekta tonåringen fångad i huset. "Mamman" klagar på ditten och datten, du måste åka till stugan för att förldrarna säger det, barnvakta lillebror och sen var du nog ute liiite för sent igår också. Alla tankarna snurrar i huvudet och man vet varken ut eller in.

Imorgon är jag iallafall ledig och det står kristallklart att varje sekund måste tas tillvara på. Idag fick jag en timme (av mina vanliga 6-7) fri för mig själv och hjärnan hinner bli rätt trött under en hel dag med småungar - på tisdag åker vi tillbaka till sommarhuset och det lär bli samma visa igen. I minst 3 dagar.

Inte taggad någonstans just nu.


Kan ju inte tacka nej till en fri fredagkväll

Nu är jag på språng igen, alla extra energireserver ska göras av med nu innan vi ska åka iväg till sommarhuset och jag blir totalt isolerad i några dagar. Med andra ord har jag massa tid för att fylla på förråden - även om morgondagen lär bli tuff!

Så, ska ut nu och imorgon åker vi med 99 % säkerhet bort i några dagar och bloggen kommer att stå stilla ett tag. Meeen ni har ju massor med bilder att kika på!

Och till "Hihi" som kommenterat ett inlägg här nedanför; Att ha en frågestund för mina 25 kära dagliga läsare känns både lite överdrivet och inte så aktuellt - men du får ställa en fråga när du vill ;)


Lite av det vita här också

Kom på att jag borde nämna att det snöade här igår. Såklart sprang vi ut på terassen med kamerorna i högsta hugg, jag återkommer med bildbevis senare!

Nu ska jag sätta på masken som berättar för alla hur suuuuperpigg jag är just nu och så håller ni en tumme för att jag överlever dagen? =)

Mer död än levande

Ända anledningen till att jag inte ligger avdankad i ett hörn någonstans är tre koppar kaffe med socker och en halv chokladkaka. Kroppen skriker efter allt som ger extra energi - och det som behövs mest (en lååång siesta!) finns det såklart inte tid till eftersom arbetet tydligen börjar 2,5 timme tidigare idag. Mycket passande och jag är inte det minsta sugen på att titta på alla utklädda barn på skolan.

Det enda positiva är att detta måste vara ett tecken på att träningen fungerar. Nu ska jag bara lära mig att somna runt tolvtiden istället för 2!


Nästan skönt att vara barnvakt imorgon

Även om jag nästan lyckats övertyga mig själv om att stanna hemma tillsammans med min dator och mina läxböcker ikväll gick det såklart inte att motstå myshäng hemma hos Axel. Nu sitter jag här samma tid som vanligt och ser inte alls fram emot att vakna imorgon. Men iallafall, att se film med fina kompisar är aldrig helt fel - och jag saknar ju alla friggebodskvällar hemifrån.

Nu är frågan om duschen ska göras bort nu eller direkt imorgon?



Ont överallt

.. Nu är det ju bevisat att större delen av mina muskler tycks ha försvunnit. Behöver jag säga att trapporna är en plåga? Och frågan är om jag kommer kunna skratta imorgon..

Färgade kontraster



Idag är vädret inte riktigt lika fint som på bilden och jag har sovit gott i en hel timme. Ska byta om, dra på mig stövlarna och sen traska iväg till gymmet. Tänkte börja med att lära mig maskinerna, funkar ju inte att se ut som en total nybörjare igen..!

Extra sovtimmar efterlyses

Energireserverna går på sparlåga och nu väntar en minst 40 minuters lång tupplur innan dagen ska styras upp på ett eller annat sätt. Ingen skola idag och eftersom man aldrig vet vad kvällarna kan bjuda på ska jag ta tillvara på timmarna då knappt någon är aktiv.


Tu nombre italiano eeees; Susana!

Måste ta tillbaka "mysig pub" från föregående inlägg eftersom det som egentligen gällde var dans, sång och musik på högsta volym. Alla studenter hade bestämt sig för att dra en utekväll och stämningen var på topp i puben som var så proppad att man knappt kunde röra sig.

En bra sak att veta om det spanska kvällslivet är att det inte spelar någon roll hur man luktar vid utgång. Du kan vara nyduschad, oduschad, svettig, rökare eller ickerökare - när kvällen är över har alla samma kroppsodör ändå: Askkoppslukten. Luktar inte hallon vill jag lova och det kommer krävas en dusch imorgon innan jag ger mig upp för att väcka lillen.

Nu? Sova såklart.


Braaaa dag

Först fyra extra lediga timmar och sen kommer inte lillkillen och pappane hem förren det är läggdags. Superslapp eftermiddag (och hurtig!!), god middag och nu blir det ut för att utforska ännu en mysig pub. Måste akta mig för att bli för van vid detta!

Cycling movements

Berättade ju att vi tittade på cykeltävling i söndags. Gatorna var avstängda, människor överallt och det snurrade nästan av att stå för nära.



Och så visade det sig att jag blev ledig i ca 3 timmar till med kommentaren "Njuut, för snart kommer 10 intensiva dagar..!". Lillkillen har sportlov och det betyder massor av extra jobb utan extra pengar. Vet inte om jag ska skratta eller gråta - men först blir det iallafall en joggingtur.


Kan inte annat än att hålla med;

"Mallorca - hetare än någonsin". Sååååå, när kommer alla ni mina fina? =)

Sometimes it's really good

Hemma efter en låååångsam lektion och en kall men trevlig lunch ute i solen - tonfisksallad är himlarns gott och passar in i mitt nya (lite) nyttigare liv! Känner av träningsvärken i kroppen och imorgon funderar jag på att prova ett pilatespass.. måste uttnyttja varenda en av de där 500 kronorna denna månad!

Ska stanna här nere i min finaste lilla håla ett tag till innan det är dags att se om jag är ansvarig för hämtning idag. Lite läxa ska också göras, med musiken på högsta volym.


"läxan tar ju bara tio minuter"

Somnade såklart ifrån läxorna igår och här sitter jag nu med ordboken i högsta hugg för att försöka hinna förstå allt. En halvtimma kvar tills skolan börjar, det är regn med sol ute och det bästa skulle vara om det finns tid över för en snabb kaffe. Tveksamt!



(ja, måste fixa håret också... och mamma/pappa, ska vi försöka hinna skypea idag?)


Tuesdaynight

Har sprungit runt som en virrhöna ikväll mellan café, restaurang och pub. God kaffe med prat, god sallad med vin och sen en god drink som avslutning. Och gissa vilket språk jag har pratat? Inte var det svenska iallafall och nu ska jag göra mina spanskaläxor innan läggdags!


entrar gymmet

(Skrev det detta halv sex i eftermiddag och glömde såklart publicera, meeen här kommer det!)

Efter mitt första gymbesök kan  vi dra följande slutsatser:

- Kolla alltid att du har med dig pengarna innan du ska köpa ditt gymkort. Att upptäcka att de ligger hemma i jeansfickan samma sekund du ska betala känns inte sådär jättelyckat. (och det är jobbigt att springa hem igen)

- Innan du bestämmer dig för ett specifikt gym; Försök få en uppfattning om könsuppdelningarna där inne. Det kan kännas bra att inte vara ensam tjej.

- Och försök att uppdatera minnet om hur maskinerna fungerar innan du kommer dit. På det sättet slipper du dra på dig onödig uppmärksamhet. 

Ni har säkert redan räknat ut att jag inte hade någon som gav mig dessa råd, men överlevde gjorde jag och förhppningsvis kommer träningsvärken till imorgon! Nu ska jag springa in i duschen och sen blir det fika någonstans=)


NU går jag..

.. till gymmet! Håll en tumme för att det funkar lika bra med ett kvitto som ett riktigt bevis när jag ska bevisa att jag är student...

Två pojkar i solen på en fredag


Don't give up the fight

En stund här på morgonkvisten fanns ännu hoppet för en solig dag, men de blå luckorna är täckta och regnet har startat. Det blir gummistövlarna idag.

Så fort jag hittar min ipod ska jag pallra mig iväg och köpa det där ompratade gymkortet!

Que va

Trodde aldrig att jag skulle säga det här; Men när jag hämtade min lilla kille på skolan idag och han med glittrande ögon berättade om sin helg kunde jag inte annat än inse att jag saknat honom under de två (underbara) dagarna han inte var hemma. Snacka om blandade känslor!

 Hade iallafall en fin eftermiddag då vi tog cyklarna till parken, byggde sandstäder, hade längdhoppstävling från gungorna och sen överraskades av störtregn mitt i alltihopa. Kom hem som dränkta katter och kvällen rullade vidare som vanligt! Imorgon? Ledig IGEN. ah!

Lunes

Planen var att vakna tidigt för att hinna göra läxorna innan skolan, det fungerade ju inte riktigt bra när någon glömt ställa alarmet. Till lektionen hann jag nästan i tid.. (A)

Solen har gömt sig bakom molnen idag, men vi har värmen kvar och livet känns fortfarande helt okej. Nästan så att man går och väntar på att något dåligt kommer hända snart - men så ska vi inte tänka! En snabb träff på café har det hunnits med och nu ska jag springa upp för att leta lite mat i kylskåpet.

Har jag sagt att mitt nya liv har börjat idag? (igen, på riktigt den här gången!) Imorgon när jag vaknar ska jag ut och springa..!


stockholmska och rikssvenska är inte alls samma sak

Film, prat och mys hemma hos Axel blev avslutningen på vår soliga dag och skrattat har vi fått göra. Livligast blev diskussionen om olika dialekter i Sverige - den är inte riktigt avslutad, men snart kommer Axel också hålla med om att det visst finns en dialekt som kallas stockholmska ;)

Lillkillen är fortfarande hos sin kompis och det betyder en liten sovmorgon innan skolan imorgon. S.k.ö.n.t.!

Jag ska sova snart


Det här med lediga helger skulle jag kunna vänja mig vid

Här njuter vi för tillfället av svensk sommarvärme, glass i solen och ledighet. Idag var det cykeltävling längs efter passeon; musik, speakers, människor och hundratals cyklar trängdes efter vägarna.

Är hemma en snabbis för att städa rummet lite, sen ska vi ut och ta vara på dagen lite mera. =)


Just för en halvtimma sedan:


UNDERBART

Klarblå himmel, strålande sol, lätt över 20 grader i solen och JAG ÄR LEDIG. Känslan i magen är bra och jag ska ta lite frysta bär, en stoor kanna med vatten och sen parkera mig uppe på  terassen hela dagen! Stranden känns frestande också, men tänkte iallafall njuta av det tomma huset en stund först. AH!


Ursäktar för inaktiviteten

Dagen har gått i snigelfart och 110km/h på samma gång, det har varit 18 grader varmt och jag tror att alla har njutit av dagen. Spanskalektionen var bra idag också och om det fortsätter såhär kommer dessa månader gå som en dans! 

Har haft hand om två små skitungar såhär på kvällskvisten, men de gjorde allt jag sa och de somnade som små änglar klockan elva. Sussa ska jag också göra snart, måste ha maaassa energi att spendera under hela helgen - jag är ledig tills på måndag!!!!!(!!!) och det går inte ens att beskriva hur skönt det känns! =)  


Ja, det är galler för mina fönster

Eftermiddagen har rullat på utan större händelser att skriva om. Fast upptäckte förståss att jag stavat hela adressen fel på residencia-grejorna och sen visade det sig att min lilla hopstöt med en annan bil i fredags visst gjort en repa på bilen - det var inte en gammal. Typiskt.

Imorgon ska jag vara morgonchaffis eftersom pappan stukat foten (tur att jag är veteran på att bandagera) och nu ska jag krypa ner under täcket i min väldans sköna säng!


Vart svänger du?



Visst snurrar det i huvudet ibland?


Smala vägar är inte favoriten

Nuuuu, residencia finns i min ägo och det tog inte alls lika många timmar som vi trodde att det skulle göra. Dock upptäckte jag just att jag gav fel adress.. frågan är om det spelar någon roll egentligen?

Även om allt fortfarande känns sådär himla bra börjar jag tröttna på den här livsstilen eller vad man ska kalla det. Aupair är ett jobb, men ändå inte. Man är medlem i en familj men till stor del den som ska göra allt grovjobb - inte alls särskilt rättvist och att jämföra med andra gör mig nästan deprimerad. Tillexempel måste jag glida upp för trapporna nu, för jag glömde visst diskmaskinen imorse. En dag av fyra månader.

Jag vet inte vad jag ska skriva

.. mer än att jag egentligen inte borde sitta här framför datorn utan begrava näsan i spanskaböckerna istället. Sen har jag massor av överskottsenergi också, det spritter i benen och jag vet inte om det beror på för mycket kaffe eller längtan till gymmet. Hur som helst, imorgon ska jag förhoppningsvis bli Palmabo på riktigt och sen köpa gymkort!


Puls



Från det att jag vaknade kändes det att dagen skulle bli bra och jag hade till och med världens bästa humör på skolan. Inte alls många i klassen och allting läraren sa gick att förstå. Senare följde en mysig lunch i strålande solsken, en rolig handling, kaffe, läxor och sen middag. Och vad får jag veta mitt i alltihopa? Joo, att Jennybo till 99 procent blir ledig från lördag morgon till söndag kväll någon gång. Kunde inte ha kommit mer lägligt (även om förra helgen varit bra också) och nu håller jag alla tummar som finns för att ingenting ändras!


God morgon!

Alla morgonrutiner är avklarade och det är dags att springa iväg för en kaffe innan skolan!

(Mamma och pappa har ni glömt hur skype fungerar? Sen är det en viss lägenhetshyra som måste styras upp)

following the road

Ännu en bra kväll, ännu en fin ledig dag. Kan ju inte begära så mycket mera =)


Green

 


To do

Residensia (ingen aning om hur det stavas) fick vänta till på torsdag och jag har fördrivit de flesta av mina fria timmar i affärerna. I händerna bar jag sedan hem halsband, tröja, ringar och ett par nya skor. Jag är nöjd!

Sen har det visat sig att den nya kameran inte riktigt når upp till de två föregåendes nivå - men jag antar att man får bita i det sura äpplet om man nu inte kan hålla reda på sina saker...!

Hur som helst, bilder var det vi saknade här i inläggen. Här kommer första delen från helgens äventyr och det var nästan lika varmt som det ser ut.




Ja för fasen, jag ska styra upp

Knäppte en massa bilder igår när jag var ute och frös händerna av mig tillsammans med lillen, så nu måste jag bara hitta lite tid och sätta in dem på datorn. (okej, jag har egentligen massor av tid)

Hela måndagen var iallafall fin och nu håller jag tummarna för en lika fin tisdag. Har ni lagt märke till att jag är uppe och vaken redan innan tio på min lediga dag? Planen är att skaffa resedence här idag, "medlem" på Mallorca blir man med både billigare buss och resor. Inte så dåligt!


Dagen före ledig dag

Ännu en gång fick jag bevis på vilken otrolig koll jag alltid lyckas ha på allting. Glada i hågen gick jag och Camilla tidigare från spanskan och styrde stegen mot vår gratis pilates. Och visst var den gratis - om vi kommit dit halv tre och inte halv ett... Vi hittade ett nytt mysigt café att fika bort några timmar på istället.. :)

Ligger i mitt rum och äter nötter nu, ska städa lite och sen springa upp för att höra vem som ska hämta lillkillen från skolan. Känner mig faktiskt lite taggad på att sitta i bilen med volymen på topp.

.. och här är saknade bilden från igår. Världens skönaste (största) säng! =)


yeesss

Jag sov som en kung och nu måste jag springa om min kaffe på take-away Dunkins ska hinnas med!

Liten titt

Det blev alldeles för sent för att leka kameraman, men nu är nästan allting på plats och jag ska sova till ljudet av spöregnet utanför mina  tre fönster. Min gladhetskänsla i magen är svår att beskriva och just i det här ögonblicket känns allt så himla bra.

Imorgon börjar nästa spanskakurs (suck) och sen ska jag med Camilla på gratis pilates. Kan bli spännande! Och som svar på min tidigare oro om håret så ser jag inte ut som en permanentad gamling - men tänker inte påstå att jag är nöjd någonstans. Långt ska det få bli, basta!

Här är en liten bild på min säng iallafall:
(okej, det skulle vara en bild men den går inte att ladda upp. Kan ha att göra med åskan som skakar hela huset... mina prickiga stövlar åker fram igen imorgon)


RSS 2.0