shiny

Har jag nämnt något om mina sommarplaner? De är förvirrade och spretar åt alla olika håll - MEN - alla planer är bra planer. Vi ser var detta hamnar. Funderar på att inhandla en skurmopp ikväll, känns som en bra aktivitet på en lillördag (och på tiden efter nästan 2 år med endast sop och dammsugare..)

vår nya svenska vinter

Egentligen känns det ju rätt tråkigt att prata om väder - men här är helt galet med vårkänslor. Snön är i princip borta, solen skiner och människor har kastat av sig vinterjackorna. Skulle inte tacka nej till en stor glass i solen (tur att jag slutar halv fyra). Och det är februari. F E B R U A R I.

let go

Snön försvinner fortare än fortast och idag har vi promenerat i solen med endast vindjackor på. Vet inte riktigt vad jag tycker om detta, men på något sätt ger asfalten en rätt glad känsla till magen. Sommar sommar.
.
Kycklingmiddag har avrundat dagen och nu lyxas det med jordgubbar, choklad och massa läsning till efterrätt. En helt vanlig tisdag.

crossroads.

MÅÅÅNDAG. Världens härligaste vårväder utomhus och en intressant gästföreläsning efter lunch. Fokus just nu är motivation: Måste. hitta. den. nu.

söndag

Rätt så ganska bra dag faktiskt.

när allt som var tydligt blir upp och ned

Ledsen om det verkar som om jag gått under jorden - det är egentligen tvärt om. Dagarna är så fulla att jag knappt har tid att tänka, sova eller fungera, men det mesta är ändå så himla bra. Nya människor, nya tankar och gammalt som går att göra bättre. Ungefär. Låter det krångligt? Det känns onekligen lite förvirrat för mig också.
.
Nuuuu ska jag njuta av en relativt lugn frukost (men både blåbärsgröt OCH ägg) och sedan vandra till bussen. Det är massa saker som jag behöver några hållna tummar till också, fixar ni det?

Red Bull Crashed Ice

Helgen var nästan precis sådär bra som en helg i fjällen bör vara. Hade nästan glömt hur mycket jag älskar hastigheten i de brantaste backarna (ni vet när man nästan blir förvånad över att fortfarande stå upp hel när man kommer ned). Red Bull Crashed Ice var också toppen, likaså efterfesten, lunchen i Östersund och bilturen hem. Tack tjejer!

High five life

Tveksamt om det blir några livstecken här i helgen. Om några timmar (efter att ha socialiserat färdigt med alla företag på skolan) glider vi ett gäng mot kyligare breddgrader. Kan knappt vänta efter att få befinna mig i ett riktigt vintersverige. Stockholms vädergudar verkar inte ha fattat galoppen ännu. Och för er som inte befinner sig i Åre - no worries, jag kan ha roligt åt er också :)
.

.
Dedikerar dagens bild till världens härligaste ungar

Quickfix

Multitaskar på högsta nivån och försöker maxa både hjärn- och effektivitetsnivå. Är fullt medveten om att jag inte kan kompensera en hel helgens försummade plugg på en kväll, men man ska alltid försöka! Disken är ren, golvet är (inte alls) städat och tvättiden startar om 20 minuter. Ikväll ska även bilen provpackas, två kapitel läsas och en weekendbag göras i ordning. Helst borde jag skriva en ansökan också... Vad sägs som att förlänga timmarna lite?

Back To Basics

Okej.
Efter att ha viftat med mina (ja, jag har faktiskt två) kontokort som en annan miljonär under de senaste veckorna har jag insett att jag ju faktiskt fortfarande är en student. Med superkass ekonomi. Slut på nya träningskläder, taxi till krogen och lyxiga uteluncher. Veckans totala storhandling: 35 kronor.

Nyckeln ligger i att vara förberedd. Nu. Igår. Imorgon. Jämt.

Från att ha "total koll" över mina kommande kaotiska veckor har ordningen vänts lite upp och ned. En spontant bestämd helg-trip till Åre och Red Bull Crashed Ice med en hög tokiga brudar och ett jobbschema med nya förutsättningar. Helt plötsligt måste almanackan få sig ännu en genomkörare. Jag vill ju hinna både träning, jobb, kompisar, plugg, fest och vila. Sen finns ett antal deadlines att ha koll på till min bunt av alternativa internships till sommaren. Och tusen projektarbeten med ännu fler deadlines. Hur? Mer tid tack.

,.,.

Om ni inte tittat ut ännu: Det är världens härligaste vinterväder. Hade det inte varit för att jag ska jobba hade jag utan tvekan spenderat ett antal timmar på promenad. Sitter istället och försöker plugga lite innan avfärd, samtidigt som en riktig söndagsfrukost avnjutes. Bra start.

krossa lite is kanske?

Det skulle KUNNA vara så att världens skönaste impuls tar fart alldeles lagom till nästa helg. Än så länge bara på spontant "kanske-stadie", men ändå. Halva nöjet är ju att fantisera och planera lite. Mysig lördag med fina typer i alla fall, mat, melodifestival, prat, tv, efterrätt och godis. Imorgon ska jag tjäna igen lite av alla pengar jag har spenderat. Måste nog skärpa mig om jag ska äta annat än nudlar, ägg och gröt under 2012.

och om vi orkar så dansar vi en hel natt till

Superspontan kväll igår slutade med middag, förfest, hemmafest och en bar som i princip bara spelade 90-talsmusik. Än en gång har det bevisat att det är impulser som tar dig till de mest annorlunda situationerna. Idag sitter jag parkerad i lägenheten med alldeles för mycket godis och huvudvärk på grund av alldeles för lite sömn. Fast serier, framtidsplaner och återhämtning är väl egentligen inte ens sån dålig lördag - speciellt inte om den ska avslutas med ännu en god middag!

vill så gärna tro

Är på språng mot tvättstugan, sjukhuset och Handelsdagarna på en och samma gång. Tveksamt om dagens timmar kommer att räcka till - men just nu är jag mest bara nöjd med att livet snurrar runt annat än bara skolan. Snart vår dessutom (ja, jag vet att det fortfarande är massor av minusgrader ute..) Och jag fyller snart år. Och hela familjen kommer snart på besök. Och det är skateboardeftertest i helgen. Och. Och. OCH massa kul. puss

jag har haft konstant träningsvärk hela veckan - vad kör vi ikväll?

Godmorgon världen!
.
Har haft en sådan här typisk morgon då man hade kunnat hinna göra hur mycket som helst - men man utnyttjar aldrig tiden. Vaknade i alla fall både pigg och på bra humör, behövs nu när det är SPSS som väntar. Av någon anledning tycks det dataprogramet fungera likt en nål som sticker hål på min tisdagsglädje. (Metaforiskt, jag vet) Hur som helst; Idag blir vi bjudna på både lunch och företagspresentation, inte alls så tokigt.

det gör så ont, att helt plötsligt se sanningen på alldeles för nära håll.

På bussen igår klev det plötsligt ombord en man. En man med världens tunnaste jacka, en vagn på hjul, färgglada skor, tre mössor och händer som var alldeles illröda av kylan utomhus. Han kröp ihop i ett hörn av bussen och det syntes på alldeles för långt håll hur han skakade av att vara så frusen. Det var femton minusgrader ute och klockan var halv tolv på natten.
.
Plötsligt blir det så tydligt att alla inte alls är lyckliga nog att faktiskt ha ett hem. Även om man i Stockholm ser hemlösa/tiggare i var och varannat gatuhörn blev det så tydligt just i den stunden. Där satt jag med världens varmaste dunjacka och magen full med tunna pannkakor och där stod han utan någonting. Jag insåg ju att jag inte kunde spatsera fram bara sådär och fråga om han ville byta jacka - men såhär i efterhand ångrar jag att jag inte i alla fall slängde till honom mina vantar (även om jag fått dem av dig mamma) när jag klev av.
.
Vi blundar för alldeles för mycket i den här världen. Jag har ju inte mycket att bjuda på från min studentinkomst - men nu har jag i alla fall anmält mig som volontär till Stockholms Stadsmission.

Vill föreviga allting.

Världens roligaste helg typ.

vinterland

Smaskar på Edins fantastiska kladdkaka till frukost (det är ju lördag) och det vankas jobb i Skäris. Älskar när man vaknar tidigt på morgonen utan att behöva kliva upp, snacka om avslappning. Speciellt skönt ockå när du haft en sådär bra kväll innan och man vaknar med hela magen alldeles glad. Welcome Saturday!

Think twice

Har gymmat sönder alla mina benmuskler, ätit supergod kyckling till middag och lämnat ett krya-på-dig-kit till Linnea. Snart dags för fredagsmys med en av handels bästa killar - hörde rykten om att där fanns ingredienser till en kladdis...
.
Helgen ser fin ut: Jobb, plugg, date med finaste Malinken och säkert en hel massa mer snö.

att unna sig det där lilla extra gör att allt tråkigt plötsligt blir så mycket roligare

Dricker kaffe ur min absoluta favoritkopp och har just fått tillbaka värmen i kroppen. Helt galet kallt i Norrtälje idag, tänker inte ens gissa hur långt ned graderna krypit i Rundvik. Fredag idag i alla fall, ska strax iväg för att göra vår killer-presentation om Libresse, ha lunchmöte, lyssna på seminarium och sen filura ut vad kvällen ska få bjuda på. Proverna är ju bortgjorda, så kaaanske kan en vinare korkas upp till middagen. Bara lite.

Chocomania

Okej. Jag har en ny plan - och nej, som det ser ut nu innebär det inte att plugga en extra kurs (om det inte trillar in något intressant under kvällens kommande research). Jag tror att det får vänta till i sommar. MEEEN jag har bestämt mig för att testa något jag halvt funderat på senaste året. Något nygammalt, tur att jag ska jobba i helgen...!
.
Har haft en supertorsdag med grupparbete, sushilunch och lite må-bra shopping. Hur bra är inte den Bodyshop? Allt som heter något med "Limited Edition" blir lite extra intressant och nu ska jag lukta god choklad resten av vintern.

Torsdag

Ska strax ta morgonjoggen till bussen mot Stockholm. Kaffet har runnit ned på sin plats i magen, jag är nääästan påklädd och snart är det helg igen. Hur snabbt går inte tiden? Och det snöar lappvantar utomhus.

23.59

Har äntligen ett gymkort i min ägo och ett kylskåp fullt med (nästan) bara nyttig mat. Pluspoäng. Dagen har varit lång men ändå fin; Grupparbete, kaffe, lunchföreläsning och ett steg närmare strandformen. Är riktigt, riktigt jättetrött just nu - hopp i dusch och hopp i säng.

En snabbis nu, innan huvudet mosar tangentbordet

Sitter och nattugglar som vanligt. Måste på allvar börja sova tidigare på nätterna - men just ikväll beror det nog på den där inre protesten gentemot en hemma-tisdagkväll. Det är nästan psykiskt jobbigt att tacka nej till spontan vin- och pubkväll, speciellt då hjärnan verkligen behövt en paus (och då mina smaklökar snart glömt hur mycket jag tycker om rödvin). Om ni någon gång måste lära er SPSS: Vila upp er innan. Om hjärnceller hade kunnat gäspa hade mina stått med vidöppna munnar nu. Sovgott.
.

..sommar 2008...

RSS 2.0