Inget nytt hopp

Hjärnan känns om möjligt lite mindre igentäppt, men några stora förbättringar har inte skymtats. Eftermiddagen blev iallfall riktigt bra med ett trevligt besök på IKEA. Vi åt muffins och gick runt lite innan det var dags för det roligaste: Svenska maten. I kassarna hamnade kaviar, köttbullar, lingonsylt, aromat, ost, glögg och pepparkakor - alltid en början!

Väl hemma igen åt vi god fisk till middag och som avslutning på kvällen sprack mina nyaste byxor när jag och Enzo lekte. Detta skulle kunnat vara ett tydligt tecken på viktuppgång - om det inte varit ett par väldans vida byxor. Så min vikt får förbli oförändrad tills motsatsen är bevisad! ;)

Nu ska jag se om det finns någon kul serie att titta på innan jag somnar, sen väntar en låång sovmorgon imorgon och jag tror det blir en frukost med ägg och kaviar. Jag gillar lediga dagar.


Fortfarande bombad

Under ungefär en halvtimma trodde jag att sömnen lyckats besegra degen i huvudet, men det var såklart fel. Om jag varit hemma hade jag med största  sannolikhet snabbt krupit ned i sängen igen för att stanna resten av dagen - nu ska jag sminka mig innan skolan istället och risken finns att mascaran bara blir klet eftersom ögonen rinner hela tiden. Lyckat!

Hade nyss en diskussion med lillen om vad en aupair egentligen var till för. Idag ansåg han att min uppgift var att ta på honom kläderna, jag höll inte med.

(mamma vi har inte bakat än, jag visade dom bara bilder. Det är en viss person som inte gett mig recepten än.......)


Dödssjuk

Jag minns inte sist jag var såhär förkyld, blev verkligen attackerad bakifrån och var helt oförberedd. Ögonen rinner nästan lika mycket som näsan, bihålorna spränget och det kittlar från öronen och ner i magsäcken av någon konstig snart-måste-jag-nysa-eller-hosta känslas som inte riktigt går att sätta fingret på.

Är i akut behov av sömn iallafall och förhoppningsvis känner jag mig fortfarande hyfsat levande imorgon när jag vaknar. Och mamma och pappa, jag har inte bokat biljetterna än - lite småsaker att kolla först! =)

Sen kan ni beskåda mitt introducerande av Svenska julklassiker här i huset. Kanske får jag lite julkul ändå!



1:a Advent

Overkligt och inte ett endaste dugg med stämning har jag. Äter ni en lussebulle åt mig?


Min näsa rinner bort

Vinglasen igår måste ha slagit ut hela mitt immunförsvar för idag snorar jag som aldrig förr och öronen har täppts igen de också. Har provat en nässpray som tydligen ska vara den bästa på marknaden, men än så länge har effekten uteblivit. Men trots mitt tjocka huvud har dagen varit fin och vi vandrade runt flera timmar i en skog med roliga träd.

Och igår då? Kvällen var supertrevlig och det enda minuset jag kan komma på är att vi inte gick till någon pub - när jag för en gångs skull är ledig kommer vi oss inte ur huset! Sjukt kul hade vi iallafall och middagen tar nästan priset; Spagetti och köttfärssås med vitlöksbröd. Sen är jag jättenyfiken på den fina filmen Emma spelade in när vi gick hem där på morgonkvisten, tror den kan vara riktigt bra!


Bra lördag!

Helt plötslig blev min kväll omplanerad. En liter vin för 5 kronor är inhandlad och nu springer jag och Emma snart iväg till plaza España för middag hemma hos Agge. Spagetti, köttfärssås, vin och Cola - en super middag!

Dock jobbar jag imorgon så det får bli lugna puckar!

Klart som korvspad

Det spelar egentligen ingen roll om jag är ledig eller inte - helg är alltid helg, det vill säga mycket bättre än alla andra dagar. (förutom mina tisdagar..!) Dagen har tillbringats på turistbussens övervåning, nedanför katedralen då vi kastade gräsbåtar i vattnet, i lekparken där det lagades alla möjliga sandmiddagar och sen hem för att äta färdiglagad lunch.

Nu dunkar mitt huvud en aning så det är siesta på schemat. Ikväll? Baaaarnvakt. Tror att jag ska köpa en egen popcornpåse att njuta av när lillen har somnat.


Skålen räcker ju till 4?

Känner mig som en lekledare från topp till tå snart - idag startade vi vår Christmas Factory och det gjordes vackra (?) papperskreationer på löpande band. Ska se till att vårt lilla företag bakar massor av goda julsaker i samma sekund som vi flyttar in i det nya huset. Gott!

Popcornet som jag sett fram emot var dock inte så mycket att hänga i julgranen -  tydligen ska EN micropop-påse räcka till hela familjen (vad tycker vi om det, mamma, pappa och Peter?!?). Tur att det bara var jag och Enzo hemma...!

Imorgon blir det förhoppningsvis en tur med den röda turistbussen runt stan med Enzo, kan bli kul!



...en arbetsskada? =)


Koll på blogg

Följ min blogg med bloglovin

Combi ettan

Efter mina härliga morgontimmar mötte jag upp tre fina vänner på ett café i solen, smakade Emmas tortillamacka, pratade strunt och sen strosades det runt på stan. Vad sägs som ett par skor för 70 kronor? August slog till och jag är lite bitter för att mina var osköna!

Seeen häng på Dunken med dålig humor och mycket skratt - en timmas läsning väntar nu innan jag ska vara lekledare resten av kvällen. Popcorn framför tv'n lär bli höjdpunkten, även om jag hellre sett något annat än tecknade Ben10..

 

Fyra toasters

Det här blev en sån här morgon som man aldrig vill ska ta slut. Fick dock just öppna dörren för en bokleverans i bara handduken och eftersom det gått från morgon till dag ska jag snart pallra mig ut och möta resten på stan. Har en känsla av att solen lyser ute som vanligt, men ska titta ut genom något fönster om en stund - kan ju aldrig vara säker!

Skönt, fint, bra

Haalååå. Vinkade av hela familjen för en stund sedan, har nyss ätit min havremacka och nu funderar jag mest på om det blir en timmes sömn eller ett bad som blir nästa drag. Det blir nog båda, måste passa på när det inte är skola! Sen ligger det en svensk, oläst tidning på mitt golv också. MM!

Näe, nu är det sovdags

Livet börjar återgå till det lite "nyttigare" livet med några kvällars motion i veckan och sallad istället för goda kakor till fika på dagarna - kom hem från en inlinestur med Emma för ett tag sedan. Skönt även om det börjar bli lite kallare om kvällarna igen!

Mitt plugg i parken gick finfint och sen blev det både google earth-resor, lego, julpyssel, läxor och varm choklad såhär på kvällskvisten. Dessutom massor av prat och planering inför the familys resa hit om några månader. Kan ju inte bli annat än glad i magen!

Imorgon har vi tydligen ingen lektion eftersom skolan är döpt efter något helgon osv osv. Förstod inte alls men jag är glad att vara ledig!

Och mamma! Ring pappa på momangen och säg att jennybo har hittat en toppenresa. Ni får åka två veckor istället - för bättre pris! ;) 


Finns maskrosor på Mallis med!


19 grader

En snabb titt i affärerna och sen ockuperade vi ett bord på Bar Bosh i solen - god sallad, prat och skratt i värmen innan vi alla rusade vidare för olika familjeärenden. Det är sjukt att det är slutet av november, går knappt att öka takten när man är ute och går utan att bli helt varm.

Nu ska jag göra klart rumsstädningen som blev ett dagsprojekt, sen åka till skolan och plugga medan barnen leker i parken.

Okejdå

Jag tar tillbaka det jag sa innan, här är det soligt med blå himmel och jag är ledig halva dagen - regnet där hemma känns inte så lockande längre. När jag sitter ute och käkar lunch lite senare idag kommer Mallis vara ett superställe. Ni får stå ut med mina humörsvängningar så ser vi vars vi landar i slutändan. ;)

Meeen först ska jag städa lite leksaker!

Because of the times

Skulle nog trivas ganska bra i regnet där hemma nu .

... för tänk om..!

Jag tror att jag befinner mig med ena foten inne i den där svackan (som alla tydligen hamnar i förr eller senare) och med den andra foten utanför. Trivs som fisken i vattnet ena sekunden och inte ens nära på lika bra den andra. Eller trivs och trivs, familjen är super - det är bara själva jobbet och situationen jag känner mig osäker på. Men jag får väl sova på saken, tidig morgon imorgon och jag ska handputsa alla (!!) leksaker i lekrummet. För 80 kronor i timmen, på min lediga tid. Känns bra!

Har iallafall haft en fin kväll på Porto Pi. Sen suger jag och August på fotbollsspelet.


"Ja men visst, såklart jag skippar mina lediga timmar..!"

Jag är hemma med vaccinerat barn idag. Kan inte säga att jag blev särskilt ledsen över att behöva smita lite tidigare från världens tråkigaste studiebesök - men att skippa en trevlig fika i superväder känns surt. Håller tummarna att jag får tillbaka mina tre lediga timmar senare under dagen, men nu ska jag fortsätta rita aliens med lillkillen. Min blir skitcool!

Spagettiben

Kan lova er att min kropp inte var i toppform när jag kom tillbaka efter springturen igår. För det första var det skitkallt ute och för det andra måste vi ha sprungit fler kilometer än vad jag gjort på flera år. Eller okej, vi sprang inte alla eftersom jag fick astma - men ändå, det kändes!

Sitter och njuter av tystheten här i huset med en 70 procentig chokladbit i munnen just nu. Superskönt och snart ska jag till Dunkins för lite läxa + kaffekopp innan skolan. Har för mig att det är studiebesök på schemat idag!


Helt vanlig tisdag

Eftersom vår superlånga inlinesdag blev inställd tog vi oss ut på en prommis istället. Klättrade i klätterställning, en kaffe på dunkins, besök hos polisen (det kanske ordnar sig ändå) och sen lite handling - såklart inhandlades en chokladkaka. Mums!

Börjar vara dags för en liten siesta och sen plugg. Ikväll ska konditionen få mätas med en polis, känns som att det kommer bli hårt och jag ska ladda upp energin med en snabbfika på Augusts lediga tid!



24

Idag är det exakt två kalendermånader sedan jag kom hit till Mallorca. Vad händer med tiden? Hänger knappt med i svängarna och fortsätter det så här kommet månaderna innan jag kommer hem igen gå ruggigt snabbt.  Speciellt med känslo-berg&dalbanan, ingen dag blir den andra lik!

Sen är det en månad kvar till julafton också men det känner jag inte för att kommentera just nu. Vänjer mig fortfarande med tanken på att jag måste fira med en annan familj och inte min egen..

Som sagt; Det får inte vara för enkelt..!

".. och vad har hon lyckats med nu då?" tänker ni kanske nu. Det ska jag berätta; Min fina böter, från min snygga och superklantiga felkörning - som är betald och (var) glömd - har just kommit upp till ytan igen. Nu ska den kanske tredubblas och det skulle kännas ordentligt i mitt redan hårt drabbade bankkonto. Min kompis polismannen har fullt upp med att undersöka saken och jag sitter här med fingarna hårt korsade. Håll en tumme ni också!

Förövrigt har kvällen varit proppad med massa bus och helt okej, förutom att joggingrundan som jag sköt på igår fortfarande inte blivit av. Och nu kanske inlinesen måste ställas in imorgon också, för att bytas ut mot ett besök på polisstationen. Bien hecho!


Såklart lyckas det inte..

.. ser ut som att min superduperbästa idé bara blir pannkaka. Vet inte riktigt hur detta ska styras upp ännu, ser rätt mörkt ut. Hörru lilla P, vi måste prata du och jag!

Produktiv så det smäller om det

Lektionen idag var fin och jag åstadkom en massa - tillexempel utvecklade jag min poetiska ådra, diktade ihop en liten vers till Elin, skickade den och fick henne att börja gråta (hehe). Jag saknar våra bus!

Jag har en vän som jag gillar,
hon sitter i Valencia och chillar.
Här på min lektion känner jag mig lat,
jag vill ha Chelin på ett fat.

Alla verb ger mig snart gikt,
så jag skriver en dikt.
Ett roligt svar skulle vara kul,
jag hoppas att du inte blivit ful!

Nu ska jag ge mig av för att uträtta fler storverk... som att handla frukt osv.


Pepparkakor till frukost, det gillar jag!

Försov mig med 5 minuter och vaknade av att mamman i huset knackade på dörren, måste säga att det är en av nackdelarna med att jobba i huset där man bor..! Inga sura miner iallafall och nu har hela hushållet utom jag försvunnit ut för att sysselsätta sig på annat håll. Diskmaskin, tvättmaskin och läxa väntar på mig nu innan skolan - sen ska jag också rusa ut och dra med mig en Dunkinskaffe i farten. Det håller hjärnan igång och ögonen öppna på lektionen, sen smakar det gott också!


Kameran, min bäste vän

Ljuger inte ett dugg då jag säger att min helg faktiskt varit över förväntan trots två kvällars barnvaktande. Trivs verkligen hur  bra som helst i deras sommarhus och kameran gick varm ända tills batterierna tog slut! Igår var det några timmars lek på stranden, varm choklad i soffan på kvällen och sen en lång natts sömn.

Idag fick jag hela huset för mig själv, simmade nedanför klipporna (!!), tog en siesta och kämpade mig igenom spanska Elle. Gick runt i huset, luktade på havet och njöt av det totala lugnet. Kan inte riktigt förstå hur man kan ha ett sommarhus i samma klass som ett femstjärnigt hotell? Klagar inte!

Har legat länge för att få ordning på bilderna och det är  fortfarande en del att fixa, men eftersom jag lovat mamma underhållning till morgonkaffet så får ni se några nu iallafal! Såå, det här är en del av oasen i Cala D´or.








Ringer till tomten och ställer in julklapparna

Hur många pepparkakor behövs för att göra ett barn snällt? Nej just ja, pepparkakorna räcker inte ens. Önskar mig ett bättre tålamod just nu, kanske ska hänga med Emma på den kommande meditationen...? Well, nu ska jag leka legocity med ett litet ego, sen göra läxor. Positivt Jenny, tänk positivt!

Vi hörs väl på söndag.

Övrigt

Smoothien hamnar inte riktigt på min topp-tio lista, men den gjorde iallafall magen sprängfylld efter middagen. Blev lugnt och stilla här på rekordtid, sen är det helt typiskt att när jag för en gångs skull har tid att se en film så visas bara dåliga. Har underhållit mig med lite städning, provning av mina nya jeans (!) och nu ska ansiktet få sig en omgång.

När alla är vakna imorgon är det sommarhuset som gäller. Det vankas stranddag i solen eftersom det talas om blå himmel och 25 graders värme. Befinner vi oss i november eller? Iallafall är ju som ni alla vet en kamera i min ägo nuförtiden (är det ett sammansatt ord?) och därför kan vi se fram emot en massa fina bilder här på söndag! Ska bli sjukt kul att visa =)

Afternoon

Trevliga timmar ute bland affärerna blev det, speciellt när August dök upp och shoppade mer än vad jag gjorde. Mystiska butiker, spansk service, godisaffär och springskor var lite av det vi hann utforska - sen inhandlade vi båda föda till respektive familjer. I min påse hamnade dock bara en fruktcoctail, här ska styras en smoothie till efterrätt ikväll!

Och sen? Barnvakt som alla helger.


Igår.

"Ni ser exakt ut som två turister på upptäcksfärd.. som försöker se sportiga ut med inlinesen under armarna!"


Man kan kalla mig mästerkocken

Istället för att slänga pengar på ännu en Combi 1 (hann ju köpa kaffe på skolan!) bestämde jag mig för att vara duktig och för en gångs skull laga lunch och inte bara komma hem för att äta färdiglagat. Sagt och gjort. Vid gasolspisen luktar det likadant som i stugan och med frysta wookgrönsaker, korv och sötsur sås blev maten riktigt lyckad. Tyvärr hade visst resterande i familjen ätit när jag bjöd in dem till köket och mitt mästerverk - ska kolla upp det innan nästa gång..

Nu är jag ledig till 6-7 tiden och jag ska springa iväg på en liten stadstur. Önskar att jag kunde berätta den roligaste saken jag ska fixa, men den är superhemlig och jättekul. Hih


Här är bilen, pappa



Vi kör en bmw!

Ett stycke havremacka

Ni vet när man vaknar under natten och är helt säker att man försovit sig? Eller bara antar att det är morgon? Det har jag lyckats med ett antal gånger inatt och kan inte påstå att min energinivå ligger på toppen just nu - men min goda macka med ost skuren med osthyvel gör att livet känns ljusare. Så himla gott!

Hinner inte med något Dunkinkaffe innan skolan eftersom jag ska med föräldrarna på ett annat äventyr. Förhoppningsvis hinner jag med andra delen av lektionen! Annars får vi se vad dagen bjussar på, barnvakt är jag ikväll iallafall..


Åtta veckor..

.. är lika med 56 dagar och så lång tid har jag nu bott på Mallorca. Om man inte märkt det innan så känns det verkligen hur snabbt tiden egentligen går, på ett sätt åkte jag nyss hemifrån men samtidigt så är "hemma" så långt bort. Speciellt alla ni där hemma.

Och alla ställer ofta samma fråga; Hur länge ska du stanna? Svaret är att jag helt ärligt inte vet. Det är väl halvt sagt till i slutet på juli / början av augusti nästa år, men det är så ruggigt svårt att säga säkert när känslorna kan ändras snabbare än kurvorna i berg & dalbanan. Ibland är jag osäker på om jag får ut det jag vill av att vara aupair, men det får tiden utvisa!

Den här torsdagen har iallafall varit en bra torsdag med långfärd på inlines, skratt och sen avslutades de lediga timmarna med en välbehövlig glass på Dunkins - nyaste (läs billigaste) stället att hänga på. Combi 1 är numera en standard!


Uppdrag till alla er:

Exakt vad är det man tränar när man åker inlines?

Ska slänga mig i en snabb dusch, hoppa in i bilen, köra till skolan och titta på galna lekande ungar innan jag kan vända hem igen. KUL! Ska göra läxa medan (supereleven)


Godmorning världen

Molnen verkar ligga tätt över himlen, men tydligen ska det ändå bli över 20 grader. Har haft en stund av lugn i mitt rum och nu funderar jag mest på om det går att åka inlines i shorts eller inte... stora problem på Mallis den 19 november!

Igår storstädade jag mitt rum, tror att lillkillens rum får vänta till nästa torsdag.

Gillar..

.. min nya kamera! Det har dock inte blivit många bilder knäppta under denna dag - men det ska vi ändra på imorgon, speciellt då det vankas en tur med inlines och fint väder! Sen har jag upptäckt ett misstänkt gnissel när linsen åker in och ut.. fast ingen blir nog förvånad om det skulle vara något fel på den, brukar vara min vanliga tur ;)

Har varit en bra spanskaelev nu ikväll och renskrivit anteckningar från lektionerna. Ska fortsätta på samma inslagna spår från och med nu!


Kan tänkas att den är likadan som din Vickan, vad tror du?


La camera is back in town

NU har jag köpt en kamera! =) =) =)

och annars idag.. fyllde på med koffein på dunkins innan skolan, var pigg hela lektionen, fikade födelsedagsfika för August, shoppade loss lite, lagade superlunch (stekt ägg, morötter och majs) och nu stryker jag kläder med spellistan från avskedsfesten på högsta volym. Sen luktar mina fötter äckligt också - mckängorna i värmen fungerar sådär!


En Manhattan por favor

Sitter hos Emma nu en liten snabbis innan jag ska hem och ladda upp inför morgondagen. Kvällen har varit trevlig med bra sällskap, sallad, biljard, airhockey osv osv. Imorgon back to work!

Matdags

Har provat jeans tills jag blev svettig, rekordduschat, druckit kaffe på en parkbänk och nu blir det middag på Porto Pi med biljardspel som efterrätt! =)


Ute på långtur

Benen hade kunnat jämföras med nykokt spagetti när jag stapplade in genom dörren här hemma, efter att dessutom behövt överleva 3 trappor. Vi åkte i ungefär 2 timmar och det blev en hyfsat lång sträcka kan jag påstå! Höjdpunkten var nog en jättebacke, den var inte så lyckad uppför men nerför kändes det som att svicha nerför en slalombacke - fast med stekande sommarvärme. Svetten rann och vi önskade att bikinin hade packats ner i väskan, det ska styras på torsdag.

Det känns inte som november! Nu ska jag ha siesta en stund innan det blir kamerajakt!


Det bästa just nu:

Ääär att jag är ledig idag och att vi flyttar till det nya huset om ca två veckor. UNDERBART. Jag längtar helt galet till min egna lilla lägenhet med egen toa, stora fönster att sitta i och massa mera fint. mm!

Har nyss ätit en god frukost och väntar på att Emma ska komma hem från sin handling, sen blir det inlines i solen och den 23gradiga värmen!


Inför beachen

En stor applåd till mig och Emma är nästan på sin plats efter vår joggingrunda. Kanske inte världens längsta och kanske inte världens snabbaste - men det är väl känslan i kroppen som räknas? Imorgon ska vi fortsätta hurtigheten med inlines direkt på morgonen (okej, inte riktigt på direkten) och så länge inte musklerna hunnit drabbas av träningsvärk innan jag vaknar blir det nog super!

Annars då? Har nyss bäddat rent i sängen, duschat, hoppat i min nya (och snyggare!) pyamas och knaprat i mig ett äpple. Tyvärr verkar inte mamman här ha lika bra koll på äpplen som en annan person i huset, mina inköp har alltid smakat mycket godare! =)

Nu ska jag sova! och Elin min plutt, jag ska skriva ett lååångt svar på ditt facemail när jag vaknar! För då är det tisdag och jag är LEDIG! Och Sara ska också få ett svar i inkorgen :D


Jenny trixar

Har kommit på mig själv med att vara otroligt seg på att uppdatera bloggen för tillfället (förlåt om du fick tråkigt morgonkaffe idag, mamma) men en skärpning är på G. Idag börjar nämligen, som så många gånger förr, mitt nya liv.

Med andra ord är det slut på att heta Jenny soffpotatis och tänkte göra något åt det faktum att jag inte är ett dugg sugen på att köpa nya jeans - trots att jag snart är helt utan byxor. Chokladsuget skall minskas och mina joggingturer ökas! Första löpsteget på lääänge togs igår ;)

Idag har jag börjat styra upp en superjulklapp och imorgon MÅSTE jag styra en kamera, webcambilderna fungerar inte i längden - men jag slänger in min fina halsduk här ändå. Halsduken som hann användas två gånger innan värmen återvände till hela 23 grader. Den får vänta i garderoben, typiskt va?




Fast börjar ju bli grym på det här med fejksmile framför datorn...! (hähä)


Söndag

När alla var vakna och färdiga packade vi in oss i bilen för att åka på äventyr. Hamnade i Andratx, tydligen ett ställe där alla kändisar hänger och dinglar under somrarna. Det var fint, skorna blev blöta, händerna smutsiga och vi hann med både skratt, prat och bus innan vi åkte hem igen. Sen god lunch, siesta och nu ledigt ett tag framåt (läxor!)


Himlen där ute är blå

Kvällen igår började riktigt bra, men bäst blev den när ett mail hade landat i inkorgen på hotmail - från Vickan. Tack, jag blev så glad :)

Läxorna med lillen är just färdiga, får se vad dagen bjuder på!


Blir snart en nöt

Kvällen igår blev supertrevlig. Pizza, en flaska rött och massa prat i flera timmar innan det blev en rundvandring med gratis tequilas - gooodkänt! Hade sovmorgon imorse och fikade svensk müslifrukost med hårdbröd innan det blev småprat med mamma ett tag.

Runt halv ett gled jag iväg på min första riktiga långtur ensam i bilen och helt sjukt vad jag tycker om motorvägar, öppna rutor och hög musikt! Inte en endaste felsväng väl framme hos farföräldrarna blev det jättegod lunch och sen lek ute bland fälten i flera timmar. Det var länge sedan jag klättrade så mycket i träd.. eller lekte krig..!

Är lite ledig nu fram tills föräldrarna ska iväg på middag, tänkte dock slänga Enzo i badet snart så att han somnar tidigt - jag vill se film ikväll! =) Seen tog just min påse med 300 g pistagenötter slut och hade man blivit grön av att äta mycket hade jag definitivt lyst nu!


Laddar

Barnfri ikväll och jag ska pallra mig ut i natten så fort Camilla har slutat. Föräldrarna har ansträngt sig för att jag skulle få en ledig kväll och med föräldrarnas kommentar ("Vad har du för planer nudå? Bäst för dig att du går ut, annars skickar med dig till farmor och farfar också.. hä hä") i bakhuvudet har jag väl inte så mycket val ;P Jag är taggad!

Sen var det något jag tänkt berätta för er men jag har glömt för tillfället.. Men min böter är betald iallafall!

En bekännelse

Jag behöver en kamera..snabbt!



´Fredag den trettonde

Trots att det här sägs vara en otursdag pekar alla tecken på att så inte blir fallet (men man ska aldrig säga aldrig!) Fick tillexempel just reda på att jag är ledig ikväll med en lååång sovmorgon imorgon och det känns inte alls helt fel - även om det hade passat bättre imorgon.

Ska sätta i en högre växel nu och speeda iväg till skolan.


Ett ord: MAGISKT

Eller faktiskt så räcker det inte. Showen innehöll ingen trollkarl som jag trodde - den var fullproppad med clowner och den stämmer precis in på känslan "glad i magen". Sjukt, galet bra och jag vet inte riktigt hur jag ska få fram det till er som läser... inte ens en kamera hade hjälpt, den måste ses av alla som får chansen!

Den heter iallafall "Slava's Snowshow" och är en del av den världskända cirkusen Cirque du Soleil. Klicka på bilden här nedanför sen så finns mer bilder, det är showens hemsida.

Jag är glad i hela kroppen och det känns som om jag spenderat de två senaste timmarna i en galen, färgglad dröm proppad med spindelnät, skratt, musik, såpbubbblor, papperssnö, flygande ballonger och mycket, mycket mer. Så himla härligt! Sen körde mamman rakt i en sten och vi skrattade tills vi fick ont i magen.

En superkväll och det känns inte ett dugg jobbigt att jag inte hann med läxan och får skämmas imorgon.


Sim sala bim

Nu ska jag titta på en trollkarl resten av kvällen - från bästa platserna! Ibland har au pair-jobbet helt okej förmåner (förutom att jag inte hinner äta middag) :)

Rätt så galet

Det är HELT sjukt varmt ute nu och lite ångrar jag nog att det inte blev en stranddag istället för min cykeltur. Fast de där 40 minutrarna behövdes, måste ta tag i min springning snarast!

Några timmar kvar innan det är dags för barnpassning igen och jag ska rusa iväg för att betala min böter. Roligaste saken idag!

Mallorca i November

Jeansjackan på, fruktdryck i väskan och så iväg på cykeln mot någon fin bark tillsammans med min bok. Hörs kanske igen om några timmar! ;)

Never say never

Till min stora förvåning var det en pigg, pratglad sexåring som klev upp i morse och morgonen har kantats av roliga idéer. Den sista var att byta ut trädet nedanför trappen mot en trampolin - allt skulle ju gå så mycket snabbare då?

Idag är det ingen skola och jag tänker ta en luuugn morgon med en bok och kanske lite tv innan jag ska ge mig ut på stöveljakt. Dessutom har man spått 25 grader, hade inte en förkylning redan börjat gro i mig hade det utan tvekan blivit ett dopp i havet. Typiskt.


Sleep tight

Ensam mamma söker är en bra humörhöjare såhär på kvällskvisten - sovdags nu och imorgon ska jag vara superpigg, superduktig och effektiv! hä hä..


Inte dåligt humör



Sen behöver jag nog ingen kamera ändå.. är ändå hyfsad på paint? ;)


Naglarna är filade

Meningen var att en glad bild med min nya supermysiga halsduk skulle laddas upp i det här inlägget, men jag känner mig på fel humör. Huvudet dunkar, mina pipas är slut och jag tror att lite av morgonens hemlängtan fortfarande sitter kvar. Eller inte hemlängtan kanske, men något ditåt som inte går att sätta fingret på. Kanske rastlöshet? Sen är jag sitta-med-mamma-och-dricka-kaffe sjuk också.

Solen skiner ute och det är 20 grader varmt, svårt att förstå att vi för bara någon dag sedan pratade om att köpa mer vinterkläder. På skolan blev vi iallafall överösta med läxor så jag har en massa att sätta tänderna i ikväll och dessutom gjordes inga läxor med lillen igår när jag var ledig - så idag blir det dubbelt upp. MM!

Nu ska jag sno en god yoghurt från kylskåpet =)


Visst är det konstigt ibland

När jag kom innanför dörren igår kändes mitt liv som världens bästa; Tur med familjen, nya saker, ett annat land, nytt språk och allting som jag så länge velat göra. Sen vaknar jag idag, väcker världens mest sura unge och vill inget annat än att krypa ner i min egen säng hemma i Sverige, äta mina favoritfrukost eller mysa med Simpen i soffan - och så vet jag att det inte går.

Meeeen inget deppande här, nu ska jag fixa det sista, gå ut i det 17-gradiga vädret och pallra mig till skolan.


Palma får också bra betyg

Har haft en riktigt, riktigt bra ledig dag idag faktiskt - och ändå har jag varken köpt min kamera eller betalat bötern än. Jag har bestämt att lyckan vänder nu! Imorgon är det vanlig dag igen, dvs skola och jobb.

Tack för alla kommentarerna om håret och oroa dig inte mamma, lockarna kommer tillbaka imorgon efter morgonduschen - jag saknar dem också en aning ;) Godnatt!


Betyg: Godkänt

Mörkare färg, lite annorlunda klippning och en föning som gjorde att jag för tillfället vandrar runt i rakt hår. Än så länge känns det bra, återstår bara att se hur lockarna beter sig efter duschen ikväll! Har blivit förföljd av pappan i huset nu under senaste timmen "Gaaaalet, bra jobbat av frisören. Känner ju knappt igen dig! Snurra runt en gång till!"

Måste väl vara ett bra betyg?


Nu ni

Håll tummarna, korsa fingrarna, be till gudarna och använd alla era tankekrafter - för nu sätter jag mig i frisörstolen om exakt 50 minuter.

Jag tar med mig mitt lexikon under armen..!

peppar peppar!

Världens godaste chokladbollar står just nu i vår kyl och jag kan inte annat än vara stolt över mitt och Enzos verk. Smakade hur bra som helst och magens skrik efter choklad har tystnat! (med hjälp av min vecko-chokladkaka också).

Galet trött nu, så dags att dra täcket över huvudet, släcka lampan och sova som en stock. Imorgon är en stor dag; Hår ska klippas, böter betalas och kamera köpas. Fint!

Smakade munskölj för barn idag också. Jordgubbssmak i munnen i flera timmar blev resultatet =)


Det är inte billigt att vara jag.

Som ni alla säkert vet vid det här laget tappade jag min kamera för ett tag sedan. Sen tappade jag en mobil också (slapp betala som tur var). Sen var jag tvungen att hälsa på sjukhuset och fick bevis för hur bra Sverige är i jämförelse - här är det svindyrt.

Då tycker vi väl att det borde räcka? Att ekonomin fått ta nog med smällar? Nej.

I fredags lyckades Jenny Boberg köra mot rött ljus mitt inne i Palmas centrum. Har korsat fingrarna hela helgen och hoppats på att ingen såg - men det funkade såklart inte. Idag ringde polisen på dörren med en fin böter i handen, "brottet" rubriceras som allvarligt och den gick på inte mindre än 105 euro. BRA! Tydligen skulle den egentligen gå på 300, kanske såg de att jag var blond och svensk.. Tur i oturen kanske, men just nu kunde jag lika gärna ha kastat alla mina pengar på gatan.

Sen ska jag klippa mig imorgon också... och så vill jag shoppa. Blir inte många utemåltider från och med nu!


Sömntutan

Gissa om jag försov mig idag? Inte så lyckad med tanke på att jag är den som ser till att allt är klart när bilen avgår mot skolan. Mamman var iallafall vaken, så hon kunde väcka mig och katastrofen inträffade inte. Puh.

Har nyss gjort ännu ett anfall mot mina löss (det är dags att dom dör nu!!) och nu är det snart skoldags för mig med. Drömde förresten om en snabb visit hemma också, överasskade alla eftersom ingen visste att jag skulle komma hem och mest kul var det att ringa till Mellan. Haha, inte så konstigt att jag inte ville vakna =)  


preterito indefinido.. bla bla bla

Kämpar tappert med min nya regel som lyder: Släcka allt och sova klockan tolv. Den har fungerat ganska bra sedan den infördes och jag behöver uppenbarligen sova mera!

Blir några timmar i skolbänken imorgon, sen håller vi tummarna för lite bättre väder också. Natti!


Tataaa

Känner mig less och det kliar i mitt hår av lopporna som mest troligt bosatt sig på min skalle. De verkar ha överlevt mina upprepade försök till dråp med hjälp av lus shampoo. Måste vara något billigt inköp..! 

Har iallafall haft världens mest typiska söndag och det känns fint. Det blev en cykeltur i värsta stormen, regnet skvittrade medan vi cyklade upp och ner för trappor (!), lekte på stranden och drack festis på en fin parkbänk. Mys framför tv'n, siesta, nintendo, bokläsning och lite städning innan god middag. 

Nuu ska jag bara ligga och slappa ännu mera innan det blir en tidig kväll med lång natts sömn. SKÖNT!


Världens bästa




Om jag varit hemma hade det inhandlats en present för länge sen - men i år blev det bara ett sms med en puss i. Här på Mallorca verkar man inte fira någon dag för varken mammor eller pappor, men jag är ju inte spansk. Så, Grattis på farsdag Pappa!


Bilden kan inte visas

Det droppar in klagomål på min bildlösa blogg här med jämna mellanrum, tänkte bara trösta er med att en kamera skall inhandlas fortast möjligt. På måndag eller tisdag. Det får bli första, bästa, fina - sen ska jag bildbomba här!

Min kväll har varit lugnare än en filbunke. Först tog det hundra år innan godnattsagan tillslut var färdigläst och jag kunde ha lite tid för mig själv. Har lånat en bra bok av pappan, pratat med mina päron och ätit müsli ur ett glas. Kom just upp ur ett skönt bad (mitt hår var galet äckligt) och nu ska jag sussa.


Höst och 23 grader i solen

Blåsten och de fallna löven skvallrar om att hösten faktiskt är här, även om det fortfarande är sommarvärme vissa stunder. Vädret skiftar sjukt snabbt också, ena sekunden sol, andra blåst och nästa störtregn. Det känns rätt bakvänt med årstiderna jämfört med hemma, speciellt när man redan börjat pynta träden med julbelysning, det ska visst vara helt galet mycket sånt om någon vecka eller två.

Åt iallafall världens godaste sushi till lunch, har tagit en skön promenad, gjort bort strykningen och nu blir det en lugn barnvaktskväll framför tv'n. Sen måste jag bestämma vilken kamera jag ska köpa också - sjukt vilken dyr utekväll det där blev. Inte igen!


(stryk)järnet

Sitter med munnen full av pipas och har en känsla av att huden innanför läppen snart kommer vara sönderfräten av allt salt. Men det är ju så gooott!

Fick sova länge i morse, åt frukost, byggde lego och snart är det läxläsning som gäller! Kanske blir en tur på sjukan med lillkillen och foten - sen vankas lunch på restaurang, sushi står på menyn. Allt pekar med andra ord mot en bra dag, förutom att jag har massor att stryka...! Plus barnvakt ikväll, jag hade hellre varit hemma i nordmaling på storkalaset om jag ska vara ärlig! ;P


Sovdags

Hemma, säker och på gott humör - dags att sova för att ladda morgondagens batterier! =)

Hårdbröd med ost

Min frukost här blir bara mer och mer lik den där hemma - i förrgår kom föräldrarna hem från Ikea och berättade glatt att de inhandlat något åt den svenska flickan i huset: Knäckebröd. Mumma! Dessutom tog de fram osthyveln idag, imorgon blir det en riktig ostmacka.

Jag överlevde skolan, det var i och för sig bara halva lektionen eftersom jag och Emma gled iväg på äventyr i mitten. Man skulle kunna säga att ännu en sak kan läggas till i mitt livs-CV nu, om det är bra eller dåligt tål att diskuteras.

Det blev inte heller något barnvaktande ikväll, så jag ska nog springa över till grannhuset där det tydligen bakats brownies ikväll. Troligen blir det en runda bland discoteken också, nyktert, för imorgon vankas nya äventyr. Ryktet sa bland annat sushi. :)


I Soller på glassfabriken


Masterchef med happy burgers

Idag var det jag som stod för middagen i huset: Hemmagjorda hamburgare. Jag har i princip aldrig ens rört köttfärs med fingarna förut, jag brukar slänga allt direkt i stekpannan och tillaga antingen köttfärssås, tacos eller något annat spännande. Iallafall - mina hamburgare blev supergoda! (alternativ karriär om aupair inte funkar blir att starta min egen restaurang; Svensk husmanskost)

Annars.. en fin dag idag! Trots att lillkillen får mig att vilja hoppa från balkongen ibland, tur att han har sina ljusa stunder också. Imorgon är det skola som gäller - jag ska upp tidigt och göra läxa!


Gör om mig 2

Det blev ingen klippning idag - däremot har jag en tid på tisdag.

Situationen är egentligen ganska ful och i morse blev jag medveten om att mina värdföräldrar redan har arbetat ut en plan för hur mitt hår borde klippas. Eftersom frisören nästan bara pratar spanska förklarade mamman vad som behövde göras, jag hörde "lättfixat, inte så mycket produkter, fint när man vaknar.." lite pet i håret och sen satte vi oss och tittade på bilder i tidningar. Jag hittade ingen - men snart visar hon mig den perfeeekta frisyren; KORT. Och inte kort som jag har nu, utan riktigt kort kort.

Kanske inte behöver säga att det behövdes en liten förtydling från min sida och efter en stund kunde jag behålla längderna - men med en bättre form. Jag berättade att färgen också behövde fixas lite och de höll genast med ("jaa, det har ju en liten konstig gul färg nu..! Men du kan inte bli mörkhårig, du passade inte riktigt i det på bilderna..") så lite blonda och mörkare toner ska sättas i.

Brutal ärlighet finns det gott om här - vi ser väl om jag kommer ut från salongen som en helt ny Jenny på tisdag ;)

Väldigt snart

Jag har hunnit få en möjlig plan till kommande frisyr. Nu återstår det det bara att se om jag klipper mig alls - ni kan ju hålla en tumme! (och nej mamma, dålig hjälp! ;D )


A little bit of help please

Imorgon ska jag kaaanske styra upp mitt hår. Problemet är bara att jag inte vet HUR jag ska styra upp det. Satsa på lite längre igen? Lika kort? Kortare? Samma färg? Mörkare?

Och ja, jag är sent ute. Den enda som hinner läsa det här innan det är dags är du mamma, så kom med ett riktigt bra och avgörande tips! Dessutom har jag ju troligast löss också - då är det ju perfa med ett besök hos frillasören!

Godnatt =)

Kom ihåg:

- Att sexåringar inte har riktigt koll när de är på toaletten. Kolla ALLTID ringen.

- Att sexåringar kan få för sig att kissa i badkaret. Låt dem INTE skvätta kissvatten på dig.

Mitt humör är inte alls på toppen just nu, dessutom försöker jag bestämma vad mitt nästa drag blir sen när tiden som aupair är över. Plugga eller inte plugga? Om jag ska plugga, vilket program? Och om jag inte ska, vad ska jag pyssla med istället?


Polisen och jag

Känner mig lika stolt som Kalle Anka när han vinner över Alexander Lukas: Jag har lyckats anmäla min kamera och mobil stulen hos den spanska polisen. På spanska (och lite engelska) så nu ska papperen slussas vidare till mamma och kanske, kanske kan jag få tillbaka lite pengar.

Och när jag skulle gå tittat polismannen menande på mig och säger på knagglig engelska att det ju finns en väldigt fin italiensk restaurang alldeles runt hörnet? Innan min sega hjärna förstått vad han menade och hunnit hitta på en dålig ursäkt hann det bli hyfsat pinsamt. Dock inget att göra åt saken då han måste varit närmare 35 än vad jag är att fylla 20. Fint!


Flickor!

Har upprepade gånger fått frågan "Visst kommer du hem till jul och hälsar på..?" och jag har inte kunnat svara. Grejen är den att jag ända från början varit inställd på att inte kunna komma hem, men de senaste dagarna har hjärnan jobbat på högvarv för att lista ut ett sätt att vara hemma iallafall några dagar. Det skulle vara så galet skönt att fira tillsammans med familjen - och sedan umgås med alla fina under några dagar (juldagen!!)

MEN. Så i förrgår berättar mamman i familjen att jag ju har två veckors semester att ta ut någon gång under tiden jag ska vara här. Dessa veckor kan jag planera in i princip vilken månad som helst - utom i december för då ska familjen flytta och behöver mig här. Så, även om det faktiskt högg till på riktigt i magen kan jag inte komma hem något alls under jul utan får försöka hitta någon annan passande vecka. Och det sög ju.

Och Mellan, Vickan och Sara; Jag saknar er också!


Morgonstund har guld i mun?

Har nog aldrig träffat någon med sämre morgonhumör än lillkillen, det är som att trilskas med en traktor med dåliga ljuddämpare. Det brummas, hummas och gormas från sekunden då jag går in i hans rum tills han stampar ut genom dörren. Trevligt!

Skola om en timme och jag är väl sådär halvtaggad på dagen. Måste pallra mig till polisstationen för att anmäla kameran och mobilen - med största sannolikhet kan de inte ett ord engelska. Bra träning för mig iallafall..!


"Det måste vara hårt att vara kyckling i Spanien"

Sängdags igen efter en låång och fin dag.

Vi var ett riktigt bra äventyrsteam idag, Emma och jag.Skulle nog påstå att vi fick 4 av 5 toasters på turistskalan då vi vandrade runt i Soller med kartan i högsta hugg och inte en aning om vad vi skulle göra. Trots det avverkade vi alla "måsten"; det vill säga att vi åkte trätåg, litet tåg, åt glass på glassfabriken, tittade på kyrkan och hamnen mm. Besöket varade i 4 timmar och efter massa skratt och roliga misstag återvände vi hem igen.

En kort paus hemma innan det bar vidare mot en mysig kväll med tjejerna. Janina fyllde år och vi hann med både ett utecafé, en liten pub och en promenad innan tröttheten smög sig på. Imorgon är det skola som gäller, måste styra upp det här med spanskan! 

 Emma styrde kamera idag, så Sollerbilder kommer senare. =)


Med en pollypåse och en bit marabou

Visst är det så att man nte uppskattar allt man har förren man tappar det? I lördags var Emma på Ikea och handlade hem svenskt godis. Ni har antagligen redan lyckats lista ut vad jag beställde - och oj vad jag har njutit av alla pollysar, lite igår och lite idag. Mumma!

Har sovit som en stock inatt och nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att fara.

Vill dela allt det här med er.

Tänk er ert drömhus, låt det vara vitt och placera det på klippor man kan dyka från vid ett klarblått hav. Lägg till en stor terass, djungelliknande trädgård och en stor pool. Handgjorda möbler, fina rum med egna toaletter, stora fönster och så en galen utsikt över stranden. Där har ni familjens sommarhus i Cala d´or och det är där jag varit sedan i lördags. Känner ett stort behov av en kamera, jag vill ladda upp en massa fina bilder här - men just nu kan de bara sparas i mitt huvud.

Förra veckans svacka är passerad nu iallafall. Måste säga att bara möjligheten att sola på en strand lördag den 1:a novemvber, äta lyxiga luncer på restaurang och sedan kunna klättra i grottor, titta på slott och sova siesta på en söndag gör det ganska svårt att vara deppig. Dessutom fick jag veta att jag har två veckors semester att planera som jag vill - och det känns bra kan jag lova!

Nu är det förresten långt efter läggdags, imorgon är det ledig dag som gäller och jag ska på äventyr tillsammans med Emma. Men jag har förresten en bild från Cala d´or huset som jag kan bjussa på. (hade fin utsikt när vi var ute med båten förut)



Heeeeelt okej, visst? :) :)

NU ska jag sova, godnatt!


RSS 2.0