lets goo

Fötterna ömmar efter ett antal timmar i nya skorna (vara-fin-lida-pin-melodin) och extrajobbet får väl godkänt. Kan absolut spatsera runt bland alla härliga vinter-/jul-/nyårskläder hela denna månad - även om kassan känns lite som ett mysterium.. :) Och på tal om månad, det är december om en timme? Jag börjar sakta förstå vad alla menar med att tiden ibland går lite för snabbt.
.
Imorgon vankas äventyr igen. Vilket sorts är en annan femma - men det är ju i alla fall något jag aldrig gjort förut. Allt enligt livsfilosofin med andra ord.. Hi hi.

..har jag kommit till en pizzeria..?

Igår var det dags för ännu en kväll av kuliga påhitt och den här gången slog vi på stort med middag, caféfika och bio. Massor av skratt när vi vandrade runt som en mindre skolklass på studieresa och hela kvällen får fem av fem toasters. Maktens män var filmen vi valde, men den får inte riktigt lika höga betyg som jag trodde från början.
.
Idag? Första dagen på nytt jobb och jag är halvnervös. Ska ta på mig mina nya, fina skor (egen julklapp i förskott..) och det borde ju ge lite pluspoäng. Har även gjort störtsa chansningen med lägenhet idag - håll varenda tumme och tå som ni har hela denna vecka!

Så att man aldrig behöver gå sysslolös

Jobbar just nu med att försöka förstora livet lite. Eller förstora kanske är fel ord, men första steget på vägen är i alla fall en TO-DO-LIST utan rangordning. Egentligen har jag redan en ( en 100 saker att göra innan jag dör-lista, fast lite längre..) - men nu ska den användas också. Kul att jobba mot liksom. Och det finns så många planer och idéer att de är dumma att glömma bort. Och eftersom man är bättre att hålla sådant som man skriver upp på officiell plats så listar jag några på en gång:
.
- Hoppa fallskärm
- Lära mig spela gitarr
- Plugga utomlands = prata flytande spanska!
- Jobba utomlands
- Hoppa bungyjump (om jag hittar en lina som ser hållbar ut)
- Hitta lägenhet i Stockholm
- Springa två mil utan att stanna
- Börja dansa igen
- Lära mig sticka tjocksockar (minst ett par..!)
- Resa till Sydafrika
- Fixa pärlor så att jag kan göra smycken
- Köpa (hyra/leasa..) en stor bil
- Göra palt från grunden (med fläsk i!)
- Alltid byta jobb när det verkligen aldrig känns kul att gå till jobbet längre = hitta utmaningar
- Lära mig surfa
- Förbättra min kulturella sida
- Ta en till dykkurs --> dyka på barriärrevet
- Gifta mig (krävs ju iofs lite från part nr2 också..)
- Gå en målarkurs. Typ akvarell.
- Fixa photoshop på min dator
- Komma ihåg att göra mina ryggövningar
- Bygga ett hemmabibliotek/en bokvägg i mitt framtida hem
- Åka till alperna
- Börja använda klocka
- Köpa en Le crusetgryta när jag inte är student
- Spela paint ball
- Prova skriva sms med lösnaglar
- Se en match mellan Real Madrid och Barcelona live
- Gå en buggkurs
- Prova Bikramyoga
- Skönhetsoperera brösten till D+kupa...................... hahah eller inte. (Den var bara för er skull mamma och pappa)
.
.... och massa mer. Nu finns det alltid något man kan försöka kryssa av om livet känns lite för tomt/långtråkigt, eller? Påminn mig om jag glömmer någon gång!

måndag

SOL, snö, minusgrader och kaffe. Grupparbete med hjärnor som går på högvarv och en gratis lunch att hämta ut på Coop. Inte en enda föreläsning och fulla möjligheter till att påverka och bestämma över dygnets 24 timmar. Pretty much a good day.
.

fint som snus

Full poäng till vädergudarna som slänger snö från himlen. Tack tack tack! Lite tråkigt att det vita förvandlas till vattenpölar på backen, men det var tillräckligt för att dansa runt lite i och den mörka backen övervägs av alla övriga adventgfeelings. Har fikat med Edin i flera timmar och pratat om hela världen, jag tycker om söndagsmys med tända ljus.

Första advent

Hade egentligen önskat mig snö såhär till första advent, men nu får jag nöja mig med tända ljus och min konsumentbeteendebok innanför ett regnigt fönster. Fast första advent är ju alltid första advent och jullovet (=hemfärd) närmar sig snabbt som attan.
.
Åt världens godaste sallad (som av otur kryddades med porslinsflagor..) framför en helt okej film igår. God glass med chokladssås som stelnar och massa prat till efterrätt. Hemvägen blev också spännande, fick inte riktigt sova som det var tänkt..

HELG

Sovmorgon, kaffe och goda avokadomackor till frukost. Kurslitteratur varvat med vanlig pocket och tända ljus på mitt julpyntade köksbord. Ska snart ut och vandra en sväng i den härliga solen och möjligen spana lite i butikerna. Har hört rykten om att orkanen Berit kan vara på ingång och jag vill ha så mycket frisk luft jag kan. Sen? Lördagsmys med Cajsa i Estocolmo!

Göteborg på tolv timmar

Har haft en helt fantastisk dag i Sveriges näst största stad på Swedish Matchs snusfabrik. Kändes lite som att gå runt på en tomteverkstad - enda skillnaden var att "tomtarna" inte hade röda luvor och att det sprutade ut snusar istället för leksaker. Imponerande produktion i alla fall och hur intressant som helst. Under besökstimmarna hann vi även med ett café, ett ölhak och en thailändsk restaurang där jag fick inviga mina thailändska smaklökar. Betyget lyder starkt men gott!
.
Alla andra hänger på skidpub ikväll, men jag viker in årorna och kryper ner under täcket med min nyinköpta pocketbok. Ingen kurslitteratur denna fina fredag.

thuuursday

Tänkte börja med att påpeka att det var en relativt övertrött tjej som hade placerat sig själv framför datorn igår kväll. Kan lugna er alla med att jag inte fått storhetsvansinne eller oekonomiska vanor - det finns ännu en önskelista här hemma på en lite mer lagom nivå.. ;)
.
Kom just hem efter ännu en intressant dag på skolan och jag är fortfarande lite förundrad över hur kul den här kursen är. Ni vet när huvudet bara startar igång som? Storvinst på plugg innan jul och bra boost för humöret. Och på tal om boost: Imorgon är det en dagstripp till Göteborg tillsammans med två favoritkillar som gäller. När vi återvänder är vi proffs på allt som har med snustillverkning att göra..!

Till mamma och pappa...

.. här kommer min jul-önskelista som ni så snällt bett om. Kan egentligen inte komma på något speciellt, men sen tänkte jag att det ändå finns några saker som skulle vara bra att ha. Sååå here we go, sju önskningar från Jennybo:
.
.
Ett hus.
Det måste vara stort med många rum eftersom det ska rymma alla mina vänner, släktingar och framtida tjugo barn. Om det dessutom finns gym, SPA, pool och annat bra är det stooort plus.
.
.
.
En lyxyatch. Som student är det ju viktigt att kunna slappna av lite då och då. Efter mina surfresor är min kassa lite ansträngd och jag tänkte att det blir lättare om allt finns på samma plats..? (ni får så klart varsinn egen hytt, men jag vill bo i tornet!)
.
.
.
Ett litet tillbehör till den stora båten ovan. Den ryms perfekt i förvaringsutrymmet längst bak och blir perfekt för de små, kortare turerna in på land. Lite kul också att den ser ut som ett rymdskepp, dessutom slår den nog pappas traktor som leksak.. :)
.
.
Ett privatjet. Då kan vi flyga till varandra mycket fortare! Speciellt när mitt hus helst ska vara utomlands. Och biljetter behöver man inte heller boka - bra va?!
.
.
.
En kock. Det behöver inte vara Jamie Oliver, men gärna någon i samma klass. Om han orkar gå till ICA och sköta handlingen också skulle det vara toppen, men annars är nog god och mag-snäll mat viktigast.
.
.
.
En robot. Mest för att städa, damma, diska och dammsuga. Och om den även kan göra läxor och plugga inför tentor så är den helt fantastisk!
.
.
.
Och sist men inte minst på min lilla blygsamma lista vill jag ha en GRODA. Som såklart ska förvandlas till en prins (eller vampyr) när jag pussar på den.
.
Så. Och sa jag att jag älskar er supermycket också? Fast det vet ni väl?  JÄÄTTEMYCKET liksom. Och jag tycker om julklappar.. också jättemycket.. :)

all about you

Egentligen är jag inte alls sugen på att hänga på sjukhuset för en massa undersökningar, men nu är jag trött på min mage. Det är inte riktigt sjysst att bara förstöra mina dagar såhär helt utan förvarning. Så alla håller tummarna för mig nästa vecka nu?
.
Har i alla fall preppat mig själv med mina psylliumfrö-blandning och sen kom Malin som en räddade räddande ängel med kvällsfika som var snällt mot en ansträngd magsäck. Fick energi till att göra klart uppgiften till imorgon och vi har en fin (men okul) studieplan att hålla oss till sista veckorna av terminen. Fina grannar är allt bra att ha.

det finns inga mirakel

Det finns två tidpunkter på dagen som jag gillar allra bäst:
.
- Supertidig morgon innan någon annan vaknat. Detta händer ju inte alltför ofta då jag är världens sömntuta och hellre stänger av väckarklockan än går upp när den ringer. Men, NÄR det väl händer, så älskar jag mitt kaffe, tystnaden och något läsbart. Gärna med tända ljus och ett stort fönster.
.
- Timmarna mellan 23-02. Min tid att briljera som sann nattuggla. Alla andra hoppar i säng, ljuden tystnar och de kvällar då himlen är klar så lyser stjärnorna. Ingen är online på chatten, radion spelar lugn musik och ingen försöker nå dig på mobilen. På mitt bord står då gärna en skål med nötter, varm honungsmjölk och min favorittidning.
.
Gissa vad jag gör nu?

need you to know.

Lyckades än en gång sova bort lite för många timmar än nödvändigt, men kan å andra sidan konstatera att helgens missade skönhetssömn har tagits ikapp. Blåbärsgröt till frukost och nu fikas här kaffe med pumpafrön framför årets mest intressanta kursbok. Kan dock inte påstå att koncentrationen är riktigt där den bör vara, men jag jobbar på det (ungefär lika effektivt som jag jobbar med städningen..) haha.

och alla dessa dagar ska vara heliga nästa år

Har just blandat ett glas oboy med alldeles för mycket pulver och njuter av en perfekt sockerchock. Har sovit alldeles för länge och mina fötter värker en aning efter gårdagens strapatser. Fast det var ju faktikst värt varenda liten skråma.
.
Både jag och Linnea hoppades på att e få vakna till en vit värld idag, som en skön avslutning på en hel vinterdag, men icket. Ute är gräset ungefär lika grått och himlen lika molning som de senaste dagarna. Hur som helst, lördagen var en superdag. Winter Jam var toppen, flera timmar utomhus och fantastiskt mycket att titta på. Galna trick i en galet stor och brant backe. Täckbyxor, täckjackor och solglasögon. Och så avslutades allt med fem timmars non-stop-dancing på efterfesten med en hel hög fint folk. Fyra av fem toasters!
.

WINTER

Har skött kvällen precis som en skötsam flicka ska efter "en alldeles vanlig liten kontorsfest" (inte mina ord). Spontan och fin kväll med både drinkar, barhäng och så slutligen ett kontor i världens hemmafeststämning tillsammans med två fina brudar. Den traditionsenliga McFlurryn på McDonalds hanns också med innan bussfärd hem och nu har jag fikat lite broccoli och annat kylplock som kvällsfika. Imorgon? Då intar vi WINTER JAM. Täckbyxor, vinterjacka och ullstrumporna ligger framme på golvet och klockan 07.00 börjar världens heldag. Känner att det nog blir en fullpott.

FREDAG

Sitter som mest här i min inte helt rena lägenhet och bara njuter av att det är fredag. Av att det här mest troligt kommer att bli en riktig superhelg. Av att kurserna vi läser nu är roliga (jag vill läsa böckerna!). Av att det snart är julafton. Av att det är massor av roliga planer inom de närmaste veckorna. Av mitt kaffe som smakar gott. Av känslan att det finns så många som gör dagarna så bra.
.


Det är så fint med frost på

Det känns så fint när asfalten är vit och när gräset knastrar under fötterna av frosten.

november

Har precis haft världens godaste frukost (okej, lunch..) med hela kostcirkeln involverad. Ägg, kesella, nötter, macka och kaffe; Perfekt uppladdning inför dagens konsumentbeteendetester. Jag tänkte försöka slå två flugor i en smäll och försöka lista ut om jag kanske borde investera i en ny mobil - eller om det är värt att spendera ytterligare några veckor med Peters gamla från 1800-talet..
.
Har också insett att jag stör mig för mycket på att inte kunna fota för att fortsätta vara för lat för att sätta batteriet på laddning - så nu ligger även kamera på energiboostning. Toppen. En gratisversion av photoshop har jag också lyckats hitta och det är egentligen ännu bättre. Nu behövs bara en sladd för att föra över bilder.

LIST

I smyg hade jag bestämt mig för att mitt nya liv skulle börja idag. Ni vet det där nya livet som man bestämmer sig för att starta några gånger per år..? Fast jag ska göra det på riktigt den här gången. Huuuur som helst. Efter att ha värmt upp med två dagars joggingturer bestämde jag mig dock för att skjuta upp detta till i morgon. Orsaken är att jag  FÖRST tänkte gotta ned mig i sådant som jag var sugen på, mätta sockerbehovet så att säga. Resultat? Kladdkaka och stuvade makaroner till middag. Underbart gott och nu är jag redo.
.
Sååå vad innebär nytt liv?
- En städad lägenhet (under uppbyggnad, rör sig sakta mot målet)
- BRA mat (med bra mat menas mer eller mindre: Inte BARA omeletter)
- 10-regeln. När klockan är 22.00, gör något vettigt (PLUGGA) eller SOV.
- Träna regelbundet. (detta införs både på eget och doktors initiativ)
- Läs innan föreläsningar i möjligaste mån
- Sova
- Övervinna höstmörker-deppen (hög prio)
.
Vad tycks? Överkomligt.

when you call my name

Har ignorerat kaoset på golvet för att ha mysig frukost med utsikt över soluppgång. Välkommen tisdag, bara några timmar och sen är dagen FRI. (fri med ansvar för städning och plugg... men ändå)

go harder, go home

Har parkerat mig framför datorn mitt i mitt kaotiska hem och funderar lite smått över livet i allmänhet. Tillexempel på hur jag nästan alltid lyckas missa texterna i bra musik? Och varför i hela världen slutade jag ta gitarrlektionerna? Varför har jag fortfarande inte bakat eget bröd? Sen alla andra värdliga ting; När jag ska vinna mina miljoner på triss, hur jag ska hinna göra tusen saker samtidigt och sen leva lycklig i resten av mitt liv. Ni vet.
.
Har även hunnit konstatera att jag återigen är inkastad i vardagens grepp där skola och annat (o)kul effektivt biter sig fasti  all den tid som skulle kunna vara fritid. Dessutom är det mörkt klockan fyra? Om inte snön kommer snart finns det risk att jag måste önska mig en pannlampa i julklapp (antecknar du nu mamma?) för att hitta hem efter föreläsningarna.
.
Fast egentligen är det ju inte så tokigt (utland, äventyr och nya människor i all ära); det där med att umgås, äta muffins till lunch, få utbrott över en powerpoint som inte fungerar, dricka kaffe tills ögonen kan hållas uppe, fnittra tyst fastän man vet att alla i salen ändå hör, klaga på en lärare som man egentligen vet är ganska bra osv osv osv. Listan kan ju göras ganska lång - men det måste ju finnas en anledning till att man faktiskt sitter här ändå.

En grad varmt är flera grader kallare

Det är så konstigt att man ena dagen befinner sig i värmen, bland palmer, människor och glittrande hav - och att man nästa hittar sig själv i ett höstigt Sverige. Men en promenad i skogen, bland röda löv och med musik i öronen är väl inte heller så tokigt..

everything for you

Igår hade jag en helt fantastisk lördag. Mina allra bästa har befunnit sig i Stockholm i några dagar och lördagen fick börja med att jag mötte upp dem för smarrig hotellfrukost och massor av kaffe. Vi fortsatte sedan med en promenad genom mysiga gator, spanade i dyra butiker, var kulturella på Nordiska Museet, fikade goda lunchmackor på fint café, frös i höstluften, tittade i kulturhuset och sedan åt vi farsdags-praliner på hotellet. Kvällen spenderades sedan med trevligt folk på en restaurang som var hur fin som helst. Dry martinis, god mat, mycket skratt och massa mera. Jag sov som en stock på bussen hem. Som sagt. En helt fantastik lördag.
.
Ni är bäst och grattis på farsdag pappa!

nuuu

ooooookej. Med blandade känslor kan vi låta Sverige hälsa oss välkomna tillbaka imorgon.. AAAH

Miercoles

Idag har vi kunnat bekräfta (det sedan länge redan bekräftade) faktumet att bra väder och bra humör går hand i hand. Detta har varit en lång och glad onsdag med ett fullspäckat skönt schema från morgon till kväll.
En morgonpromenad runt halva San Sebastian, klättring på berg, besök på museum och mysig promenad runt på stan. Avslutningsvis mumsade vi i oss en gooood kaffe-glass och nu vankas frukt, film och läsning innan sovdags!

det känns som en annan dag

Har pratat med mamma, spenderat pengar och fikat halva dagen. Fin mååååndag!

Lördagnatt

Natten spenderades bland tapas, vin, drinkar och dansande surfare. Helt jätte okej!

vi kan höra vågor genom väggen

Vädret är hur härligt som helst och även om vattnet ser ut som ishavet så är det inte så himla kallt. Pluggtempot är på bra nivå och dagarna fylls bara med det vi själva vill. Extra bra är det att alla skyltar är på spanska, man kan vara utomhus exakt hela dagen och livs"lunken" är så mycket bättre än hemma. Mañana-Mañana-style ungefär. Förutom att jag saknar mina stjärnor där hemma så vill jag faktiskt helst inte åka hem.

RSS 2.0