Blanka golv och ren spis

Gårdagen var både fullproppad och energikrävande. Inte blev det bättre av den hyperaktivitet som drabbade mig på kvällskvisten: All tvätt tvättades, golven sopades och skurades (!!), dammtorkning, renbäddning och slutligen pajbak innan jag läste lite i bokföringsboken. Somnade klockan tre och även om jag inte var världens piggaste idag så glänser det här hemma nu!
.
Och ikväll? Då ska vi dansa!

Moving mountains

Lång prommis i friskt höstväder och nu blev jag plötsligt barnvakt åt en lägenhet. Bra musik och fri tillgång till både choklad och massor av goda sorters te - att låskvalitén är dålig på dörrarna kan ha sina fördelar ibland! Kvällen ska ägnas åt tvätt, städning, plugg och festplanering. Imorgon ska vi leka, arbeta lite och sen dansa hela natten lång. MM

10 parkerade bilar

Musik i öronen, ett helt grupprum för mig själv och en stor kaffekopp (som snart är slut) vid sidan av. För en gångs skull flåsar inte stressen i nacken och att hela väggen här framför består av fönster med gröna träd som utsikt gör inte saken värre. Denna onsdag är fin, arbetet är snart klart och kanske hinner jag dammsuga lägenheten när jag kommer hem. Bacon måste också införskaffas för kommande pajbak och en promenad för att lindra träningsvärken skulle inte heller sitta fel. Sen ringde mamma idag också, henne gillar jag att prata med!
.
Nu, back to wooork.

29 september

Två dagars gymträning har förvandlat min kropp till en ömmande klump. Ben, armar, mage och rygg värker så fort jag bara tänker på att förflytta mig. Tur att det är ett bevis på att det faktiskt ger resultat och att huvudet fungerar så mycket bättre efteråt. Snart skola och jag är jättesugen på kaffe - första dagen på länge utan föreläsning och det känns gött!

Lite kallare än sommaren

Solen skiner in genom fönstret, färgglada löv virvlar överallt och det luktar nyklippt gräs genom hela korridoren. Det är ju så här hösten ska vara?

pump ittt

Tillslut tog vi oss till gymmet, Emma och jag. Även om det var på håret att ena kortet inte fungerade hann vi med effektiv och jobbig träning precis lagom tills det stängde. Good job och förhoppningsvis känns det i morgon!
.
I kväll är det läsning om Zara som gäller, hade gärna hunnit med ett kapitel (eller två) i Retailboken också, men det får vänta till i morgon - för där går det lika bra att trycka in fler saker utan att det skulle göra skillnad. Kommer vara sönderstressad och hjärndöd i vilket fall som helst =)

woop

Skulle kunna sitta hela dagarna och lyssna på alla gästföreläsare, fika och dricka kaffe. Sjukt kul och sjukt intressant. Även om baken började värka i slutet gick tiden galet fort. Ska snart ner till gymmet och låta andra muskler än hjärnan jobba för en gångs skull. Blir skoent!

Jag saknar dig också

Nyvaken, nyduschad och frukosten ligger bra i magen. Idag är det studiebesök på ICA's huvudkontor som gäller och dagen kommer att bli superlång. Wooii

Lite hemma

Så där, på allmän begäran har ni nu några bilder från mina 28 kvadrat! Hade tänkt mig lite finare foton, meeen detta får duga så här på kvällskvisten (och jag har inga redigeringsprogram). Har lagat ett ton med matlådor och det blir 10 minuter med tända doftljus innan jag somnar. Kan ju inte lukta matos hela natten heller..
.

.
.
.
.

En afton i Roslagen

Igår blev det en dagstur till Stockholm som var hur trevlig som helst och som passerade nästan helt smärtfritt (Jag sparkade ut en tiggares pengar över hela gatan..). Två par fina skor fick hänga med hem, vi åt på Edins efterlängtade Max och gick runt tills vi var så trötta att det snurrade i huvudet.
.
Snabbt hemi bussen för att kolla vad Djungeldjuren hade för sig i trean. Pizzamiddag och leopardmönster mötte våra ögon, vi svidade om, hämtade vinflaskan och mötte upp. Bartömning nere i centrum var hur kul som helst och efterfesten bjöd på skolans singstar med en otrolig massa skönsång. Gött!
.
Och vad pysslar jag med på en söndag? Matlagning, städ och plugg så klart!

blå

Av någon anledning verkar det numera vara omöjligt för mig att kliva upp tidigare än nio - hur mycket alarmet än ringer. Skönt är det, men väldans opraktiskt. Har i alla fall just lagat världens godaste frukost (rekommenderar havregrynsgröt med jordgubbar och russin till alla) och funderar som mest på om jag borde glida in till Stockholm eller inte. Det är akut skobrist i min garderob.

24 september

Den här dagen har haft två orsaker att vara inte vara en vanlig dag. Den första är för att det är min bästa pappas födelsedag (och jag hoppas att alla där hemma har ätit en extra tårtbit åt mig), så STORT GRATTIS igen! Andra anledningen är att det är exakt ett år sedan jag hoppade på planet med destination Palma. Och ja - I do miss it sometimes. Tur att Norrtälje inte är så tokigt, men jag hade inte tackat nej till lite bättre väder.
.

Snabbis

Även om humöret för tillfället är långt ifrån på topp så känns det bra att läraren i skatterätt var helt okej! Nu bakas ugnspannkaka och sen styrs det förhoppningsvis bastukväll eller annat spännande. Inte alkoholfritt idag. Glad torsdaag!

Tur att överlevnadsinstinkten finns där

"Man hoppar inte av Handels - man dör"
.
Så. Med de orden fick vi ettor lära oss hur man frigör sig från livet på Campus - tur att jag inte hört någon som går i de tankarna än så länge..! Vi är schemalagda till klockan fem idag och jag misstänker att lunchföreläsningen blir bra. Det ska handla om något kallat Hungerprojektet och det bjuds på lunch. Nu kallar skolan!

När ekonomin talar

Just nu är det rotfruktsvecka på ICA, 2,50 kronor/ kilo. Det betyder att Jenny Boberg (och troligen ett flertal andra på Campus) har kylskåpet fullt med rotfrukter. Morötterna är inget problem, mitt mellannamn skulle lika gärna kunna vara "Kanin", men vad ska det bli av rödbetorna, kålrötterna och vad mer det nu var? Edin sa att det blir en god wook på svenskt vis - så jag ska ta fram stekpannan i morgon och sedan fylla frysen..!

Handelsstudenter på äventyr

När vi först blev avprickade på närvarolistan och sen satt packade i bussen för en timmes åkande andades stämningen bara klassresa. Skillnaden var ju att vi inte går i 6:an längre och att slutmålet inte var Lycksele Djurpark.
.
I alla fall, idag var det studiebesök på Ikea som gällde och vi blev bjudna på godis, cider (ja, utan alkohol) och en himla trevlig föreläsning. Trots att det kröp i hela kroppen innan de slutade prata håller nog många med om att detta besök var precis lika inspirerande som övriga, kanske lite mer - Visst verkar Coop fint, men att jobba utomlands för Ikea, bo på ett soligt ställe med stor terass och massor av Ikeas möbler (så klart inköpta med eventuell personalrabatt) känns inte heller så dumt...
.
Hur som helst, hemma nu och det är exakt en timme kvar till gruppens deadline. Jag ska spotta ut cirka en sidas information om hur vi vill etablera våra två varuhus i Las Vegas. Har fyllt på energireserver med en 20 minuters powernap och nu luktar det gott av kanelte i hela min lägenhet. Fint liv!

Spegelbild

Igår kändes det som om jag råkat lägga huvudet under ena hjulet på pappas traktor. Inte en tanke lyckades fortplanta sig från början till slut och det var så underbart skönt att krypa ner under täcket att ni fattar inte. Från 10 till 21 befann jag mig i vår fina skola och nästan hela tiden var det uppsats som gällde. Vart skulle du placera ut fyra IKEA-varuhus i USA om du fick välja?
.
Idag ska vi på studiebesök!

hometown

För första gången sedan jag började universitetet är seminarieuppgiften gjord I TID. Om jag förstår precis allt är en annan femma - men sannolikheten att allt faller på plats i morgon är i alla fall väldigt stor. Skönt. Nu väntar ännu en timmes läsning om Ikea och sen är det försök till avslappning framför tv:n som gäller.
.
Tänkte också berätta hemligheten med gott vatten. Det verkar vara få ställen där vattnet smakar lika gott som hemma - i Spanien smakade det kalk och här kan man (bland ett antal andra bismaker) känna smak av klor. Lösning? Stor vattenkanna i kylen med stora citronskivor. Alltid. Dessutom bra i förkylningstider!

Studentlivet

Sitter här och blir mer och mer imponerad över Ingvar Kamprads sinne för business och entreprenörskap. Det är helt sjukt vilka lösningar han hittat och hur IKEA sedan lyckats ta en hel värld med storm.
.
Misstänker att jag inom de närmaste åren kommer vara mer eller mindre arbetsskadad efter att ha fått djupdyka i alla dessa olika strategier som används inom handel. Varför ser taket helt ofärdigt ut? Varför placeras kaffet där man inte ser det? Vad är en retail-mix? Varför står vill man åt högersvängen? Hur mycket av köpet påverkas i butiken? Vad menas med små marginaler? Vilken analys används? Behövs nyckeltal? Ja, ni fattar poängen.
.
Idag är det som så många andra dagar ingen paus i läsning. En timme framåt är det IKEA som gäller och sen ska vi försöka förstå kassaflödesanalyser. När Idol börjar är det paus.

Hej Måndag

Igår upptäcktes Norrtäljes naturliv och det bjöd på både stora kor och högljudda får. Måste säga att motionsspåret här är lite mer spännande än hemma - tydligen kan man stöta på vildsvin också! Skönt med frisk luft och paus från alla böcker var i alla fall välbehövligt. Det extra syret behövdes även lite senare när valet var avgjort, vad händer med Sverige?
.
Hur som helst, idag har jag inga måsten alls fram till klockan ett. Har varit hurtig med morgonpromenad och jag lagade nyss världens godaste havregrynsgröt till frukost. Hemliga ingredienser var honung, banan och kanel. Vill egentligen ha en portion till. =)

Barnfavoriten

Firar att det är söndag med en av mina absoluta favoritdrycker. Egentligen ska den avnjutas en kall dag mitt i vintern (helst i en snösoffa eller en mysig grillstuga) men nyponsoppan fungerar utmärkt idag också. Tjock och krämig i min största tekopp, en ostskorpa till hade varit grädden på moset.
.
Dagen ser ut som följer: Plugg, handla, plugg, laga mat, plugg, valvaka och sen sova. Sa jag att jag röstade igår förresten? På McDonalds av alla ställen och vi firade med en kaffe.

Lagfoto

.
.

.. och vad gjorde du sen då?

Har just suttit och gråtit mig alldeles rödögd framför en film som inte alls var så bra, men sjukt fylld av känslor. Tror att jag måste se sådana filmer oftare, på något sätt känner man sig alltid lite lättare efteråt.
.
Gårdagens fredag var i alla fall jättehärlig. Fick stilla shoppingkliet i fingrarna genom att strosa runt i Norrtäljes butiker och sen var det flera timmars skratt hemma hos Cajsa som gällde. Vi åt fler morötter än den största kaninen, drack drinkar med jordgubb och apelsin, lyssnade på musik, pratade och bara trivdes.
.
Lång sovmorgon följd av en väldigt stillsam dag idag behövdes också. Energin börjar återvända och snart ska min lägenhet vara skinande ren!

just for a minute

Gröt till frukost är så gott och även om det påpekades igår är det värt att säga igen: Det är FREDAG idag och helgen är så välkommen!

spring genom hela livet utan att glömma det goda

När andra lägger sig gråtande över tangentbordet på grund av alla saker vi har att göra fungerar jag tvärtom. Misstänker att det är autopiloten som slås på, hjärnan går lite för snabbt och även om fokusen jobbar är det inte alltid informationen hamnar på rätt ställe.. Hur som helst; Roligt blir det, saker blir gjorda och dagarna blir långa - alla timmar utnyttjade ut i spetsarna.
Seminariet är bortgjort, grupparbetet blev någorlunda bra, ICA-student presenterat, världens mysigaste bio-/vinkväll med Nathalie, plugg på hemvägen och nu är det bara planering inför redovisning innan sängen kallar. I morgon är det fredag (Jockes födelsedag!) och jag tycker om fredagar.

Vi är så konstiga, du och jag

Jag vet att det är mycket tjat om väder för tillfället, men denna lilla håla upphör inte att förvåna mig. Vaknar av att det öser ner mer vatten än i det värsta vattenfallet och nu, två timmar senare, strålar solen som om den aldrig gjort annat. Men vi ska inte klaga, jag älskar sol.
.
Annars har sängen varit underbar i natt och jag har sovit superb! Spanade in min almanacka för en stund sen och det ser så fint ut med en hel helg av besök. Gillas, gillas! Nu vankas skola och i kväll är det bio som gäller.

Hur vet man om man bränt blodpudding?

Tempot är ju en underbar sak i vardagen och som alla andra dagar i Norrtälje så går den på topphastigheten. Vart försvinner dagarna?
.
Har i alla fall hunnit med 40 fina minuter med mamma och sen små updates från både Sara, Mellan och Palma på Facebook. Ett telefonsamtal till var och en hade så klart varit det optimala, men internet är ju alltid något och jag ska ringa när jag har en sekund över att andas. Mitt nästa stopp är duschen, längtar tills jag får hoppa i sängen med vetskapen om att håret inte alls är alldeles fett längre.

Sömntuta

Lampor tända, kläder på och huvudet på boken. Somnade lite snabbare än planerat igår - men oj så skönt det var. Ska skumma några sidor nu innan seminariet och sen springa iväg för en kaffe. Det regnar ute IGEN och idag vankas förutom seminariet både intervju, plugg, gym och städning. Go, go, go!
.
(och jag ska lägga upp bilder Sara) :)

Nu

En kram. Filmkväll. Prata. Bus. Godis. Bästa. Chilla. Mysa. Bada. Påhitt. Sova. Skratta. Massage. Träna.
.
En omväxling skulle sitta fint och min hjärna skulle behöva i alla fall en halvtimma då den slapp ha någon form av skola snurrande inuti. Två veckor med totalt fyra seminarium har redan passerat och allt pekar mot ett allt snabbare tempo. Vana blir vi men hur ska vi hinna leva på vägen?
.
Kom och hälsa på!

Square one

Här i Norrtälje hann det fina vädret fly medan vi satt instängda i föreläsningssalen och lärde oss om det Egna Kapitalet. Himlen är grå igen och visst känns hösten i luften? Måste erkänna att det finns en viss charm i alla tjocka tröjor som fortfarande trängs i garderoben - och jag skulle gärna krypa in i vinterjackan redan nu.
.
Även om det är lite tabu att säga så längtar jag faktiskt lite till vintern (eftersom den förra spenderades på annan ort): Massor av snö, kyla, vinterskor och varma mössor,  spaning efter julklappar och sen all god mat. MM!

Livet blir så mycket finare när solen tittar fram

Idag fick alarmet ringa både länge och väl innan jag kunde sticka tårna utanför täcket. Det finns inget tråkigare än att vakna till en grå himmel och veta att det är en lång dag av inte bara roliga saker som väntar. Dock skingrades molnen och lagom till frukosten lyste solen rakt in genom fönstret.
.
.. sen har jag inte alls en så tråkig dag framför mig. Lång blir den, med både föreläsningar och flera gruppuppgifter - men sen kommer Lóreal på besök och DET ska bli kul. Nu ska jag rusa till skolan så att det finns tid för en kaffe innan lektionen. Bokslut lär kräva lite extra energi.
.

Högst på min topplista är ni

one last thing

Värt att nämnas så här innan läggdags är att världens finaste mamma hade namnsdag igår. Grattis (igen) till min bästa!

En hel micropop ryms i magen

Om hjärnan kunde fatta eld skulle mitt huvud troligen stå i full brand just nu. Vi har pepprats med information under ett flera timmar långt studiebesök på KF och kvällens timmar har tillbringats grubblande med näsan i böcker och anteckningar. Tur att Friskis & Svettis är nära, en två timmars pluggpaus har jag unnat mig och det är inte bara i tankarna det snurrar.
.
Precis som det inom handeln finns två olika sätt att skapa lönsamhet på så finns det två val när det gäller att plugga Retail:
.
1. Hitta en riktigt bra studieteknik och sug i dig fakta snabbare än en duschsvamp. (försök leva i pauserna)
2. Spring in i väggen. Hoppa på böckerna. Åk hem.
.
NU ska jag sova snart. Lite redovisning först bara..

Sticks and stones

Världens största bok och världens största tekopp utgör en rätt så bra kombination såhär på morgonen. Att boken i princip bara använder business-english med oräkneliga ord som jag inte förstår hade jag dock gärna ändrat på. Det är ingen hemlighet att den mest besökta internetsida just nu är lexin.
.
Idag är det för övrigt studiebesök på KF som gäller och det vankas en busstur på någon timma. Sova som en baby ska jag göra.

Glada barn på Gröna Lund

.
Den här roadtripen ligger lätt på topplistan över sommaren 2010.

Idag är jag trött

Stryka. Plugga. Äta. Det är väl ungefär vad jag borde fixa så snart jag orkar lyfta rumpan från kontorsstolen. Middagen står redan på diskbänken och det är med en viss tvekan jag tänker värma och äta den. Ska linssoppa verkligen lukta fis efter bara en natt i kylskåpet?

LÖRDAG

.
Vi avslutar dagen med en kluring:
.
- Vad betyder PMB?
.
Den som kommer på svaret får hembakad kladdkaka gjord på superrecept som pris. (Edin får inte svara)

vuxenpoängen klirrar

Tvätt, städning och matlagning - idag är jag lätt Roslagens mest effektiva student. I alla fall om man räknar in att det faktiskt är lördag. Två stora goda makaronlådor blir det och även om köksdelen för tillfället är aningens kaosartad så luktar det gott!
.
Jag kan också se en mindre förbättring av hostan och har en känsla av att antalet upphostade slemklumpar har minskat. Förhoppningsvis kan det nya träningskortet börja utnyttjas i veckan!

to smell good

Att hålla redovisning efter alldeles för lite söm och mycket kaffe gör tydligen att ögonen påminner en del om en missbrukares. Om det är positivt eller negativt låter vi vara osagt - men vår presentation blev fin och väl hemma igen blev min powernap hela 3,5 timmar lång.
.
Livet har återvänt till kroppen och vad kvällen (det som är kvar av den) tänker erbjuda är ännu oklart, att det blir något väldigt aktivt är jag dock tveksam om. Soffa, tv och total avslappning känns frestande en fredag som denna.
.


this friday afternoon

Efter att ha vandrat omkring en hel dag med febersvettningar och skrällhosta föll jag och Edin för värsta slumpen. Ryktet gick om Sturecompagniets invigning och när vi tänkte lite närmare på saken lät fest lite mer lockande än film, te och varma filtar.
.
20 minuter senare hade kläder bytts, världens mest hektiska förfest hade ägt rum hos Micke, en rusning snabbare än ett maratonlopp utförts och det satt 3 svettiga studenter på var sitt säte på bussen in till Stockholm. Massor av folk i fin lägenhet innan vi entrade lokalerna för dans, skratt och drinkar i flera timmar. Nattmat på McDonalds, efterfest med kaffe och slutligen var det första morgonbussen hem som gällde.
.
Summa summarum? Det är de oplanerade äventyren som alltid är bäst. Efter två timmars sömn är det redovisning som gäller - och det lär vara fler än mig som behöver en powernap eller två i eftermidddag.

Och så håller vi varandra sällskap


Bästa pannkakan blir till när smeten är slut

Man skulle kunna tro att jag råkat ut för en ilsken naprapat med tusentals akupunkturnålar. Min rygg är svullen och nästan varenda millimeter är full med röda prickar - men jag har tammetusan aldrig känt mig så avslappnad efter en hemmabehandling! Vad hemligheten är? Liten, röd, uppnblåsbar och alldeles underbart effektiv. Spikmatta är vad det heter och den vill bara ha drygt 40 minuters uppmärksamhet. Min rygg känns som ny och kroppen känns ungefär lika mjuk som en pannkakssmet innan gräddning.

Onsdagskänslan

Det kliar i näsan, det rinner ur ögonen och det rosslar när jag andas. Hostan gör att det hoppar slem ut ur halsen med jämna mellanrum och så klart kittlade det extra mycket just under föreläsningen. Well, hösten är på G och jag måste lära mig att välja rätt kläder.
.
Vi slutade i alla fall klockan tolv idag och de senaste tre timmarna har minst sagt varit effektiva. Lite städning, matlagning och annat smått och gott är avklarat. Nu luktar här doftljus i hela lägenheten och jag ska plugga med en stor kopp varmt te rakt under näsan.

Det spelar ingen roll vad klockan är

Just i detta ögonblick känns kroppen harmonisk rakt igenom. Det spelar ingen roll att det finns 100-tals sidor att läsa, att det är halvt stökigt överallt, att en finne växer i pannan eller att min dator saknar allt vad skrivprogram heter. Visst gillar vi sådana stunder? Nu ska jag fixa naglar, filosofera och plugga bokföring.

"Jag ska laga mat, fixa matlådor och alltid ha massor att välja på i kylskåpet" ..

... sen kommer jag diska efter varje måltid, alltid plocka bort alla kläder och SÅ KLART kommer väl toaletten alltid vara ren?
.
Listan på saker man tänkte skulle vara självklara i samma sekund man hade sitt eget hem kan göras väldigt lång - och det går också väldigt snabbt att inse hur fel man hade. Maten är jobbig att laga, diskberget växer med en obegriplig hastighet, kläder (och böcker??) hamnar av oförklarliga anledningar överallt och kylskåpet tycks aldrig innehålla något gott - hur mycket man än handlar. Sedan tycks det man handlar även ha en förmåga att passera bäst före datumet innan man hinner säga "jag är hungrig".
.
Dagens middag lyckades jag i alla fall styra upp med både blodpudding, sylt, sallad och så ett stort glas mjölk. Satt som ett smäck i magen gjorde det efter en heldag i skolan. Ska dessutom tillbaka om en liten stund, men inte för plugg. I kväll är det Idol (alternativt fotboll) som gäller!

You would never even guess.

Jag har skrivit och raderat inlägg ungefär fyra gånger men har som inget vettigt att skriva. Mörkret tittar in genom fönstret, jag sitter inlindad i min filt och gatlamporna lyser sådär mysigt utanför. Har ni tänkt på att vintern snart är på väg? Att det är för kallt att ha fönstret öppet, att löven börjar skifta färg och att min vanliga vinterhosta börjar göra sig påmind är bara ett fåtal av många tecken.
.
Jag har massor att göra, men även om böckerna är ruggigt intressanta att plöja finns inte riktigt orken här i kväll. Kanske håller allt det nya på att hinna ikapp, det fungerar inte lika bra att sätta upp "skyddsmuren" här som i Spanien. Det är så skönt men samtidigt jobbigt att alla hemma är nära och långt borta på samma gång.
.
Men sen, det är ju uppförsbackarna som gör lutningen lite roligare =)

Denna bild berättar att..

... vi hade en sjukt hektisk vecka
... stämningen var på topp
... vi VANN hela småttingtävlingen
... det så klart inte förtärts en endaste droppe alkohol innan någon plockade fram kameran.
.
.

I kväll kunde vi inte se stjärnorna utanför

Har ni tänkt på att det alltid luktar på ett speciellt sett i alla hem? Svagt, starkt eller mitt i mellan - det finns alltid något i luften som du senare alltid kommer att associera till personen ifråga.
.
Sedan kan så klart dessa lukter ändras under vissa dagar eller vissa händelser. Hemma hos Emma luktar det just nu väldigt brända popcorn (tar inget ansvar). Jag gissar att det luktar gott av hemlagat hos Edin. Och hemma hos mig? För tillfället är det rengöringsmedel, rena kläder och en gnutta av rökelser som cirkulerar i luften.
.
Söndag ska från och med nu vara en städdag och jag håller en tumme att min "hemmalukt" är god.

hur tittar man med norrländska ögon?

Gårdagen kan sammanfattas som världens bästa stockholmsdag, en fin kväll med massa skratt och idag skiner solen mer än på länge.

till alla er där hemma som alltid får mig glad

.
Och visst har min webcam rätt så häftiga effekter? Minuterna tickar och det är dags att rusa till bussen. Ska försöka få tag på mina svamp-plockande fäder också.

vaknar med alldeles för mycket ljus i mina ögon

Ännu en gång är det dags att utmana sig själv och idag är det lokalsinnet som ska sättas på prov. Norrtälje till Stockholm. KTH till Åhléns. All by myself. Och sen ska det vara världens bästa eftermiddag.

hur sätter man fingret på "det"?

Det är som om vädret inte riktigt kan bestämma sig för om himlen ska vara blå eller om det möjligen är lite roligare med stora moln som kastar regn på oss här nedanför. Sjukt växlande och mitt humör är precis likadant just nu. Tur att det finns dem som så snabbt kan göra att allt känns bättre. Och jag ska sluta klicka runt på bilder som får mig på helt fel tankar.
.
I kväll? Det är bartömning som gäller!

och en liten parentes

.. efter att snabbt spanat in tidigare försök till uppdatering från mobilen känns en ursäkt för otroligt dålig svenska nödvändig. Får skylla på att touchscreen kanske inte riktigt är min bäste vän.

Lever ni?

I tron om att det var ett helt vanligt gympapass vi skulle till vandrade en tapper skara studenter iväg mot mötesplatsen. Snart stod det väldigt klart att Crossfit inte är vanlig gymnastik.

Blodsmaken var tydlig efter 5 minuter, benen darrade efter 10, lungorna började snöra ihop sig efter 15, magmusklerna orkade inte mer när det var 5 minuter kvar och när ledaren äntligen ropade att passet var över (efter en halvtimma) var jag nog inte ensam om att nästan ramla ihop i en blöt pöl på marken.
.
Hårt, snabbt, effektivt och intensivt passar in precis på beskrivningen - och ja, vi infinner oss nästa gång också. Go Handels!

Välkommen hem till mig

Jag lovade för hyfsat länge sedan att jag så snabbt som möjligt skulle slänga upp ett antal bilder på mitt nya hem. Den lilla studentlyan där jag på något sätt ska tillgodogöra mig så pass mycket kunskap att arbetsmarknaden välkomnar mig om tre år. (och ja, på skolan ska jag så klart vara också).

I alla fall, digitalkameran har inte riktigt varit min främste följeslagare de senaste dagarna och då det är liiiiite stökigt just nu ger jag er en liten försmak med hjälp av en ögonblicksbild från webcamen:
.
.
.... sååå. Det ni ser är kylskåpets ena sida, disk (diskad!), smutsig handduk, tv och en av två favorittavlor. Den där mörka figuren till höger är också en prydnadssak.

Spänningen fortsätter:

Den nykläckta studenten har låst sig själv ute för andra gången på en vecka och har därmed inte tillgång till en endaste pinal av vad som borde finnas ytterst nära en kväll innan redovsning. Lyckad kväll och visst finns det fördelar med att bo granne med alla klasskompisar.

Imorgon blir jag hundra kronor fattigare och ännu ett nyckelkort rikare.


Onsdagens sanning

Efter 3 dagar som "riktig" student kan vi dra följande slutsatser:

  • Min hjärna behöver dammas av
  • Min hjärna behöver dammas av
  • Min hjärna behöver dammas av
  • och efter 8 timmar på skolan måste jag gå hem och plugga



    (fast först ska jag spana in och starta min NYA dator!!!!)

RSS 2.0