until we meet again.

Denna onsdagkväll luktade det hubba-bubba utomhus, det spelades musik som inte gick att lokalisera, sommar låg i luften och herregud vad grönt Norrtälje är. Lagade smarrig tomatsoppa till middag, planerade roligheter för nästa vecka och myser för tillfället med en stor kopp grönt te. Livet hade kunnat vara värre.

started

Snittar numera 11 timmars sömn per natt och jag har nyss lyckats göra världens starkaste kaffe. Det känns aningens bittert att verkligen jobba HELA dagar nu när sol och värme bestämt sig för att göra återtåg i våra liv (någon skulle behöva lite färg..) Meeeen på fredag, då är det sol och parkhäng som gäller!
.
Huvud och näsa är fortfarande sjukt igenslemmade så får fortsätta med mina motattacker: Ipren, nässpray, halstabletter, snytpapper och massa vatten. Nåväl. Dags för jobb.
.

snorcentralen calling

Trots uppbackning av Otrivin och halstabletter har jag hjälplöst stått på H&M och snorat framför kunderna hela dagen. Kanske inte världens fräschaste kassörska, men vad gör man inte för jobbet (och ja.. lönen) så att säga?
.
Lyckades i alla fall handla hem lite hälsosam mat och har tillsammans med en fet sallad även fått i mig en nyttig brusvitamin-tablett, alvedon och ytterligare några sprut nässpray.. Nu håller ni tummarna för en friskare Jenny till i morgon va? Jag fortsätter på mina tidiga kvällar så länge. Sov gott!

nu

Jag är så förkyld att lungorna snart hoppar ut, att näsan rinner konstant och att min hals kittlar så mycket att jag skulle behöva äta skruvar för att "klia". Huvudet tätnar också och tankarna klibbar fast i hjärncellerna... eller något. Hoppar i säng nu, klart slut.

"du, din röst låter lite..... grov"

Någonstans under de senaste dagarna har jag tappat bort min röst. Rosslar som en annan gamling och bara gudarna vet hur jag kommer låta på H&M i morgon. Stackars kunderna (och stackars mig..!) Att rösten försvunnit är ju hur som helst ett tydligt spår av en bra helg. Har i alla fall haft superfina dagar här på hemmaplan och det känns inte riktigt roligt att åka tillbaka hem igen i morgon. Norrland är one of a kind och alla här är bäst.

etthundraprocent

Kommer nog aldrig att kunna räkna städning till en av mina starka sidor, men nu börjar det faktiskt likna något här! Någon har varit uppe sedan klockan sju i morse, tvätten är gjord och dammsugaren har just fått köra ett tufft morgonpass. Har tillslut avlägsnat den läskiga insekten som bestämt mig för att dö i ett hörn av hallen... och som legat där alldeles för länge. Tydligen försvinner de inte av sig själva och ibland saknar jag att bo med insektslillebror..!
.
Näst på schemat är frukost och kaffe, jobb tolv till sex och sedan hoppar jag på bussen hem. Även om jag redan tycker synd om min rumpa ska det bli sjukt skönt att komma hem.

22 juni

Vet ni vad? Jag är sjukt taggad på hela den här sommaren. Sjukt.
.

och du är tillbaka precis som förut

Blank. Vit. Fin. Runda kanter. Smidig. Fungerande. MIN MAC ÄR TILLBAKA och jag känner mig löjligt glad tack vare detta. Äntligen kan saker och ting styras upp så mycket enklare.
.
.
Synd att den inte kan laga mat också, det måste nämligen göras alldeles precis nu.

veckostart

Utmaningen med nytt jobb är den dubbla känslan av att vara ny. Du vill lära dig allt men kan ingenting, tusen frågor och inte riktigt lika många svar - och egentligen är det ju det som är kul. Känslan när man efter några försök och några misslyckanden faktiskt kan.
.
Trött som få i huvudet och jag ska powernapa innan det finns andra saker att filura med i mitt lilla bo.

Sammanfattat

Helgen har varit toppen och imorgon är dagen D för min framtida sommarkarriär på H&M. Har inte orkat göra matlådan färdig så någon ska leka kock sådär runt klockan sju imorgon också. Sooovdags nu i Sveriges stökigaste lägenhet.

man måste falla för att ställa sig igen

Planen för den här helgen var egentligen att ligga på gräsmattan med en bok och låta huden värmas av solen. En kanna med citronvatten hade gärna fått stå bredvid.. Oturligt nog planerde vädergudarna uppenbarligen något annat och jag misstänker att det är gråheten som gör mig så trött. Jag ska dock inte klaga, dricker chaite och har just ätit ägg med majo till frukost - snart är det Stockholm står på tapeten!

All we need

Efter många om och men blev det en lugn hemmafredag. En efterlängtad hög med vanliga böcker har hämtats från biblioteket och den första är faktiskt redan utläst. Sjukt trevlig företagslunch har också hunnits med och nu ska här vilas all night för att vara på topp imorgon. Sara är i Stockholm och jag tänker inte låta ett knä som envisas med att åka ur led stå i vägen för klackar och dans.

Hur gör man när man är ledig?

Obeskrivligt underbart och förfärligt härligt. Det är SOMMARLOV och jag kommer ha fler lediga dagar än vad jag haft på hur länge som helst. Igår hade hade vi häng med god buffémiddag (två timmar av non-stop ätande) och sedan goda drinkar på ett litet hak. Hur skön avslutning är inte det? Världens härligaste människor också.
.
Och idag? Förutom att BÄSTASTE LILLEBROR TAR STUDENTEN så är jag påväg ned till stan för mysig lunch med Karin. Hur jag ska klara mig en sommar på campus utan henne återstår fortfarande att se...
.
Ganska akrobatiska för att gå på Handels? =)

Äntligen. Finally.

Om exakt 4 timmar och 56 minuter har jag sommarlov. Senast. Håll alla tummar och tår, sista tentan och sen kommer livet tillbaka. YES.


till slutet kommer man alltid förr eller senare

Jag är tillbaka i mina 27 kvadrat efter en helg som måste ha innehållit allt en helg kan innehålla. (okej,..förutom alkohol). Det viktigaste var att mormor fick en jättefin begravning och att det hunnits med en massa kvalitetstid i både stugan, hemma, på cafëer, på stan, på restaurang och you name it. TACK till ni bästa. Alla borde vilja ha samma familj och vänner som mig. hihi. (och sen var det flera som jag inte hann träffa heller, ber om ursäkt för detta men får skylla på tidsbrist och andra mystiska omständigheter som tentaångest och annat okommenterat. Inget personligt m.a.o.)
.
Hemkomsten till Norris firades med ett svalt nattbad i sjön och idag är det bara statitstik som gäller. Inte.Kul.Alls. Bara två dagar till sommarlov dock. Wonderful.


Släkten är värst

I torsdags när jag kommit hem så hängde jag vid röda mattan för att spana in uppklädda balmänniskor tillsammans med Sara och mamma. Så himla kul att titta på alla olika stilar på klänningar, frisyrer, kostymer, smycken etc etc och ja, tillslut var vi lite sugna på att rulla ut en egen röd matta att spatsera fram på. Alla var i allafall väldans fina, men lillebror var så klart snyggast!

.

just a little bit longer

Anledningen till att det är alldeles dött här just nu är att det händer så galet mycket överallt. Har överlevt en av två tentor i alla fall och idag har jag varit på världens finaste begravning. Sova på rosor - hur fint lät inte det? 
.
Är hemma på weekend med mina bästaste i Norrland och nu åker vi ut i stugan. Underbart. Återkommer här på söndag.. eller måndag! 


one sound

När blev Sverige utomlands? Och måste det bli exakt när vi måste sitta inomhus tjugofyra timmar om dygnet? Sprang i alla fall femman igår, väldans välbehövligt. NU: Kaffe, plugg, möte, (mat), plugggggggggg.


Och du dansar där bland molnen tills dess att solen har gått ned.

Mamma klagade för ett tag sen på att bloggen blivit så bildlös och jag kan inte annat än hålla med: Fruktansvärt färglöst och tråkigt blir det. Kan dock bara skylla på att bildlösheten på min datorlöshet - i denna lilla lånade mini-pc finns inte ett endaste kul foto att slänga upp (och det hjälper inte heller att jag dessutom tappat bort min kamerasladd... OCH för tillfället har även kameran på vift).
.
Vi får hoppas att de räddar min Mac-baby.


jag längtar efter rehab i en stuga vid havet och efter tunnbröd med rökt abborre på

Två dagar kvar. 16 föreläsningspowerpoint att gå igenom. 7 seminarier att räkna ikapp. Tusentals termer och massa teorier. Hur mycket gillar vi Macroekonomi just nu?
.
Hur som helst: Att första tentan är bortgjord på onsdag kommer firas med fylleruset (drick en liter öl och spring en kilometer - all vätska ska vara kvar i magen) och en fotbollsmatch mellan 1:or mot 2:or (som vi ettor så klart kommer att vinna..) Och på torsdag åker jag hem. Hem. HEM.

i läspausen..

jag har beställt ett par sjukt efterlängtade converse. Att inte längre vara skolös betyder att det blir euroshoppers tortellini som föda i en månad till.. //rik studenttjej 21 år


Söndag

Min dygnsrytm är helt åt skogen bakvänd och i natt vaknade jag pigg och redo för plugg klockan fyra. Dock somnade jag som ett barn igen ett kapitel senare och sedan två timmar tillbaka är jag fit for fight igen.
.
Det roliga med tentaperider är att man aldrig tycks lära sig att börja i tid. Otaliga gånger har jag (med flera!) lagt upp en plan inför varje kurs där det inte finns det minsta stress eller panik med i slutet av bilden. Detta stämmer så klart aldrig och den här gången känns liite värre än de andra. Snart sommarlov, snart sommarlov.

YOU

Efter veckans rusningstrafik av händelser och aktiviteter var det kanske inte så konstigt att min tänkta powernap slutade i mer än 13 timmars sömn. Otroligt välbehövligt och nu har jag varit pigg och  vaken sedan halv nio. Underbart.
.
Onsdagens sommarfest blev allt annat än misslyckad. Solen sken och ca 50 studenter grillade, spelade fotboll, lirade tennis, dansade, lyssnade på musik och bara njöt med varsin alkoholhaltig dryck på filtarna i gräset. Att vi började klockan 16 och var totalt utpumpade klockan tolv var också rätt nyttigt med tanke på dagen-efter-plugget som väntade. Ibland är livet skönt, även om det är mitt i tentaplugg.
.
Idag vankas ännu en avslutningsfest och äventyr på Stockholms gator - men först ska en svettig tur i skogen göras bort, tillsammans med massa mer plugg.

little saturday.

Två dagar har mitt huvud överlevt på H&M och idag var det inte alls kul dra sig själv upp ur sängen. Hela kroppen är utan energi och just nu har jag ingen aning om hur tentaperioden ska överlevas.
.
DOCK. Trots energibrist och trötta ögon kommer slutet på den här veckan med all sannolikhet bli toppen. Framförallt idag och på fredag, där i mellan hittas vi trötta (bakis)dagar med böckerna under näsan. Men det är väl baksidan till det goda livet?
.
Så, mitt kaffe är klart och jag ska aktivera huvudet.

RSS 2.0