HOLIDAY

Så underbart, underbart, uuuunderbart härligt det känns! Jag är så glad att det spritter i hela kroppen och jag vet knappt vad jag ska göra av mig själv. Imorgon ska jag ta tag i allting som inte gjorts innan på grund av andra prioriteter (häh) och sen ska jag bara NJUTA. Alla mina nästan elva dagar. Åh.

Sen droppar klagomål in för en bildlös blogg också. Jag vet och det ska lösas, slut på tråkigheter och här kommer första gänget bilder! (dom nyaste befinner sig fortfarande på min kamera) Sådana här dagar är det jag ska ha nu. Bara.









springeer..

.. för att hinna köpa en kaffe på vägen till skolan. Har upptäckt att det är en nödvändighet när man ska sitta 3 timmar med en lärare som har krita över hela näsan. Tur att jag har fina klasskamrater iallafall! Räknar med en heldags jobb sen, men eftersom jag (om än lite motvilligt) insett att jag kommer sakna familjen lite så ska jag ta vara på tiden! hähää


En liten parentes

Vid ungefär exakt den här tiden om precis en vecka hämtar jag Peter på flygplatsen och sen ska vi njuta av sommaren tillsammans. Massor av planer finns det i en fin blandning; sol, strand, bad, shopping, inlines, pubar, café, vin, dansa, cykla, trecking osv osv sov. Frågan är om allt kommer hinnas med, för slappning ligger också på hög prioritet..

Och ja, han kommer vara mycket brunare än alla er där hemma - vaaar så säkra! (och sa jag att det var shorts som gällde under dagens inlinestur?) Nu kallar jobb!


Inlines är jobbigt i motvind

Ännu en superhärlig dag och jag kan knappt vänta tills det finns tid för ett dopp i vågorna. Idag med inlinesen stänkte vattnet ända upp på strandpromenaden.

Har haft ca 1,5 timmes ledigt nu (mina första på 3 dagar) och när ungen kommer hem från jobbet väntar ännu lite mera jobb. Och så en dag imorgon och SEN. Känner att detta har förvandlats till en väldigt bildlös blogg också, men misströsta icket - aaallt kommer bli bättre när jag är ledig!! =)


Two days to go

Snart, snart, SNART är jag väldans ledig och jag behöver bara tänka en snabbis på hur skönt det kommer bli för att allt drygt blir lätt som en plätt. Är så taggad att jag knappt vet vars jag ska ta vägen. MM!

Helgen bjöd inte direkt på några bikinitimmar, men mycket tid i solen har det varit och jag har fått en fin sommarbränna tillsammans med (en inte riktigt lika fin) finne på näsan. Den uppstod efter en rejäl näsknock av lillkillen, dålig timing och ont gör det!

Imorgon är det sista morgonen med två barn så sängen kallar - ska ju orka göra havregrynsgröt till frukost!

Soliga söndag

Supersoligt, superfint och supervarmt verkar vara ledorden för dagens väder och några timmar kommer med säkerhet spenderas på stranden. Dessutom bär det iväg till sommarhuset över natten. Men jag klagar inte, tillbringar gärna tiden 24/7 med familjen nu, snart ledig och om det fortsätter såhär finns många chanser till långa, härliga, roliga och LEDIGA dagar inom synhåll!

(p.s. mamma och pappa, jag har inga pengar på mobilen, så ni kan slå en snabb pling ikväll ngn gång om ni är nyfikna över hur det går, annars hörs vi imorgon.)


Hello saturday

Sanden är fortfarande kvar exakt överallt på hela kroppen och hårbottnen har börjat klia alldeles för mycket. Blir en låååång dusch och sommarfixning av ben så fort ungarna har somnat. En film ska jag hinna med också. Tydligen ska det vara superväder hela helgen och imorgon vankas stranden igen, ogillar att magen av någon anledning blåsts upp som en ballong senaste dagarana - passar jättebra ihop med en väldans obrun hud. Meeeen kommer ju snart inte vara ett problem! =) hähä


tycks se solen

Lite jobbigt är det att bo så långt ner i huset att det inte går att avgöra om vädret är fint eller inte. Med en pressadd kind mot rutan kunde jag dock ana solljus långt där uppe på en vägg - därför har jag förberett för stranden. Stranden som i solkräm, klänning och thights. Bikinin får vänta ett tag till, tills jag kan ligga ner och inte behöver springa runt med barnen ;)

Holabalola

Även om jag egentligen tycker att det blivit lite för många på senaste tiden så är det väldans skönt med slappa fredagkvällar. Mysig lillpojke som var på bra humör, god middag, saga och så film innan föräldrarna kom hem för en halvtimma sedan. Har ett gäng iväg på BBQ, men städningen klockan 6 i morse börjar göra sig påmind och jag tänker ha alla energidepåer laddade (och pengar kvar) tills ledigheten. För DÅ.

Nu vankas serie eller film!
(imorgon är en stranddag planerad, ha!)


Såg Jockes bil köra runt idag

..okej, inte hans bil på riktigt - men samma (liknande iallafall..) modell och kanske en aning nyare! Hur som helst fick jag plötslig längtan till trångt baksäte, fastkörningar i skogen, grillkvällar, snabba svängar till statoil för en varmkorv, skönsång (som inte alls var så skön för öronen) osv osv osv.. Så himla fint!

Solen har varit framme hela dagen och suget för att fylla min lilla garderob med massor av färg börjar vakna. Under de lediga dagarna ska shopping varvas med strandhäng, inlines, fest, kompisar och lillebror. Nu ska jag sätta färg på naglarna iallafall, alltid något!

Fem dagar kvar!

Vissa kravlade sig ur sängen klockan 6 i morse för att ta tag i städningen och det börjar redan kännas i ögonlocken att sovtimmarna inte riktigt vill räcka till. Har skjutsat en ovanligt morgonglad pojke till skolan och nu ska jag trava iväg till min egen. Har bestämt mig för att det inte funkar att komma en kvart sen varje lektion, så det är bättring som gäller!

Livet känns fortfarande ouppstyrt, men dagen ser ut att bjuda på sol och det får duga för tillfället!


Städa sen sova

Det enda vettiga jag gjort ikväll är en ansiktsmask. Så himla lätt det varit att vara liten igen.

Så bygger vi framtiden

Nu har jag två papper fulla med olika kurser. Kanske, kanske kommer det här att fungera och lösa sig ändå - ska bara fundera liiite till och sen ha internetkonferens med mina egna, bästa rådgivare från hemmaplan. Jag känner mig mer positiv och dagen har varit galet lugn men skön ändå!

Vet ni vilken dag det var igår?

184 dagar = 6 månader och en dag = Ett halvt år (och en dag)

Förstår ni hur länge det egentligen är? Jag tror inte att jag gör det själv, för fortfarande känns det som om jag pausat allt där hemma och bara är på en lång visit. En visit som blivit något mer, en vardag. Men jag längtar hem till alla er jag inte sett på så länge, längtar efter en frukost hemma och så är jag kramsjuk. Inte så många månader kvar nu. =)

Iallafall fick jag mig en liten smäll på näsan idag när jag glatt struttade ut genom dörren i bara shorts och linne. Solen var borta, himlen full av moln och det var mer än en förbipasserande som gav mig konstiga blickar. Behöver jag nämna att jag sprang in och bytte till byxorna...?
.


jag är så glad för att du ska komma

 


I fell in love with the seaside

Toppenväder utanför dörren och jag ska pallra mig iväg på en joggingtur innan det blir på tok för varmt. Tror bestämt det är shorts som gäller, även om mina bleka ben gärna hade fått förbli gömda ett tag till.. Tänkte försöka styra upp en picknick i solen med brudarna också, en sallad vill jag ha - bekvämt bakåtlutad mot stenmuren och sen ska en solskyddsfaktor inhandlas. Inga fler brända, flagnande näsor.


mamma,

har du köpt den där solkrämen än? För om inte köper jag en idag. =)

snart flyger huvudet iväg tillsammans med tankarna

Positivt är iallafall att man inte kan påstå att min hjärna ligger på latsidan här borta på Mallis. Den går på högvarv och har antagit en högre växel än någonsin förut. Tankarna går in, ut, bak och fram och jag känner mig inte ett dugg klokare i någon del av huvudet.

Trots de senaste dagarnas förvirring har det varit riktigt bra stämning i huset och någonstans började tanken gro om jag kanske bara haft en dipp? Sen kanske det skulle gå att stanna lite till? Och vill jag gå universitetet i år? Tidsramen krymper och stressen har börjat trumma mig i ryggen - kanske kommer det i drömmarna, för nu orkar jag inte vara vaken längre.

Förhoppningsvis fint väder imorgon iallafall och tack för alla som orkar lyssna på mina (ibland rätt så osammanhängande) funderingar. Ni är bäst!

=)


då väntar vi lite till då..

Redo för krig var jag i morse när jag sprang upp för trapporna till lägenheten. Hände något? Nej, såklart inte. Inte ett ord om någonting och allt är lika oklart och dimmigt som innan - men när det tas upp är jag iallafall redo. Försöker som mest fundera ut hur vi ska lösa Peters bofråga om han inte får sova här.. blir en spännande semester och jag längtar i vilket fall som helst! =)

Nu ska jag springa iväg och superkugga på mitt prov. Kuljul!

"You know that your shoes are supposed to be white, right?"

Har haft världens trevligaste eftermiddag och kväll med hur härliga tjejer som helst. Först flera timmars prat på café och sen drog vi vidare till vår nya tisdagsrestaurang med pizzor på halva priset. Dock föll jag för lasagnen - och även om den inte riktig nådde upp till mammas nivå (den saknade dessutom lingonsylt) så njöt jag av varenda tugga!

Såklart har jag inte pluggat en sekund spanska under dagen, så ska offra några värdefulla kvällsminuter nu innan jag somnar. Stor morgon imorgon dessutom, eftersom allt pekar mot ett (kanske inte så trevligt) viktigt och allvarligt samtal med modern i huset. Antingen löser sig allt nu och vi kan alla ha några fina sista månader - eller så får jag packa mina saker och ge mig ut på gatorna efter ett annat äventyr. Mer skit funkar inte att ta emot. Håll en tumme för mig iallafall (och den andra för sol, jag vill njuta mer av värmen).




Sunshine song

Joggad, tränad, duschad och nu ska en tvätt i maskinen innan det är spanska som gäller. Prov imorgon och det ser inte just ut för Jenny Boberg, en hel del verbformer måste bankas in.

Mys med brudar om några timmar och sen vankas pizzakväll på Atlantis precis som förra veckan, funderar dock på att byta ut min pizza - har hört att salladerna ska vara grymma med.. och så finns det lasagne!


Dagens fråga

Shorts eller inte shorts på springturen?

Ska förvandla mig till en fågel

Ruggigt skön cykeltur på eftermiddagen med lek på stenar i solen och fantasier om världens största rymdskepp med en massa specialeffekter. Väl hemma igen gick vi loss med färgpennorna, gjorde bort läxor i rasande fart och smaskade på små chokladpåskägg. 

Dagens bästa kommentar kom min lilla kille med också:

- Jenny, jag äter snor.
- haha gör du?  
- Ja, tänkte om du undrade varför jag har fingret i näsan hela tiden..
- ... ?


Good to know! Jag skrattade och det gjorde han också.


Hur tappar man bort en tanborste på 30kvm?

I 20 minuter ska hela min hjärnverksamhet koncentreras på spanskan. Det är planen iallafall, sen kanske en liten liten del kan få söka reda på tandborsten, risken finns att "tandkrämsgurglande" inte funkar så bra för andedräkten i längden..!

Mami och Papi, hörs vi ikväll eller? =)


Second chance

Idag har solen hållit sig gömd under molnen, men det är fortfarande hyfsat varmt och det gör ingenting alls om man råkar glömma jackan hemma. Dock är luften en aning "klibbig" och det känns nästan som om man svettas hela tiden.. har hört rykten om att det är nödvändigt att duscha 4 ggr/dag under sommaren? Kan bara gälla väldigt varmblodiga människor?

Livet känns sådär avslappnat skönt just nu och jag har inte alls någon lust att styra upp allt och ta tag i det som måste göras. Dessutom är det bara fler och fler saker som trängs i huvudet; hemresa, jobb, universitet, välja, pengar, boende, resa, livet - allt. Kan det inte bara lösa sig?

Hursomhelst, jag längtar som en galning tills Peter kommer. Och sen tills hela familjen dyker upp i juni, det är så långt bort men ändå så nära. Kommer njuta av att känna mig äkta turistig! (men Peter, du och jag håller mest till på stranden nu va?)


running wild

Upp, väcka pojke, hjälpa pojke, slänga i tvätt och sen ut på en springtur för att rensa hjärnan innan skolan. Stressigt men både skönt och välbehövligt!

Helgen har varit fin!


Halvt ofattbart

Ett par träningsshorts har stått högt upp på min prioriteringslista och tidigare idag när jag stack ut huvudet genom dörren stod det klart att långbyxornas tid var förbi när det gäller joggning. Inhandlade ett par billiga mjukisshorts på H&M (hur kan det vara brist på BÅDE shorts och solskyddsfaktor här??) och sen samlade jag allt mitt mod innan jag gav mig ut med bleka ben längs efter stranden.

Och JA, shortsen är på gränsen till för korta MEN benen kommer få ruggigt bra bränna inom en snar framtidl.. plus att det är en extra anledning att träna dem lite extra .. (A) Känns sjukt att värmen nästan redan är uppe i svensk sommar - men jag klagar inte ett dugg! =)


GISSA VEM SOM KOMMER?

`Lillebroooor!

6 april blev ett mycket bättre datum igår! Sen ska vi styra en weekend till Barcelona också, helt sjukt vad jag behöver den här semestern.

Fredag

Vädret är fortfarande lika underbart och på något sätt trollar den bort till och med de största bekymmerna. Efter en superkväll hos Axel idag försov jag mig, missade den inplanerade springturen och kom sent till skolan (det är ju dock inte så ovanligt). Lektionen var fin och sen fick vi dessutom besöka insidan av Katedralen, kanske inte så mycket att hänga i julgranen - men det är något som man borde ha sett när man bott här så länge.

Mysig kaffe på en terass i solen och så inköpta, somriga nagellack i glada färger. Nu ska jag springa upp med dagens shopping, kanske köpa en tidning och sen hämta lillkillen på skolan. Håller tummarna för att den här helgen får vara bra - allt får styras upp till veckan!


Invigning..

.. från och med nu kan man kalla mig tomaten eftersom bröstkorgen, armarna, näsan och benen har antagit en vacker rödflammig ton. Gräsmattan vid parken, nedanför den stora stenmuren, blev basen och man kan lätt jämföra värmen med en riktigt fin julidag där hemma. Håller dock tummarna för att prickarna över nästan hela kroppen beror på gräset och inte soleksem....

Annars har ingenting nytt hänt. Jag måste städa.

Hej världen

Det är svårt att riktigt sätta ord på allting som åker runt på insidan, men även om det är sjukt jobbigt just nu så vet jag att den enda som kan vinna är jag. Det blir så, måste bara ladda energierna och bygga upp planen först - jag är den som ska stå med huvudet högt.

Sen är det vårt att vara bara negativ här på Mallis. När solen fortsätter lysa från en klarblå himmel, ansiktet börjar få färg och när en strandpicknick är planerad under förmiddagen känns det lite bra i magen ändå. Innan klockan är elva har jag dock mycket att göra, ni får en update senare.
.


Ingenting i livet får vara för lätt

Det går inte att hitta ord för den här morgonen. Vet inte vad jag ska säga, göra eller ta mig till och har aldrig kännt mig såhär hopplös i hela mitt liv. Gråten trycker ända innanför öronen men jag vet att det just nu bara skulle göra saker värre. Ni kan ju hålla era tummar och tår, för just nu behöver jag mer tur och energi än någonsin förut.

Gud vad jag saknar hemma.


..

. . . . .

på plussidan

Underbart väder, fina vänner och inlines i solen har gjort humöret lite bättre. Och anledningen till den dåliga stämningen här hemma? Jag kommer att måsta åka hem i juli. Nu är det sagt och på riktigt, allt måste bara lösa sig på ett bra sätt och jag hoppas att det går snabbt.

frittfall

inte kul. inte kul. inte kul. och absolut inte bra.

voy contigo

Så underbart härligt med sol och efter skolan parkerade vi oss på ett fint café. Min sallad har gjort att det nästan röker lök ut ur öronen på mig, men den var ganska god ändå!

Sen sprang jag och Emma i morse också, galet hurtigt och hade inte ens dåligt samvete när jag kom sent till skolan. Hurtiga livet har tagit sin början! Nu tänkte jag styra upp cykeltur med lillkillen när han kommer hem, timmarna går fortare utomhus.

nattinattkatt

Tröttare än en baby som skrikit hela natten och med huvudet fullt av tankar. Men innerst inne vet jag ju det enda rätta svaret, bara att ta tag i det nu. Har haft en härlig helg med mycket sol iallafall!


Såhär glad blir man på Hard Rock Café

Kan inte påstå att jag var lika kameraaktiv som tänkt i onsdags - men här har ni ett litet smakprov av middagen på Hard Rock iallafall. Stämningen var super, hamburgarna hur goda som helst och priset tog glassen (som ni ser på bilden). Den var huuur stor från början och serverades tillsammans med ljus, sång och applåder, kul stund!

Nu måste jag springa, ses imorgon!
.


Night night

Wii-spelande (någon gång i mitt liv ska jag äga SuperMario!), flygande helikoptrar, lego, god middag, strykning och sen en film som var sådär ruggigt bra men ändå dålig på samma gång! Nu ska jag bädda ner mig för att ladda om alla batterier inför morgondagens trip till sommarhuset.

Två ungar blir det, födelsedagsfika på söndag och sen hem för vila. Någon nämnde att supervädret är påväg tillbaka, lovande!


Nya livet (igen)

Under middagen på Hard Rock i onsdags var vi några av tjejerna som upptäckte hur lite tid det egentligen är kvar innan vi kan parkera oss på stranden och jobba stenhårt på brännan. Detta framkallade en del aningens ångestladdade kroppskomplex då flera stycken upptäckt att midjemåttet breddats lite och att bikinin med stor sannolikhet inte passade särskilt bra längre.

Det arbetades därför snabbt fram en deal för att lösa problemet. Kraftig reducering av allt som stavas onyttigt under de kommande två månaderna och dessutom så mycket motion man kunde trycka in under sin vecka. Själv råkar jag vara helt värdelös på att stå emot godis - men jag ska haka på motionen iallafall. Måste ju vara lite i form och sit-ups skadar ju aldrig...

Så, gissa vem som har varit ute och flåsat i ett alldeles för högt tempo i nästan 50 minuter? Ruggigt skönt när benen känns som spagetti och efter att jag duschat lutar det mot en stor portion havregrynsgröt. För jag fick lingonsylt i försenad present idag! :)
.


!!

BRA födelsedag rakt igenom. Tack alla, nu ska jag sova :)

Verkar lovande!


Twenty-year-old. Tror vi på detta?

Facebook och mobilen bombas med härliga gratulationer och även om alla föräldrar av någon anledning påstår det så tror jag aldrig att man tröttnar på att ha födelsedag. Lite härligt är det ju?

Igår gled samtalet in på åldersnoja och kanske, kanske känns det aningens stressande att vara helt "vuxen" nu. Och så är det ju "dom där 20" som man ska ta vara på på bästa sätt, vad händer om jag misslyckas med det? Ska göra mitt bästa även om jag fortfarande kan vara både mer förvirrad och barnslig än en sexåring ibland :)

Födelsedagsfikat avnjöts på ett fik med utsikt över posten och att det följde med en gratis kaka till kaffet gav absolut pluspoäng! Jag är så glad över alla människor jag lärt känna här, så himla fina.


jag ÄLSKAR er tjejor

Har just fått öppna världens finaste paket av mina favorittjejer i hela världen och de har än en gång bevisat att jag borde vara glad i magen varje dag bara för att jag känner dem. TACK TACK och TACK för presenten! Hänt Extra tidningen följer med på mitt födelsefika så att vi kan uppdatera oss om Sverige!!

Och så fick jag min födelsedagssång via skype också, thanks familyyy :D



Nu är det födelsedagsfika som gäller och jag är sen som vanligt! =)

 


Jag saknar dig en massa också farmor,

.. och tack för fint kort och fina ord som nästan fick mig att börja gråta. =) Ingen vinst på trissen dock!

Iallafall, VEM är 20 år nu om inte JennyBo? Känns både kul och konstigt på samma gång, har haft en väldans lyckad kväll ute med massor av härliga människor - fast jag deppar lite över att inte vakna av den årliga sången med paket på sängen imorgon.. =)

En bra början på min dag har jag iallafall haft!!


Stresss

Har gått runt med totalt fel dag i huvudet, försökt styra upp min födelsedagsmiddag på Hard Rock Café för massa folk och nu måste jag hinna hitta kläder till ikväll innan lillkillen ska plockas upp från skolan. Lär bli en lugn eftermiddag iallafall, eftersom alla hans presenter bestod av Wii-spel.

Och jag vet att jag har lovat bilder i flera dagar men ni får vänta lite till. Kameran hänger med ikväll iallafall! En stor kram till fina kussar och mostrar som är på besök hos den finaste familjen i Rundvik också!


Godmorgon dagen innan min födelsedag

Igår föråt jag mig på godis, nu ska jag jobba och ikväll ska det firas!!


Älskar posten

Gissa om det inte bara var ett utan två stycken stora, gröna brev som lämnades till mig över disken på posten? Mamma lovade att jag fick öppna hennes i förskott och en stooor påse godis kunde sedan provsmakas tillsammans med Emma och Camilla på Dunken. SNÖ-smycken var också väldans uppskattat. TACK! :)

Mina tjejors paket måste vänta till på torsdag och jag är helt galet nyfiken. Har klämt en massa och jag har en idé, meeen vi får se på stora dagen. =) =)


Är kaoset borta nu?

Jag är som bekant tvungen att ha ett fint, städat och dammfritt rum här borta och jag städar utan att överdriva mer än vad jag gjort i hela mitt liv.

Erkänner att jag innerst inne varit lite stolt - och förvånad över att jag faktiskt lyckats ha ett rum där man alltid kan se golvet. MEN så har jag också varit medveten om min svaga punkt: Jag är ruggigt duktig på att klämma ner saker lådor där de inte syns.

Såå nu när jag kände sug för att sortera upp röran (gäller att passa på när det väl händer) kan jag försäkra er om att mitt stökiga sinne fortfarande finns kvar. Galet vad mycket som går att gömma undan! Men det går att ha ett ordnat kaos.


Martes

Idag var det spanska som gällde med pappan i huset på morgonen och även om det bara var några korta meningar som utbyttes är det ju nästan töntigt hur svårt det känns. Går hur bra som helst när jag pratar med andra människor men här hemma är det som att någon tryckt på stoppknappen.

Har iallafall suttit instängd här i min lilla lya hela morgonen, ätit AllBran flingor, pratat med mamma, räknat ut betyg och tittat på universitet. Kan ingen bara välja framtiden åt mig? Skulle vara så himla mycket lättare, även om det faktiskt är rätt så intressant att gräva runt bland allt som finns när man väl är inne i det.

Ska ha några minuters städning här inne nu innan jag ska till posten och hämta ut paket från la familia. (håller tummarna för att erat kommer också snart tjejor!) Sen en snabb kaffe med brudarna för att sedan vara upptagen med lillkillens kalas resten av kvällen. Måste plugga ocksååå


El ladrón del rayo

Ursäktar för inaktivitet här under dagen, det har varit fullt upp ända sedan morgonen och jag hann knappt andas förren jag kom tillbaka ner hit runt elva. Firade den nyblivna sjuåringen med paket och tårta på morgonkvisten, sjöng spanska schlagerlåtar på spanskan, träffade två fina flickor och sen landade jag här hemma ett tag för lunch och lek.

Sen var det ju födelsedagsmåndag så hela familjen packade in sig i bilen för att glida på bio (som var inställd). Hamnade istället i bowlinghallen där jag var helt värdelös och fick spö av alla. Fortsatte till en annan bio och såg en väldans fin film (The lightning thief) - skulle inte alls tacka nej till att bo i en fantasivärld och dessutom förstod jag all spanska!

Allt avlutades med en McDonaldsmiddag, lite läxor, lite städning, lite tvättning och sen fastnade jag framför datorn. Nu är det sova som gäller och bilder ska ni få se imorgon, tills vidare får ni titta på min finaste favoritsommarbild!



 brabrabrabraaa


I'm still alive

Helgen blev inte alls lika fin som den kunde ha varit tack vare en helt sjukt strejkande mage. Har sovit mer än en björn på vinteride och troligtvis sett ut som ett skräp ända sedan i fredags. Bland annat missade jag när familjen hittade en sköldpadda (!!!!!!!!) ute under söndagsutflykten.. lyckat!

Iallafall så mår jag bättre idag, har kunnat äta en nästan normal frukost och det är lillkillens födelsedag. Sju hela år och av mig fick han en låda med bakugans. Väldans uppskattat och idag ska jag offra lite av min lediga tid för en familjelunch. Går ju inte att missa när det är födelsedag =)

Nu måste jag försöka få lite ordning på dagens läxa som såklart inte är färdig. Ska bildbomba lite här senare!


Ses på söndag igen

Livet vill inte riktigt vara på min sida och finns starka misstankar om att en ännu en magsjuka ligger på lur. Jag mår som en korv, måste snabbpacka min väska och sen åka iväg mot skolan, plocka upp lillen och så vidare mot Cala Do´r. Verkar som att vi blir där hela helgen.

Fick iallafall en fin nyhet om ett paket som snart entrar inom Spaniens gränser. Kuljul och det gjorde magen lite gladare! =)

toodooddo

Jag vet inte om illamåendet beror på all havregrynsgröt eller på magsjukan som sakta håller på att komma tillbaka - men så galet gott med lite husmanskost iallafall. Lingonsylten gjorde det hela ännu bättre. Nu ska jag snart släpa mig ut ur huset och göra nytta på riktigt, håll en tumme för att innehållet i min mage stannar där ;)


Helåå

Love actually is all around. Sitter parkerad framför tv'n och filmen Love Actually. Magen är full av chokladbolledeg (så himla gott) och eftersom jag egentligen borde befinna mig på skolan är jag fri från allt tills klockan ett. Visst är det konstigt vad några helt kravlösa timmar kan göra? =) Ska göra havregrynsgröt med lingonsylt till lunch också!


Mailbox

Kvällen igår spenderades på en bar tillsammans med Emma och två spanjorer. Väldans fin stämning med bra musik och spanskan fick sig en rejäl omgång - det går att prata om man vill!

Idag har jag inte lust med någonting, har huset för mig själv och bestämde mig för att skippa skolan. Ska göra läxorna jag inte hunnit med, ha fredagsmys för mig själv, baka chokladbollar, se på film och sen springa iväg och handla present till lillkillen som fyller år på måndag. Fullproppad dag med bara bra saker. SKÖNT!

Och på tal om födelsedagar - någon påpekade att det var svårt att skicka saker utan adress. Sååå OM ni skulle få för er att skicka en tårta (eller något) så har ni adressen här under den här veckan, sen kommer jag att ta bort den igen. =D

Bortaaaa

(Jag har ingen koll på vilka bokstäver som borde vara stora eller inte, så vi tar det säkra före det osäkra) Fattar ni att jag blir 20 år om sex dagar? Så sjuuukt


Hjärnverksamheten på 100

Det här ska lösa sig och bli bra. Mami och Papi, snabb skypening runt 8 ikväll? Var redoo


Under löven



Vi har Mallorcas största träd (eller något liknande) ca 200 meter från vårat hus. Fint som lekpark.


Jag hittade en spåkula på Facebook

Och den säger; "Du är inte så ensam som du tror, snart kommer du att träffa en vän som förstår". Men jag har redan en hel hög med helt underbara vänner och en hel massa av dem förstår precis hur det är att känna såhär. Dock är det ju som attan att jag är den enda som kan göra något åt det i slutändan.

Har nyss varit ute på en 50 minuters lång springtur med Emma iallafall, galet skönt och sommarvärmen är ett faktum. Vi funderar på att ta första doppet snart!


07.23

Redan sminkad och klar för att styra upp morgonen men hjärnan skulle gärna sova ett par timmar till. Det finns massor av saker som ska göras under dagen, men kvällen blir förhoppningsvis fin iallafall. Ledig kväll.


varken på ut-,in- eller avigsidan

Jag har ju intalat mig själv att allt ska bli bra. Jag säger till alla att allt måste bli bra och ibland fungerar det verkligen att upprepa en sak så att man tror på det själv - fram tills bubblan spricker. Hur jag än vrider och vänder på saken blir det mer och mer tydligt att det som är mest rätt för mig själv är att försöka hitta något annat att sysselsätta mig med.

Det är som om hela kroppen signalerar att det här måste sluta, att jag måste få en möjlighet att ha mer kontroll över mitt eget liv och tid innan jag kvävs. Det känns så sjukt hopplöst att vara sju dagar från att fylla 20 år och behöva sitta barnvakt, stryka kläder och städa på en onsdagkväll när kompisarna är ute. Och att sitta barnvakt hela helgerna när alla andra gör något kul - listan kan göras lång.

Är det inte nu föräldrarna borde hoppa in? När det blir för jobbigt att styra upp läget själv? Kom hit och fixa åt mig, mamma och pappa.. jag vågar inte.

 


.. och på tal om ingenting

om någon har en spåkula som ligger och skräpar där hemma - ta en titt åt mig?


Onsdagsprat

Priset för att kunna njuta så länge det gick av min sovmorgon blev en lååång lektion på en nästan tom mage. Tur att det finns gott om ställen att köpa en kaffe på! Födelsedagsfika stod också på schemat eftersom Emma tagit ännu ett stort (slutgiltigt?) steg mot vuxenlivet  - 20 år och jag är lite avundsjuk på godispåsen hon fick på posten.. ni är välkomna att skicka till min födelsedag nästa vecka ;) heh

Har slösat pengar på både nödvändiga och icke nödvändiga saker, skypeat med favvisSara, städat och nu lite läxa innan min barnvaktskväll börjar!
.




Megasemlorna

Visst minns ni att jag berättade om vårt storbak av semlor förra  veckan? Här har ni bildbeviset - och även om bilderna inte riktigt gör dem rättvisa så var de både sjukt stora och sjukt goda. Chokladbollarna satt bra i magen de också och hela kvällen fick massor av Sverige över sig.
.


Nu är det sova som gäller och hade det inte varit för lektionen imorgon hade jag kunnat sova hur länge jag velat!


Kaffemaskin

Det är så obeskrivligt skönt att ha huset för sig själv att jag knappt kan sätta ord på det. Skulle kunna jobba dygnet runt bara föräldrarna var borta ett tag till, för det är som man säger; När katterna är borta dansar råttorna på bordet och jag har ett mycket fin tillvaro med min lilla grabb (mat framför tv'n, sagostunder, lekar, legokrig). Sen blir jag så sjukt effektiv också, mamma du vet hur jag funkar och idag har jag hunnit med minst 4 tvättar + lite strykning på morgonen INNAN jag behövde kliva upp. Duktig när det gäller!

Solen dök aldrig riktigt upp så jag har vandrat runt med mina glajjor på huvudet. Har joggat längs stranden med Emma, ätit sallad ute och stört mig på alla turister som börjat leta sig hit igen. Affärerna är proppade och de envisas att gå runt i sina shorts och bara röra sig i grupp så att man inte kommer förbi. Varför?

Huuur som helst så är mitt humör ganska bra idag ändå. Även om hopplösheten finns där lite gömd, så är den iallafall inte lika tydlig och en plan börjar ta form i huvudet. Det kanske löser sig ändå :)

.


Dags att ta tag i saken

Lillen är i skolan och morgonens bestyr gick smärtfritt. Ska stryka lite kläder nu medans jag väntar på att solen ska blåsa bort molnen och sen ska jag ut och springa. Kanske ta mig till gymmet också, snacka om bortslängda pengar när jag aldrig hinner dit..

För det är allvar nu, jag har gjort en jämförelse (hähää):

 Nutid. (lat)
 Framtid. (vid fortsatt latande)

Visst håller ni med? JAAA. Kan inte komma hem tjock ju. Nu ska jag röra på mig.


Hej

Helgen har varit fin och här är jag nu ännu mer förvirrad än förut. Ibland önskar jag att egenskapen att bry sig mindre fanns i mina gener - men tydligen är det precis såhär man fungerar om man är född i fiskarnas tecken?

Sommarvärme är det iallafall och imorgon tänker jag parkera mig uppe på terassen om det är fint väder. En joggingtur ska det också bli, eller en sväng till gymmet. Det funkar inte att kinderna växer. Och tack tack tack för att ni lämnar så fina kommentarer. De sätter sig på det bästa stället i magen och allt känns bra för en stund. =)

(nu ska jag slänga i en tvätt, stryka och städa upp kaoset efter min och lillkillens movienight. Sen soova)

RSS 2.0