Jag är här nu

Alla saker är nere på mitt rum nu. Och det känns så bra. Underbart. Vilken total frihetskänsla att kunna ha musiken på topp, lamporna tända och ingen skulle märka om jag fick lust att somna klockan fyra även om väckarklockan ringer sju, ni förstår inte! =)

Ni ska få se lite bilder om en stund, det finns lite att organisera först bara!

Ännu en lördag

Inatt sov jag både utan lakan och kuddar eftersom i princip hela mitt liv redan har flyttat ner till mitt nya rum. Har nyss ätit frukost med E och planen är att vi ska åka iväg till sommarhuset när föräldrarna vaknar. Någonstans, långt inne i huvudet hoppas jag ändå att de ska hinna ändra sig; att vi stannar hemma och att de tappar lusten till att gå ut ikväll. Jag vill så gärna hänga på alla andra.




Tjuvtitt

Lite bitter blir jag när hela min kväll planeras efter att föräldrarna ska vara ute sent. Jag hoppar in i duschen, pyamasen och hela faderullan i bra tid - vad händer? De kommer hem kvart över tolv. Bra, hade lätt hunnit ut några timmar.

Iallafall; Jenny Boberg är nu ägare till sin tredje kamera och den ääär så fin. Ni ska få en tjuvtitt på mitt hår, rummet får ni se när det är färdigt!



Troligast kortare än vad jag någonsin haft det förut och nu väntar jag med blandade känslor på hur det kommer se ut när lockarna torkar. Permanentad 50-åring eller ej?

FÄRDIG

Och så var kursen äntligen gjord. Grammatik, skriv, hör och prat - ALLT. Så himla skönt och vi firade med tapas och ett glas rött, väldans god lunch. Detta ska firas med att köpa en kamera. (som redan hade varit i min ägo om jag haft bättre koll på visakortets tillgångar, det saknades några hundra)

Sen blir det inte Cala Do´r förren imorgon, håll en tumme så att jag blir ledig!


Night

Dags att sova och allt känns så drygt men bra på samma gång. Morgon på toppspeed är det som gäller när jag vaknar - två barn ska fixas, jag ska vara klar, skjutsa ungar till skolan, hinna hem, gå igenom spanskan och sen är jag ensam med två lärare under 5 (okej, få men långa!) minutrar. Puh.

Dessutom verkar det som om det blir sommarhuset exakt hela helgen. Just som jag vill vara hemma extra mycket.

Inom ramen av två månader

Tillsammans med Emma insåg jag nyss att det är för kallt för en springtur idag (speciellt om man jämför med sverige!) och lyssnar jag på huvudet vill det helst sova. Sista testet på kursen imorgon och att prata ensam inför två lärarare känns inte sådär jättetaggat.. vi får väl se hur det slutar!

Iallafall - gissa vem som har internet på nya rummet ändå? Så himla nöjd!


Tick tack

Otroligt nog vaknade jag pigg när alarmet gick och ännu mer vaken blev jag då min svenska mobil ringde, vad vill Bravida Sverige AB mig? Det får vi nog aldrig veta.

Hur dagen styrs upp är inte riktigt klart än - vad jag däremot vet är att något måste göras åt mitt hår. Det får inte tvättas eller blötas på två dagar så det betyder att jag måste gå runt i det helt rakt. Känner mig inte alls särskilt bekväm och risken finns att jag kommer se ut som en krulltott när lockarna får komma tillbaka. Tips?

Vi delar dagen i 4..

.. och så arbetar vi oss fram punkt för punkt!

  1. Dagen tog sin början med en nervös mage framför ett papper fullt med verb- och tidsformer i ett klassrum fullt av andra (icke)spansktalande elever. Dock så tror jag att det gick bra, man kan aldrig vara säker men med jag är i princip hundra på att jag passerar godkänt ;)
  2. Vi gjorde ett försök till att köpa kamera och det misslyckades när jag slogs av att mitt kort innehöll alldeles för lite pengar. Axel mötte upp och det blev trevlig tapaslunch inne på en pub.
  3. Vidare till frisören där jag inte riktigt kan sätta fingret på vad som gick snett. Någonstans nådde iallfall inte min spanska riktigt ända fram och det resulterade i att mina 1,5 decimetrar utsparade hårstrån plötsligt låg på golvet. Har ännu inte sett det lockigt - men det är mer än tillräckligt kort när det är rakt..
  4. Middag och filosoferande här hemma innan det var dags för kvällsnöjen. Vinglas på mysig pub och nu är det sovdags sedan länge. Och imorgon ska jag sova i min nya säng för första gången, MMMM!!

Och jag har en bild som jag inte vet om jag vill visa. Ska fundera till imorgon (om jag lyckas vakna). Sov gott!


Nu ger vi allt

Sänd många lyckoönskngar och håll tummarna. Korsa fingrar, tår, öron och ögon. Gör allt vad som står i er makt för att jag ska klara det här spanskaprovet bra - min värdighet (hehe) står på spel.

En stoor kaffe blev efterrätt till frukosten och det känns som att jag inte kan göra mer för att få hjärnan att vakna. Kanske springer jag förbi någon lite kiosk för att fylla på sockerförrådet just innan vi börjar..


Och håll en tumme för mitt hår också, klockan tre klipper jag mig!


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jag orkar inte spanskan!

Och  till min bästis: Blev så himla glad av din kommentar! Saknar dig också och ikväll hade en skräckis passat mycket mycket bättre än en säng fullproppad med spanska verbformer..! =)

Ledsen att göra er besvikna

.. den enda orsaken jag kan komma på till att besökarantalet har gjort en brant uppförsbacke idag är att ryktet om den kommande kameran måste ha spridits. Jag menar, ingen vill väl missa mina första foton? ;)

Tyvärr har Jenny tidsoptimisten Boberg inte haft tid att köpa en kamera. Gjorde ett försök på Corte Inglés, men eftersom personalen tar pris i både dåligt humör och dålig service gick jag snabbt därifrån. Imorgon är också ganska fullbokat - så håll tummarna för torsdag!

Och plugget? Jag jobbar fortfarande på det.

Klockan går för fort

Att timmarna bara rinner iväg mycket snabbare än vad den borde brukar vara ett av mina vanligare problem. Idag har det slagit till igen och allt eftersom knuffas små saker som jag tänkt hinna med ut ur tidsramen, dags att börja prioritera.

Några timmars plugg blev det iallafall och sen hanns det med en sväng på rean, både en jeansskjorta och en t-shirt följde med hem (fastän jag inte har råd). Dessutom hade mamman sprungit på ett par skor till mig på stan som hon köpte hem... och de passade såkart och jag blev ännu lite fattigare. Kvar på dagslistan är att börja flytta ner, köpa en kamera och bestämma mig för ett gymkort. Pengarna rullar lika snabbt som klockan och nu måste jag sätta igång!  


Disciplinen på topp

Planen var att vakna runt tio, plugga lite, flytta i 110km/h och sen plugga lite till. Sen sov jag till halv tolv och mitt lilla dagsschema var aningens förstört. Har iallfall gjort bort frukosten nu, ska plugga en snabbis, springa ner med lite saker och sen blir det pluggdate på Dunken!

Fick också reda på att internet till mitt rum där nere kommer dröja läääänge. Vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till det, känns lite surt men jag flyttar nog ner iallafall. Datorn får bo kvar här uppe ett tag till.

Händigt

Säga vad man vill om aupair-jobbet men ibland har jag så sjukt roligt. Idag när jag skulle bygga ihop mina nya säng (från Ikea) tillsammans med mamman visade det sig tillexempel snabbt att det var mycket mer invecklat än vad vi trott. I tre timmar byggde vi den enorma sängen och det var inte utan problem (eller skratt) som vi sedan skulle försöka inreda rummet lite. Av någon anledning lyckas vi aldrig, aldrig på första försöket och att bära kartonger, fixa lampor och lådor var ett äventyr.

Och resultatet? Jag sa det förut, huuuur bra som helst och frågan är om jag någonsin kommer vilja lämna rummet igen när jag flyttat in. Så himla fint kommer det bli!=)

Fyra ord

Nya rummet är FANTASTISKT.

(och jag flyttar imorgon!!)


Det är nu det gäller

Av någon konstig anledning känns det som om all spanska jag någonsin lärt mig sakta rinner ur mitt huvud - alldeles lagom till proven på onsdag och fredag. Har suttit idag och försökt banka in det i hjärnan, men börjar smått tappa hoppet. Imorgon måste det sitta.

Ska iallafall snart ner till mitt nya rum för att bygga ihop sängen. Anstränger jag mig lite nu kanske, kanske jag kan sova där inatt och det känns både lite konstigt och mest väldans skönt. Bara att veta att ingen kan se när jag släcker lampan på kvällarna känns lite som en frihet, kraven blir ganska låga här.

Annars, så känns dagen bättre än igår. (sen att det första jag mötte när jag väckte ungarna i morse var en säng full med näsblod är en annan sak).... (och att jag försov mig lite)

Nej

Nu halkade jag just ner i ett sånt där otaggat hål då ingenting känns bra. Vem stryker klädhögen? Vem städar mitt rum så att jag kan flytta? Och viktigast, vem känner sig motiverad att plugga till mitt spanskaprov?

Jag vill sova.

Just ja, jag har ju ingen kamera.

Kanske en av de häftigaste showerna fick jag titta på igår när man firade San Sebastian på riktigt. Hela katedralen var upplyst och halva öns befolkning trängdes på samma ställe. Utklädda demoner sprang runt bland publiken, drakar med fyverkerier befann sig i mitten av alltihopa - gnistor flög överallt och det var nog mest bara tur att ingen brände sig.

Galet häftigt var det iallafall och när showen framför själva katedralen började tappade man nästan hakan. Har man en chans att vara här i Palma när den hålls nästa gång får man absolut inte missa den. Tänk er allting upplyst i rött, demoner/häxor med facklor och så raketer som skjuts upp från vattnet i takt till musik. Alla ljud var så höga att jag fick riva sönder en plastpåse och trycka in i öronen - men det gjorde ingenting och just under den där stunden kändes det riktigt surt att inte äga en kamera.

Har dock lånat några bilder från tidningen;


30kronors lunch

Den dagen jag kan flytta ner till mitt nya rum kommer närmare och närmare, på måndag kommer sängen och sedan är det bara att flytta ner saker. Två timmar av förmiddagen ägnade jag åt att torka bort allt damm som verkar ha spridit sig till varenda liten vrå. Fick byta vatten i hinken 5 gånger för att det blev så svart, men nu borde det vara dugligt iallafall.

Lunch blev det på stan med Emma och sen dök Sandra upp också. Ska vila lite nu innan ungarna kommer hem, för sen lär det inte bli många lugna stunder.


Lördag idag

Ibland går veckorna, dagarna och timmarna alldeles för fort, jag hinner inte med. Det är redan slutet på januari och imorgon har jag varit borta i 4 månader. Kan ni fatta? Man skapar sig en ny värld med en så galen hastighet att man knappt märker det. Nytt land, nya vänner, ny skola, ny stad, nytt allt och innan man vet ordet känns det inte längre konstigt att det här är "hemma". Jag bor i Spanien, Palma de Mallorca i ett vitt hus på San Jaime - det är som om jag tryckt på paus-knappen i Sverige och nu är på ett snabbt besök i en annan värld.

Men jag saknar er hela tiden.


Second round

Hade just skrivit klart ett inlägg här och vad gör jag? Lyckas trycka bort det.

Första inlinesturen på någon månad gick iallfall hur enkelt som helst och när man nästan började svettas för att det var så varmt i solen fick man verkligen sommarkänslor. Helt galet att befinna sig i januari men ändå ha nästan samma värme som svenska maj. Skönt iallafall!

Eftermiddagen tillbringades på Ikea med två hyperaktiva ungar som gjorde giftdrycker av cigarettstumpar. Sen har det bjussats på läxor, nintendo-spelande, städning, bad, middag, strykning och nu läxor. Det kommande kursprovet i spanska känns inte lovande.. måste styras upp!


Time to use the sun

Gårdagens förmiddag spenderades med en stor glass (var mätt till klockan nio) vid hamnen, solen var supervarm och tillslut satt vi alla utan jackor och svettades. Idag blir det ett lite mer rörligt tema - det är dags att damma av inlinesen och ge sig av längs efter strandpromenaden. Solen ser ut att skina lika starkt som igår och det ska bli skönt att känna lite av vinden i håret. (och på tal om hår så ska jag klippa mig på onsdag!)

Jag funderar över kamera. Köpa en billig på rean eller beställa en begagnad på ebay? Help


Idag var ingen vanlig dag..

För idag var Elins FÖDELSEDAG!!


Hurra, hurra, hurraaa!!

(och Elin, ditt alldeles egna inlägg har varit klart länge, hann inte posta det bara!:D)


Igår.

Trots att regnet skvittrade med jämna mellanrum var kvällen fin och alla människor hade topphumör med drinkarna i händerna. Vi vandrade runt mellan scenerna, dansade till musiken och jag tror att klockan hann bli närmare 5 innan det var sängdags. Kuuul!

Ledig idag är jag också, med världens bästa väder på min sida. Solen skiner mer än på flera dagar, himmelen är blå och det vankas en fika. Jag röstar på en kaffe längs efter hamnen! 


San Sebastian

Hela Palma är en fest idag och snart, snart ska jag ge mig ut i natten. Oräkneliga scener är uppställda på alla små torg som finns i hela staden, några artister har redan börjat spela och en väldigt stor del av Mallorcas befolkning befinner sig troligen ute på gatorna just nu. Dessutom är det söndag imorgon, så ingen behöver jobba!

Annars har jag gjort världens mest spännande middag idag. Spillde ut en liter mjölk på golvet, gjorde sås med en sockrad frukostyoghurt, tappade en halv kryddburk med "stark paprika" ner i såsen och sen blev nästan makaronerna överkokade. Resultatet? Det sprutade nästan eld när vi pratade, men det var gott och jag fick 9 poäng! (makaroner och korvsås var det)


Idag är ingen vanlig dag..

.. för det är Malins födelsedaaag!!!



Hurra, hurra, hurra!!


Tisdag

Det är spännande att vakna som Jenny när jag somnat med blött hår. Finns inte en möjlighet att det går att jämföra frisyren med något normalt, trodde inte att lockar kunde stå sådär spikrakt ut från alla huvudets kanter?

Idag är det egentligen min lediga dag, men eftersom orden "nej, jag har planer" verkar ha försvunnit ur mitt ordförråd så ska jag sitta barnvakt mellan 19 och 23 ikväll. Tror dock att det blev ett helt okej byte, ska springa runt med alla palmare hela natten, lyssna på musik och sen sova hela dagen imorgon istället. Woopee!

Snillen på McDonalds

Ja, hjärnan är på topp, kroppen går på högvarv efter kaffet och jag måste sova.


18 Januari

Gissa om jag kanske hittade inte mindre än två handväskort för 50 kronor styck, åt jordgubbar till middag och nu ska avsluta kvällen med en glamourös mattebok tillsammans med August. Han har fått för sig att jag ska kunna rädda honom från kursen, så det finns ju något att jobba mot.. he he


Sengångardagen

Ni vet när man sover sådär sjukt bra? När sängen är det mjukaste som finns och när värmen under täcket är precis lagomt? Då man vill ta vara på varenda minut innan man måste kliva upp - och helst snosa hela morgonen? Klart att ni vet!

Precis det hände mig idag och det slutade med att jag både försov mig tio minuter och sen blev utan frukost när arbetarna kom för att göra klart köket. Typical.

(Och Elin Åberg, du slutar aldrig att förvåna mig! Rom??)

strike down

Det som började med lek vid strandkanten slutade med McDonalds, bowling och spelhall med två galna småkillar. Riktigt kul, även om jag inte riktigt vet hur jag ska bearbeta förlust i bowling mot en femåring... dock hade han fuskstaketen på sidorna..!

Sen har jennybo varit ruggigt osocial såhär på kvällskvisten och orsaken stavas s p a n s k a. Har ansträngt mig i flera timmar och det går mer bakåt än framåt så att säga. Inte kul och nu ska jag sova. (p.s, Emma tar pris för helgens händelse d.s)


På tiden med ett gymkort

Det har varit fullt upp med barnen sedan klockan 8 i morse och nu ska vi snart till en park och leka. Huvudet har laddats med en stor kopp kaffe, en stooor påse med leksaker ska packas och det är i princip bara solen som saknas!


Saturday night live

Har delat en popcornpåse (Mmmm!!!) med mig själv och deppat lite för att hela världen dricker drinkar ute på paseon utan mig. Sen är inte spanskan gjord heller. Duktig.

(annars har dagen varit fin)

dubbelt upp

Kanske skulle jag valt en familj med två barn ändå - eller så har det bara vara ovanligt enkelt såhär i början. Två barn underhåller sig själva, man kan spela ut dem mot varandra och av någon mystisk anledning går allting så mycket snabbare än när det bara är lillkillen hemma.

Kvällen igår tog inte slut förren vid elva, men vi hade mysig sagostund innan de skulle sova och dessutom älskade de pannkakan till middag (har snart bevisat att jag visst kan laga mat!). Morgonen har också varit problemfri, de lekte vid ett stort träd och jag satt i på en bänk med min bok. Nu är jag ledig fram till sjutiden och jag njuuuter.


Snart brakar det loss

Det känns som om dagen gått i 100km/h och snart lär det bli ännu mer fullt upp. Det har hunnits med skola, handling, lunch i solen, handling igen, skoprovning, handling en tredje gång, stryka, bädda säng, fixa pannkaksrecept och nu kommer snart ungarna hem. Ja, ungarna, i plural. I helgen ska vi ha två stycken och ni kan ju gissa vem som kommer ha största ansvaret..!

Förhoppningsvis blir pannkakan poppis ikväll iallafall. Nu hör jag dom i trapporna, djuuuupt andetag. Dom ska ju snart sova hur som helst ;)


Mamma, det där receptet.... ?

.. eftersom kvällstimmarna har ägnats åt diverse fina värdsligheter så kortar jag av blogginlägget, berättar att jag haft en fin dag och sen ska jag helghjärtat ge hela min uppmärksamhet till spanskaläxan den sista vakna halvtimmen.

En viktig, viktig sak bara: Imorgon ska jag göra pannkakor till middag. Hjälp mamma, ett recept och beskrivning behövs snarast - jag måste handla ingredienser.. Tack! =)


Välkommen solen

Termometern visar på 15 grader, solen skiner och jag ska snart åka iväg för att spionera på lillkillens fotbollsträning. Eftersom jag är fotbollstränare (a lá två veckor) i föräldrarnas ögon tycker de att jag är rätt person för jobbet - tveksamt, men jag ska göra mitt bästa och samtidigt njuta av solen!

Jobbar stenhårt för att övervinna förkylningen också (extra antikroppar med hjälp av goda chokladbars, he he) för att kunna köpa gymkort snart. Överskottsenergin steg när Vickan berättade att träningen hemma är i full gång. Jag vill också!

Alarmet är min ovän

Planerna på att ta en tur med inlinesen längs efter strandpromenaden grusades lite när det regnade idag igen. Ska hoppa in i duschen nu och sen filura ut vad dagen ska få bjuda på, ska försöka byta mina skor iallafall.


Alldeles för sent

Nu ska jag sova, har skrivit mail till fina flickor (och lyckats trycka bort två?!) och ögonen börjar protestera. Vi hörs imorgon mina bästa :)

Världens finaste teckning på mailen

Tack Olivia min gulliga fotbollstjej!



Nu springer jag till skolan..

.. i mina prickiga stövlar!



Har börjat klura ut vilken kamera jag ska köpa också. Visst börjar ni lessna på egobilderna snart? I do.

Jenny gör det igen

Efter en god varm kaffekopp inne på McDonalds var det läge för ett besök på deras fina och städade (sällsynt här) toaletter. Smiter in på tjejernas och upptäcker ganska snart att den jag valt är utan papper. Byter toalett, blåsan blev tusen gånger lättare och jag startar vattnet i handfatet.

På vägen ut ser jag en lapp på dörren och i samma takt jag läser de två raderna blir jag mer och mer medveten om det konstiga vattenljudet i bakgrunden. På lappen står "No está funcionando, por favor usa el otro abajo" (ur funktion, var vänlig använd den på nedervåningen) och jag backar tillbaka in i toan. ALLT vatten från handfatet forsar ut på golvet.

Jag och Emma sprang snabbt därifrån.

 


minst 8 timmar

Långa sovmorgnar är numera rätt sällsynt för mig, men på tisdagar blir det ingen frukost förren jag sovit till minst tio. Förkylningen behövde iallfall med säkerhet dagens extra sovtimmar och nu sprutar det inte längre snor ur näsan varje gång jag nyser.. Fick sova med en papperstuss i näsan för att det skulle sluta rinna.

Sen alla svenskar har återvänt till ön nu var det fika på Dunken som gällde vid tolvtiden, sen en sväng runt på rean. Mina skor är inköpta och när jag skulle visa dem för Rachel tittade hon misstänksamt på dem och påpekade att det hade varit smartare att köpa låga. Vad göra? Hon röstar på att byta och jag är tveksam, det funkar med flip-flopparna om sommardagarna blir för varma sen..


Vars är mina converse?

För en stund sedan blev jag alldeles lycklig när jag klev in på apoteket och hittade precis den tanborsten jag ville ha (och det lät lite nördigt men den gamla är äcklig) med gummi på. Köper den på momangen tillsammans med en påse halstabletter och funderar lite hur Vicks kan vara så dyrt när jag betalar.

Kommer hem, öppnar tandborsten och upptäcker två knappar. Tror ni inte att jag köpt en elektrisk "pulserande" tandborste för 65 kronor? Får jag ett hål i mina tänder nu blir jag less. Sen hittar jag inte skorna jag vill ha heller..


Dessa måndagar

Trött, slö och jätteont i halsen såhär innan skolan känns ju toppen! Har hört rykte om möte på Dunken runt halv tio och för en gångs skulle hade jag tänkt pallra mig dit i tid, får väl se om det funkar..


Let it be

Imorgon var det tänkt att mitt nya liv skulle ta sin början, det vill säga med ett gymkort i min ägo och allra minst en joggingtur varannan dag. Verkar dock som att det får vänta, näsan är mer tät än en ihoptorkad tandkrämstub och huvudet har blivit tjockt igen. Men mirakel kan inträffa!

Har flugit runt hela dagen och med bara 4,5 timmars sömn i bagaget börjar batterierna sina nu. Lek utomhus i solen, lunch och sedan flera timmar av Fia med knuff får ändå helt godkänt som dagsunderhållning. Sen sågade vi sönder en madrass här hemma och gjorde Enzos säng till en soffa. Skickligt!

Nu ska jag låtsas som att all min spanska är gjord och sova till halv 8 imorgon.


Vuxenpoäng nr 2

Föräldrarna här hemma verkar ha en förkärlek till tröjor med kragar och skjortor åt lillkillen. Jag tycker också om skjortor, de är väldans fina men helt omöjliga att stryka. Det dyker alltid upp ett veck här och var som är näst intill omöjligt att få bort och hittills har de fortfarande varit lite skrynkliga efter mina försök.

Igår avslöjade mamman att hon upptäckt min svaghet och hon passade på att be städerskan visa hur man gör. "Inte för att det är en katastrof, men det är lika bra du lär dig nu så kan du för alltid sen" löd kommentaren och sen började undervisningen. Knäppa upp kragen (jobbigt), vika hit, vika dit, vända, snurra och sen var man klar. Fint.

Sen berättade städerskan lite diskret att jag haft överkastet fel väg över sängen ända sedan vi flyttat hit. Har alltid funderat på varför de gett mig ett som hänger så sjukt långt över lånsidorna på sägen, nu har jag svaret. Bra Jenny.

Nu kan jag iallall både stryka skjortor fint och bädda sängen ordentligt.


I-landsproblem

Mitt ansikte börjar bli mer och mer likt en pizza. Varför kan bara gudarna svara på, men vem tusan lurade i mig att man får bättre hy utomlands? 

Nu åker jag iallafall, kanske finns någon super-mirakel-mask på extrapris..!


Rekordlånga naglar har jag

Blir snart bortskämd av dessa slappa lördagar - är hemma ensam ännu en gång. Har struttat runt här i huset ett bra tag och nu tänkte jag ta tag i mig själv. Lite strykning först och sen är det Porto Pi och rean som gäller en snabbis. Lillebror har beställt t-shirtar och det råkar vara mycket roligare än att handla kläder till mig själv just nu. Tur att nya livet med ett gymkort börjar på måndag, det behövs!


I'm so happy to have you

På min sida av Europa är det storm just nu. Regnet störtar ner, det bildas små forsar på gatorna och det blåser så mycket att det hörs i hela huset. Skolan börjar snart och jag har inte gjort hälften av mina läxor (varför är det alltid mycket intressantare att läsa de andra sidorna?) så jag ska hitta lite kläder och sen springa ut i ovädret.

Min kväll igår var trevlig och ibland slår det mig att jag egentligen saknar alla er hemma mer än vad jag vill erkänna. Men tiden här kommer gå fort, jag vet det och jag ska ta vara på allt.










Regn från fötterna och upp

Risken finns att det inte är en människa som vaknar ur min säng imorgon - större chans att det är en rund, flottig godis. Har njutit av min stora godispåse så länge att det känns som att magen inte bara står ut i alla hörn - den spricker snart. Men det gör ingenting för himlarns vad gott det är! Dock saknar jag mina favvochokladbitar.. =)

Dagen blev lång och intensiv. Det bästa var utan tvekan mitt postenpaket hemifrån (och julklapparna var fullträffar allihopa!), sen var dagen på stan med Camilla riktigt trevlig. Nya jeans, skärp och en kofta följde med hem. Imorgon blir det second round, efter skolan.


Vuxenpoäng nr 1

Vet inte riktigt vad jag tycker om att behöva köpa riktigt allt nödvändigt alldeles själv, men viss charm har det ju. Idag har jag påbörjat min andra tandkrämstub och snart måste det köpas en ny tandborste..

I förrgår bestämde jag mig för att det var dags att börja med floursköljning (har ju inte bästa läget för tandläkarbesök här) så jag tog mig till närmaste apotek. Undersökte alla flaskor och fick tillslut fråga efter en med flour. 60 riksdaler gick den på och såklart provade jag den på kvällen. Smaken? Värre än hostmedicinen jag fick som liten, den fastnar i munnen och smaken är låångt ifrån fräsch. Det visade sig att jag valt lakritssmak istället för mint.

Planen: Tandtråd, munskölj och SEN borsta tänderna. För jag tänker använda upp varenda droppe!


En kaffekopp fylld med glass

Idag har jag..

  • ... vandrat runt i solglasögon med en supergod kaffe i handen
  • ... köpt en tidning, en nötpåse och en Mars
  • ... suttit i solen, i hamnen på en bänk och njutit av värmen
  • ... hittat nya gator som jag tillslut gick vilse på
  • ... sett två filmer på spanska
  • ... ätit supergoda makaroner till middag

Såå, summa summarum har dagen varit alldeles toppen! Imorgon börjar skolan för alla barn igen och det betyder att jag äntligen kommer veta exakt vilka tider som är lediga och vilka jag jobbar. Skönt! Hela min lediga förmiddag imorgon ska tillbringas dregglandes över all rea. Och så måste jag ägna lite åt spanskan också... =)


Glad onsdag!

Och så blev Jennyb belönad med ännu en ledig förmiddag - springer runt här hemma i pyamas, en turban på huvudet, dator och kaffe i sängen med musiken på högsta volym. Dessutom kan jag sjunga med för full hals utan att någon hör, befriande!

Ska snart styra upp lite strykning eftersom jag inte kan lata mig hela dagen och sen ska jag springa ut en snabbis. Eftersom det är söndag här finns det risk att allt är stängt, då blir det en kaffe istället!

Los reyes magos

I slutändan blev det inget postenpaket för mig idag, måste vänta till på torsdag..! Ägnade flera timmar åt att bara gå runt på stan och kika i affärer, rean här börjar imorgon och tydligen brukar den vara helt galen - jag som tänkt spara pengar till sommarkläderna.. skor ska jag iallafall köpa!

Dessutom är det Los reyes magos i Spanien idag och det är större än julafton. För de flesta är det idag alla paketen kommer och det är fest överallt. Runt sjutiden tittade vi på en parad som går igenom hela staden, det är de tre kungarna som kommer för att säga hej till alla barnen innan de ger sig av för att lämna alla paketen. Sjuk stämning, färger, musik och hur mycket folk som helst. Dessutom kastade dom ut godis som var jättegott!

Paketöppning här hemma (jag fick treckingboots!), lek med klapparna och sen middag med toasties och vin. Nu springer alla emellan lägenheterna här i huset och jag försöker stänga ute allt ljud. Måste spara engergin för imorgon ;)


Jag har ett paket på posten..

.. och nu rusar jag iväg för att hämta det. Svenskt godis lockar!


Måndagkväll

Vi är tillbaka i Palma och egentligen är det alldeles för sent att skriva blogginlägg nu. Har iallafall nyss kommit hem från mysig tapaskväll med tjejerna, tre olika barer hann vi med och Lena var ett år äldre när vi kom hem - 21 år fyllda och en drink rikare!

Idag landade dessutom ett efterlängtat brev i postlådan; från Farmor! Blev så himla glad, och sen att jag vann 25 kronor på trisslotten gjorde det inte sämre! Dessutom gjorde långskypeande med Mellan och ett långt brev från Sara (och ett snabbt prat på msn med Vickan just när jag skulle gå) att min hemlängtan gjorde sig påmind. Ibland känns de månader som är kvar innan jag åker hem så korta och i nästa sekund flera mil bort. Jag antar att det är rätt normalt..

Helgen i Cala d´or har iallafall varit superlugn och skön, fint väder och mycket avslappning. Imorgon är jag ledig och jag planerar sovmorgon, plugg, vila, vila, kanske lite shopping, vila och sen kaaanske något påhitt på kvällen. En pratstund med min family står iallafall högt på min lista =)

Hallå 2010

En väldans, väldans lyckad nyårsafton måste jag berätta att det blev! Det dåliga humöret försvann snabbt och när vi bestämde oss för att äta lunch på Ikea blev det toppen. Laxfilé med god sås och potatistärningar, satt som ett smäck i magen.

På kvällen bar det av hem till Camillas värdfamilj där det var en god blandning av söta barn, släkt och hur mycket mat som helst. Åt tills magen sprack av både smörgåstårta, jordgubbar, pasta chokladtårta, sallad, musslor och jag kan räkna upp en massa. Dans på vardagsrumsgolvet fram till tolvslaget då alla stod med munnarna proppfulla av vindruvor (hur är det meningen att man ska hinna svälja alla tolv?) Efter kramar och skålar försökte jag skicka sms till alla jag känner, men gav upp när hela nätet var blockerat.

Vidare ner på Passeon, spring mellan olika pubar, roligt folk, drinkar, dans och massor av musik. Klockan åtta i morse entrade jag huset och för en timme sen vaknade jag pigg som en nötkärna. Har ätit världens största frukost och idag åker vi till Cala d´or för en weekend.

GOTT NYTT 2010!!


RSS 2.0