backwards

återvänder till paradiset - och i höst ska jag plugga journalistik också. Kuljul!

Axplock: Big Festival Biarritz

Under kväll nummer två i Biarritz snubblade jag in på "Big Festival" som höll låda mellan onsdag och lördag den veckan. Sjukt roliga timmar tillsammans med ett gäng fransmän som knappt kunde engelska. Teckenspråk, vin och engelska kortversioner på de franska skämten - massor av plus. Artister på scenen var Birdie Nam Nam, Sebastian Tellier, Yuksek, Digitalism och Fuel Fandango. Spotifya dem vettja! 
 
 
 

greatlife

På båten, i stugan, på havet. Släkten är bäst och there's no place like home. 
.

sum.


back home

Så mycket blandade känslor just nu. En dunderförkyling gör det svårt att tänka - och det är så mycket som snurrar runt. Kan med säkerhet säga att jag haft några av de bästa dagarna på länge, med så många fantastiska människor i världens finaste land. Jag har bevisat så mycket för mig själv och känner mig glad, ledsen, inspirerad, förvirrad, peppad och motiverad på samma gång. En vecka i olika människors hem har gjort att jag insett vissa saker - och börjat tvivla på andra. Vad krävs egentligen för att vara lycklig? Jag är helt säker på att det inte är ett topp-topp-topp jobb. 

Biarritz calling

Det finns en liten chans att jag faktiskt forvandlas till en blackfisk efter gardgens middag - OTROLIGT gott och otroligt stora portioner. (fast vi rakade ju ocksa bestalla en huvudratt till forratt...)

Har ar sa galet coolt och bra i alla fall. Traffar varldens skonaste manniskor och har sa himla roligt - att resa sjalv gor att du... tar for dig och lever i nuet pa ett helt annat satt an vanligt. Ser manniskor och pratar med dem; Personer pa taget, butiksbetradet i butiken, den gamla gubben pa parkbanken (som pratade franska oavbrutet i 20 minuter, fastan jag vanligt forklarat att jag tyvarr inte forstod...haha) eller killen i biljettluckan. Sedan bor jag ju aven hos okanda manniskor - vilket ar sa haftigt. Kommer nog hem med magrutor efter alla skratt och sa manga fler tankar/idéer efter allt man pratat om. GRYMT. Ni kanske redan raknat ut att jag garna skulle stanna lite langre..? :)

brabrabrabra

Jag har det bra har nere i soder! Hanger med skona fransman, aker fin bil, bor i fint hus, lar mig franska ord och ater kaktus till middag. Idag ska jag laga pannkakor, vi aker till bergen och sedan ska nagat franskt band upptrada. FINT! (daligt vader dock)

Har jag sagt att jag kan flyga?

Börjar känna pirret i magen nu. Ni vet den där peppen som sakta smyger sig på - fastän man egentligen är (skit)nervös. Har värmt upp med kanske världens bästa tisdagskväll (korvstroganoff, longboard, film och B&J:s) och insåg för en stund sedan att det inte ens är lönt att jag försöker hinna sova. Så, har nu duschat och parkerat mig i soffan hemma hos Dogge. Om drygt en timme börjar färden mot flygplatsen, och klockan 07.00 lyfter planet.  
 
Och veckans plan? Den inkluderar (förutom sol, surf, bad och värme) en fransman, en svenska och en egyptier. Förhoppningsvis en rätt skön blandning att börja med, ska försöka hålla er uppdaterade här så mycket jag kan och hinner (min egen dator stannar hemma), annars hörs vi igen när jag är åter på svensk mark!

Decided

Onsdag morgon: Biarritz

Update.

Oroa er inte - Jag lever. Har bara lidit av alltför mycket beslutsångest angående en viss resa på onsdag, och jobbat en hel del. Ibland har jag humör och känslor värre än en berg-&dalbana. Inte kul.

Hört på nyhetsmorgon

"Fästingar är egentligen ett fantastiskt djur - det har funnits på jorden i hundra miljarder år... de är viktiga i den ekologiska balansen"
 
Eller så är det inte alls så fantastiska. Små, fula och jätteobehagliga - 40 procent av alla drabbade vuxna får bestående hjärnskador om de drabbas av en "sjuk" fästing. TBE överförs på bara några minuter, medan borrelia tar några dagar.
 
"Om du bor i områden där det är vanligt med fästingar - Gå till vårdcentralen!"
 
Kanske borde fundera på vaccin ändå? 

DEN kan vara vad och vem som helst

Sitter här med sjukt värkande fötter och skyller det hela på butikens otroligt hårda golv - inte direkt ergonomsikt att stå på under alltför många timmar. Fast ändå känns det på något sätt ändå värt det: För även om man möter hundra dryga kunder under en dag, så dyker alltid den kunden upp i slutändan. Den kunden som får allt slit att kännas värt - på så många olika sätt. Intressanta samtal, roliga personligheter, när du räddar någons dag, fixar perfekta outfiten för kvällen eller får höra turisters syn på Sverige. ELLER, varför inte ett helt möte på teckenspråk då kunden inte kan ett ord svenska (eller engelska)? Eller 71-åringen som bara vill handla de mest hippa jeansen? 
 
 
Såhär förbereder man sig för Den på en måndagkväll om man bor i Linneas lägenhet.  Ansiktsmask, fixade naglar, Sex and the City och sömn. Hasta mañana.
 
 

This happy knowledge

En lååååång promenad på okända gator i Stockholm resulterade i massa babbel, omvägar och bättre koll på omgivningarna (tur att vi laddade med kaffe först). Har även konstaterat att mitt blivande boende ligger otroligt smidigt till. Nära till nästan allt - i augusti startar operation lära sig hitta i Stockholm, på riktigt.

Fredag + Lördag + Söndag

 
Jobb. Förfest med päron och brieost. Trädgården. Boule. Dans. Norska charmörer. Hamburgare. Ömma tår. Cider. Sömn. Varmt. Lyxfrukost med klockrent sällskap. Sol. Jobb. Middagspicknick på innergård. Impulspepp. Kåken. Människor. Dans. Vin. Gubbrummet. Varmkorv. Taxi. SOVA. American pancakes. Kaffe. Film. Massage. HEM. 

update:

Awesome weekend. Absolut sanning.

FirstAidKit

En lila, prickig kopp med kaffe är mitt bästa morgonsällskap denna fredag. Fem timmars sjysst arbetsdag väntar och sedan är det några brudar som ska slå klackarna i taket. Trädgården och Ibiza-tema, lyckad-kväll-faktorn borde vara ganska hög? Håll tummarna för att min högra fot pallar platåerna. 

sommarsommarsommarsommar


"Universum är inte rättvist - men det har humor" - Carrie Bradshaw

Sex end the City kan ju vara världens bästa avslut på en vardag - speciellt om kvällen spenderats i en mysig lägenhet på söder. (att titta på tv och skriva samtidigt är dock inte en jättebra kombo).

I mitten av ett ölrus.

studentvår2012.

Känsla: After School


.

Sol i sinne. 

den positiva sidan.

Nu när jag officiellt sett (snart) flyttat från Norrtälje är det plötsligt mycket enklare att njuta av stället. Här tar det gröna aldrig slut och den varma luften luktar så mycket sommar som luft kan lukta. När ska vädergudarna inse att Sverige faktiskt förtjänar lite mer (och gärna längre) riktig sommar? 
 
Fick just ett efterlängtat besked i inboxen också - hösten ser bara bättre och bättre ut. 

Jenny flyttar in.

Tur att det faktikst finns änglar på riktigt. Har nyss gjort mig hemmastadd i fröken Bäckmans lägenhet - mitt tillfälliga hem tills imorgon (jag är skyldig dig en (två...) hårdmacka, Emsan). Galet skönt att sitta parkerad i en soffa, fötter och trampdynor är inte riktigt på bra humör för tillfället.. Njuter av lugnet och upptäckten av en veckas väldigt glest arbetsschema; Jag räknar med sol, träning, parker och fint sällskap alla lediga timmar.

liveit.

Umeå levererade en toppenbra lördagkväll. I soppan hittades Ingredienser som; Mysig förfest med tre brudar, god mat, ett tomt (?) TC, en glad blivande stockhomstjej (!!), roliga pojkar, en svensexa, nattkäk och utomhustoaletter. McDonalds visade sig även vara ett utmärkt ställe för att bli kompisar med gubbar som heter Staffan, skaffa nya pojkvänner, spilla ut andras drickor och hänga med sköna grabbar. Fem toasters!
 
Söndagen har för övrigt förlutit smärtfritt. Dagen började med dusch och kaffe - och medan Sara jobbade fick jag bekräftat att det är omöjligt att spendera fyra timmar på stan utan att shoppa något. God medköpt middag på Umeås bästa privathotell innan flygplanet avgick. Back in the S-town.

RSS 2.0