När det blir fullträff

En helg som får full pott går just mot sitt slut och jag har lyckats göra sveriges godaste kladdkaka. Sjukt kladdig och chokladsmaken går ända upp i hjärnan. Är så mätt att jag måste rulla om jag ska flytta mig någonstans, men det var det värt. Nu är det tv mys mitt i röran som gäller, försöker lista ut om en soffa går att trycka in här någonstans. Saknar att mysa bland kuddar och en filt.

Godmorgon sol och blå himmel

Schemat är i vanlig ordning proppat hela dagen, men eftersom kvällen bara består av fina planer gör det ingenting. Nu väntar en springtur till skolan, last minute as always.

Barnasinnet kvar

Vi som av någon anledning inte pallrade oss till Stures i kväll (jag måste kolla upp min mage) bestämde ett möte i skolan. Rustade med popcorn, mjukisbyxor och disneyfilm kunde vi snart alla erkänna att Djungelboken nästan är snäppet bättre nu än när man var liten. Efter det mogna erkännandet är det sovdags. I morgon ska jag ha en bra fredag.

En mac-dators hemligheter

Idag har vi suttit hela förmiddagen klistrade framför excel för att knappa in formler av olika slag. Formler som sedan förvandlas till analyser och som i sin tur ger underlag för eventuella beslut osv. Mycket intressant. Till saken hör att jag är duktig på excel, har redan läst det en aning i gymnasiet,  kunde alla formler, alla snabbkommandon och roliga små hemligheter -  men det var ju på en PC. Idag har allt fått upptäckas på nytt.
.
Har nyss fått i mig lunchen och tänker unna mig en 40 minuters paus innan det är plugg som gäller. Har insett att kommentaren "mina böcker har inte kommit med posten än" inte är giltig på föreläsningar så jag ska låna Emmas..! Resultatet får avgöra om det måste skolkas från Sture-utgång i kväll eller inte., att dansa är alltid lockande.

Tack till himlen

Inte nog med att jag blev 170 kronor fattigare av att inhandla diverse skolsaker - klart att det var tvunget att börja regna hinkar med vatten just när jag var hundra mil hemifrån. På cykel. Utan regnjacka. I tights. Behövs en beskrivning på hur kall och blöt jag är nu?
.
Vi har i alla fall börjat två nya kurser sen sist jag skrev och de verkar lovande! Det är gympaus idag så här ska styras städning och plugg. Inga mer latfasoner.

Sådär

Mission complete. Ett träningskort finns i min ägo och jag har tillbringat ca en timme på gymmet. Nu är det städa, läsa och sova som gäller. I morgon börjar allvaret igen.

Godiskaffe

Kanske inte alltför stor skillnad, men nu är i alla fall både färg och frisyr trimmad och jag njuter lika mycket av hårtvättningen varje gång. Har varit ute och spatserat mest hela dagen och efter en god middag (med mitt superkaffe till efterrätt) tänker jag hoppa på cykeln och rulla hela vägen ner till gymmet.
.
Misstänker att min plånbok kommer gapa tom efter denna dag, men gymkort, hår och kurslitteratur (och vilket rån de där böckerna är!!!) är väl ändå ganska bra investeringar? Jag får leva på knäckebröd när mitt kort blir låst!

det känns som vår utomhus

Igår, just när jag stod redo i mina träningskläder och skulle ge mig ut genom dörren för att köpa träningskort plingade ett sms i fickan. Nybakta scones, te och tjejsnack var mer frestande och när det dessutom regnade ute var jag inte alls särskilt sugen på att träna. Dock blev det en promenad ner till Flygis - och för första gången har jag saker att välja mellan i mitt kylskåp. Vilken känsla!
.
Nu ger jag mig hur som helst ut på mission. En frisör ska hittas, träningskortet finns inga ursäkter för längre och sen får jag se vars jag landar. Vädret är underbart och jag behöver luft.

the life and I

Även om det kanske inte verkat som så: Jag överlevde tentan i fredags. Hur resultatet blev behöver vi däremot inte diskutera närmare, men låt oss säga att en omtenta inte är omöjlig. Klart att det skulle komma en fråga om det enda som inte fastnat i minnet.
.
I alla fall. Efter tentan kunde vi alla släppa på spänningarna och detta gjordes med råge under Gasquen - sittningen där vi småttingar blev ettor på riktigt. Temat var "The phantom of the opera" och utsmyckade i diverse masker åt vi trerätters middag, dansade till live-bandet, brände mindre förmögenheter i baren och i efterhand tror jag att natten är ganska suddig för många. Men kul var det!
.
Lördagen tillbringades med Edin framför tv'n, smaskandes på en stor, god och välbehövlig kladdkaka. Sen sov jag bort resten av dagen. Även denna helgdag har förflutit utan större aktiviteter, det är så galet skönt att ha en paus från alla måsten. Hade ett härligt catch-up-prat med finaste Sara, har strykt alla kläder och tänker nu ge mig ut för det största målet denna söndag: Fylla det ekande kylskåpet och inhandla mitt gymkort. Har ett nytt liv att börja imorgon (tillexempel ska den där armen på tjejen i röd mask få lite mer slimmade muskler... hah)
.

När jag behöver det som mest

Vaknar av att min bästa mänskliga väckarklocka mamma ringer och väcker mig med peppande ord. Släpar mig upp ur sängen och spanar ut för att se om någon annan är vaken och... .det.har.SNÖAT. Nu pratar vi inte lite snö - bilarna är täckta, marken är helt vit och det faller fortfarande ner små lapphandskar från himlen. Om det ligger kvar när solen gått upp eller när dagen är över är en annan fråga - men jag har saknat det vita och denna början på dagen var bra. Nu ska vi snart pulsa ner till ICA och köpa energi inför en fyra timmars pärs.
.
Håller ni tummar och tår för mig på tentan?

Snart är andhämtningen tillbaka i rätt takt

Om mirakel kan inträffa klarar jag tentan i morgon - om inte... så är kanske inte en omtenta hela världen. Jag hinner ju bli mycket smartare.! Har i alla fall, likt resten av klassen, suttit parkerad i ett grupprum sedan tidigt i morse - luften bokstavligen vibrerar av ångest och ni anar inte hur uppskattad den kalla (vinter??)luften är när man som nu fick komma ut en stund under promenaden hem för en snabb lunch.
.
MEN, oavsett tentaresultat: I morgon klockan ett kan återerövringen av ett någorlunda normalt liv ta sin början (om än med en bättre studieteknik). Jag längtar!

What I would like to do

PALMA
.

.
Trivs inte så bra bland högarna av papper på golvet nu..

"Redovisnings tentan känns som ett suicide mission, så varför inte chilla lite inan man skall halshuggas."

Angående överskriften kunde jag inte låta bli att kopiera denna slående kommentar av en klasskompis på facebook. För det stämmer. Loppet känns dött, mitt huvud är dött och jag har ingen aning om hur alla moment ska hinna fastna i minnet innan fredag morgon klockan nio.
.
Har i alla fall insett att min mathållning (knäckebröd med kall falukorv på) kanske inte ger den bästa energiboosten inför plugg, så lunchen fick bli sista kycklinglådan från frysen. I helgen måste mat lagas oavsett hur ansträngande det känns. Skicka lite pepptankar till mig, I need them now.

DONE

Svårt att säga om det gick bra eller dåligt - men nu är tentan bortgjord. One gone, one to go. Har ätit första, riktiga måltiden på länge och nu har vi tre timmars paus innan nästa kursplugg startar. På fredag ska alla redovisningsgenomgångar vara inpräntade i huvudet. Vi kan.

Det är bra nu

Jag är medveten om att man inte bör säga såhär innan en tenta - men det känns bra och kroppen är lugn. Kan inte påstå att pluggtekniken eller självdisciplinen har varit på topp de under den här perioden, men av förutsättningarna har jag i alla fall gjort det bästa. Varenda sida av vår 600 sidor tjocka bok på engelska har gåtts igenom under kvällen och det som inte fastnat nu får jag klara mig utan.
.
Dessutom är all smutstvätt tvättad, högarna från golvet är borta, soporna slängda, disken diskad, golvet sopat och det luktar en blandning av tända ljus, te och kanel när man kommer in genom dörren. Alla sinnen på topp och nu ska jag gosa ner mig framför Gossip Girl, dricka varm mjölk med honung, duscha och sen krypa ner i min renbäddade säng. Kan inte klaga!

Dagen före

Drabbades av plötslig natt-pigghet igår när jag skulle sova och satt knaprandes på hårdbröd framför papper och dator när det egentligen var batteriladdning som behövdes. Sov ut nu i alla fall och frukosten har just åkt ner i magen, skolan väntar och jag har panik inför tentan.

Ingen koll på allting

Vaknade i morse och kunde inte på något sätt komma på vilken dag det var. Fredag, lördag, söndag eller onsdag? Här ser för tillfället alla dagar lika ut - jag vaknar, äter, hänger på skolan, äter, hänger på skolan, äter, hänger på skolan och runt midnatt är det dags att sova.
.
Gårdagen var i alla fall ganska produktiv. Vi bokstavligen slaktade GIMROI-formeln, förstod den ur alla vinklar och lärde oss en hel massa. Under pauserna pysslade vi med annat roligt, bland annat undersöktes eventuella ökningar av underhudsfett (resultat av sockerhöjande föda) och vi var ett antal som lovade ett hälsosammare liv efter kommande vecka.
.
Idag? Morgonen har varit lugn och skön, ska ner och handla nödproviant innan det är samma upplägg som alla andra dagar som gäller. På tisdag ska vi kunna allt.

Saturday

Idag känner jag mig faktiskt både produktiv och inspirerad. God frukost, stor lunch och jag har läst en massa - tänkte springa till skolan snart och spana in alla som sitter med näsan över böckerna. Ingen vila!

Fredagsmys

I kväll står Blå Bands broccoli- och potatissoppa på menyn och jag älskar när det värmer hela magen. Har varit på skolan tills nu och innan repetitionerna fortsätter ska vi mysa ner oss i soffan med popcorn och idol. Skönt med avbrott och icke hjärn-ansträngande aktiviteter - man måste få leva också. En vecka kvar och sen återvänder friheten igen. Och vet ni? Idag snöade det här också, även om det troligen smälte snabbare än hemma!
.

.

Jag är trött och orkar inte plugga mer.

Hej fredag

Visst är det skönt att fredag alltid är fredag - även om det inte alls betyder att en ledig helg ligger och väntar?Morgonen har förflutit med en god grötfrukost, tända ljus och bra musik, nu fortsätter dagen med en sista föreläsningen innan tentan. Och blodpudding, bacon och lingonsylt blir dagens energi!

shooooo

Är inne på min åttonde pluggtimma och det är två timmar kvar. Här dricks ton av kaffe och middagen var en godispåse. Mums! Sen taggar vi tentafest med fint tema om ungefär en vecka, lockande mortötter är bra!

too fun to be funny

Unnade mig två timmars skolpaus idag och hann med på en kort prommis, prat med Sara, handling på Flygis och prat med pappa - huvudet känns lite klarare och ikväll ger jag mig fasen på att lära mig hur en kassaflödesanalys ska göras. Den ska sitta som ett smäck innan jag går hem. Fram till nästa fredag är vi alla utan liv, det är galet med saker som ska läras in. Big Brother School, here we come.


Strategic profit model och så vidare

Jag har aldrig befunnit mig såhär mycket på en skola förut, varit så här trött i huvudet förut eller ätit på så konstiga tider (och konstig mat) förut. Ändå tycker jag om det och det är nio dagar kvar tills vi kan andas lite grann igen. We'll keep on fighting. Nu ska jag sova.

Snart är vi hjärndöda allihopa

Efter ett antal timmar på skolan har vår nattuggle-grupp förhoppningsvis blivit ännu ett snäpp kunnigare och det är sovdags för länge sedan. I morgon börjar mitt nya liv där träning med våld ska tryckas in i mitt skolproppade schema. Sen blir det inga fler frukostar bestående av ostkrokar heller..

Allt är så mycket roligare när man är två

Tre (nästan fyra) dagar med finbesök från skolgatan 18 har tagit slut och faktiskt känns det aningens tomt i lägenheten. Jocke har fått titta in en snabbis i Norrtälje studentliv och sen har vi pysslat med skolbio, matlagning, prat, idol, vin, Aliasspel, stadsdag, god kinamat och ömmande fötter. Sjukt kul att få ha en bit av hemma här borta och nu saknar jag egentligen alla er andra ännu mer.
.
I alla fall så har jag inte längre någon ursäkt för att inte hinna plugga, så ni kan nog själva räkna ut var jag kommer befinna mig resten av dagen, kvällen och natten. Fint!

Visste ni..

.. att jag och Jocke är mästerkockar? Världens godaste kyckling tillagades i ugnen igår. (men att riset blev till gröt är en hemlis)

vad tänkte du, sa du?

Trots ett unns energibrist har dagens två seminarier gått som en dans. Har just slängt i mig lunch och mottog just ett samtal från Jocke. Han har landat på säker mark i Stockholm och som inom någon timme sitter på bussen mot Norrtälje - BRA.
.
För stunden är det snabb städning som gäller i ett fåfängt försök att få min lilla lya att se någorlunda presentabel ut och sedan ska jag springa tillbaka till skolan för några timmars jobb. Funderar som mest på vad vi ska hitta på till middag ikväll, misstänker att vi kommer vara två rätt så hungriga själar. Pizza kanske..!

Two weeks to go

Nästkommande redovisningspass: 2 * 45 minuter och klockan 02.00 ska vi hem och sova. Ja, skolan är vårt hem.


black coffee

Riktigt höstväder ute och trots att det är en föreläsningsfri dag börjar allvaret tidigt. Tänker ge mig fasen på att avverka ett antal Retailkapitel och en hel del bokföring idag. Min pluggkamrat har dock försovit sig och dagens första kaffekopp kan avnjutas i lugn och ro!

you darling.

Personen som tittade tillbaka på mig genom spegeln i morse var verkligen en sorglig filur. Rufsigt hår, pyamasen felvänd och ögonen var helt hålögda. Om natten var trevlig? Nej, det var den inte - och utan att lämna en alltför detaljerad beskrivning kan jag avslöja att min mage inte hade mycket innehåll kvar från föregående dag. Fy för att vara magsjuk.
.
Hur som helst. Efter några timmars extra sömn, lite Gossip Girl och mammas rekommenderade diet (bestående av potatis med ett ton smör + Coca Cola) vände misären sakta men säkert. Nu känner jag mig nästan friskförklarad och jag orkade till och med fyra eftermiddagstimmar på skolan som kompensation för det missade seminariet.
.
Så. BACK TO LIFE och på torsdag kommer Jocke!
.
.
Norrtälje Naturliv

Studiebesök again

Ni får ursäkta det fattiga utbudet av inlägg under helgen, men jag har koncentrerat mig helt och hållet på återhämtning. Det har gett resultat och nu när det ännu en gång är måndag är kroppen totalt utvilad. Dock måste jag ha ätit något som min mage inte alls ville ha någon gång igår och jag rekommenderar inte magont. Har kokat ris att stoppa ner i väskan, orkar inte med bullrande orkaner i magen.


Nyhet

Gissa om jag får storfrämmande på torsdag? Kuuul!

Oktober

Snacka om att att helgen både fick en tidig och väldans bra början. Hela torsdagsnatten tillbringades på Sturecompagniets dansgolv, avslutade med två fransmän på McDonalds och att ta sig hem var himla spännande.
.
Frukost blev god bulle och flera koppar kaffe på Café och väl hemma började allt om igen. Oktoberfest på Offenciven och för en natt flyttade vi alla till Tyskland. Fint var det - men jag tänker nog inte jobba på festerna någon fler gång. Det brukar vara roligare framför baren...

RSS 2.0