finaljune

Har återvänt från hav, skogar och vackra solnedgångar för att åter bege mig tillbaka mot huvudstaden. Har slagits mot tonvis med kläder de senaste 24 timmarna - hur stor garderob kan man egentligen ha i sin ägo? Någon sorts resväska har jag i alla fall lyckats åstadkomma, resterande klädesplagg ligger prydligt (nedtryckta) i sopsäckar och andra förvaringsmedel..
 
Innan planet lyfter mot sydligare breddgrader vankas dock en kväll med mina bästa brudar. Middag, prat, vin, häng och sedan en tripp ut på stan. En fin lördag, trots världens tråkigaste väder.

summerbeat

Har flyttat ut i stugan med mamma och lever vildmarksliv (fast bara nästan) för fulla muggar. Mest underbara midsommarhelgen och sedan en heldag på bryggan som gjort huden några nyanser brunare - behöver jag påpeka hur bra den svenska sommaren faktiskt är? Så bra att jag faktiskt börjat ifrågasätta mina Biarritzplaner den 18:onde.. kanske borde pallra mig runt Sverige i stället? 
 
Bjussar på midsommar-action: 
 
(jaaa, lånade bilder. Jobbar på min egen kameramotivation)

enjoy.

Trots att mina första sommarlovsdagar kan statuseras som smått dramatiska vill jag ändå påstå att: There is no place like home

ja, det går bra nu.

  • Försovning - CHECK
  • Intervju - CHECK
  • Boende till hösten - CHECK
Det kan väl tyckas vara en helt okej start på en fredag? Känns väldigt bra i magen i alla fall (även om den för tillfället mest är otroligt sugen på en väldigt försenad frukost). Efter energipåfyllning hemma är det en cykeltur med att-göra-lista i Norrtälje som gäller - sen ska jag flyttstäda och tvätta för hela slanten. Ikväll kommer mina bästa!

oohoo

Ibland bestämmer sig livet för att samarbeta en aning. SKÖNT.

living.

Just nu vill jag bara hem, hem, hem. Längtar alldeles jättemycket efter tre veckors "riktigt" sommarlov - där jag äntligen får vara en av dem som är lediga. I huvudet kan jag redan se min solstol i stugan, grillade middagar och massor av stjärnor som sällskap. Morgonprommisar med mamma, gott kaffe och bra böcker att läsa bör också nämnas till listan. 
.
Fast dagarna fram tills dess är inte helt fy skam de heller. Närmast håller vi tummarna för sköna och shoppingsugna killar på jobbet imorgon, för att sedan möjligen avsluta dagen/kvällen med häng på Gröna Lund. Topp? japp!

charge.

. s o v g o t t .


.två av tre år på handels avverkade.

try something new.

På något sätt känns det lite tomt av att helt plötsligt inte behöva känna stress, press eller pluggångest. Skönt men mystiskt. Underbart fastän jag inte fattat det än. 
.
Veckan bjuder på sommarlovsöl, jobb, projektfix och flyttstädning. På fredag anländer två stjärnor för att hjälpa till - och på söndag åker vi hem. Kan nog inte längta mer faktiskt.

snartsnartsnart. tolv timmar.

Balanserar nu på gränsen till överkonsumtion när det gäller energidrycker, kaffe, russin, godis och allt annat övrigt energigivande. Snabba kolhydrater med andra ord. Har även försökt med gurka, det gav dock inte riktigt önskat resultat.. Det är fortfarande så mycket som jag inte riktigt kan. 
.
Living on the edge. På söndag landar jag i himlen (lediga Norrland). Funderar på att stänga av mobil och facebookstrejka minst en vecka.
.
(ber om ursäkt för snurrigt inlägg. Skyller på sömnbrist, stressmage och en allmänt oinspirerande datasal)


i spökskogen.

Igår klappade vi (nästan) kossor.
.
(ledsen att jag snor dina bilder Emmsan.. :))

giveitall

"Om mindre än 24 timmar har jag sommarlov". Försöker upprepa det mantrat för att motivera sista timmarna av koncentration - något som försvåras en aning då glada ettor sitter utanför skolan och dricker öl för att fira sin första lediga dag. Vill egentligen inte erkänna att jag nog är lite bitter, meen.... hade ju gärna sett kvällens fotboll på en krog istället för i skolan..

Lider för tillfället av stora koncentrationssvårigheter.

Har kollat min köplats säkert tusen ggr. Tjugoen timmar kvar bokningen avslutas och det känns som att någon annan kommer sno den mitt framför näsan. Bilden nedan visar utsikten igår, kvalitetstid med K när det är som bäst!
.

you can't go wrong if you're doing it for the right reasons

Håll lägenhetstummarna nu.

littlebit

Har tillbringat dagen i (nästan) total tentaförnekelse; Njutit av världens bästa jobb (som förövrigt kryllar av ögongodis), ätit middag + promenerat i härligaste sommarkvällen med bästaste Karin och sedan avslutat dygnet med två timmars läsning på skolan. Eller inte helt två "vanliga" pluggtimmar, på lördagar bjuds det visst på blåbärssorbet, vin och russin. Mums.
.
Nu har jag min "lediga" tid: Svarar på mail, checkar av listor och planerar kommande veckan. Sova kan man göra när man blir gammal... Fatta att jag flyttar snart?

Ser sommaaarrr

Nu kör vi. 2,5 kilometer och backträning, även fast vi inte orkar. Omstarta hjärnan.
.
Plugg. Sov. Jobba. Plugg. Plugg. Tenta. Pubhäng. Jobb. Jobb. Jobb. Flytta. Flytta. Intervju. Flytta. Sommarfest. Flytta. HEM.

Surprise

Det här trodde du inte när du packade ner lilla matpåsen i ett paket till min födelsedag va, mamma? HEEELA dagens intag finns laddat: Matlåda, nötter, protein, frukt, kanelkaffe och mjölk. Har förhoppningsvis några nya (eller i alla fall smartare) hjärnceller när jag återvänder från skolan ikväll.
.
.
.
Den sista bilden är för att visa hur lyckat mitt passkort blev. Halvbra..

GLAD FREDAG

Startar dagen med kaffe, skivade päron, blåbärssoppa i vinglas och nyköpt färskt bröd med leverpastej. Finns risk att jag smittades lite av alla frukostsugna pensionärer som jag fick hänga med utanför ICA:s portar innan de öppnade (var ju i tid för en gångs skull). Väldans gott!
.
VÄRLDENS skönaste sol ute också: Jag ska fixa pass, plugga och träna intervaller. Kaaanske lockar några till filmkväll också. Och sa jag att jag har världens bästa jobb? :)

TORSDAG

Har just fått i mig godaste middagen: Uppvärmd micromat. Hemligheten är bara att vänta tills du blir tillräckligt hungrig. Jobbet var kalaaaas och sedan köpte jag en underkläder som var alldeles för dyra (men fina, och det är ju det som räknas)... kommer aldrig ta på mig något som är sämre än Calvin Klein från och med nu.

I'm actually a mermaid

Har ätti frukost tillsammans med mitt ständiga sällskap: Rix FM Morgonzoo och detta har lett till att jag är (ännu mer) livrädd för fästingar, TBC och allt vad det heter. Funderar allvarligt att nu ta den finansiella smäll det innebär att unna sig en vaccinering... Kanske är värt när jag tydligen bor i det län som är absolut mest fästing-tätt i hela Sverige? 350kronor eller obotlig hjärnhinneinflammation?

Att vingarna bär

Har lärt mig följande under dagen; 1) Säg inte att du kan jobba i program som du knappt jobbat i tidigare (speciellt inte när schemat redan är fullt), 2) Ladda inte ned dessa program när det är tentaperiod, de är ju såklart mycket roligare att pilla i dem än i anteckningsböckerna, 3) Tro inte att det går snabbt. Det gör det aldrig. 4) NEJ, du kan inte sluta.
.
Vad jag laddat ned? Nyaste photoshop såklart - med alla tillbehör. Kvällen har ägnats åt InDesign och jag har fått inse att det inte riktigt är samma som photoshop, speciellt då den version jag kunde börjar bli aningens gammal. Måste i alla fall hitta en gratis version någonstans när testdagarna går ut - man glömmer så lätt vad man tyckte om förut.
.
Nuuu sova. Den som rör sig kring Drottninggatan imorgon får gärna komma och handla av mig, eller bara hänga lite. You choose.

I don't want to go

Räknade ut att jag sovit 8 timmar inatt - till klockan tolv. Intressant hur kroppen bara kan bestämma sig för att inte vakna när man behöver sova? Tur att det inte inträffade igår.. Haha. Kvällen igår spenderades framför en superhjältefilm med popcorn, hembakade muffin och kuddkrig som efterrätt. Plus i kanterna.

bara för att den här verkar huuur bra som helst,

... och för att jag inte ska glömma att jag måste se den. Har rysningar över hela kroppen.
.


call me maybe

.
En liter öl och en kilometers löpning - årets vinnare av fylleruset klarade loppet på 3 minuter och 45 sekunder. HELT okej resultat och nytt rekord, all credd till Sebban och tack till alla för sjukt rolig underhållning!
.
Eftermiddagstimmarna har spenderats mot en vägg i solen, framför grillen med goda hamburgare och på volleybollplanen. En behövd paus i en annars rätt så kaotisk vardag, jag luktar grillrök och har grönska fulla byxorna. Inser mer och mer hur mycket man borde lära sig slappna av (jag brukade ju vara ganska bra på det) - klarar nästan inte av att bara vara utan att känna rastlösheten komma krypande. Hej hej sommmmmaarrrr!

och när vi firat ska jag städa också.

Lättnaden när du ögnar igenom frågorna på tentan & inser att du faktiskt kan skriva bra svar på alla. Minst sagt en MYCKET skön känsla. Önskar dock att jag hade fått avsluta året med den här tentan och inte med Service Operation Management.. men det får vara ett senare problem. Nu ska firas med sol, ölrus, skönt folk och bbq.

one last thing.

Happ. Prestation imorgon klockan 09.00-13.00 är vad som gäller. Har handlat energidryck, fixat frukt och beställt mamma som extra väckarklocka. Gröt och kaffe till frukost. Skön sista-dagen-innan-tenta-dag. 6 timmars sömn. Solen tittade fram efter alldeles för mycket regn. Det bådar ju ganska gott ändå? (peppar peppar)

du måste bara hitta dem.

Dagens ljusglimtar:
.
- Passade på att springa (hoppa) barfota i vattenpölar i en pluggpaus (något måste man ju använda regnet till)
- Invigde nya sandalerna fastän det var för kallt
- Hade en sur kassör och mycket söt/finurlig tant-granne i kön till Ica. Komiskt.
- Tajmar ett monsunregn precis när vi ska gå tillbaka till skolan, möter en dam (som är alldeles dyblöt) som glatt utbrister; "Hur härligt är det inte med sommar tjejer?!"
.
Och det är ju härligt, livet, när det är grönt och nära sommarlov. När svenskarna krupit ut ur sina vinterbon, när butiker är fulla med fina färger och när det är ljust flera timmar om dygnet. Även om det regnar och är tentaperiod ibland.

sluta nu.

Gräv ned mig.

quote

Thinkers think and doers do,
but until the thinkers do and the doers think,
progress will be just another word in the already overburdened vocabulary of the talkers who talk.

just a little bit longer

1. Det är fysiskt omöjligt för min kropp att vakna om den inte fått sju timmars sömn. O M Ö J L I G T.
2. Två dagar kvar till tenta.
3. Lägenhetsfix under dagen. Håll tummar. Korsa tår.
.
.
Bjussar på några bilder från onsdagens superkväll också.
(Credd till Emma som var mingelfotogragen)
.
.
.
.
.

AVOIDANCE

Bestämde mig för att det fick vara slutpluggat när huvudet bokstavligen började snurra. Jobb, tröstshopping (när grejorna hinner packas upp är en annan femma) och flera timmars kvällsläsning får faktiskt duga på prestationlistan för dagen. Satsar på en tidig morgon och en riktig multitasking-söndag imorgon istället. Håll gärna en tumme för lägenhetsfix om ni har någon över!

På bussen som så många gånger förr

Jag har ju sagt det hundra gånger förut, men av någon anledning tycks jag alltid vara ute i sista stund – förutom när det är något som står mellan liv eller död. Försöker desperat laborera med tid och rum för att hitta små effektiva stunder där hjärnan kan suga upp kunskap lite snabbare än vanligt. Ni vet var jag vill komma? Yes, tentaperiod.

.

Det är tentaperiod i en tid som (som vanligt) är för proppfull av andra saker. Har insett att min kropp tycks sakna den funktion som kan uttrycka; ”nej, jag är ledsen”, ”nej, jag hinner tyvärr inte”, ”nej, jag kan inte”, ”nej, jag vill inte”, ”NEJ”, ”NEJ NEJ NEJ NEJ NEEEJ”.  Kanske är det tur att jag har en mobil som är blir utan batterier ibland?

.

Hur som helst. Närmast på agendan står: Klara tentorna, städa ur lägenheten, hitta en ny lägenhet (mest för att skona mamma & pappas oros-nerver och sen lite för min egen skull), åka hem, omstrukturera planerna för sommarens resa. Och sen? N J U T A. Första riktigt lediga sommarveckorna på flera år.

.


RSS 2.0