Going on, movin' on.

Första dagen på H&M vankas och jag har slängt ihop kanske världens godaste kycklingsallad till lunchlåda. Efter helgens långa nattliga diskussioner har jag bestämt mig för att det faktiskt inte är OK att endast klara sig på dubbla koppar kaffe innan lunch. Och efter lunch. Bättre matvanor i sommar.
.
Har bokat resa hem också. En kort visit med en begravning i mitten, känns både bra och så himla illa. Hur som helst, tills dess beställer jag en massa sol till stugan - för där tänker jag sitta med mina böcker på altanen och bli bruuuun!


tjugonionde maj tvåtusenelva

Det finns inget bättre än när man inser hur härliga människor man faktiskt har runt omkring sig. Eller hur bra man faktiskt har det. Eller att livet för det mesta är väldigt ljust. Eller att jag, trots en massa oklarheter, faktiskt trivs rätt så bra med allting. Bananskal är inte alltid så tokiga.
.
Helgen har bjussat på en fest med högstadieklasskänsla, plugg, prat, vila, mat, kladdkaka (sjuuuuukt god) och nu tittar solen fram här utanför. Och en sak till; Det är morsdag och jag har världens bästa mamma.


As long as you don't mess with me.

Fredag. Jag älskar fredagar (även om de numera väldigt sällan betyder en helt ledig helg)
.
Har varit uppe sedan klockan sju för tvätt, städning och plugg. Kaffe har slurpats ned i magen och ska strax pallra mig till skolan och göra lite mer nytta. Minst två kapitel i Macron ska också läsas under dagen. Och sen? Dans, drinkar och härlig musik hela natten lång - man måste unna sig ibland..

importantee

Idag har klassen hängt och dinglat på finansdepartementet tillsammans med en lekman och en politiker. Handelskammaren var fin och det blev ännu finare när dagen avslutades med ett glas rött, tapas och Nathalie på Barcelona. Inte alls så illa för att vara en onsdag.
.
Nu ska här snabbstädas och sedan ska Macroeconomi få bli godnattsaga..!


och det blir en sommar i Sverige

Fick just alldeles klart att min sommar till största del kommer att tillbringas i Norrtälje och Stockholm. Sju veckors jobb i en riktig sommarstad känns alldeles överkomligt och jag måste planera in ett fästingvaccinering i kalendern. Tydligen kryllar det av dem här, och jag slipper gärna hjärnhinneinflammation och allt vad det kan leda till...
.
Hur som helst, jag ska snart ut och springa bort lite lycka från benen, kom och hälsa på i sommar!


huvudet är tömt på det som var viktigt

Egentligen borde jag ha pluggat statistik, tagit en springtur eller i alla fall städat lägenheten. I stället hamnnade jag hos Karin där livet och alla dess världsligheter diskuterades åt alla håll. Så sjukt störande (men ändå så bra) att man nog aldrig kommer förstå exakt hur någon annan tänker. Eller hur de fungerar. Stor fråga, fin fråga.
.
Har gett mig själv löftet att ligga i sängen innan klockan 00.00 varje dag denna vecka. Three minutes to go och det är tur att jag är världssnabb och inte alls en tidsoptimist.


smart.

åh. Har någon missat vilket underbart väder som smugit sig på? Jag ska slå två flugor i en smäll: Solbränna och plugg!

off the map

Snacka om att denna lördag varit lugnare än en filbunke. Efter en natt med galna upptåg förvanlades ett vardagsrum till en camping och jag sov som en stock på världens tunnaste madrass. Sovmorgon följd av en lååång busstur, massor av kaffe, lite plugg, mycket sova och nu avslutades det hela med en spontan och sen tacosmiddag. Mums!
.
I morgon ska jag vara seriös!


med gröna löv och goda referenser

Äntligen kan helgen hälsas välkommen och det ligger både rosé och cider i min väska. Bara bra planer för kvällen!

det spelar ingen roll om jag vinner mot skymningen eller springer hur långt som helst, du är borta ändå.

Ville bara titta in en snabbis och berätta att jag inte har försvunnit. Livet rullar på även om det inte alls ser ut som det gjorde förut - lite som en kalldusch var det, en påminnelse om att livet inte varar för alltid och jag har nog faktiskt inte fattat det än.
.
En annan anledning till en stillastående blogg är att Jenny Boberg spillt kaffe över sin väldigt unga dator. Den unga datorn funkar numera inte längre och min lägenhet känns ovanligt tom och tyst. Väldigt synd, mitt sällskap där hemma liksom.


Wow.

Vilken superkväll det blev i går. Så mycket att säga och så mycket som är bra - och brudarna briljerade i både grill och bar!

running wild

Det har börjat nu. I natt har jag sovit tre timmar och detta är den första av flera helger som kommer innehålla massor att fixa, men också massor av kul. Jag har trixat med drinkbiljetter, spex och sånghäften, pluggat lite och sen suttit hos frisören för lite (dyr) egentid. Häller just i mig en kaffe, idag ska redovisning, inköp, dukning och massa mer ordnas - om någon har några extra timmars energi/sovtimmar över tas de emot med öppna armar!

NU har jag flyttat på riktigt..

.. för idag var första gången som jag kom ihåg mitt eget postnummer utan att tjuvkika. Stor bedrift va? Efter si sådär 10 månader. Har hankat mig runt 5 kilometers spåret i kväll igen, mest för att jag var tvungen att göra något nyttigt efter att ha köpt en bikini som min budget egentligen inte tillåter. Fin var den i alla fall och faktiskt behövs det ju något att sola i nu när det är värsta sommarvädret..

moneybank

Underhåller mig själv med statistiska undersökningar och fina diagram. Underbart intressant såhär på en onsdag då solen lyser sjukt fint utanför skolan. Misslyckades för övrigt med att skaffa mig en klipptid idag så nu är det i morgon som gäller (har ni synpunkter på kommande frisyr, tyck till! kortare eller spara lite?).
.
Plugg, plugg, plugg står på schemat fram till i eftermiddag, då vankas det vin i solen på något fint ställe i Stockholm. Vi tycker om after work!

welcome back, monday

Hela dagen har jag suttit och tittat ut på solen genom föreläsningssalens fönster. Temperaturen har stigit ännu mer än i helgen och när vi dessutom insåg att det inte fanns någon av ettorna som förstod veckans case kändes det inte alls så roligt med skola.
.
Har i alla fall hunnit investera i ett par nya (lila)springshorts som jag ska strutta runt med i skogen de kommande månaderna. Dock dunkar huvudet värre än en trumkonsert för tillfället, så om de invigs idag återstår att se.. kanske kan min goda finncrisp-macka bota! =)

sunsunsun

Underbara, underbara helg.
.
Middagar, förfest, pub, plugg på bryggor i solen, grillning i ett vägskäl, impulser, filmkväll, godis, skavfötter i en soffa och till sist en solig cykeltur hem. Nu vankas bikini, statistikboken och en stor filt på gräset i solen. Inte så tokigt och jag vill inte att det ska vara måndag i morgon..

jueves

Ni vet en sådan där dag då man gör mycket men ändå ingenting? Ungefär så kan min torsdag beskrivas. Ledig från allt vad lektioner heter och jag har pysslat med möten, planering, matlagning, städning, kaffedrickning och så vidare. Kanske inte riktigt så mycket plugg som behövts - men å andra sidan så knåpade jag ihop världens finaste fotobok som ska beställas alldeles nu. Mycket roligare än statistik..!
.
Edin har motionerat mig runt Norrtälje också, och ja: det är effektivt att springa med någon som har dubbelt så långa ben.

puh

Jag känner mig mer död än levande. Soooovdags!

you've got me

Sakta men säkert får Spotify mig precis där de vill. Hur mina "månadsminutrar" redan lyckats ta slut är ett mysterium, men eftersom lägenheten blir sjukligt tyst utan musik så åker jag nog på en 49kr/månad-deal i alla fall. Typ idag.
.
Sitter fortfarande i morgonrock med kaffe och frukost i högsta hugg. Om en halvtimme är det möte som gäller, dock har jag glömt hur, var och varför.. hihi

Händerna i taket

Trots besvikelsen över att vårvädret tycks ha ändrat sig och gjort en helomvändning (HUR kan det SNÖA i maj?!) så börjar jag trots kylan ändå känna springsuget i benen. Har suttit med ögonen alldeles för nära datorn alldeles för länge idag och huvudet är ärligt helt vimmelkantigt.. frisk luft skulle vara toppen.
.
Har för övrigt just fått i mig sjukt goda kesoplättar till middag och sippar på mitt efterlängtade kaffe såhär till dessert. Mumsss!

whitetrash

Idag har jag unnat mig inget mindre än 16 nya galgar. Med fingrar kallare än is cyklade jag hem med mitt kap (plus massa mat) och funderade på hur gammal man egentligen måste vara innan man lär sig att klä sig ordentligt? Hur som helst, nu finns det inte längre någon ursäkt för att INTE stryka de tvättade kläderna som ligger i en fullproppad ikea-påse.. och det är ju ganska bra..
.
Sitter för tillfället här och försöker fundera ut någon fin ursäkt för att inte plugga sista stunden innan sovdags. Det finns ingen förutom att baka bröd, så det är precis vad jag pysslar med. Och löser statistikuppgifter samtidigt så klart - simultanförmågan på topp!

SARA...

... fyller 20 år idag! Största grattiset till bästaste tjejen och jag lyckades ringa precis på tolvslaget. Är helt säker på att någon kommer ha en fantastisk dag och är lite (läs mycket) bitter som inte kunde vara där för att fira med tårta. Typiskt.
.
Jag bjuder i alla fall på en sned bild av födelsedagsbarnet!
.

guess who's coming to dinner

Det här har varit ännu en helg som inte riktigt kan beskrivas i ord. Sjukt rolig, otippad, galen och fullproppad med bra stämning. Vädret har varit nästan hur bra som helst hela tiden och det var svårt att inte tycka om livet där vi satt i gräset med rose, öl och cider, solen i ögonen och musik dunkande i öronen. Människor och världen när den är som bäst kan man säga.
.
Tack Uppsala, Stockholm och allt runt omkring för en Valborgshelg som kammar hem 5 toasters.

RSS 2.0