16.18

Känns lite som om kroppen motarbetar valborgsplanerna - både mage och huvud har bestämt sig för att strejka och jag har packat väskan full med ammunition för att attackera tillbaka på krämporna. Omeprazol, Pepcid duo, alvedon, ipren, vätskeersättning (och plåster) finns att tillgå - jag kommer kunna rädda hela Uppsala vid sjukdomsfall.
.
Och på tal om Uppsala, bussen går strax och jag ska kila. Kameran är med och för en gångs skull ska jag försöka fånga våra äventyr på bild.

Soon to be.

Lägenheten har återigen bara en boende och det blev plötsligt så tyst här inne. Helgen har varit supermys och nu är det plugg och reload som gäller fram till klockan halv sex ikväll. Då är det buss mot Uppsala och årets roligaste Valborsfirande som gäller. Kollektiv med 10 personer, spelning med Maskinen, champagnefrukost på ett fält med alldeles för mycket människor och grillkväll på måndag. Bland annat. Kanske är ganska trött på tisdag.

go-active

Har nyss återvänt hem efter första matchen i min blivande tenniskarriär. Privatlärare Linnea tipsar så gott hon kunde och förhoppningsvis har åtminstone lite teknik fastnat. Jag kunde ju i alla fall nästan sikta innan vi gick hem. Så varmt att man kunde spela i bara linnet också - hej maj!
.
Nu? Shoppa tillbehör till kvällens vårmiddag med los padres.
.


...för idag är mammas födelsedaaag.

Spenderade fredagskvällen på bio med bästaste Linnea (och Zac Efron i rampljuset) och åkte sedan hem för att hitta mina bästaste sovandes på golvet i min lägenhet. Spontanresor är roligt - speciellt när det är föräldrarna som hoppar in i bilen för en liten weekend på annan ort. Mys!
.
Idag firar vi födelsedag, har ätit bullar till frukost och solen lyser hur härligt som helst. Skolarbete, jogging och sen lördagsmiddag på hostel Boberg.

kalasbra

Tillägnar detta inlägg till gårdagens bästa: Födelsedagsmiddag i sann kalas-anda. Kreativitet i köket, sprutande champagne (inte med mening..), glada och roliga människor, "ett vinglas" som blev till flera och bara en helt underbart bra kväll. Humöret på topp och trots noll (3,5) timmars sömn har torsdagen hittills gått som en dans.
.
Bra fokus på föreläsning, mässa (med världens godaste gratisglass) på skolan och en skoldag som slutade två timmar tidigare än planerat. Score!

nattiplatt

Kvällspromenad, prat och planering avrundade en annars helt ypperlig tisdag. Innan sovdags vankas kvällsfika och artikelläsning (eller Gossip Girl-tittning..).

springburger

Lyriska över att sol och värme återkommit till Norrtäljeskogarna har det mest varit skinnjackor och solglasögon som vandrat omkring på skolan under dagen. Vi passade även på att inviga grillen - hamburgare, kabanosskorvar, cider, öl och vin har konsumerats till middag med skön musik i bakgrunden. Äntligen kändes livet som det borde kännas under våren. Alla tummar hålls för en fortsättning i samma stil. (speciellt på Valborg).
.
Och nu, när jag skolkat tillräckligt länge från allt ansvar, ska boken plockas upp och jag nöjer mig med att se de sista solstrålarna från mitt fönster.
.
.
.

(och jag är inte fotograf till dessa bilder - facebook är en ypperlig källa till andras (lite bättre) mobilkameror... hihi)


paint.

Har just pysslat en stund med att pynta naglarna och det slutade med något som kan liknas med halloweenmönster. Har även insett hur svårt det är att få naglar bra på en bild i webcam? Eller ja, jag lyckades ju inte direkt - så säger godnatt med denna estetiska bild på naglar + öga.
.

som en färgklick i en annars ganska grå värld.

Det inger hopp att prata med utflugna studenter - på något sätt svävar man lite på moln efteråt och tror att man är på toppen av världen. Redo för allt och supernyfiken på vad livet efter plugget tänker erbjuda. Extra bra när energin känns lite mer värd att lägga på böcker och artiklar man bör läsa.
.
Sitter för tillfället på mitt rullande, andra hem (bussen), har lite prata-med-mamma-abstinens och försöker skriva klart åtminstone en av artiklarna. Väl hemma vankas kaffemys, städning och enkäter. Studentliv är helt okej.
.
.
. . . .
.
.Lördag. Debaser. Suddiga bilder att skratta åt.

en kaffe på den.

Mååååndag. Inga lektioner idag, men jag ska snart iväg för att leka journalist på äventyr. (om journalistik betyder otaliga luncher med trevliga människor KAN jag tänka mig att byta inriktning). Måste även pallra mig iväg på en springtur runt Norris idag, plus samla enkäter på Åhléns. Inte riktigt lika frestande.

att vara exakt vem man vill.

Under helgen har jag lärt mig att man kan använda sig av klubbande för att styra energi inför en arbetande söndag. Hemligheten heter chickennuggets, en vinflaska, två sjyssta brudar och en klubb med skön musik. Halv fem entrades lägenheten - bara för att lämna den fem timmar senare och pallra mig till jobbet.
.
Vi hängde bland annat med Jude Law, StarWars (och hans lärljunge) och ett antal andra kändisar. Supercoolt. (eh). Är nu hungrig som en varg för tillfället - ska laga omelett och sjunka ned i sängen framför tv'n. Hej söndagsmys.

conlusion

Det är fredag idag. Underbart.

ball.

Glömde så klart att dopa mig lite med astmasprayen (bra knep vid förkylning) innan jag joggade iväg till kvällens turnering. Ja, jag fick lida. Vi sprang, ,vi svettades och vi kämpade - ändå vann de där jämarns ettorna alldeles för stort i finalen. Igen.
.
Eftersom "regelbunden" jogging runt Norrtälje inte tycks hjälpa har vi insett att intervallträning blir mer och mer oundviklig - jag börjar med att ladda kroppen med proteiner som kvällsfika.

do not stress

Idag har jag räddat rullande barnvagnar, spenderat dagen på kurs i säljpsykologi, vaknat dreglandes på min grannes axel i bussen och ätit hårdbröd med leverpastej till middag. Nu? Snart dags för foootboll! :)

break my stride.

Det bästa med morgonen är när man handlar färsk frukost redo att avnjutas precis när man är som hungrigast. Perfekt. Onsdagen ska gå i effektivitetens tecken med en fin agenda:
  • Promenad
  • Tvätt
  • Handling
  • Plugga
  • Seminarium SwM huvudkontor
  • Projektmöte
  • Bio
  • Sovaaaa
Och solen skiner. Och snön är nästan borta. Och jag har bestlutsångest.

never mind thinking

Jag blir liksom bara mer och mer nöjd med mina "tillvalda" kurser under sommar och höst. Hur jag ska hinna med dem är en annan femma - men jag får för mig att antalet plus vinner över antalet minus. Lyckas man inte ringa in exakta vägen genom livet måste flera stigar prövas på samma gång. Vi kan kalla det tidseffektivitet och sinnesstimulans.
.
Och på tal om att hinna med allt: Hur vårens kalender ska gå ihop är ett mysterium. I de för kvällen tända ljusens sken har vi (jag och granne) insett att både ekonomi, tid och energi tycks vara något av en bristvara i den spirande vårsolen. Kan ju dock inte påstå att det bara är negativt: En proppad kalender är roligare än en tom - och våren innehåller långt ifrån bara skolsaker. Jag tänker bland annat vin i Stockholms alla parker, spontana grillkvällar i kvällssolen, nattdopp i sjön, fotboll på gräsplanen, timmar på McDonalds innan första morgonbussen går hem, skavsår av dansgolv, plugg på filtar, cykel... osv osv osv osv osv... ... ...

jag har en ny favoritbild.


NEWS OF TODAY

Vill bara signalera att jag har världens grymmaste kompis.
.
För vem har kommit in på Polishögskolan om inte Marielle Sikström? Världens största grattis, 100 gånger om!!

utnyttjavadduhar

Starten på veckan har varit precis så bra som man önskar att alla veckors start borde vara. Känns mest som att livet kretsar kring så mycket roligt - så många möjligheter, val och människor som gör att jag blir helt snurrig i huvudet. Snurrig av all inspiration andra kan ge, av hur mycket energi drömmar & planer kan skapa - och av hur ord eller gester kan betyda så mycket.
.
Kvällen har spenderats med utflugna studenter - en fin blandning av mat, studenter, historier, vin och skönt häng. Sen börjar en C-uppsats ta form, ett extraprojekt klarna och imorgon ska en enkelbiljett mot en världsbra sommar bokas. Har också fått mail av bästaste Spanien som fick mig att skratta i flera minuter. Bra känsla i magen.

Helt superpigg och peppad på söndags-skola

Lördagen spenderades med fyra snygga brudar i en lägenhet, på en spelning, på ett dansgolv och vid en bar. Vid tidig söndagmorgon var vi bara två tappra kvar; På en annan bar, på ett annat dansgolv, i en annan lägenhet och slutligen i en buss på väg hem. Mina två matlådor med lax fungerade utmärkt som frukost.

shake

Väldans sköna lördagsvibbar idag. (trots snöstorm)

july

Typ sådär tänker jag mig stora delar av kommande sommar. Massor, massor av timmar vid havet.
.


.gå in i väggen och res dig igen.

Efter en mördande runda på 2,5 kilometer ute i ett alldeles för blött och geggigt löpspår avslutades denna torsdag med väldans skönt kvällshäng. Te, serie, macka med leverpastej, sommarplaner, framtid och C-uppsats. Och så helgplanerna så klart. Lördag blir kalas!

snurr

Lever inte riktigt upp till nödvändig pluggmotivation just nu. Lite för mycket annat som snurrar i huvudet. Sommarplaner, familj, vår, helger, mål, jobb... yooou name it.

en helt vanlig torsdag.

Världen envisas med att fortsätta vara grå och jag håller tummarna för att blå himmel tittar fram lagom till min löptur senare i eftermiddag. På grund av en (som vanligt) ignorerad väckarklocka ligger tidsschemat lite efter, men snart sitter en flitig student på skolan och läser för fulla muggar. Fast först kaffe.

Det kommer ordna sig.

"The world is like Wonderland. New day, new adventure" - Disney

Linnea har hittat facebook kanske bästa sida: En hel profil fullproppad med fantasi och visdomsord. Jag är fortfarande blond också, lite korthårigare än innan och med en hel plan om hur höstens hår ska se ut. Nytt år.

visdomsord från ungdom

Har upptäckt att en av mina svagheter är att hålla fokus på det jag verkligen vill. Det är så lätt att lockas på sidospår av erbjudanden och möjligheter som verkar rätt eller lockande för stunden - bara för att sedan inse att det inte alls var detta du ville göra (egentligen). Och sen kan man såklart även upptäcka att det var precis vad man ville, bara en väg. Vill i alla fall be om ursäkt till alla som får lyssna på mitt förvirrade, impulsiva babbel titt som tätt - men ni ska veta att jag är superglad att ha er. Ni funkar lite som plogpinnarna längs vägarna på vintern, hjälper mig att inte trilla ned i diket. Massa kärlek och pluspoäng till världens bästa.
.
I morgon ska jag klippa mig och ingen vet hur det kommer sluta. Ska sova på saken.

Vakna tisdag.

Känner paniken komma krypandes då jag inser att gårdagens latande innebär att dagens lektion möjligen kommer te sig en aning oklar. Det råkade ju vara två kapitel (och två artiklar..) extra som jag inte räknat med.
.
Huuur som. Frukosten är intagen, jag har städat och ska nu ner för lite lunchshopping. Finbesök klockan elva!

.Imorgon är en ny dag.

Och helt plötsligt var påsken över. Måndagen gick inte alls i effektivitetens tecken som planerat. Istället för att bocka av hela min att-göra-lista spenderades timme efter timme i sängen, framför en bok, sovandes, kaffedrickandes, datanördandes, funderandes och knäckbrödsätandes. Ända tills jag fick nog och blev på dåligt humör - energin tog mig runt Norrtälje två minuter snabbare än vanligt. Alltid något.
.
Nu är det sovdags.

ingenting

Fiskar nya utmaningar och det verkar som om något spännande kan ha hamnat på kroken. Cross fingers.

letttt

skönt när magen är mätt och du är hemma efter en arbetsdag som kändes som hundra år. Eftersom solen hann gå ned innan hemfärd håller jag alla tummar för fint väder imorgon. Då tänker jag (likt mamma och pappa) också sitta mot en vägg, bli brun och läsa böcker.

konsten att hitta på en rubrik

Lååååååååångfredag. Städa, springa, träna, plugga och sedan mot slutdestination Stockholm. Ikväll styrs middag, kalas och förhoppningsvis lite dansansde.

BAM

Med tanke på boost-myself-månaden vi brudar kört igång nu känns det helt ok att ha sprungit, tränat, gjort ansiktsmask OCH fixat tånaglarna. Har även smörjt in mig i superkrämen (som luktar äckligt) i ett försök att återskapa huden som medicinerna pajat. Bodybuttret får maskera lukten imorgon.. he heee.
.
Nu ska jag sova skönhetssömnen också. NAtti

du&du&du

Jag glömde ju berätta detta igår - men min klipptid blev ju tråkigt nog inställd. Typiskt när man längtat efter något i hundra år, nu måste jag vandra runt med min taskiga utväxt en hel helg till. Men den som väntar på något gott!! Helgen ser för övrigt ut att bli bättre och bättre. Födelsedagskalas, hemmafest, jobb, mat... och härligaste vårvädret.
.
Denna torsdag innebär sovmorgon, plugg och snart en springtur i solen.

.att inte låta den felande vinna.

Hälsar påsklovet varmt välkommet och funderar som smått på hur jag ska optimera veckoslutet på bästa sätt. Att plugga går ju inte riktigt att undvika, men nu när Jesus ordnat röda dagar åt världen är vi ju nästan skyldiga att njuta i alla fall lite grann? God mat (med vin), skratt och kärlek låter väl som en rätt fin kombo? Ett dansgolv också.. och bra musik.. och sen jobbx2.
.
Förhoppningsvis kan jag hitta några (mer än) dugliga kandidater som får vara stand-in:s för mina favoriter där hemma. Nu: Te och ett kapitel till.

the kind of boy I want

Fin morgon. Lång dag. God frukost. Och imorgon ska jag klippa mig.

för alla tillfällen när du vill men inte kan.

Sådärja. Från världens härligaste och ledigaste vecka flög jag i förmiddags rakt in i den hårda väggen "verkligheten". Plötsligt insåg vi alla i klassen hur äckligt fulla kalendrarna visade sig vara de kommande veckorna, ansikten bleknade en aning och vi har kickat igång en hel massa nytt.
.
MEN, jag är ändå sjukt taggad på en aktiv vår där både huvudet och kroppen lär få arbeta. Det har varit en otroligt lång måndag och detta är de första sekunderna jag faktiskt sitter ned avslappnat under hela dagen. I ett härligt matkoma dessutom - mitt nya liv har ju börjat. (Tomatpasta är något jag rekommenderar!). Nu ska jag däcka framför tv:n och invänta kvällens finbesök. Catch up!

kusinvitamin

Har myntat uttrycket "cafe-luff" under dagen och sedan kört hem i den värsta snöstormen. Tack gud för en pappa som valt en bil med bra vinterdäck. Norrland har blivit en värld av snö. Sjukt bra söndag i alla fall. Imorgon vankas Stockholm och ny kursstart.

trettioendagar

Okej. Nu börjar det. Redo mamma?

RSS 2.0