Svenska eller spanska killar?

Lektionen idag innehöll en hel del intressanta och roliga diskussioner, så även om det fortfarande känns som om jag saknar en hel natts sömn hade jag ganska kul. Dessutom fyllde jag på energireserverna med en stor ostbaguette på rasten - gott och superbilligt!

Har hand om lillkillen nu efter lutnch och sen håller jag alla mina tummar för att få vara barnvakt ikväll = lugnt och skönt med en hel lägenhet för sig själv när han har somnat. Innan jag kom hit hade jag nog inte förstått hur viktigt det är att få känna sig helt "egen" och det är svårt att vara det när man bor i en främmande familj. Såå under kvällstimmarna är soffan förhoppningsvis bara min och det ser jag fram emot!

Bryt ihop och gå vidare

Well.

Vi kan väl säga såhär; Igår var det inte min dag och ett tag var jag nästan redo att trycka ner alla saker i väskan, spatsera ut genom dörren och hoppa på första bästa plan hem. För till och med när jag trodde att det inte kunde bli värre så blev det just det.

Kröp iallafall isäng hyfsat tidigt och när jag vaknade såg det en stund ut som om jag gått en boxningsmatch under natten. Inte kul, men efter lite trixande såg ansiktet normalt ut och resten av morgonen har hittills gått problemfritt. Och idag ska det bli en bättre dag.

.

Vi säger bara godnatt ikväll, jag är helt slut i hela huvudet.


Inte kuuul

Den som har ett superminne på lager får gärna skicka det till mig. Energi behövs också. Tack på förhand!

Ska trycka i mig en hel chokladkaka nu och bli på bättre humör.


Råkar vara tröttare än tröttast idag

Middagen igår nådde nästan upp till samma nivå som mammas fredagsmat. Kött, klyftpotatis, sallad med fetaost, oliver och varsitt vinglas - allting på drygt 25 kronor var. Det kan vara ganska billigt att äta i Spanien! August dök också upp under kvällskvisten och vi avslutade med en prommis för att få all mat att sjunka ned. Galet mycket nötter tryckte vi (iallafall jag) i oss också.

Har sovit som på nålar inatt och vaknat gång på gång. För tillfället råkar vi dessutom ha dubbelt upp med sexåringar i huset - en kompis ska tydligen bo här i några dagar och det betyder att alla saker blir x2. Dessutom blir det nog färre lediga timmar för mig. Men vi ska ju inte klaga? :)

Snart ska jag glida iväg till skolan!

Rullande glass

Idag har jag åkt inlines flera kilometer, träffat en spansk som inte kan ha haft alla hemma, ätit supergod glass, gjort världens snyggaste nästan-vurpa (fick nästan armarna ur led) och nu har jag duschat. Ikväll blir det matlagning hemma hos Emma som har hela stora huset för sig själv - vi ska slå på stort. Gött!

Long time, no see

Ber om ursäkt för galet dålig uppdatering, det har varit annat som snurrat runt i mitt huvud så att säga (sen gick det inte att logga in på bloggen heller). Måndagen var iallafall helt okej, hann med skola, barnvaktande, ett mission som lyckades och sen köpte jag massa choklad för att sedan kunna tysta skriket efter choklad i min mage. Galet gott var det!

Idag är jag ledig och vaknade för en halvtimma sedan. Har försökt luska ut något kul att göra eftersom Emma också är fri - det lutar mot en helt vanlig stranddag, troligast tillsammans med inlinesen.

OCH eftersom min kamera försvann i helgen så blir det tyvärr inga nya bilder på ett tag - men ska iallafall vara en hejare på att lägga ut mina gamla! ;)


Söndag

Idag har jag tittat på världens finaste utsikt på norra sidan av ön, ätit en välbehövd pizza som satt precis där den skulle, lärt mig om riddare och varit helt galet trött! Nu ska jag ta igen lite sömn och ladda upp batterierna till en ännu en dag i skolan. Otaggat naanting!


Gårdagen?

Den lämnar vi okommenterad. Har världens fetaste bula i huvudet och försvann det gjorde både kamera och mobil. Jättelyckat verkligen..

Jag har en vän..


.. och han fyller 20 år idag! Grattis!



(I know, fin bild!)


Något gick snett

På ett eller annat sätt måste jag ha blivit påverkad av pratet om snö och kyla där hemma. I affärerna här är det proppat med varma vinterkläder, mysiga stickade tröjor, mössor, vantar och halsdukar - men jag har ju inte börjat tycka att det är kallt än så jag tittar fortfarande på sommargrejorna.

MEN. Så gick jag ner till centrum idag (ja, jag skippade stranden) och får för mig att prova en jacka. En vinterjacka. Och vad hände? Jag blev kär. Ignorerade detta och hängde bestämt tillbaka den fina gröna kreationen på stället - bara för att efter en timme ge upp och bli en jacka rikare.

Man handlar inte vinterkläder i shorts, linne, flip-flops och bikini. Förutom idag, när det är 24 grader varmt.


Kind of like this one:



Vad säger vi om denna information? Jo, att Jenny (som är ledig för tillfället!) byter om till bikini, shorts och flip-flops. Sen bestämmer hon om det blir promenad, inlines eller cykel ner till stranden tillsammans med en tidning och stor handduk att ligga på. Kan ju inte bli mycket annat än bra!

Jordgubbe

Erkänner härmed att jag för det mesta trivs ritkigt bra med att sitta barnvakt. Lillkillen isäng, all makt framför tv'n och sen något gott att tugga på. Ikväll blev det lång pratstund med mamma, film, lite strykning, Ben&Jerrys med jordgubbar och kiwi, bad, hårinpackning och så till sist ansiktsmask.

Sen har jag troligast en helt fri förmiddag imorgon.. och kanske kväll! Dock åker Emma och Sandra till Madrid - och det slår ju det mesta.

Fick äntligen se huset vi ska flytta till om cirka en månad. Huset duger vill jag lova. Och jag anar att det ska till mycket hemlängtan sen innan man kan få mig att flytta från lägenheten som blir "min". Den kommer bli huuuur fin som helst, med stora fönster som går att sitta i. Mitt i centrum dessutom. Mums!




Nu ska jag sova!

Hard Rock Café..

... har utan tvekan en av de godaste hamburgarna. Helt godkänd lunch och hela dagen har varit bra hittills. Ikväll är jag barnvakt - och då ska här upp lite bilder!

uh

Känner inte peppen inför skolan imorgon. Och jag fattar inte läxan!

Torsdag är Nordens dag

Det kryllar av svenskar, norskar, finskar och danskar på gatorna för tillfället - och det är samma sak varje torsdag. Visst är det alltid proppat av turister, men det är inte så jätte ofta man förstår vad de säger. Hann med en liten prommis när det var regnuppehåll, fick god fisk till lunch och sen jordgubbar till efterrätt!

Nu ska jag städa hela barnrummet helt rent från dammkorn, varenda liten pryl där inne ska vara avtorkad. Misstänker att det kommer ta sin lilla tid - så spotify är nu min bästa vän!


Fick just lite hemlängtan

Det hade varit så sjukt skönt att sova ut länge i min egen säng, äta en svensk frukost, gosa med min gullekatt och säga godmorgon till alla i min riktiga familj - men jag får prata med dem på skype ikväll istället!

Idag är det iallafall exakt fyra veckor sedan jag blev upplockad på flygplatsen och det är rätt svårt att förstå hur snabbt tiden egentligen går. Är iallafall glad att jag är där jag är - idag hade mamman sökt länge efter något som skulle likna fil. Det lyckades inte riktigt och jag ska försöka ta en bild sen, men det är tanken som räknas! 


btw innan jag somnar

Hur smakar morgonkaffet, mamma? :)


Secret spy agent 009

Finns viss risk att jag kommer hem med en viss personlighetsklyvning efter min Mallorcatid - idag har jag varit mästerspion, lärare, dataproffs, spanskaelev, brottare och dessutom nästan förvandlad till en fisk när jag var ute och gick. Så, börjar jag bete mig annorlunda vet ni vad som ligger bakom!

Blev ingen inlinesåkning ikväll dock, alldeles för blött ute och huvudet dunkar en del så jag ska sova snart. Men lite bilder lovade jag ju att bjussa på:


Vädret right now


Hur känns det att jag var tvungen att akutköpa ett paraply för 35 kronor för att inte drunkna?
(och ganska begåvad i paint är jag med)


Onsdag

Hemma igen från skolan, kallt (18 grader) och regnigt idag så skinnjackan åker på för första gången. Gummistövlar ska jag söka reda på, vill ha färglada med mönster.

Numera rullande

Har upprepade gånger berättat för er att inlines legat högt på min lista för saker att köpa - idag har jag och Emma investerat! Eftersom vi sett fram emot denna nya sport en hel evighet bestämde vi oss förstås för att åka på dem hem igen från affären (någon kilometer eller två) och det började på bästa tänkbara sätt.
 
Som om det inte räckte med att vi redan är blondiner båda två, så väcker två nykäckta inlinesåkare bredvid en storväg hyfsat mycket uppmärksamhet. Med tutande bilar tog vi våra första inlineskliv runt en kurva och så hör jag Emma (som är framför); "Åh nej.. Jenny, det är en backeeeeeeee!" och sen går det bara utför. Emmas krasch ner i diket var kanske den mest klockrena och jag skrattade helt dubbelvikt. Galet kul och resten av vägen blev lugnare!

Ikväll har vi varit ute och svischat efter strandpromenaden i nästan två timmar. En lång sträcka avverkades och vi hann med en liten glass på vägen hem. Har nästan nyss ätit Mallorcas kanske godaste tortilla som en väldigt sen middag och ska kolla lite spanska innan jag somnar.

Imorgon ska ni få se bilder på de nya dyrgriparna!


Trivs såhär bra på havet


Gör om mig

För mig är det ingen nyhet, men för er som inte vet så har inte alla spanjorer den där finkänsligheten - de lyckas ofta vara riktigt ärliga!

I lördags när vi var på restaurangen tittar pappan i familjen undrande på mig mitt under ett samtal och frågar om detta är min naturliga hårfärg? Förklarar att jag är rätt blond på sommaren, men inte alls såhär mycket i vanliga fall. Han funderar ett tag till, studerar håret och frågar igen; "Men vem är det som klipper dig? Har du klippt håret själv?"

Hade lite svårt att tolka frågan, var det kritik till mig eller till frisören? I vilket fall som helst tyckte han att mitt hår inte riktigt passar ihop med resten av mig - för ända sedan första gången han såg mig har han misstänkt att det är något som inte stämmer och nu var han säker på att det är håret som sticker ut: "Det ser roligt ut och är ju lockigt fast ändå inte".

Det hela slutade med kommentaren: "Vi låter ditt hår växa lite till, sen besöker vi min frisör. Det kommer bli toppen, jag är proffs på att se vad kvinnor passar i - för du har ju fin form på ansiktet och vackra ögon. Blir kul!"

Så vad säger vi?


Cala Figuera

Av någon mystisk anledning kan jag inte somna lika snabbt ikväll - så eftersom mamma och pappa efterlyste både morgonläsning och bilder tänkte jag slå på stort med ännu ett kvällsinlägg.

Skrev ju tidigare att vi var i byn Cala Figuera i lördags och vi åt lunch på ett mysigt café. En liten fiskehamn i mitten gör hela stället superfint och det är tydligen ett populärt motiv för konstnärer. Runtomkring finns vita och riktigt häftigt byggda hus längs efter klippkanterna och det var gott om både cafér, små restauranger och affärer. Jag ser fram emot våra återbesök i sommar - då ska jag ta mig ett dopp!







Duger va? =) Nu ska jag sova!


Mest bara bra

Trots att jag gick runt med hållna tummar och bad till gudarna om att få en ledig lördagkväll (igen) så blev min helg inte alls så tokig - även om jag fick "jobba". Vi åkte iväg för ännu en övernattning hos farföräldrarna vilket betydde ännu en god natts sömn i den enorma sängen.

Innan vi tog oss dit fick jag mig en guidad tur. Först till turisternas "egen" del av staden, den delen man för det mesta hamnar på om man åker hit på semester - med superlång fin strand och hur mycket som helst att roa sig med. Jag förstår varför många stannar just på den arean hela sin resa. Vi tittade också på stora klippor där utsikten var mer än fantastisk och sen åkte vi till världens gulligaste lilla by för lunch, Cala Figuera hette den.

På kvällen blev det middag på "Pepés restaurang" där vi slog på stort med tapas på malloricanskt vis, gott vin, efterrätt, whiskey och hela konkallongen. Maten fick 5 av 5 toasters och sällskapet likaså. Det är helt galet vilken superfamilj jag lyckats pricka av, hittills har de varit toppen!

Söndagen var lugn som en filbunke. Lååång sovmorgon och sen gick vi bara runt i vår egen värld mest hela tiden. Plockade egna meloner, paprikor och nötter direkt från deras odling - helt sjukt hur det faktiskt fungerar, allt sådant som vi betalar dyrt för i affären hemma har de redan utanför dörren. Det blev en supergod lunch iallafall och sen åkte vi hem.

La Finca:



En parentes bara

Har lyckats hitta en rolig sak på datorn - nämligen temperaturen i olika städer. Jag har valt två tycken:



Känns rätt bra att befinna sig på Mallis ändå - även om jag vandrar runt i jeans och långärmat då man tydligen börjat bli extra känslig mot kylan när graderna sjunker under 25.. ;)

Hola

Ville bara titta in och säga att jag lever och att jag ska berätta om hela vår weekend och allt senare idag - lite fullt upp att göra nu bara. En och annan bild kommer dyka upp också, har en hel massa fina att dela med mig av. Har förövrigt shoppat nya skor idag: fina och välbehövliga!


ciAO

Nu åker vi på en liten weekend igen - ses imorgon!


Under mina fötter

Tog tag i mig själv under gårdagen och styrde upp både en riktig fotfil och en fotcremé (tror iallafall att den är till fötterna) och det är första gången i livet som mina tossingar inte sköter mjukheten av sig själva. Men är man i Spanien så är man - här visas fötterna vare sig man vill det eller ej, så bara att fixa dem!

Ligger dessutom här med en ansiktsmask, nybadad och med ett lent, nyligen inpackat hår. Med andra ord; Det är inte så tokigt att sitta barnvakt ibland! Ska läsa (titta på bilderna) i min spanska tidning och sen sova.


Hej helg

Idag är en sån här dag då allt känns sådär bra i magen (hittills iallfall!) och jag blev till och med glad när vi fick läxa att göra över helgen. Massor av ord och verb att trycka in i skallen! Dessutom hittade Emma favoritchokladen som vi åt på spanienutbytet och den ligger nyöppnad och frestande i min säng nu - choklad med cookie, definitivt något som borde inporteras till Sverige!

Har dock bestämt att den ska räcka över hela helgen - måste styra upp ett lite nyttigare liv ;)

You'd better but a jersey on - we got winds coming from Sweden today

Färdigklädd, färdigfikad och fixad - nu är det snart dags för några timmars skola. Solen skiner men tydligen är det bara 11 grader ute än så länge. Blir troligast en lunchning på stan innan jag ska hem och göra läxa!


Tempen sjunker

Tänkte börja med att glädja alla er nästintill köldskadade, vinterklädda människor hemma med att vädret börjar bli kallare även här på Mallis. Idag var första gången det gick att ha långbyxor hela dagen - och dessutom långärmat på kvällen. Lyckades till och med frysa lite, så nästa utefika blir med skinnjackan på.. Sen har varm choklad eller stora kaffekoppar blivit mer lockande än en stor kall glass!

Har iallafall haft en mysig kväll som började med en massa motion och efter en evighet hittade vi ett ställe som dög för en fika. God varm cappuccino med grädde blev det för min del, satt som ett smäck. Har aldrig fikat/ätit ute såhär mycket i hela mitt liv - men jag tänker inte börja klaga förren jag växer ur mina jeans!

Imorgon vankas skola, så absolut sovdags nu.


blomspaning nedanför katedralen


21 dagar

Blev en tidig morgon och även om det var helt sjukt segt att krypa fram från huset under täcket blev humöret bättre när jag fick min första kaffekopp på flera veckor. Satt bra i magen (men kaffeosten hade varit perfekt nu,mamma). Är ledig hela förmiddagen så förhoppningsvis blir det inlines idag. Man möter alltid massor av åkare längs efter strandpromenaden så jag är taggad - även om jag slog upp hela hakan sist jag försökte åka..!

Smidig flicka 19 år

Efter middagen fick jag ett akut chokladbehov (mysko med tanke på min lunch) och bestämde mig för att smyga in en liten chokladpudding eller vad det nu är på mitt rum för att smaska i mig.

Då det egentligen är en efterrätt för barn såg jag till att kusten var klar innan jag öppnade kylskåpet, stoppade in handen och får tag i locket på puddingen(det ser ut som en liten yoghurt). Vad händer? Jenny Boberg känner hur bägaren åker åt sidan - plastlocket lossnar och det rinner ner chokladpudding i en bunke med diverse ostar på hyllan under. BRA.

Känner stressen och för att slippa en halvsvår förklaring (får ju äta vad jag vill) tar jag snabbt ut alla ostar, sköljer dom under kranen, stoppar tillbaka dem i bunken, hör hur mamman kommer och flyr in på toan där jag pausar tills det är fritt fram igen. Jag klarade mig från att bli upptäckt - med en halv pudding, superlyckat!


Annars har kvällen bjudit på en joggingtur och det är sovdags. Blir ostar förstörda av en snabbdusch?


Nyttigheten själv

Dagens lunch blev en kopp choklad (mer som sås än vanlig) och nu en halv påse riesen. Måste styra upp mitt ätande - och träning! Får bli en joggingrunda ikväll tror jag!

Spanskaklassen känns iallafall så himla mycket bättre nu och jag förstod i princip allt som sas. Har inhandlat en av två böcker och ska börja suga i mig språket. Pepp!


Vid havet

Efterrr en låång dag av totalt sällskapsbehov hittade jag en trevlig typ att äta glass med såhär på kvällen. Promenad, toppengod glass och massa skratt gjorde humöret bättre och nu taggar jag inför imorgon. Ska börja på nivå två nu - så blir helt ny klass (kanske redan sagt det?). Spännande iallafall! Nytt block och ny stiftpenna är också inköpta eftersom jag var glömsk vid lunchen på McDonalds...



nyaste looken


I'm so lucky, lucky

Hittade jag ett par flipflops kanske? Nej, jag hittade TVÅ för samma pris. Nu blir jag flipflopflickan, fint!

Visst känns det bra att jag utnyttjar en stor del av min lediga tid framför datorn? Men ingen fara, har hunnit med en hel massa idag och nu ska jag möta upp familjen för bio (på spanska?!) - blir bra träning. Största utmaningen blir dock att hitta bussen dit, jag har 10 minuter på mig att hitta rätt så måste glida vidare nu.

Och mamma - tror det blir finfint med ~7-tiden ikväll, bion börjar 5 och sen ska jag inte ut förren runt 8-9. Skickar ett sms annars! :)

Snabblagat: Valnötter

Tillbehör:
1. Ett träd med nötter
2. Stenar (som öppningshjälp)
3. En hand (att slå sönder nöten med)
4. Mun och tänder (att äta med)



Inlinesjakten fick vänta ett tag till - ska ta tag i mina flipflops nu. Idag finns ingen återvändo, jag SKA ha ett par.


Mornin'

Molnen ser ut att täcka himlen och jag har nyss blivit klar - ska bara slänga på mig något annat än pyamasbyxorna. Lutar som mest mot inlinesjakt idag, får inte kroppen röra sig mer kommer den snart explodera av inneboende överskottsenergi. Ska göra strandpromenaden osäker tillsammans med Emma!

Ska försöka ordna ihop lite bilder sen helgen senare under dagen, har en hel massa. Sen ska jag få prata med älsklingsfarmor idag också. Hennes tjocksockar är det plagg som är flitigast använt i min resväska - morgon, kväll och för det mesta under siestan!



sov som prinsessan på ärten (bra!)


Orden räcker inte

Just nu har jag så sjukt mycket jag skulle vilja förklara - den här helgen har varit galen och jag vet inte hur det ska berättas för att ni ska förstå. Allt är så otroligt fint att jag nog inte förstått än att allt är på riktigt, att människor faktiskt bor såhär perfekt och att jag inte befinner mig någon semester. Helt overkligt.

Igår tittade vi iallafall på deras superfina sommarhus (som förövrigt är uthyrt till ett hotell för tillfället), vi åt lyxlunch på yatch cluben där vi ska hänga i sommar, badade på en av Mallorcas mest kända stränder och åkte till farföräldrarnas farm där det bland annat fanns påfåglar utanför fönstrerna. 

Fick ett eget rum med världens coolaste och äldsta inredning, gick runt bland palmer i trädgården, åt valnötter från träden och tittade på hästarna som är kända över hela världen. Vaknade imorse, gjorde oss klara och åkte ut med segelbåten på klarblått vatten, snorkade och solade.

Orden räcker inte riktigt till, men UNDERBART iallafall.


Tack för skype

Var egentligen en filmkväll inplanerad ikväll tillsammans med Emma, Sandra och alla barnen - men min lilla kille tycktes vara för trött (läs blyg) så det blev en tidig kväll med godnattsaga istället. Sen dess har jag legat framför datorn, ätit god yoghurt och socialiserat med massa fina. Nu lockar sängen, får bli en tidig kväll och många sovtimmar idag.

Stor puss till la familia där hemma!


Lite för pappas skull

Spana in båtarnaaaa (och det här var inte de finaste)


Nöt

Jag har (i samarbete med min mage) bestämt att det inte blir någon mer glass eller en endaste pistagenöt till förren jag slutar se helt gravid ut - för detta funkar ju inte! Hade iallafall världens mest goda frukost idag, för gissa vad jag köpte igår på vår storhandling? Havremackor! Min basföda hemifrån och det var lycka att känna lite tuggmotstånd för en gångs skull - man blir lite less på de totalvita toastsen. Nästa steg är att köpa mina favvoflingor (har redan spanat in dem) och då kommer min lycka vara gjord. Mums!

Har just strykit lite kläder och nu ska jag styra upp läxläsning. Att det blir ännu en stranddag idag är stor.

Duger

Kul sällskap, tapas, vin, gratis tequila, glass, taxi, promenad och en parkbänk - kvällen blev rätt lyckad ändå med många skratt! Nu sitter jag och äter pistagenötter och ska snart ramla bakåt ner i sängen. Imorgon ska jag vara lekkamrat!


Tonight's gonna be a good night

Blir en tapasrunda på riktigt ikväll (och kanske en krog..?) och jag är helt förvånad över att jag har ännu en ledig helgkväll. Får inte börja ha det som vana bara!

Skolan gick lika taskigt som förut, jag byter nog ner mig en klass som det ser ut nu. Annars... så har jag storshoppat en hel veckohandling, kompenserat min icke utförda jogging med tungt spring i trappor (med matkassarna) och ätit en god skinkmacka på ett halvdåligt café.

Har även haft en del tvivel på min förmåga att ta hand om barn - denna lilla kille är minsann inte lätt att bli kompis med. Just nu är jag nog mest bara en elak människa som tvingar på honom läxor, men enligt hans mamma är han ovanligt snäll mot mig jämfört med andra aupairer? Borde ju båda gott iallafall. Vi lekte spioner en stund idag.. B)


Kissa inte utomhus på Mallis..!


Fredag!

Fick börja morgonen med  världens kalldusch och det enda positiva med den upplevelsen är att jag är pigg just nu. Tjugo minuter för mig själv innan resten hinner vakna - tänkte försöka stryka lite kläder! Och mamma; Jag hittade kortet igår, det fanns visst ett hemligt fack i börsen.. (A)

Ballongen

Tapaskvällen blev en kortis (vi sparar till imorgon) och vi avslutade den med en glass. Kan inte få nog av chokladglassen - sjuuukt god och billig var den också.

Imorgon vankas den galet otaggade skolan och förhoppningsvis något bus på dagen/kvällen. Nu ska jag sova, gissar på ännu en övningskörning imorgon efter dagens fina omvägar.. ;) Och undrar ni över överskriften? Den är en beskrivning av min mage, något stämmer inte!

A good driver?

Haha, fick göra ännu en körning idag - den här gången till skolan för att hämta lillen. Gick det bra eller? Jenny proffschaffisen körde fel inte mindre än tre (3!!!) gånger och det blev en hel del skratt. Sen är det ingen eko-driving som gäller här, tydligen kör "aaaalla" aupairer på alldeles för höga växlar - 3an kan man hålla till ungefär 70km/h och egentligen behöver man visst aldrig växla högre än till 4:an? Jag får träna!

Ikväll blir det förhoppningsvis lite äventyr, jag röstar på en Tapasrunda på alla restauranger som är billiga den här veckan!


Två veckor

Min fjortonde dag här i Palma började riktigt bra och den långa natten gjorde gott! Dock frågade pappan, i bilen på väg till skolan, upprepade gånger om jag verkligen var säker på att jag inte behövde kaffe på morgonen för att vakna ordentligt? Kanske såg lite trött ut ändå..! Fick iallafall äntligen köra när vi skulle åka hem - och jag fick godkänt, är till och med "a very good driver"! Känns skönt att höra, även om det är lite knivigt med tre körfält och hur många stoppljus som helst.

Ska göra bort lite städning nu på morgonen och sen bär det av direkt till stranden. Funderar på att styra upp lite matlagning sen, men får se om jag hinner.. mina skolböcker måste också handlas in. A lot to do!




Virrhönan

Livet har blivit lite lättare sedan jag fick i mig den största alvedonen jag någonsin svalt, var bra med dunder i den men lite huvudvärk finns fortfarande kvar. Har dessutom kommit på att mitt sprillans nya anteckningsblock troligast ligger kvar på McDonalds efter lunchen - nu måste jag både köpa svindyra böcker och ett till block. Min dag idag!

Kvällen var lugn och fin iallafall. För en gångs skull kunde vi göra läxan utan att bråka och vara vänner nästan hela kvällen. Framsteg! Nu ska jag chocka kroppen med lite extra timmars sömn - det behövs för imorgon är det både bilkörning och stranddag som gäller! :)


Dunk dunk

Känner mig inte alls särskilt positiv idag - tillbringade en natt med feberfrossa och vaknade med världens mest kliande, röda öga. Dessutom har huvudet dunkat så att jag befunnit mig i en bubbla hela dagen. Vi har en liten första-hjälpen-låda här hemma, men eftersom jag för tillfället är ensam och inte förstår vilken förpackning som är alvedon så vågar jag inte chansa. Behövs det påpekas att jag håller mig ifrån solen idag?

Och som om det inte räckte är spanskakursen hur svår som helst och jag tvivlar på att det kommer funka. Första läxan idag och jag äger inte ens några böcker. Om inte lillkillen är på bra humör sen efter skolan går jag nog och lägger mig.

Imorgon blir det nog stranden iallafall!


Vi höres!

Mina misstankar för att ha drabbats av solsting idag börjar nå nivån "Alldeles säker". Huvudet dunkar, hela ansiktet hettar och nu har jag dessutom börjat må dåligt också. Känns ju bra att det är skoldag imorgon - tre timmars total koncentration lär krävas.

Ska ligga här och tanka vatten i sängen en stund innan jag somnar. Imorgon ska jag bjussa på ett roligare inlägg!


To be in a box

Har svårt att förstå hur de kan kalla detta för hösten: Himlen är klarblå, solen är stekhet och man svettas för ingenting. Sökte mig ner på stranden efter att ha gjort bort lite shopping med Emma - det var skönt ett tag men en överhettning var inte långt ifrån vill jag lova. En superkall dusch är galet lockande, ska ta det lugnt en stund nu innan resten kommer hem. Kanske vankas en cykeltur lite senare!


Perfectamenteee

Solen skiner och himlen är blå - kan ju inte bli mer passande för en heldag på stranden?

Det blev ingen premiärkörning med bilen idag, ett viktigt möte skulle ta plats och jag trivdes alldeles utmärkt i passagerarsätet! Dock var det inte en alltför svår väg till skolan, så det där kommer gå som en dans så länge ingen korkskalle kör in i mig ;) ¨

Och familjen Persson: Kul att ni läser! Hoppas allt är bra med er därhemma och jag räknar med att ni håller lite koll på skolgatan 12. (typ ser till att inte mamma och pappa hittar på några dumheter, vill ju komma hem till ett helt hus sen) Tack! :D


Ordinary monday

Alltså: Skolan. Hamnade jag i steg två som det var tänkt eller? Noepp! Tillsammans med Emma och Camilla hade jag blivit uppflyttat till steg 3 för att "El segundo" var full - och hela min hjärna signalerade snabbt att detta blir väldans fel. Att förstå läraren när han pratade var inte särskilt svårt, men när jag ska börja anteckna (och tänka!) samtidigt blir jag lite oroad.. vi tre har troligast en kämpig termin framför oss!

Hade en fin lunch med tjejerna, lite handling och sen hem för att åka direkt vidare till stranden. Den här gången blev det inga sniglar - däremot fångade vi en massa små krabbor. Trodde aldrig att jag skulle ta i dem, men nu när jag redan är en hejare på snigeljakt kunde jag ju lika gärna lära mig det här också. Nästa gång ska vi dyka och undersöka grottor!



Imorgon blir livet äntligen "som vanligt" med alla rutiner osv då Enzo fått klartecken för skola. Det betyder också att min premiär som chaffis är kommen och det finns lite fjärilar i magen, varken vägarna eller trafiken kan riktigt jämföras med Rundviks gator. ;)

(P.S Jag börjar bli bruuun!!)




hjälp,

frågan är ju om jag överlever den här kursen?

Back to school

Dags att krypa under täcket och samla ihop hjärncellerna inför morgondagens skola. Första riktiga tidiga morgonen - vi börjar klockan tio och innan det måste jag och Emma hitta en fotoautomat för att ta kort till någon sorts legitimation. Håller en tumme för en hög med massa roliga människor, mest kul lär det bli när vi får se den där omtalade August; snygg eller inte?

Upptäckte just att det var kanelbullens dag idag också. Frågan är om det ens går att köpa en kanelbulle här? Kanske på ikea.

Jag har en fin lillebror minsann

peter säger:
 - kjennyyyyyyyyy
 - http://www.manligsarbarhet.se/viewer.php?id=710c9a2aaffbc70c728fc6a761ae9978bb5f0470

´Jenny säger:
  - vad är det för ngt?

 peter säger:
  - kolla
  - det är du


 Det gjorde min kväll snäppet roligare iallafall!



Ätbart

"You have to catch it by surprise"


Glassmagen

Som sagt: Hela dagen igår blev riktigt lyckad! Först en heldag på stranden (istället för seglingen som fick vänta lite). Vi fångade sniglar (som man kunde äta!!), badade, solade och avslutaded med en kall fanta på café.
 
På kvällen mötte jag upp Emma för att äta ute och efter en massa missförstånd lyckades vi tillslut få maten - dock bara den ena salladen av två. Men god var den iallfall! Sandra dök upp, vi satt i en park i flera timmar, blev kissnödiga på fel ställe och vandrade runt mellan klubbarna på passeon. Hann även med välbehövliga strips på en uteservering någon gång där i mitten. Kul!

Idag har några timmar spenderats på stranden, skönt slappande med två goda glassar. Är ensam hemma nu och har nyss pratat med mina favvopäron på skype :)  Tänkte styra upp lite bilder här senare, men först ska jag ut på en prommis i solskenet.

Hola balola

Tillbaka från en fin utekväll - hel och hållen! Vi ses imorgon :)


Känner suget efter frukost



En rostad macka med olivolja och salt på gör "basen" i hela frukosten - sen är kaffe med havrekaka inte heller en ovanlig syn. Men testa mackan, riktigt gott!

Idag är det som sagt segling som gäller, om bara föräldrarna vaknar snart.

Allreadyfriday

Godissuget tidigare idag blev oemotståndligt när jag var ute och luftade hjärnan bland alla affärerna. Hittade en fullproppad godisbutik och började plocka. Chokladen visade sig vara svindyr och det fanns bara geléaktiga godisar (som senare visade sig vara helt utan tuggmotstånd). Gick ut med en liten påse som inte alls hjälpte, så därför; Håll er borta från lösvikten om ni kommer hit. Inget går upp mot en riktig chokladkaka!

Annars har jag mest bara varit barnvakt hela dagen - vi bestämde genom ett brev att det var dags att vara kompisar, så eftermiddagen blev fin med både lekar, Shrek 3, matlagning och godnattsaga. Det tar sig kanske ändå!

Imorgon vankas segling och en heeelt ledig kväll och sen fri på söndag. Känns helt okej i magen vill jag lova =)


Nedanför vårt vardagsrum


Godmorgon

Nu fixar vi till en bra dag idag va? =)

Tillslut...

...har jag fått min lilla unge isäng och om han inte slutar testa snart är risken stor att jag blir galen. Först 100 år med läxorna och nu jättedryg när det var sovdags - om mitt barn på allvar skulle tro att den var kungen i huset och fick bestämma allting vid den här åldern blir jag less. Men som sagt: Tåååålamooood.

Pannkaksmiddagen blev också ett skämt. Försök att göra tunnisar med hjälp av träslevar! Hade roligt iallafall och min special med oboy i smeten blev godast. Nu ska jag njuta av tystheten och hitta något spännande att titta på innan jag somnar. Och så bilderna som lovades från imorse:

Vardagsrum - kök - hall - arbetsrum - barnrum - skafferi 



P.S
Pappa: Då skulle du se hur tån ser ut nu (finns kort på den med om du vill se?) Den är helt kal och ful, men iallafall utan äcklig blågrön nagel. Mumaa!
Malin: Haha, du fixade det riktigt bra ju! Allt känns helt okej nu och värmen är helt perfekt. Försöker få lite brunfärg nu innan det ska bli kallare B) Är säker på att ni får det super i fjällen, ska ni vandra eller har det kommit snö? Ge alla en stor kram från mig =)
D.S


28 grader varmt

Kan ni fatta att jag bott här i en vecka redan? I 168 timmar för att vara exakt. Varken jag eller familjen har hängt med och de här månaderna lär gå fort - verkar iallafall som att jag klarat testet och blivit godkänd här i huset och det är hur skönt som helst! Även om det såklart är en del kvar.

Timmarna på stan var fina med träning för både spanskan och lokalsinnet. Träffade en trevlig indian (eller vad han nu skulle föreställa) och han tyckte att jag skulle komma tillbaka någon dag så att vi kunde prata fotboll. Det finns visst något lag med "very strong girls" här någonstans i närheten.

Lunchen var färdig när jag kom tillbaka och det var världens godaste räksallad. Sen fick jag en spanskabok för nybörjare av Enzo som de köpt idag. Tänkte att ni också ska få lära er lite - bara att börja plugga!


Helå helå

Är ledig nu hela förmiddagen och passade på med en riktig sovmorgon - till klockan 10! Ganska galet hur man har lyckats vända på dygnet. Som vanligt är ingen annan ledig samtidigt som mig, men ska ge mig ut på en liten upptäcksfärd om en stund. Dock började det regna alldeles nyss och solen skiner samtidigt från en blå himmel? Mysko.

Ikväll ska jag styra upp tunnpankakor till middag, har just översatt repceptet (tack mamma) till engelska. Kort här i lägenheten har jag också hunnit fixa idag - ni får se dem ikväll för nu ska jag uuut!

Running late

Jag följde Mellans råd. Slet i blånageln med fingrarna. Använde pincetten för att hjälpa till. Lossnade den? Nej.

Efter lååång tid (närmare bestämt 40 minuter) har jag fått operera min tå med hjälp av nagelsaxen, pincetten och knipsaren och bit för bit fick nageln ge vika. Förhoppningsvis har alla små flisor följt med - en prydlig liten hög med naglar och skinnbitar har växt upp på pallen bredvid sängen och en ny, böjd nagel har redan börjat växa ut. En lyckad avslutning på kvällen med andra ord och nu ska jag sova!

Har hunnit med en joggingtur nu för kanske två timmar sedan också, härlig känsla när man springer längs efter havet sådär. Harmoniskt, fint och uppfriskande!


RSS 2.0