Running late

Jag följde Mellans råd. Slet i blånageln med fingrarna. Använde pincetten för att hjälpa till. Lossnade den? Nej.

Efter lååång tid (närmare bestämt 40 minuter) har jag fått operera min tå med hjälp av nagelsaxen, pincetten och knipsaren och bit för bit fick nageln ge vika. Förhoppningsvis har alla små flisor följt med - en prydlig liten hög med naglar och skinnbitar har växt upp på pallen bredvid sängen och en ny, böjd nagel har redan börjat växa ut. En lyckad avslutning på kvällen med andra ord och nu ska jag sova!

Har hunnit med en joggingtur nu för kanske två timmar sedan också, härlig känsla när man springer längs efter havet sådär. Harmoniskt, fint och uppfriskande!


Kommentarer
Postat av: mamma

Här kommer receptet !!



Ingredienser

3 dl vetemjöl

3 ägg

6 dl mjölk

2 msk smör + lite till första laggen

1/2 tsk salt

Till servering:

sylt och/ eller socker

Tips

Receptet ger cirka 8-10 pannkakor!

• Annons:

Gör så här

1. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klimpar. Det går bra att använda elvisp när du gör pannkakssmet. Tillsätt resten av mjölken, smält smör samt salt och socker. Låt svälla 20 minuter.

2. Grädda pannkakorna i het stekpanna. Du behöver bara smöra första laggen, sedan släpper pannkakorna av sig själva. När ytan blivit matt och smeten stelnat är det dags att vända pannkakan. Färgen ska vara vackert guldbrun. Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant.

3. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten. Servera med sylt och/eller socker.

2009-10-01 @ 07:27:15
Postat av: mamma

Här kommer receptet!!!!

Ingredienser

3 dl vetemjöl

3 ägg

6 dl mjölk

2 msk smör + lite till första laggen

1/2 tsk salt

Till servering:

sylt och/ eller socker

Tips

Receptet ger cirka 8-10 pannkakor!

• Annons:

Gör så här

1. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klimpar. Det går bra att använda elvisp när du gör pannkakssmet. Tillsätt resten av mjölken, smält smör samt salt och socker. Låt svälla 20 minuter.

2. Grädda pannkakorna i het stekpanna. Du behöver bara smöra första laggen, sedan släpper pannkakorna av sig själva. När ytan blivit matt och smeten stelnat är det dags att vända pannkakan. Färgen ska vara vackert guldbrun. Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant.

3. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten. Servera med sylt och/eller socker.

2009-10-01 @ 07:30:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se