Last day today

Något säger mig att detta är mitt sista inlägg år 2010. Här hemma springer vi runt som yra höns, plagg är borttappade och var tog den där drinkblandningen egentligen vägen? Förmiddagen tillbringas med släkten, fortsätts hos Sara för fix och kvällen inleds med fin middag med massor av brudar innan vi glider vidare till lokalfest. Nu firar vi in nästa år!

howow

I dag satsar vi på tidigt sängläge - ALL energi som går att uppbringa ska finnas till hands i morgon. Försöker anstränga mig för att inte skapa allt för höga förväntningar, men det är halvsvårt då allt känns så bra. Har i alla fall suttit och klurat på nyårslöften, tänkte mig något som faktiskt går att hålla...!
.
Och även om jag sagt det en gång förut: Min shopping idag. Jag är nöjd, nöjd, NÖJD. Fint besök kom förbi här på kvällskvisten också, treeevligt!=)

Slutsats:

Rea är grymt, sushi är gott och idag var vi två effektiva brudar på stan. Ni skulle se mina glas, mina koppar och 2011's snyggaste julgran!

standing where you left me

I dag har jag använt skype, skrattat och pratat Palma. Nu ska jag sova och i morgon är det bara en dag kvar tills nyårsafton. Visst ska vi ha ett fint 2011?
.

just a bit blurry

H A P P Y
.
..
M O M E N T S
..
.
I N
.
.
P A L M A

Pluggugg

Idag är jag studerande student, chaufför och livsnjutare. Varmt kaffe, fint nagellack och sen ett varmt bad väntar (tillsammans med min ekonomibok, men den är inte riktigt värd att nämnas här..)

"LOL" är ett fult ord, jag veeet

I dag har jag äntligen fått byta ut julmaten som ätits dygnet runt i alldeles för många dagar. Kina(?)mat avnjöts på mysig lunchbuffé tillsammans med två finfina tjejer och nyår planer ser bara ljusare och ljusare ut. Hann även förbi mormor och sara en sväng innan jag tryckte gasen i botten hem - och nu är jag officiellt kär i vaniljlatte. Sjukt gott!
.
Plugg och prat med massa människor har avverkats mer (och mindre) effektivt och nu vankas snart en dusch och säng. I morgon börjar vi ooom.

Jag vill bo i en skyddad bubbla där allting ska vara enkelt

Vet ni vad det bästa med vintern är? Att man kan vara ute i kylan tills kinderna är så röda och kalla att det nästan gör ont, att värmen av kläderna tillslut inte räcker till och att man efter en stund längtar efter att öppna en dörr och kliva in i värmen. En timmes promenad runt Lögdeå gjorde susen för kroppen och det var sjukt härligt att springa raka vägen ner i världens varmaste bad tillsammans med en bra tidning.
.
Nu är jag varm och gosig och det vankas fika hemma hos farmor! Sen har jag fått prata med bästaste Edin också, det är inte så långt tills fjärde januari! =)

Honey

Te med smak av cheesecake, en bra film och mjuka soffor visade sig vara precis vad jag behövde istället för ännu en partykväll. Det är så skönt att ha en mamma som inte bara är mamma, utan också en av mina bästa vänner. (och nej, pappa är inte så tokig han heller!). Massor av prat och mys framför tv'n var i alla fall super för ett stackars bakishuvud.
.
Sovmorgonen idag följdes av en brunch gjord på rester från julbordet och nu ska jag försöka ställa in huvudet på marknadsföring en stund. Snart vankas en promenad i snökaoset för att sedan fika hembakat hos farmor. MYS.

26 december

Och hux flux var hela julen i princip över och jag tror att jag glömt hur det känns att vara hungrig. Sedan julaftonsmorgonen har magen varit konstant proppad - på både gott och ont.
.
Tomten kom i alla fall med fina klappar och eftersom hela min önskelista tycks ha blivit uppfylld måste jag ha varit en väldans snäll flicka i år. I'll keep up the good work! Främmandet var också toppenfint och vi hade samma gosiga stämning som alltid visas på film, och jag lovar att den är mycket bättre i verkligheten! =)
.
Juldagen tillbringades med Rundviks (och Lögdeås!) bästa och sjukt roligt att alla lyckades samla sig under samma tak för första gången på hundra år. Som alltid är denna dag som gjord för en drink för mycket och natten var aningens kaotisk. Men som vi brukar säga: Det som händer på juldagen stannar på juldagen. Nuuu ska jag dock krypa upp i soffan med mamma, en kopp gott te och en fin film. Alla festprissar får styra upp annandagen utan mig i år.

Om en timme och fyra minuter

Trots att jag lyckats dra på mig någon form av virus som gör att min mage känns som ett hål och att mitt huvud är en trög dunkande smet känner jag mig rätt så redo för julen. Morgonen tillbringade jag gnyende och självömkandes i soffan, förmiddagen springandes mellan alla Nordmalings butiker och hela eftermiddagen förberedde vi mat och lagade julgodis. Vi kommer med all säkerhet ha ett imponerande julbord i morgon..!
.
Kvällen har spenderats bland julklapparna under granen. Allt är nu inslaget och rimmen är grymma! Jag kan hoppa i säng lagom till att alvedonen slutar verka.. Vi ses i morgon!

Dan före dan före dopparedan

I måndags välkomnades jag av en glad pappa på flygplatsen, av en glad mamma med kvällsfika redo här hemma och när jag sedan pallrade mig till stan igår hängde jag först med finaste lillebror (som tog körkort!!!) och sedan med världens bästa tjej. Julklappsspan, fika, vin, prat och supergod mat är en ganska svårslagen kombination!
Denna onsdag har tillbringats med mamma på stan och jag har nu officiellt avslutat julhandlandet. Allt är fixat och alldeles snart inslaget! I kväll är det nog mest mys med mamma och pappa som gäller - julens alla godsaker ska planeras och det medför en hel del receptsök. Risken finns att min och Karins träningsresultat får sig en törn efter dessa två veckor...
.
Och vet ni? Jag älskar att vara hemma.
.
.

Arlanda direct

Parkerad i en (inte så) skön stol på Arlanda i väntan på ett plan som är minst 30 minuter försenat. Inte toppenkul men jag är så peppad på hemfärd att det inte gör någonting. Fin dag vankas i morgon och dessutom har jag och mamma planerat ett julgodisbak någon gång i veckan. Full rulle är roligt!

GOING

Nu är min väska packad och jag vandrar snart ut genom dörren. JAG HAR JULLOV!

19 December

Snacka om en härligt effektiv söndag. Timmarna på jobbet bokstavligen flög fram - och när gubben på Subway bestämde sig för att skänka sju (!!) Subwaykakor till mig när jag köpte eftermiddagskaffe var dagen gjord. Vi var glada säljare inne på Name it!
.
Sitter med ansiktsmask och en stor kopp te just nu, försöker få väskan färdig och lägenheten någorlunda ren innan det är sängdags. Håll en tumme eller två för att det inte snöar så förfärligt i natt - jag kommer gråta blod om väskan måste släpas ner till bussen i två decimeter snö..!

The day before

Campus börjar sakta men säkert tömmas på människor, idag åkte mina två sista vapendragare och i morgon är det min tur. Jobbandet rullar på, jag är tröttare än tröttast när jag kommer hem - meeeen som student behöver man varenda krona. Och att hjälpa de där gulliga farmödrarna som just fått sitt första barnbarn är en ganska oslagbar känsla!
.
Väskan har börjats fyllas nu under morgonen och alla kläder är strukna. Nu måste jag snart röra mig mot bussen!

Tentan? Vilken tenta?

Nu har vi officiellt jullov. Eller så mycket lov man kan ha då både projektarbete och kommande tenta flåsar oss förstaklassare i nacken. Men det spelar egentligen ingen roll, på måndag åker jag hem i TVÅ hela veckor och det ska vara mitt bästa jullov hittills. Första gången på över ett år då jag är hemma och helt ledig så många dagar i sträck.
.
DOCK kan jag inte säga att jag hunnit fira min nyfunna frihet ännu. En gourmet middag bestående av totalt smaklösa nudlar (lite bättre med peppar) har i alla fall avnjutits och nu pluggar jag och Emma för fullt. Aldrig mer ska jag styra på projekt - medan vi sitter här är hela klassen ute och firar. Lyx.
.
(Fast vi har i och för sig glögg, mandlar och brända micro-popcorn!)

studsa

Har druckit fyra koppar kaffe, ätit sallad och ostmackor till frukost och hunnit igenom alla föreläsningar en gång. Kan inte förbereda mig så mycket mera nu, HÅLL TUMMARNA!

Upload

Innan jag rör mig mot något som känns smått som en avrättning vill jag bara säga TACK till Gud (... eller vem som nu ligger bakom) för alla mina underbara vänner och bästa familj. Jag älskar er och skulle inte klara mig utan.
.
Och vad tror vi, stimulerar solrosfrön och kaffe hjärnan? Klassisk musik?

Den magiska drycken KAFFE

Ibland önskar man att motivationen kunde ha infunnit sig ett antal dagar tidigare, men jag skyller på att nästan hela min värld var lite upp och ner där för ett tag. I dag har i alla fall koncentrationen funnits nära (nästan hela tiden) och jag har just plockat fram min kreativa och pedagogiska sida. Färgpennor och papper ligger utspridda över hela bordet - mindmaps ska det bli.
.
Håll alla era tummar och tår för mig i morgon klockan nio. Sen har jag lov. Eller nästan lov, ett grupparbete skall jobbas på fredag-lördag, sen jobb lördag-söndag och julklappsöverlämning på måndag innan hemresa. Full rulle, men den som väntar på något gott...!
.


.
Ordningen i huvudet just nu.

Maybe I did like you after all.

Uppe med tuppen och fick börja min dag med ett samtal från mamma. Hårdmackor med ost har avnjutits till frukost (så underskattad mat!) framför sista sidorna av en sammanfattning och nu vankas en stoooooor kopp med varmt, gott te. Vad jag ska göra i dag? Det räcker nog med att säga att det är sista dagen innan tentan.

this is a lifestyle

Hela dagen har jag tragglat mig igenom sida efter sida av marknadsföring och faktiskt tror jag att lite har fastnat i huvudet. Jag och Karin tog en välbehövlig paus och förvandlade så många muskler vi kunde till mjuka spagettidegar. Effektivt och bra för huvudet! Emma kom över för en stunds kvälls-plugg också och lämnade mig med ont i magen - att äta pepparkaksdeg till kvällsfika kanske inte är jätteintelligent..!

SNART HEMMA - SNART JULLOV

Trots att jag egentligen har pluggat alldeles (alldeles, ALLDELES) för lite till fredagens tenta kan jag inte låta bli att känna mig sådär galet nöjd med livet just nu. Tre skarpa hjärnor har tillsammans fifflat ihop en underbart snygg och professionell julklapp till Swedish Match - varav slutet färdigställdes igår kväll med middag, kakor, glögg och sedan lite godis som efterrätt. Sen hann vi titta på bilder, spana på spotify-listor, diskutera världsliga problem osv osv osv.
.
För tillfället knaprar jag solrosfrön, läser sammanfattningar och svara på instuderingsfrågor. Tittade också just in på Emmas blogg, klicka på här och ni får se hur JennyBo skapar världens snyggaste snöängel/gubbe Underbar onsdag!

Back in life

Nu hälsar jag livet välkommet tillbaka (så mycket liv man nu har under en tentavecka). Helgen har verkligen varit hur bra som helst och jag överlevde både stängningen och öppningen utan att få sparken. Min hjärna har blivit aningens överstimulerad av vänliga mor-/far- och barnföräldrars frågor och småprat - nu kurerar jag mig i min egen lilla bunker med hjälp av matlagning, städning och plugg. Sjukt mycket information måste fastna i mitt minne innan fredag.

HERREGUUUUD

Jag är på gränsen till att bli permanent hjärndöd. Känns som om jag inte sovit en timme på hela helgen och nu är det exakt 20 minuter innan jag beger mig på ännu en tre-timmars resa mot jobbet. Allt är så nytt och roligt, men att råda en pappa om jeansstorleken till hans 5-åriga dotter är inte helt enkelt när man egentligen inte har en aning. Det verkar dock som om jag lyckas vara ganska professionell än så länge - jeansen har ju passat!
.
Igår lyckades jag förhoppningsvis med min första stängning utan större missöden och klockan halv elva slår jag för fösta gången upp dörrarna på egen hand när vi öppnar. Man ska kastas in i allt nytt och okänt, effektiv inlärning.
.
Försäljarlooken

Hemma och vid liv

WOW vilken dag och jag är mer än slut i huvudet. Jobbade egentligen bara fyra timmar, men det är otroligt mycket att hålla reda på! Rabatter hit, kortbetalning dit och helt plötsligt var växeln slut. Kul var det i alla fall även om jag och kunderna ibland är på samma nivå gällande storlekskunskaper på babykläderna (som för övrigt är sjukt söta!) .. men det kommer med tiden!
.
I morgon har jag dessutom min första stängning - följ av första öppning på söndag. Ni kan ju hålla en tumme eller två för mig och så ska jag försöka uppdatera här om det finns en gnutta energi över. Måste plugga till tentan också, vi kan säga att Jennybo inte kommer vara världens mest sociala brud den här helgen. Eller resten av veckan heller för den delen. Hihi

wowowowiiiw

Lagom onykter, lagom trött, lagom trashig och hemma från en lagomt kul sittning med alldeles lagom mycket drama. Livet kan allt vara bra spännande ibland. Jag ska sova så mycket jag bara kan nu; I morgon ska jag vakna tidigt för att plugga jeansmodeller för barn innan det är BRUNCH (är redan hungrig!) och sedan jobb.

Number three

Här får ni Emma på en solobild. Behöver jag säga att denna photo-shoot gjorde vår dag? I kväll blir det dock andra bullar: Hår och smink ska fixas och sen är det långklänning som gäller. Hur natten slutar vet bara The Toastmasters.
.

Full schedule

Simbassängen var full av pensionärer och såhär i efterhand är det egentligen ett under att jag inte somnade och sjönk där i bassängen. Fjuttiga 4,5 timmars sömn har jag av någon outgrundlig anledning lyckats skrapa ihop under natten och hur jag ska överleva hela denna torsdag är fortfarande ett mysterium. Tur att energireserverna brukar fungera utmärkt när det är roliga saker på schemat - och efter lunchens underbara Luciaframträdande talar allt gott för kvällens sittning.
.
Nu ska jag keep on going med vårt projektarbete. En halvtimma till.

Tomorrow's going to be a great day

Snygg avslutning av en onsdag med scones, chaite och världens goaste människor. Så glad att det finns så många bra här. För stunden skriver jag brev med bilder till Mallis, bokar upp mig för en hel helgs jobb och har en sjukt rolig men hektiskt helg och vecka framför mig. Och i morgon ska dagen börjas redan klockan halv sju för ett ett antal längder på badhuset INNAN skolan. Jag och Karin har startat nya liv som träningsnarkomaner. Fast man kan säga att vi laddar upp för kvällens sittning med vin också...
.
I alla fall. Innan jag kryper till kojs kommer nästa utlovade bild från "The SSE's natural evolution" (named by Emma). NJUT.
.

Nästan fyra timmar bort med flygplan

Fick en opassande energikick sådär vid ett-tiden på natten igår och det slutade med att jag inte kunde somna förrän klockan tre. Å andra sidan var jag rätt så produktiv; Bjöd Marcus på kladdkakan och hann få några snilleblixtar gällande hemtentan. Den kändes klockren när det var dags att skicka in den i morse, nu får resultatet visa om det stämmer eller ej.
.
Trots alldeles för lite sömn blev det effektiv träning innan frukost och efter lite nödvändig mathandling sitter jag nu parkerad vid fönstret tillsammans med böcker, kaffe och mörk favoritchoklad. Det är en toppenonsdag från alla synvinklar - bortsett från Spanien-sms:et som nyss damp ner i min inkorg: I Palma är det 23 grader varmt och min andra familj klättrar på stenar vid havet, leker och äter god pan boli i min favoritstad. Lite orättvist.

Syndar och tränar = nolläge

Mitt sötsug börjar nå oanade (och oemotståndliga) höjder och det hoppade just ut en god kladdkaka från ugnen.. Fick dock nog efter att lite smet åkt ned i magen, så kakan ska jag bjuda bort till snälla studenter i morgon - efter mitt och Karins gymbesök!
.
Tentan är i alla fall avklarad och kvällen har avslutats med ett fnittrigt samtal med världens bästa föräldrar. De har insett vilken otroligt vacker dotter de har åstadkommit efter att de fått en sneakpeak på den nya bildseriens fortsättningar. Tur att jag kan skylla på deras gener. Tack!
.
Nu ska jag sova!

De bästa dragen

Tack vara min hemtenta är jag sjukt rastlös - detta betyder att jag söker varje möjlighet och undanflykt för att sysselsätta mig med annat. (städ- och ätsyndrom). Satt just och bläddrade runt här i mapparna på datorn då idén om en sjukt fin bildserie här på bloggen slog mig. Helt plötsligt poppade det nämligen upp ett otroligt talande exempel på hur effektiviteten flödar då energin börjar ta slut. Ekvationen är oerhört enkel: en mac + en skoluppgift + två trötta studenter. Följetången ska kallas ...... (Emma, eftersom du är huvudperson kan du få bestämma)

Här är nummer ETT:
.

Jag ligger en dag före i chokladkalendern...

Idag har vi ettor fått vår alldeles första, fina hemtentamen. Ett A4:a om ett fall i marknadsrätt ska vara prydligt nedprintat och ligga i mappen för inlämning senast klockan 12.00 i morgon. Inget problem för superhjältar.
.
Och på tal om superhjältar, två studenter gick för övrigt upp halv nio i morse för att befinna sig på gymmet en halvtimma senare. Grymt nöjda över oss själva kunde vi sedan sätta framför datorn med gott samvete. Frukosten smakar så mycket bättre efter 1,5 timmes gym också - nästan lika bra som min kaffekopp just nu.

working social life

Jag har överlevt den första dagen och det var hur bra som helst! Så klart lyckades jag inte ta mig dit helt utan drama - trots att jag tycktes ha tagit till ordentligt med extra tid och undvikt försovning. Måndagsruschen i Stockholms t-bana och busstrafik är inte att leka med och det var med nöd och näppe den nya expediten lyckades hitta till affären i tid. Sjukt fin butik i alla fall och det känns i hela kroppen att det kommer bli superkul!
.
Nu är det vilostund i någon timma här hemma innan det är dags för innebandy i idrottshallen. Dags att damma av klubban efter X antal år. Och sa jag att det var nameit jag ska jobba åt? Kika in på hemsidan, världens finaste barnkläder säljer vi! =)

Jag menar för det mesta exakt vad jag säger - men inte alltid.

Efter ett antal effektiva (tro det eller ej) timmars studerande, läsande (,pannkakslunch) och sammanfattande lyckades vi kläcka ur oss ännu en idé för roligare underhållning än böcker. Hux flux och en snöig promenad till ICA senare var det glögg och julkväll hemma hos Emma som gällde. Godis, pepparkakor, lussebullar, glögg, nötter och russin konsumerades tills magen stod ut i fler än fyra hörn. En del skitsnack och roliga historier hann vi med också, väldans trevligt!
.
Nu ska jag hoppa ner mellan mina lakan (som egentligen borde bytas) och försöka undvika mardrömmar om min första arbetsdag på nya jobbet! Tänkte undvika att försova mig också - har beställt väckning från tre olika håll...!

I'm not looking back any longer

Att jag hade två te-drickande mysgäster här igår resulterade i en natt där jag fick dela säng med ett antal popcornbitar (men jag älskar ju popcorn). Prat, film och lördagsmys var en perfekt uppladdning inför dagens mindre peppande plugg. Jag har sjukt många sidor att både läsa och sammanfatta - tur att jag har en fin granne som just kom över med pannkakslunch. Man är värd god mat på söndagar!

Säg hej till min hustomte

.
(och ja, att blogga är också en ursäkt och nu får jag snart besök!)

Sakerna som faktiskt är liiiiite viktigare

Att spendera tid på gymmet har visat sig vara en perfekt ursäkt för att inte plugga. Att man dessutom bygger muskler, rensar huvudet och får utmana sig själv SAMTIDIGT som man kan lyssna på musik, filosofera och spana in alla sorters människor är väl ganska fantastiskt?
.
Har även upptäckt att städning och matlagning är något jag gärna ägnar mig åt när det finns böcker som pickar på mitt samvete. Sällan är det så rent (eller nästan rent) och sällan finns det så många hemlagade matlådor i kylskåpet som när en tentaperiod närmar sig. Idag tillagades en väldigt smarrig middag bestående av pasta och köttfärssås.
.
NU ska i alla fall 30 minuter skänkas åt böckerna, sen börjar en bra film på tv...

Vitt. Vinter. Vila. Vandra. Viktigt.

Till frukost och lunch har jag förätit mig på pepparkakor. Hur min mage reagerar på den kosten återstår att se, men jag tar det som ett tecken på att det borde inhandlas någon form av ätbar frukost till detta hushåll. Dagen kommer endast att bjuda på plugg och mera plugg - med lite krydda av gym och möjligtvis glöggkväll. Inte helt fel för en lördag.

Play with me


Mornin'

Har både hunnit öppna min kalender och smaska i mig en pepparkaka till frukost. Nu väntar kaffekokning och klädsök innan en viss Jennybo är redo för dagen. Vi har bara en föreläsning, men vi råkar ha världens fetaste projektarbete att fixa också. Woh!

Is this the sound of sweet surrender

De kanske är få, men ibland dyker det upp stunder då man faktiskt har vett att uppskatta det man har. Varför klagar man på att vi är ett av få länder som faktiskt har en hyfsad vinter egentligen?
.

.
.


Vinterland av is

Att promenera till Coop i alldeles för många minusgrader och i alldeles för lite kläder visade sig vara en ganska dålig idé. Men med ben som lyste rosa genom strumpbyxorna (jag vet, jättesmart) och en näsa som var full med is kom vi i alla fall fram levande - och kunde köpa vår efterlängtade chokladkalender för tio kronor styck! En stor kopp choklad och några pepparkakor senare insåg vi att det inte var prat om att gå tillbaka om vi ville överleva dagen, och ett samtal senare dök Harry upp för räddning.
.
Från ispinne gick jag sedan till en svettig klump på spinning, åt middag och myste framför Gossip Girl. Nu när alla värden är tillbaka på det normala är det skola som gäller för någon timma eller två.

För vet ni vad? Det är december.

4 dagar kvar till min första dag på nya jobbet, 5 dagar till hemtenta, 8 dagar till sittning, 15 till tenta, 18 tills jag åker hem och 22 dagar kvar till julafton. Men viktigast är att det nästan inte är något alls kvar tills det är helg.
.
Att det är december betyder dock att man ska inhandla både julklappar och chokladkalender! Jag och Emma ska iväg på vinterpromenad i kylan för att göra detta viktiga inköp. Och vi får öppna TVÅ luckor!

Vi var duktiga företagare i alla fall

Jag ber om ursäkt till alla som av någon orsak drabbas av mitt stundvis dåliga humör - och skickar samtidigt ett tack till mamma som fick agera tillfällig klagomur. Efter tolv timmar non-stop på skolan och med ett huvud som överhettats av excel-dokument och företagsspel (i princip utan mat) är det inte så enkelt att hålla energin uppe. Kan konstatera att det är en rätt så livlös flicka som sitter här bakom datorn. Har aldrig känts så otroligt lockande och självklart att hoppa i säng innan klockan tolv. God natt!

forts. 10000km/h

Nu är jag uppladdad från tårna med kaffe och förhoppningsvis ska jag orka med en skoldag som sträcker sig från 10.15 till 21.00. Känns inte sådär väldigt upplyftande och bara tanken på att det är excel-formler vi ska pyssla med hela förmiddagen gör att det låter grymt frestande att krypa tillbaka ner under täcket...

RSS 2.0