På riktigt nu

Klockan tretton nollnoll går den första föreläsningen av stapeln och jag håller tummarna för att himlen ska se lite ljusare ut innan dess. Annars är känslan i magen ganska bra!

Sunny Sundays

Efter jag lyckats trycka bort tre (hyfsat långa) skrivna inlägg får ni nu en snabb sammanfattning istället; hela ngn första vecka som student på handelshögskolan har varit toppen och bjudit på det mesta. Ingen tvekan om att det är tre väldigt spännande och händelserika år som väntar nu..! Denna söndag kommer inte gå i många knop, men jag ska försöka få mitt rum färdigt si såhär en vecka senare. :-)

Och ännu en sak

Glömde att ge lite beröm for de fyndiga gissningar ni lämnat tio föregående inlägg. Alla tre var toppen, men bara vickan lyckades! såklart var en min papperskorg och så när jag sen får min dator blir det ändrat på det :)

Med en sekund över

Att gå första veckan på universitetet har visat sig vara mer än ett heltidsjobb. Schemat är fullt och det är massor med kul hela tiden, både föreläsningar och en väldans massa galna lekar och fester. Idag har vi med blod, svett och tårar kämpat oss igenom diverse tävlingar och senaste innehöll en allt annat än mysig fisk att pussa på. Galet mycket skratt! Nu ska här ordnas lite innan Ica bjuder på kräftskiva :) jag ber om ursäkt för dåliga updates till alla hemma, tiden räcker inte till och nästa vecka blir det ändring! :)

Medans vi korkar in får ni leka gissningsleken


Värsta teamet liksom

Vi här suttit i bilen hela natten, tömt bil och släp, bytt kläder, åkt till Ikea för frukost/lunch, hoppat upp halva deras lager, fyllt bilen igen och är nu på väg mot ännu en omgång i trapporna in till rummet. Men trots att vi är trötta och på smått dåligt humör så känns det lovande. Och lägenheten kommer bli toppenfin :-) :-)

Snipp snapp snut så var Jennys hemmaboende slut

.. och efter både slit, släp och tårar är exakt alla mina saker instuvade likt ett avancerat pussel i släpvagnen. Sängen, lådor, kläder, handdukar, porslin, tv, spegel, toalettgrejor, den nya lilla skurhinken, böcker, vinterskor - you name it.

Jag är så trött att ögonen snart blöder och sänder ett litet tack till alla här hemma som haft överseende med mina humörsvängningar de senaste dagarna. Pjuh, ska bli skönt att vila hjärnan lite. Om drygt en timme åker vi iallafall och att stuva in sig bland täckena i baksätet och sova känns väldans frestande just nu, mina ögon blöder snart.

Huuuur som helst; Nu kommer jag att vara utan dator tills min nya lilla guldklimp dyker upp med posten i Norrtälje någon gång under veckan - men eftersom en ny rosa liten teknikpryl numera finns i min ägo dyker det nog upp en och annan uppdatering ändå. Håll en tumme!
.


hjälp

Jag har panik snart. Finns ju inte en möjlighet att jag hinner allt idag?

Det är alltid samma fråga utan svar

Vet ni HUR NÄRA det är nu? Imorgon vid den här tiden har vi packat in oss i bilen och börjar resan ner mot söder. Pirr i magen, nervöst, roligt, jobbigt, kul och spännande. Och om jag har packat klart? Såklart inte - sista stund med allt. Min cykel är iallafall färdig!

Jag kan!


Bekännelse

Jag är osäker så hur det egentligen gick till, men nu kan man inte göra annat än att konstatera fakta: Jenny Boberg, en stundtals väldigt oteknisk tjej tar nu sina första stapplande steg in i surfmobilernas värld med touchscreen och andra hittills utformade finesser. Det är lite lättare än vad jag trodde, men det finns en hel del teknikträning kvar innan detta fungerar 100procent. Son exempel kan jag avslöja att jag försökt skriva det här inlägget ett antal gånger under alldeles för lång vid. Men, här har iallafall mitt första mobila blogginlägg! Kanske en bild om det funkar också, återstår att se ;-)

och en sak till

Jag klippte mig i förrgår och idag var det lyxbehandling hos Vickans supertandläkarmamma som gällde!


Tick tack

Hoppade (släpade mig) upp ur sängen runt sju i morse och sedan dess har jag hunnit skaffa mig lite extra vuxenpoäng. Ett medlemskort på konsum finns i min ägo, min första lägenhetshyra är betald, min första egenfixade cykel är reparerad, nyckelhämtning är ordnad, min första kursböcker är beställda... WOwo. Känns bra!

Nu stryker jag kläder för fulla muggar och senare ska jag försöka lista ut vad jag ska sno med mig hemifrån för att kunna bygga ett skrivbord!

Helt plötsligt blir allting verklighet

Det är precis samma känsla som för nästan exakt ett år sedan; Dagarna tickar iväg supersnabbt och det finns varken möjlighet att hinna med, fatta på riktigt eller göra något åt saken. Märkvärdigt att det kan vara en så härligt spännande känsla samtidigt som det gör mig stressad.

Hade världens bästa dag igår iallafall. Massor av saker gjorda och sedan i princip hela dagen med alla bästaste. Vin, mat, prat, mysigt, musik, kompisar.. bra bra bra! Sen att mitt morgonkaffe lyckades bränna bort skinnet på hälften av Mellans mage är en annan historia.. ;)


True story

Ni är så BRA!

Gonna meet you up

Idag är det dessa godingar som gäller:











Kan ju bara bli bra?


hihohhhi

I och med att ryggens alla (förhoppningsvis) låsningar är bortknäckta börjar livet sakta återvända in i kroppen och just nu är jag nog hög på kaffe. Min lista har kortats av en aning och imorgon väntar bara roliga saker plus en stor och fin (och dyr!) investering. AH


Jag skärper mig nu

Har på senare tid upptäckt att jag har förmågan att tjata på kompisars blogguppdatering och samtidigt vara totalt usel på min egen. Någonting pekar mot att det kan vara mitt huvud som har alldeles för fullt upp med andra tankar - bloggen lyckas inte riktigt få en plats på att-göra-listan. Tiden går så snabbt och som vanligt finns ingen möjlighet att riktigt hänga med.

Nu skriver jag mest för att min rygg värker så mycket att det inte går att sova och det slog mig att jag om exakt en vecka lär ha sömnproblem för helt andra orsaker. Nytt hem. Ny stad. Ny skola. Nya kompisar. Nytt allt. På ett sätt känns det sjukt spännande, men samtidigt börjar jag vara så utled på alla småsaker att ordna innan att en enkelbiljett till Palma kännts väldans frestande. Iallafall, på måndag, på min lillebrors 18-års dag gäller det. WOW

Annars så ser den stundande veckan toppenbra ut. Ser mest fram emot häng och roligheter med mina brudar, men först måste måste måste jag hitta en naprapat imorgon.


tisdagsäventyr

Finaste Malinken gjorde hela min tisdag toppenbra med lunch på café, shoppingrunda, babbel och så middagslagning hos mormor. Senare förfest (som egentligen var en lagfest?) i en lägenhet full med grabbar där även bästaste Mellankaramellan beslöt sig för att sluta upp. Kosan styrdes mot Rex där det var dans, drinkar, prat och massa roligt hela natten. Fin sovplats på golvet i en mycket fin lägenhet lyckades vi skaffa oss också.

BRA DAG.


I need those moments

Ledig idag och jag har varit nästan lika effektiv som det var tänkt. Cykeln inlämnad, shoppingförbud brutet, hängelidäng och nu sovdags innan det blir minst lika full fart imorgon. Klagar icket!

Här ska jag bygga ett hem



Så, vad tycks? Kommentarer? Inredningstips? Tjugoåtta kvadrametrar stor med walk-in-closet, våning två och belägen mitt på Campus. Dessutom granne med universitetet och bara fyllt med studenter. Känns som en bra början iallafall!

Too much things in my head

Studiebidrag, lån, längenhet, bostadsbidrag, adressändring, CSN, kurslitteratur, flyttning, pengar, jobb, schema, terminer, anmälningar, cykel, försäkring..

Just nu känns listan rätt så oändlig och jag har fortfarande inte riktigt fattat vad som händer. Ena sekunden bra och andra dålig. Nu ska jag iväg på jobbet.


VET NI VAD?

Jag blir student den 24 augusti. Så galet.

Moneybox

Jag är trött på att vänta nu, trött på att bara låta dagarna gå utan riktig möjlighet att göra något åt saken. Det här med att ett så stort val ska ligga i händerna på någon annan är på ett sätt skönt och på ett annat så himla frusterande. Jag vill inte bli besviken, vill inte ångra mig sen.

Med ena foten utanför

Efter en smått ofrivillig powernap på tre timmar har livet återigen sakta krupit tillbaka in i kroppen och hjärnan fungerar sådär någorlunda. Hur det ska gå att sova inatt är en annan femma - men efter 12 timmars jobb på min favoritstation borde det inte vara alltför svårt.

Egentligen har jag ingenting vettigt att skriva här. Dagarna består av jobb, vila, mat och min bok. Ett sms här och där, lite prat på facebook och sen är timmarna slut. Snart är jag ledig, det finns supermycket som borde göras och på torsdag kommer svaret som påverkar resten av detta år (och kanske två till). Både pirr och lite ont i magen.




visst stannar vi väl inte här och nu?

Vissa gånger är det som om någon bankar mig i huvudet och påpekar hur viktigt det är att leva för stunden, att på något vis fånga in och spara de där stunderna som är värda att minnas långt efter att de passerat. Jag har sparat den här dagen.

Kvällen har spenderats med min finaste, finaste familj i stugan med supergod middag, båt, kladdkaka till efterrätt, världens härligaste solnedgång och mysig pratstund i skenet av ett bord fyllt med ljus. Bra avslutning på bra dag och jag är redo för arbetsdag imorgon. =)


Because it is

Jag har fastnat i en sån där bok som bara suger ner dig i en annan värld. En sån som gör att det inte går att lyfta ögonen förren du är så kissnödig att det inte går att hålla sig längre. Sen blir det ju inte sämre av att ligga på altansoffan med solen över benen, med en kaffekopp och en mysig katt framför sig. Ibland kan man inte annat än att gilla livet. Och tack för igår/idag Vickanklickan! =)

RSS 2.0